Mercato (LATO 2018) DYSKUSJA

Wszystko o transferach Juventusu, wasze przewidywania, opinie, najnowsze informacje.
Zablokowany
Adrian27th

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 4 razy

Nieprzeczytany post 02 czerwca 2018, 17:24

Darmian to zły lawkowicz? Real ma tam Nacho i Theo, a dają rade.

"It seems today, that all You see, it's violence in movies and sex on Tv..."
"per noi altri terza stella, per voi altri terzo dito!"
Pumex pisze:Francuz (Pogba) nie ma najmniejszych szans na realną walkę o pierwszy skład.
Alexinhio-10

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 20 razy
Otrzymał podziękowanie: 12 razy

Nieprzeczytany post 02 czerwca 2018, 17:28

Jeżeli Maksiu odpali Pjanica i Ruganiego, to stracę resztę szacunku dla niego.

Pjanica wystawia na siłę na pozycji, na której grać nie potrafi prawie nikt i której już się nie używa.

Rugani mimo że rozegrał sporo minut, to nie ma systematyczności.

Basiek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 02 czerwca 2018, 17:28

Adrian27th pisze:Darmian to zły lawkowicz? Real ma tam Nacho i Theo, a dają rade.
Sęk w tym, ze w pierwszym składzie ma Carvajala, który zjada Darmiana i wydala De Sciglio :lol:

Nie wyobrażam sobie odejścia Pjanica. Tym bardziej, że nie wierzę ani w Pogbę, ani w SMS. Podobno William Carvalho zerwał kontrakt ze Sportingiem. Może przestańmy w końcu dywagować, czy lepszy SMS czy Pogba, skoro nie stać nas na żadnego z nich i zainteresujmy się darmowym Portugalczykiem?

http://transfery.info/114867,william-ca ... ier-league

BEZPŁATNE PRZELEWY DO PL I UK! -> http://www.england.pl/
Gontar

Nieprzeczytany post 02 czerwca 2018, 17:35

jakku1 pisze:...
Allegri ponoć nie jest przekonany do Pjanicia w roli registy i woli miec tam pilkarza, ktory lepiej potrafi bronic i trzymac pozycję.
W końcu MAx zauważył, że pomocnik, którego na siłę ustawia na regiście się tam nie nadaje.. Brawo trenerze :bravo: Z jednej strony trochę szkoda Pjanica bo według mnie jakby go ustawić bliżej bramki rywala to grałby dużo lepiej. Z drugiej strony jeśli mieliby przyjść Pogba i SMS ( w co nie wierzę ) to może i warto go poświęcić .

wieczorek00

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 02 czerwca 2018, 17:38

Adrian27th pisze:Darmian to zły lawkowicz? Real ma tam Nacho i Theo, a dają rade.
Przecież Nacho jest lepszy niż większość naszych obrońców i taki z niego rezerwowy, że w tym sezonie zagrał ponad 3k minut,a taki Theo zjada MDS'a na śniadanie...

Poprostu

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 38 razy
Otrzymał podziękowanie: 41 razy

Nieprzeczytany post 02 czerwca 2018, 17:56

Gontar pisze:
jakku1 pisze:...
Allegri ponoć nie jest przekonany do Pjanicia w roli registy i woli miec tam pilkarza, ktory lepiej potrafi bronic i trzymac pozycję.
W końcu MAx zauważył, że pomocnik, którego na siłę ustawia na regiście się tam nie nadaje.. Brawo trenerze :bravo: Z jednej strony trochę szkoda Pjanica bo według mnie jakby go ustawić bliżej bramki rywala to grałby dużo lepiej. Z drugiej strony jeśli mieliby przyjść Pogba i SMS ( w co nie wierzę ) to może i warto go poświęcić .
Tak brawo Max. KOleś przez 2lata upierał się przy swoim a jak zauważył, że to nie działa to chce sprzedać Pjanica zamiast grać nim na jego pozycji. Wielkie brawa :rotfl:

@arbuz

Sms- Can- Pogba.

Łooo matko. Takie ploteczki to ja lajkuje. :spiteful:
Ostatnio zmieniony 02 czerwca 2018, 18:18 przez Poprostu, łącznie zmieniany 2 razy.

Gontar

Nieprzeczytany post 02 czerwca 2018, 18:09

No niestety :angry: ja po cichu cały czas liczę,że Max odejdzie.

Sorek21

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 02 czerwca 2018, 18:21

W chwili obecnej to Pjanić jest lepszym piłkarzem niż Pogba i taka zamiana wcale nie wyszłaby nam na dobre. Zarówno w MU jak i kadrze Francji zarzuty wobec Pogby są takie same - nie jest liderem,nie potrafi wziąść na siebie większej odpowiedzialności.Czasy kiedy miał siebie rozgrywającego Pirlo i mistrza w odbiorze Vidala się skoñczyły.Real Madryt też to widzi i nawet się nim nie interesuje tylko naszym Pjaniciem,bez którego nasza pomoc nie istnieje,kreatywność spada do zera.

Cały czas łudzę się,że w tym roku nikt znaczący od nas nie odejdzie ale patrząc na poprzednie lata to niemożliwe.Człowiek zagląda tutaj codziennie co kilka godzin a tu dalej nic konkretnego.Ten bliżej,ten dalej i tak w koło Macieju.A potem przychodzi ten moment sprzedaży i bach po ptokach. Dybala niby nie na sprzedaż ,Sandro może łyknie nowy kontrakt,Costa i Berna są dopiero rok a Higuain jest za stary więc naturalnie topem numer jeden w odpowiednim wieku do handlu jest Pjanić. Potem jeszcze standardowa gadka zarządu-jak ktoś poprosi o transfer droga wolna. To nic że to oni pierwsi przychodzą - słuchaj np Miralem chcemy Cie sprzedać bo jest spora kasa za Ciebie a jeszcze dostałbyś większą pensje...

Wkurza mnie też ta włoska myśl szkoleniowa - taki Khedira Sturaro i Matuidi jak najbardziej mogą grać razem ale Pjanić Pogba( lub SMS) i Can już nie i żeby któryś z tyh dwóch przyszedł to Pjanić musi odejść.

daroo89

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 02 czerwca 2018, 18:28

Skoro nasz strateg nie ma innego pomysłu na Pjanicia i miałoby dojść do jego sprzedaży to mam nadzieję, że pójdzie do Realu, a w zamian dostaniemy Kovacicia i jakąś dopłatę. Osobiście jestem przeciwny sprzedaży Bośniaka ale kto wie jak rozwinie się sytuacja. Po przyjściu Cana, który powinien być w trójce środkowych pomocników odpowiedzialny w głównym stopniu za defensywę (coś na wzór Casemiro w Realu), Pjanić powinien zostać "uwolniony" i grać wyżej. Trójka Pjanić-Can-SMS/Pogba na papierze wyglądałaby co najmniej dobrze. Jest siła fizyczna, wyszkolenie techniczne i zdolności kreowania gry. Do rotacji Khedira, Matuidi i Marchisio. Bentancura można w takiej sytuacji wysłać na wypożyczenie, by grał regularnie.

Bukol87 pisze:Bardzo dobry w odbiorze ze świetną wydolnością. Technika jak na prawego obrońcę wystarczająca. Jest walka i duża świadomość taktyczna. Sturaro ma wszelkie atrybuty by dawać radę, nawet na poziomie LM.
Tony Montana

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 6 razy
Otrzymał podziękowanie: 6 razy

Nieprzeczytany post 02 czerwca 2018, 19:01

Przejrzałem sobie statystyki tego Darmiana w PL i tragicznie to wygląda:

- 54 spotkania: 1 gol i 1 asysta

Nie umywa się to nawet do tego co swojego czasu potrafił zagrać Lichsteiner (a i tak 80% osób narzekało, że ma drewniane nogi, nie potrafi wrzucić piłki czy dograć w pole karne). Druga młodość w wieku 29 lat? Racjonalnych przesłanek raczej nie ma :think:

Arbuzini

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 02 czerwca 2018, 19:41

Basiek pisze:
Arbuzini pisze: Kilka dni temu złożyliśmy oficjalną ofertę Lazio za SMSa na 80 mln E. Wychodzi na to, że jakoś bardzo ekstremalnie kasy szukać nie musimy.
Przypomnę, że kupując Gonzalo też rzuciliśmy 90 mln bez zastanowienia. Dopiero kilka tygodni później wyszło na jaw, skąd wzięła się ta kasa
Cóż, ja mimo wszystko nie potrafię sobie przypomnieć takiej sytuacji, że przed sprzedażami wyskakujemy z grubej kasy, a potem się martwimy co dalej. Zawsze było tak, że jak trzeba było doinwestować budżet sprzedażami to nasza aktywność na rynku transferowym przygasała.
jackop pisze:
Arbuzini pisze:Ale wiecie, że Can jest defensywnym pomocnikiem
Szanuje, aczkolwiek pisanie o zawodniku, który jest lepszy w grze do przodu niż do tyłu jako DMie pod względem profilu (a nie pozycji) - hmmm... To, że jest najgłębiej grającym zawodnikiem nie robi z niego super ogarniacza defensywy, tak jak z Casemiro w Realu. Z Niemca będzie większy pożytek jako b2b.
Materiał poglądowy: https://tribuna.com/liverpoolfc/en/news/2377049/
A masz takie wykresy do Pjanicia, Marchisio i np. Pogby? ;-) Pozostaję przy swoim, tym bardziej, że z tego zestawienia wraz z Kante wyczytuję głównie to, że Niemiec jest ogólnie od niego gorszy, co nie powinno nikogo dziwić przy porównaniu do chyba najlepszego w tej chwili zawodnika na tej pozycji.
jackop pisze:Kovacić to bardziej opcja za Pjanicia/Modricia, niż takich turów jak SMS czy Pogba. Zupełnie inna charakterystyka.
Pełna zgoda, ale takich zawodników jak SMS i Pogba jest niewielu. Dylemat z gatunku: charakterystyka, czy umiejętności? MVP bez Pogby albo w wariancie z Marchisio na regiście też potrafiło świetnie funkcjonować więc moim zdaniem nie można dać się zwariować.
jackop pisze:Mając wybór, wolę na ławce mieć naszego wesołego Kolumbijczyka-zadaniowca, niż wyrobnika z Milanu.
Osobiście nie mam zdania na ten temat i się tego nie wstydzę :prochno: . Wiem jednak, że to Allegri jest trenerem i jak będzie chciał taki pomysł wdrożyć w życie to ja pozostaje wobec tego neutralny.
Jacky pisze:
Arbuzini pisze:Trochę nie do końca rozumiem heheszki z Bonaventury. Do pierwszego składu bym go nie chciał, ale biorąc pod uwagę, jak radzi sobie jako skrzydłowy to moim zdaniem jest całkiem interesującą opcją do zapewnienia głębi składowi.
Moim zdaniem, jesli oczywiscie myslimy o zdobyciu LM, to nie powinnismy budowac druzyny na zasadzie "a na rezerwe sie nada", tylko patrzec pod katem tego, czy dany chlop ogarnalby w podstawie. Wtedy ławka sama sie zrobi mocna. Poza tym Giaco, to nie jest wydatek 5 czy 10mln. tylko podejrzewam, ze wyszloby tego ok. 25, a to juz spory (zmarnowany) pieniadz.
Swoje zdanie wyraziłem powyżej. Przy przyjściu Cana i SMSa/Pogby kolejny zawodnik, który kupowany by był z myślą o pomocy na pewno nie będzie traktowany, jak ktoś do pierwszego składu (zakładając, że Pjanicia nie sprzedamy). Takich cudów to ze świecą szukać. Chodzi tylko i wyłącznie o korektę pod konkretne ustawienie żeby kolejny raz nie wymyślać Madżukicia na skrzydle, czy Vidala jako trequartisty.
deszczowy pisze:Kurczę, czy naprawdę nie powinniśmy zrobić więcej, aby zatrzymać Benatię? Ok, błąd z Napoli i Realem ale przez większość sezonu grał równo. Nie wiem czy oddanie go nie będzie lekkim strzałem w stopę ::/:
Nie przepadam za Benatią, niektórzy lubią nazywać go koniem trojańskim i trzeba przyznać, że coś w tym jest, ale jak ma w jego miejsce przyjść Romagnoli to ja dziękuję za taką wymianę. Naprawdę mega obiecujący talent, ale totalnie nieograny. Rugani w Lidze Mistrzów ma znikome doświadczenie, Chiellini to wciąż kozak, ale często wypada przed ważnymi meczami, a Barzagli powinien zostać nowym Lichtsteinerem, czyli zgłoszenie do kadry w razie pożaru. Jeśli w ciągu 2-3 sezonów dalej chcemy na pełnej atakować Ligę Mistrzów to najlepszą kandydaturą na miejsce Benatii jest Godin.
Jacky pisze:I oficjalnie Lotito pokazal nam fakersa. Jasne, to pewnie jeszcze nie jest nasze ostatnie slowo, ale pamietajmy ze mamy tez inne pozycje do poprawy.
A spodziewałeś się czegoś innego? Nie traktowałbym tego w żaden sposób osobiście. O ile dobrze pamiętam to Pogba odszedł dopiero w sierpniu, a ManU też cały czas naciskało na jego transfer. Lotito dobrze wie, że coś jeszcze może ugrać zanim stracimy zainteresowanie Serbem. W każdym razie takim posunięciem potwierdzamy, że w pomocy na poważnie szukamy kogoś do pierwszego składu i nie jest to Bonaventura ;)
Odnośnie innych pozycji to oprócz środka pola i prawej obrony reszta to właśnie korekty i budowanie głębi składu.
Alexinhio-10 pisze:Jeżeli Maksiu odpali Pjanica i Ruganiego, to stracę resztę szacunku dla niego.
O to to to... są jakieś granice, których przekroczenie budzi permanentny niesmak. Oby zarząd też to dostrzegał i w razie czego stanowił hamulec dla takich zapędów.
Tony Montana pisze:Przejrzałem sobie statystyki tego Darmiana w PL i tragicznie to wygląda
Nie jest to żadne zaskoczenie. W Torino grał dobrze, ale też nie na tyle żeby w tamtym okresie przymierzać go do pierwszego składu Juventusu. Cały czas mam nadzieję, że nie damy za niego więcej niż 12 mln E i zainteresowaliśmy się nim tylko przez kontuzję Spinazzolli. W takim wypadku mogę spać spokojnie, choć o konkretnego prawego obrońcę w przyszłym sezonie będzie naprawdę ciężko.

Tony Montana

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 6 razy
Otrzymał podziękowanie: 6 razy

Nieprzeczytany post 02 czerwca 2018, 19:49

Ja mogę się założyć, że do pierwszego składu szykowany jest De Sciglio, a Darmian jest sprowadzany jako "idealny" rezerwowy bo może zagrać zarówno po lewej jak i po prawej stronie.

No bo policzmy DS, Spina (wiem kontuzja, ale wróci), Sandro, Darmian (?) - gdyby miał przyjść jeszcze jeden zawodnik to robi się ciasno, a przecież w razie problemów kadrowych z 4 graczami Max może też zagrać z tyłu 3-ką obrońców.

Szilgu

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 02 czerwca 2018, 21:49

Tony Montana pisze:Ja mogę się założyć, że do pierwszego składu szykowany jest De Sciglio, a Darmian jest sprowadzany jako "idealny" rezerwowy bo może zagrać zarówno po lewej jak i po prawej stronie.

No bo policzmy DS, Spina (wiem kontuzja, ale wróci), Sandro, Darmian (?) - gdyby miał przyjść jeszcze jeden zawodnik to robi się ciasno, a przecież w razie problemów kadrowych z 4 graczami Max może też zagrać z tyłu 3-ką obrońców.
To o co zakład?
Spina zagra w drugiej części sezonu. Serio myślisz, że połowę sezonu rozegramy Sandro, Darmianem i wiecznie kontuzjowanym DS?

wieczorek00

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 02 czerwca 2018, 23:54

Tony Montana pisze:Ja mogę się założyć, że do pierwszego składu szykowany jest De Sciglio, a Darmian jest sprowadzany jako "idealny" rezerwowy bo może zagrać zarówno po lewej jak i po prawej stronie.

Ja szczerze wolał bym już odpuścić już tego SMS czy Pogbe za kwote pewnie powyżej 100 mln i kupił jednak solidnych bocznych obrońców. Bo co z tego, że wzmocnimy środek jak znów na bokach będą grali średniacy. Jeśli ten Can w końcu podpisze kontrakt to dokupił bym do niego Rabiota czy Kovacica za około 60 mln i środek wyglądał by fajnie : Can-Rabiot/Kovacic-Pjanic.

A zaoszczędzone 40-60 mln przeznaczył bym na solidnego prawego obrońce jak np.: Cancelo, Sidibe czy chociażby Arias. Do tego ktoś na lewą stronę żeby konkurował z sandro o miejsce w składzie jak chodź by : Telles czy Digne. I mamy skład kompletny i to za coś w granicach 120 mln.

---------Higuain-Dybala
Sandro-Can-Pjanic-Rabiot-Cancelo
-------Chiellini-Caldara-Rugani

lub

---Costa-Higuain-Berna
-----------Dybala
---------Rabiot-Can
Sandro-Chiellini-Caldara-Arias

Wolał bym coś takie niż SMS lub Pogbe w środka, a w zamian MDS'a i Darmiana na bokach obrony.

Osgiliath

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 02 czerwca 2018, 23:56

Jedno co mnie zastanawia w tym plotkach o graczach, którzy mogą się z nami pożegnać jak Igła, Markiz, Benatia, to fakt, że praktycznie co drugim newsie mówi się o jakichś nieporozumieniach na linii gracz - Allegri.

Ktoś z insidem na VS wie cokolwiek o relacjach piłkarze-Max? Ja wiem, że Igła machał rączkami 3/4 sezonu, bo do bramki grał bardziej plecami niż przodem a Markiz większość czasu przesiadywał na ławce, ale żeby aż tak z trenerem nie grało?

Jeśli tak, to mi to podejście Allegriego lekko nie pasuje (już pomijam testowanie Pjanicia 2 lata na regiście, by uznać, że się nie nadaje tam ergo trzeba go sprzedać...), bo przez jego wizje (które mam nadzieję się nie potwierdzą) jak Bonaventura, odpalenie Ruganiego (w zamian za Romagnoliego) rozwalimy sobie 1/4 składu i to nie przez kwestie czysto sportowe.

Pół biedy, że tych, których łączy się z odejściem, sam bym odpalił za dobry hajs, np. Igłę/Benatię, czy Markiza, ale przecież o średnich relacjach była już mowa np. przy Dybali. Mam nadzieję, że za bardzo to nie idzie dalej.

Zablokowany