Mercato (LATO 2018) DYSKUSJA

Wszystko o transferach Juventusu, wasze przewidywania, opinie, najnowsze informacje.
Zablokowany
ice

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 6 razy
Otrzymał podziękowanie: 9 razy

Nieprzeczytany post 02 czerwca 2018, 08:22

Balotelli nie pasuje mentalnie do Juve. Darmian to pewnie opcja na ławkę, ale pamiętam jaki był hejt, że idzie do ManU, a nie do nas. Sezon ogórkowy w pełni, same ślepe strzały idą, Marotta dzięki spojrzeniu w końcu wszystkich wykiwa.

Łukasz

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 02 czerwca 2018, 08:32

towalski pisze:Darmian to pewnie opcja na ławkę
No nie wiem. To mniej więcej ten sam poziom, co DS, przy czym nie jest tak szklany. Wątpię, że - jeśli Darmian przyjdzie - kupimy jeszcze kogoś na prawą obronę. I mam nadzieję, że żaden z tej dwójki nie jest przymierzany na lewą stronę.

Ale, Alex, Alessandro. DEL PIERO!

http://wsamookno.bloog.pl
jackop

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 20 razy
Otrzymał podziękowanie: 70 razy

Nieprzeczytany post 02 czerwca 2018, 09:11

Arbuzini pisze:Ale wiecie, że Can jest defensywnym pomocnikiem
Szanuje, aczkolwiek pisanie o zawodniku, który jest lepszy w grze do przodu niż do tyłu jako DMie pod względem profilu (a nie pozycji) - hmmm... To, że jest najgłębiej grającym zawodnikiem nie robi z niego super ogarniacza defensywy, tak jak z Casemiro w Realu. Z Niemca będzie większy pożytek jako b2b.
Materiał poglądowy: https://tribuna.com/liverpoolfc/en/news/2377049/

Kovacić to bardziej opcja za Pjanicia/Modricia, niż takich turów jak SMS czy Pogba. Zupełnie inna charakterystyka.

Zgoda co do Pellegriniego. Mimo warunków fizycznych wydaje mi się, że to zawodnik bazujący głównie na technice - podobnie jak nasz Bentancur. Jak na moje to dość zbliżeni do siebie gracze, bo na tym etapie nie da się za bardzo powiedzieć by Urugwajczyk dominował nad Włochem w departamencie rozgrywania piłki (jako, że w Juve jeszcze tego nie robi).
Arbuzini pisze:Trochę nie do końca rozumiem heheszki z Bonaventury.
Głównie przeczucie, ale czuję że jak przyjdzie to totalnie zgaśnie. Z tego co oglądałem, w Milanie ma rolę wolnego elektronu. Tu porozgrywa, tam pobiega sobie na boku, wejdzie w pole karne. Nieograniczony czas na murawie bez względu na aktualną formę. Ludzi od strzelania mamy, a Włoch nie imponuje liczbą asyst.

Mając wybór, wolę na ławce mieć naszego wesołego Kolumbijczyka-zadaniowca, niż wyrobnika z Milanu.

Obrazek
O Vesuvio Lavali Col Fuoco! Lavali! Lavali! Lavali Col Fuoco!
deszczowy

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 02 czerwca 2018, 09:13

jackop pisze:
Arbuzini pisze:Ale wiecie, że Can jest defensywnym pomocnikiem
Szanuje, aczkolwiek pisanie o zawodniku, który jest lepszy w grze do przodu niż do tyłu jako DMie pod względem profilu (a nie pozycji) - hmmm... To, że jest najgłębiej grającym zawodnikiem nie robi z niego super ogarniacza defensywy, tak jak z Casemiro w Realu. Z Niemca będzie większy pożytek jako b2b.
Mój kumpel, fanatyk L'poolu twierdził, że akurat w odbiorze Can nie jest szczególnie mocny.

I believe in Moise(s) Kean

http://www.pmiska.pl/
Vimes

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 02 czerwca 2018, 09:38

deszczowy pisze:Mój kumpel, fanatyk L'poolu twierdził, że akurat w odbiorze Can nie jest szczególnie mocny.
Obrazek

W całej Premier League 13 miejsce pod względem odbiorów. Kumpel chyba powinien udać się do okulisty ;).

Obrazek
MishaAveJuve

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 5 razy

Nieprzeczytany post 02 czerwca 2018, 09:49

marzeniem jest SMS i Pogba, z Pjanicem tercet chyba lepszt niz MVP, wreszcie fizycznosc w srodku nie byla bybproblemem uderzenie z dystansu czy gra o gorbe pilki tez nie. Czy to mozliwe ? raczej nie ale podkreslam raczej, z Marotta jest mozliwe wszystko. Mamy odlozone hajsy z poprzednich lat teraz sa dostepni Ci gracze za rok czy dwa takiej szansy moze nie byc, jaknie teraz to kiedy? z takimi pilkarzami racxej kwestia czy wypala nie wchodzi w gre bo to raczej pewniacy. No ja trzymam kciuki bo dwoch tak mlodych i dobrych srodkowych pomocnikow dostepnych na raz na rynku dawno nie bylo i nie bedzie. Atak mamy kompletny, pomoc bysmy mieli kompletna a obrona? ja za taki srodek pola moglbym rok poczekac na PO z prawdzowego zdarzenia chyba ze ten Arias

Od kołyski Az po grób jedna miłość jeden klub!!!!- JUVENTUS
jackop

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 20 razy
Otrzymał podziękowanie: 70 razy

Nieprzeczytany post 02 czerwca 2018, 10:00

Vimes pisze:W całej Premier League 13 miejsce pod względem odbiorów. Kumpel chyba powinien udać się do okulisty ;).
Zależy jak rozumieć słowo 'tackle'. Wydaje mi się, że wliczają się w to np. wygranie walki o górną piłkę, czy wygranie pojedynku 'bark w bark', niekoniecznie doprowadzające do faktycznego odbioru piłki. Jeśli chodzi o terminologie zawsze mi było bliżej do 'odbiór' w sensie 'przechwyt' czyli interception. Wrzuciłem link do grafiki, która fajnie pokazuje różnicę między Canem ('wielofunkcyjnym' b2b) a Kante (typowym DM'em).

Tercet SMS-Pjanić-Pogba to byłoby zniszczenie systemu i z automatu TOP3 środka pomocy na świecie :D Po wyciągnięciu tej dwójki można by kończyć zakupowe mercato. Gdyby John sypnął tak ze 200 mln - marzenie :smile:

Obrazek
O Vesuvio Lavali Col Fuoco! Lavali! Lavali! Lavali Col Fuoco!
dimebag11

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 79 razy
Otrzymał podziękowanie: 23 razy

Nieprzeczytany post 02 czerwca 2018, 10:09

MishaAveJuve pisze:marzeniem jest SMS i Pogba, z Pjanicem tercet chyba lepszt niz MVP, wreszcie fizycznosc w srodku nie byla bybproblemem uderzenie z dystansu czy gra o gorbe pilki tez nie. Czy to mozliwe ? raczej nie ale podkreslam raczej, z Marotta jest mozliwe wszystko. Mamy odlozone hajsy z poprzednich lat teraz sa dostepni Ci gracze za rok czy dwa takiej szansy moze nie byc, jaknie teraz to kiedy? z takimi pilkarzami racxej kwestia czy wypala nie wchodzi w gre bo to raczej pewniacy. No ja trzymam kciuki bo dwoch tak mlodych i dobrych srodkowych pomocnikow dostepnych na raz na rynku dawno nie bylo i nie bedzie. Atak mamy kompletny, pomoc bysmy mieli kompletna a obrona? ja za taki srodek pola moglbym rok poczekac na PO z prawdzowego zdarzenia chyba ze ten Arias
Niektórzy chyba już całkowicie odpływają, ale kto nam zabroni marzyć. Transfer do Juve jednego z pary Pogba/SMS to byłoby wielkie wydarzenie, a wy mówicie o obu i może jeszcze do tego Verratti lub Modrić na ławkę :) Pomoc Pogba-Pjanić-Can już wyglądałaby wyśmienicie jak na nasze realia (a na rezerwie Matuidi, Bentancur i Khedira).

Juve jest miłością całego mojego życia. Jest powodem do radości i dumy, ale i przyczyną frustracji i rozczarowań. Jest źródłem niesamowitych emocji, tworzącym prawdziwą i niekończącą się opowieść o miłości. - Gianni Agnelli
Shadow Marshall

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 02 czerwca 2018, 10:10

Darmian za 12 mln to spoko opcja. To samo co De Sciglio - średniak tylko w przypadku tego drugiego jakieś tam małe szanse na rozwój są.
Więcej za Darmiana to już by było za dużo. On nie jest tyle wart.
Osobiście mam nadzieje na to, że Pjaca wróci. Juventus raczej nie rezygnuje tak po prostu z zawodników. Miał dostać szansę i ją dostanie.
Dotrzymują słowa tak jak mówił w wywiadach Szczęsny.

deszczowy

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 02 czerwca 2018, 11:42

Kurczę, czy naprawdę nie powinniśmy zrobić więcej, aby zatrzymać Benatię? Ok, błąd z Napoli i Realem ale przez większość sezonu grał równo. Nie wiem czy oddanie go nie będzie lekkim strzałem w stopę ::/:

ice

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 6 razy
Otrzymał podziękowanie: 9 razy

Nieprzeczytany post 02 czerwca 2018, 11:43

Jeżeli chodzi o wyceny powinniśmy polegać na TM, bo mają swoje szkice, na czymś bazują. Wg TM Darmian jest warty 10 milionów. Żeby Wam dodatkowo zobrazować jego poziom i cenę - D'Ambrosio z Interu warty jest 13. Darmian to zwyczajnie na świecie gość na łatanie dziur czy to na prawej czy na lewej stronie boiska. Najważniejsze dla Juve to pomoc i skrzydłowy na poziomie Costy. Wtedy można być spokojnym o gole. Zobaczcie sobie filmik z głównej jak Costa szarpał, jakie piłki posyłał - jego kopia na drugą stronę i Gonzalo strzeli ponad 30 bramek.

ManInBlack87

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 02 czerwca 2018, 12:17

deszczowy pisze:Kurczę, czy naprawdę nie powinniśmy zrobić więcej, aby zatrzymać Benatię? Ok, błąd z Napoli i Realem ale przez większość sezonu grał równo. Nie wiem czy oddanie go nie będzie lekkim strzałem w stopę ::/:
Jeszcze z Romą, kiedy Wojtek uratował nam tyłki w ostatniej minucie.

BlackJacky

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 1 raz
Otrzymał podziękowanie: 2 razy

Nieprzeczytany post 02 czerwca 2018, 12:24

Piotr Juvefan pisze:@ up A czym Ci Bentancur zawinił Wiesław :prochno: ?
Osobiscie gosc mnie po prostu jakos nie przekonuje. Moze 21lat, to jeszcze bardzo malutko, ale i tak nic specjalnego u nas nie zdzialal, niczym sie nie wyroznil, poza glupimi, ostrymi faulami. Chlopak ma staty na poziomie Sturaro (ofensywne, jak i defensywne). A jednak jako ten zastepca Pjanicia, cos tam wiecej powinien zrobic. Ktos wczesniej pisal odnosnie Pjacy, ze lepiej go sprzedac i uzyskane pieniadze przeznaczyc na wzmocienie druzyny tu i teraz. Mam podobne zdanie, co do Bentancura. Ale mowie: to tylko w przypadku ekstremalnego szukania kasy.
Arbuzini pisze:Trochę nie do końca rozumiem heheszki z Bonaventury. Do pierwszego składu bym go nie chciał, ale biorąc pod uwagę, jak radzi sobie jako skrzydłowy to moim zdaniem jest całkiem interesującą opcją do zapewnienia głębi składowi.
Moim zdaniem, jesli oczywiscie myslimy o zdobyciu LM, to nie powinnismy budowac druzyny na zasadzie "a na rezerwe sie nada", tylko patrzec pod katem tego, czy dany chlop ogarnalby w podstawie. Wtedy ławka sama sie zrobi mocna. Poza tym Giaco, to nie jest wydatek 5 czy 10mln. tylko podejrzewam, ze wyszloby tego ok. 25, a to juz spory (zmarnowany) pieniadz.
Arbuzini pisze:
Jacky pisze:w ekstremalnym przypadku poszukiwania kasy
Kilka dni temu złożyliśmy oficjalną ofertę Lazio za SMSa na 80 mln E. Wychodzi na to, że jakoś bardzo ekstremalnie kasy szukać nie musimy.
I oficjalnie Lotito pokazal nam fakersa. Jasne, to pewnie jeszcze nie jest nasze ostatnie slowo, ale pamietajmy ze mamy tez inne pozycje do poprawy.

deszczowy

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 02 czerwca 2018, 13:35

Vimes pisze:
deszczowy pisze:Mój kumpel, fanatyk L'poolu twierdził, że akurat w odbiorze Can nie jest szczególnie mocny.
Obrazek

W całej Premier League 13 miejsce pod względem odbiorów. Kumpel chyba powinien udać się do okulisty ;).
13. miejsce... khm... ok, wysoko ale też nie jakoś na samym szczycie. Aczkolwiek - nie krytykuję. Myślę, że chłop papiery na grę ma.

B@rt

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 7 razy
Otrzymał podziękowanie: 22 razy

Nieprzeczytany post 02 czerwca 2018, 15:33

Jacky pisze:Moim zdaniem, jesli oczywiscie myslimy o zdobyciu LM, to nie powinnismy budowac druzyny na zasadzie "a na rezerwe sie nada", tylko patrzec pod katem tego, czy dany chlop ogarnalby w podstawie. Wtedy ławka sama sie zrobi mocna. Poza tym Giaco, to nie jest wydatek 5 czy 10mln. tylko podejrzewam, ze wyszloby tego ok. 25, a to juz spory (zmarnowany) pieniadz.
Popieram w stu procentach. Sprowadzajmy piłkarzy w myśl "na ławkę ok", a potem Max w 70 minucie rewanżu na Camp Nou czy Bernabeu w ćwierćfinale Ligi Mistrzów, musząc gonić wynik, spojrzy na ławkę rezerwowych i zobaczy na niej Bonaventurę. A jeśli któryś z bocznych obrońców wypadnie ze składu z powodu kontuzji mięśniowej albo kartek (zbliżone prawdopodobieństwo) to alternatywą w starciu z Mam City czy Bayernem będzie Darmian. Moim zdaniem nieciekawe perspektywy.

Zablokowany