Mercato (LATO 2018) DYSKUSJA
- LukaszG / DLuGi
- Juventino
Gdy sie budzę, to zbieram sie do pracy i nie myślę o Juve. Gdy przychodzi weekend i pora meczu to podekscytowany siadam przed TV. Po kilkunastu minutach przesiadam sie na PC, odpalam jakąś grę i patrzę na mecz kątem oka. Tak wyglądał u mnie sezon 2017/2018. Fajnie, że wygraliśmy podwórkowe puchary.. Takim stylem i takum składem. Żenada..Piotr Juvefan pisze:Ja za to podziwiam ludzi,którzy za każdym razem znajdą pretekst żeby dopieprzyć trenerowi. Mimo,że ten zostaje i ma mocną pozycję w klubie. Ciekawi mnie czy jak budzicie się albo zasypiacie to Allegri spędza sen z powiekLukaszG / DLuGi pisze:Bardzo Was wszystkich podziwiam. Te wszelkie rozmowy na temat wzmocnień. Sęk w tym, że to wszystko nie ma większego sensu. Patrząc na to jak Max marnował potencjał naszej ekipy w tym sezonie, jak graliśmy w LM i jak zdobyliśmy mistrzostwo serieA.. aż boję się o moje oczy w przyszłym sezonie.
Bukol87 pisze:Ponadto, nikt tej waszej pisaniny w Turynie nigdy nawet nie przeczytał. Piszecie dla siebie i do siebie.
- Arbuzini
- Juventino
Pjanić gra jako regista i słusznie o tym piszesz, ale jak dla mnie to głupota Allegriego wystawiać go w tej roli. Mając do zagospodarowania Miralema, Cana i Savicia to właśnie Niemca ustawiałbym w środku, a zawodnikom z Bałkanów pozwolił na szerszą grę.@D@$ pisze:Nie twierdzę, że Pjanic jest typowym registą, ale jednak jest najbardziej kreatywnym pomocnikiem a gra przed obroną, to jak tę pozycję nazwać?![]()
- Poprostu
- Juventino
- Podziekował: 38 razy
- Otrzymał podziękowanie: 41 razy
Chyba nikt tego jeszcze nie wrzucał.
Podobno po tym jak Utd powiedziało, że nie zejdzie ani centa mniej poniżej 20 mln za Darmiana to Beppe wysłał im ostateczna ofertę tym razem obniżając poprzednią o 3 mln. :C czyli 9 baniek.
Podobno po tym jak Utd powiedziało, że nie zejdzie ani centa mniej poniżej 20 mln za Darmiana to Beppe wysłał im ostateczna ofertę tym razem obniżając poprzednią o 3 mln. :C czyli 9 baniek.
- Sila Spokoju
- Juventino
- Podziekował: 25 razy
- Otrzymał podziękowanie: 51 razy
Jeśli to prawda to Beppe MistrzPoprostu pisze:Chyba nikt tego jeszcze nie wrzucał.

- Osgiliath
- Juventino
Hyh, ~13 mln za Darmiana było jeszcze akceptowalne zważywszy na jego kiepski sezon w United, ale opcja płacenia 20 mln to już lekki lol jest i nie zdziwię się, że jak tak ma być, to polecimy po Ariasa. Inna sprawa, że wg GdS Juve nie chce przeznaczać na PO więcej niż 12/13 mln, więc tym tokiem o Cancelo możemy zapomnieć a i z Ariasem będzie problem.Sila Spokoju pisze:Jeśli to prawda to Beppe MistrzPoprostu pisze:Chyba nikt tego jeszcze nie wrzucał.
- Regis
- Juventino
Nie calkiem. Na pewno nie mamy w tym okienku specjalnego luzu bez jakiejś sprzedaży (40 baniek musimy wpłacić za Costę). W związku z tym - w grę nie wchodzą żadne duże zakupy bez jakiejś sprzedaży. Albo wymiany.więc tym tokiem o Cancelo możemy zapomnieć a i z Ariasem będzie problem.
Jednak zawsze zostają opcje wypożyczenia z opcją/ obligatoryjnym wykupem.
No i fakt że Marotta nie daje się dymać zawsze na plus :-)
- B@rt
- Juventino
- Podziekował: 7 razy
- Otrzymał podziękowanie: 22 razy
Ariasowi za rok kończy się kontrakt, także o ile nie zostanie przedłużony, to wypożyczenie nie wchodzi w grę. Z kolei Cancelo właśnie powraca do Valencii po rocznym loanie, chłop ma 24 lata i obawiam się, że włodarze tego klubu mogą nie być specjalnie zainteresowani wysyłaniem go na kolejne wypożyczenie, no chyba że z bezwzględnym obligatoryjnym wykupem.Regis pisze:Nie calkiem. Na pewno nie mamy w tym okienku specjalnego luzu bez jakiejś sprzedaży (40 baniek musimy wpłacić za Costę). W związku z tym - w grę nie wchodzą żadne duże zakupy bez jakiejś sprzedaży. Albo wymiany.więc tym tokiem o Cancelo możemy zapomnieć a i z Ariasem będzie problem.
Jednak zawsze zostają opcje wypożyczenia z opcją/ obligatoryjnym wykupem.
Także jeżeli Marotta chciałby sprowadzić któregoś z tej dwójki (a wybór nie jest za szeroki), to pole manewru miałby dosyć ograniczone.
- Garreat
- Juventino
- Podziekował: 32 razy
- Otrzymał podziękowanie: 12 razy
20baniek to za dużo za Darmiana. Fajne śmieszki pracują w United, zawodnik nic tam nie pokazał, zestarzał się, a wg nich wartość skoczyła o 50%... Ogólnie jestem antyfanem tego transferu, to taki De Sciglio tylko starszy. Raczej nie wniesie do gry drużyny nic konkretnego. Oczywiście chciałbym się mylić. Przy okazji - liczę, że Cuadrado zostanie na stałe przesunięty do obrony. To jego szansa na minuty, bo przy tej formie Costy Kolumbijczyk sobie za dużo nie pogra.
Higuain... Trudna sprawa, przy ofercie rzędu 60M mocno rozważyłbym sprzedaż. Dla mnie to taki 'stary typ' napastnika, groźny w polu karnym i bezużyteczny poza nim. Czasem fajnie pressował ale jakoś nie przekuło się to na stały trend. Może faktycznie jest na to zbyt statyczny, za wolny. Zbiera się z miejsca dość ospale, co nieraz przekuwa się na kuriozalne straty. Taka sobie współpraca z Dybalą, brak dryblingu czy prostopadłej piłki. Trzeba patrzeć realistycznie, w grudniu będzie 31 na karku a 60 baniek to kupa forsy. Higuain to dobry snajper, jednak czasem wygląda w Juve jak jakieś ciało obce. Dzięki za wszystkie bramki, wspomnienia będą pozytywne, ale mimo wszystko coś może być na rzeczy (transfer). Powstaje pytanie co dalej. Morata, jak lubię chłopaka, nie jest żadną gwarancją, no i Chelsea chce nieadekwatne pieniądze. Niepopularna opinia, moim zdaniem poważny kandydat to Lewandowski. Gdyby trochę zszedł z pensji to nic tylko brać, odejście z Bayernu wydaje się przesądzone.
Wymianę Pjanic-Modric brałbym w ciemno. Wkurza mnie Bośniak, a dalsze budowanie pomocy wokół niego jako 'Pirlo' niczego nie gwarantuje. Stały fragment okej, to ma. Ale poza tym? Nie pamiętam naprawdę dobrej prostopadłej piłki w jego wykonaniu. Głównie to podanie do najbliższego, masa bezsensownych strat i głupie żółte kartki. No niestety taki był jego sezon, a połowa asyst to asysty-widma vide Dybala vs Lazio. Lubimy tu pisać, że Khedira drewno, że Matuidi niewypał, ale problemy drugiej linii zaczynają się w samym środku. To Pjanic ma błyszczeć, ma być ostoją, przecież to nie pierwszy sezon. Dobrze byłoby przesunąć go wyżej, jednak Allegri jakoś tego nie widzi. Ostatecznie uważam, że zostanie, a my będziemy liczyć, że nowy (nowi?) b2b odmienią grę formacji. Pogba to marzenie, SMS jest super, ale cena 100+ to już odlot Lotito. Ostatecznie chłopak ma 23 lata i nie wie co to Liga Mistrzów, a Lazio zostało frajerem sezonu. Przykro byłoby patrzeć na odejście Marchisio. To nasz chłopak, prawdziwy Juventino i potencjalnie lepszy regista od Pjanicia. Z drugiej strony, jeszcze gorszy byłby kolejny sezon w szpitalu. Sam już nie wiem co o tym myśleć.
Benatia trochę za bardzo świruje pawiana i podejrzewam, że to nie podoba się w zarządzie. Nierówny jest, stać go na poziom światowy i na szkolny błąd. Wszystko zależy od ewentualnej oferty. Szkoda będzie go oddawać, swoje potrafi, przydaje się przy stałych fragmentach. Zrobił dla Juve ten finał CI. Cóż, zobaczymy. Romagnoli ciekawa opcja, choć szczerze to jednak poziom niżej, pozycja Milanu w tabeli niech będzie podsumowaniem. Chiellini to pewniak, o drugie miejsce walczyć będą Rugani, Caldara i Benatia/Romagnoli, możliwa również gra trójką z tyłu (jako opcja). Mam nadzieję, że konktrakt dla Barzagliego to kurtuazja i szacunek dla jego osiągnięć, bo sportowo Andrzej już nie wyrabia. Alex Sandro musi zostać, bo lepszego nie kupimy. Grał głównie lipę, niech dostanie pieniądze, porządnie się wysra
i wraca do formy.
Ogólnie to bardzo ciekawe okienko się szykuje, nie tylko w kontekście Juve.
Higuain... Trudna sprawa, przy ofercie rzędu 60M mocno rozważyłbym sprzedaż. Dla mnie to taki 'stary typ' napastnika, groźny w polu karnym i bezużyteczny poza nim. Czasem fajnie pressował ale jakoś nie przekuło się to na stały trend. Może faktycznie jest na to zbyt statyczny, za wolny. Zbiera się z miejsca dość ospale, co nieraz przekuwa się na kuriozalne straty. Taka sobie współpraca z Dybalą, brak dryblingu czy prostopadłej piłki. Trzeba patrzeć realistycznie, w grudniu będzie 31 na karku a 60 baniek to kupa forsy. Higuain to dobry snajper, jednak czasem wygląda w Juve jak jakieś ciało obce. Dzięki za wszystkie bramki, wspomnienia będą pozytywne, ale mimo wszystko coś może być na rzeczy (transfer). Powstaje pytanie co dalej. Morata, jak lubię chłopaka, nie jest żadną gwarancją, no i Chelsea chce nieadekwatne pieniądze. Niepopularna opinia, moim zdaniem poważny kandydat to Lewandowski. Gdyby trochę zszedł z pensji to nic tylko brać, odejście z Bayernu wydaje się przesądzone.
Wymianę Pjanic-Modric brałbym w ciemno. Wkurza mnie Bośniak, a dalsze budowanie pomocy wokół niego jako 'Pirlo' niczego nie gwarantuje. Stały fragment okej, to ma. Ale poza tym? Nie pamiętam naprawdę dobrej prostopadłej piłki w jego wykonaniu. Głównie to podanie do najbliższego, masa bezsensownych strat i głupie żółte kartki. No niestety taki był jego sezon, a połowa asyst to asysty-widma vide Dybala vs Lazio. Lubimy tu pisać, że Khedira drewno, że Matuidi niewypał, ale problemy drugiej linii zaczynają się w samym środku. To Pjanic ma błyszczeć, ma być ostoją, przecież to nie pierwszy sezon. Dobrze byłoby przesunąć go wyżej, jednak Allegri jakoś tego nie widzi. Ostatecznie uważam, że zostanie, a my będziemy liczyć, że nowy (nowi?) b2b odmienią grę formacji. Pogba to marzenie, SMS jest super, ale cena 100+ to już odlot Lotito. Ostatecznie chłopak ma 23 lata i nie wie co to Liga Mistrzów, a Lazio zostało frajerem sezonu. Przykro byłoby patrzeć na odejście Marchisio. To nasz chłopak, prawdziwy Juventino i potencjalnie lepszy regista od Pjanicia. Z drugiej strony, jeszcze gorszy byłby kolejny sezon w szpitalu. Sam już nie wiem co o tym myśleć.
Benatia trochę za bardzo świruje pawiana i podejrzewam, że to nie podoba się w zarządzie. Nierówny jest, stać go na poziom światowy i na szkolny błąd. Wszystko zależy od ewentualnej oferty. Szkoda będzie go oddawać, swoje potrafi, przydaje się przy stałych fragmentach. Zrobił dla Juve ten finał CI. Cóż, zobaczymy. Romagnoli ciekawa opcja, choć szczerze to jednak poziom niżej, pozycja Milanu w tabeli niech będzie podsumowaniem. Chiellini to pewniak, o drugie miejsce walczyć będą Rugani, Caldara i Benatia/Romagnoli, możliwa również gra trójką z tyłu (jako opcja). Mam nadzieję, że konktrakt dla Barzagliego to kurtuazja i szacunek dla jego osiągnięć, bo sportowo Andrzej już nie wyrabia. Alex Sandro musi zostać, bo lepszego nie kupimy. Grał głównie lipę, niech dostanie pieniądze, porządnie się wysra

Ogólnie to bardzo ciekawe okienko się szykuje, nie tylko w kontekście Juve.
- ice
- Juventino
- Podziekował: 6 razy
- Otrzymał podziękowanie: 9 razy
Czyli pozbycie się Higuaina jest super, bo będzie miał w grudniu 31 lat - czyli stary chłop, a rok młodszy Lewandowski to super opcja?? Dla porównania, Higuain grudzień, Lewy sierpień - de facto 8 miesięcy różnicy. To co piszesz to pierdoły.Garreat pisze:
Kwestia wymiany na Modrica to najgłupszy pomysł jaki ktoś miał na forum. Gość ma 33 lata. 2 lata młodszego Higuaina byś od razu pogonił, a stary Modric jest OK? W 43 meczach zaliczył, uwaga, bagatela - 2 bramki i 8 asyst. Wow. Z czego w LM 1/1. W 11 meczach. Czapki z głów. Z kolei Miralem - 44 meczach 7/14 a LM w 8 meczach 1/1. Faktycznie, nie ma co, trzeba wymienić na starszego o 5 lat Luke, bo on będzie już tylko lepszy.Garreat pisze:
Wymianę Pjanic-Modric brałbym w ciemno. Wkurza mnie Bośniak, a dalsze budowanie pomocy wokół niego jako 'Pirlo' niczego nie gwarantuje. Stały fragment okej, to ma. Ale poza tym? Nie pamiętam naprawdę dobrej prostopadłej piłki w jego wykonaniu. Głównie to podanie do najbliższego, masa bezsensownych strat i głupie żółte kartki. No niestety taki był jego sezon, a połowa asyst to asysty-widma vide Dybala vs Lazio.
Ostatnio zmieniony 04 czerwca 2018, 13:28 przez ice, łącznie zmieniany 1 raz.
- Arbuzini
- Juventino
Chyba za słaby w obronie i ogólnym ogarnięciu taktycznym na tę pozycję. Na wahadle przez jakiś czas grał, ale Berna też i to jest takie na dwoje babka wróżyła. Niemniej pogląd mamy w tej sprawie w miarę zbieżny - sam uważam, że w 43X miejsca dla Cuadrado wiele nie będzie i tylko przekwalifikowanie się na obrońcę dałoby mu możliwość regularnych występów.Garreat pisze:liczę, że Cuadrado zostanie na stałe przesunięty do obrony. To jego szansa na minuty, bo przy tej formie Costy Kolumbijczyk sobie za dużo nie pogra.
Obiegowa opinia, z która nie do końca się zgadzam. Mimo oczywiście słabszego sezonu niż poprzednie.Garreat pisze:Alex Sandro musi zostać, bo lepszego nie kupimy. Grał głównie lipę, niech dostanie pieniądze, porządnie się wysrai wraca do formy.
- Garreat
- Juventino
- Podziekował: 32 razy
- Otrzymał podziękowanie: 12 razy
towalski pisze:Czyli pozbycie się Higuaina jest super, bo będzie miał w grudniu 31 lat - czyli stary chłop, a rok młodszy Lewandowski to super opcja?? Dla porównania, Higuain grudzień, Lewy sierpień - de facto 8 miesięcy różnicy. To co piszesz to pierdoły.
Różnica jest głównie sportowa. Lewandowski potrafi grać kombinacyjnie, jest bardzo dobry tyłem do bramki i nie ma permanentnej nadwagi. Jest po prostu lepszym piłkarzem.
Jak już tak dokładnie sprawdzasz te metryczki, to Modric na chwilę obecną ma 32.towalski pisze:Kwestia wymiany na Modrica to najgłupszy pomysł jaki ktoś miał na forum. Gość ma 33 lata. 2 lata młodszego Higuaina byś od razu pogonił, a stary Modric jest OK? W 43 meczach zaliczył, uwaga, bagatela - 2 bramki i 8 asyst. Wow. Z czego w LM 1/1. W 11 meczach. Czapki z głów. Z kolei Miralem - 44 meczach 7/14 a LM w 8 meczach 1/1. Faktycznie, nie ma co, trzeba wymienić na starszego o 5 lat Luke, bo on będzie już tylko lepszy.
Andrea Pirlo przychodząc do Juve miał 32 lata. Na tej pozycji nie trzeba być młodym biegaczem, zresztą Pjanić sam rusza się jakby miał 40 lat. On (Pjanić) zwyczajnie nie nadaje się do gry na regiście, więc możemy liczyć na cud albo znaleźć rozwiązanie. Czasem rozwiązaniem jest transfer.
Ostatnio zmieniony 04 czerwca 2018, 14:33 przez Garreat, łącznie zmieniany 1 raz.
- prezes3c
- Juventino
Coraz ciekawiej się robi w sprawie Icardiego. Niby Inter sam nam Go zaproponował. Po sytuacjach z Higuainem i Pogbą nic dla mnie nie jest niemożliwe.
A tak btw, wszedłem sobie na forum kibiców naszego zaprzyjaźnionego klubu Interu i jestem wręcz w szoku jakie tam panuje bydło :shock: Niemal w każdym poście jest wylewane wiadro pomyj na Juventus. Jakież to szczęście że kibicuje Juventusowi, gdzie na forum panuje nieporównywalnie większa kultura, są bany za przekleństwa itp, a tam nic. Jak w pubie pełnym meneli. Strasznie smutny widok. Jeżeli to prawda że całe środowisko Interu takie jest to ja dziękuję za tego Icardiego.
A tak btw, wszedłem sobie na forum kibiców naszego zaprzyjaźnionego klubu Interu i jestem wręcz w szoku jakie tam panuje bydło :shock: Niemal w każdym poście jest wylewane wiadro pomyj na Juventus. Jakież to szczęście że kibicuje Juventusowi, gdzie na forum panuje nieporównywalnie większa kultura, są bany za przekleństwa itp, a tam nic. Jak w pubie pełnym meneli. Strasznie smutny widok. Jeżeli to prawda że całe środowisko Interu takie jest to ja dziękuję za tego Icardiego.
- ice
- Juventino
- Podziekował: 6 razy
- Otrzymał podziękowanie: 9 razy
Ja wiem, że może się czepiam, ale forumowicze, litości! Go - jeżeli nie jest Bogiem, nie piszemy wielką literą, nosz kur... Chcecie być świętsi od papieża.
- Łukasz
- Juventino
Generalnie mądry post i zgadzam się z większością tez, ale w to, że Real puści Modricia w taki deal jakoś nie wierzę. Chorwat, mimo wieku, to piłkarz znacznie lepszy niż nasz Bośniak (najlepszy pomocnik Realu), a Real stać na kosztownego zmiennika (którykolwiek miałby nim nie być, jeśli nie mogą grać razem).Garreat pisze: Wymianę Pjanic-Modric brałbym w ciemno.
- BlackJacky
- Juventino
- Podziekował: 1 raz
- Otrzymał podziękowanie: 2 razy
Czy Douglas sie czasem nie wypowiadal w wywiadzie, ze woli grac po lewej stronie? Kwadrat na obronie, to jest ser szwajcarski.Garreat pisze:liczę, że Cuadrado zostanie na stałe przesunięty do obrony. To jego szansa na minuty, bo przy tej formie Costy Kolumbijczyk sobie za dużo nie pogra.
Robert jest w takim wieku (i skillu), ze teraz bedzie walczyl o swoj najzwyzszy kontrakt w zyciu, a Ty piszesz o zejsciu z pensji :roll:Garreat pisze:Niepopularna opinia, moim zdaniem poważny kandydat to Lewandowski. Gdyby trochę zszedł z pensji to nic tylko brać, odejście z Bayernu wydaje się przesądzone.