Sezon 2017/18
- Sila Spokoju
- Juventino

- Podziekował: 40 razy
- Otrzymał podziękowanie: 78 razy
Nie wiem czy ktoś zwrócił uwagę jak niewiele się zmieniło względem ubiegłego sezonu.

Top10 praktycznie w tym samym miejscu. Jedyna wymiana to na linii Roma (2) --> Napoli (3) i Inter (7) --> Atalanta (4)
Ponadto:
Sassuolo zmiana z 12 miejsca na 11
Chievo wymieniło się z Udinese na miejscach 13-14
Bologna pozostała bez zmiany na 15 pozycji
Crotone zmiana z 17 miejsca na 18
I tak jak w ubiegłym sezonie tak i w tym spadło 2 beniaminków.
W dodatku Juventus miał dokładnie taką samą przewagę nad II miejscem jak w ubiegłym roku, a 4,5 i 6 miejsce zdobyły niemal identyczną liczbę punktów jak sezon temu.
Jednym słowem w SerieA praktycznie nic się nie zmieniło, a sezon wydawał się najbardziej emocjonujący od lat :lol:

Top10 praktycznie w tym samym miejscu. Jedyna wymiana to na linii Roma (2) --> Napoli (3) i Inter (7) --> Atalanta (4)
Ponadto:
Sassuolo zmiana z 12 miejsca na 11
Chievo wymieniło się z Udinese na miejscach 13-14
Bologna pozostała bez zmiany na 15 pozycji
Crotone zmiana z 17 miejsca na 18
I tak jak w ubiegłym sezonie tak i w tym spadło 2 beniaminków.
W dodatku Juventus miał dokładnie taką samą przewagę nad II miejscem jak w ubiegłym roku, a 4,5 i 6 miejsce zdobyły niemal identyczną liczbę punktów jak sezon temu.
Jednym słowem w SerieA praktycznie nic się nie zmieniło, a sezon wydawał się najbardziej emocjonujący od lat :lol:
“Mam względem Luciano olbrzymi szacunek. To naprawdę zabawne, że od czasu do czasu zdarza nam się pokłócić… Ja przy nim w ogóle nie jestem trenerem, pracuję w tym fachu z przypadku…“ - MAX ALLEGRI

- Sila Spokoju
- Juventino

- Podziekował: 40 razy
- Otrzymał podziękowanie: 78 razy
Rzeczywiście. Warto też zauważyć, że Napoli w tym sezonie miało niemal identyczne statystyki jak my w ubiegłym, w którym zdobyliśmy mistrza. Obydwie drużyny po 91 punktów, po 77 bramek strzelonych i tylko 2 bramki stracone mniej na korzyść Juve.Dragon pisze:Rzuca mi się w oczy też jak Roma i Napoli pogorszyli swoją skuteczność. Różnica jest naprawdę spora.
To tylko pokazuje jak wysoko Juventus postawił poprzeczkę po raz kolejny. W normalnych warunkach takie Napoli zdobyłoby mistrza
Generalnie mam wrażenie, że to nasz mecz z Interem podciął im skrzydła. Gdybyśmy wtedy zremisowali to prawdopodobnie Napoli pojechałoby na oparach wygrywając wszystkie mecze i zdobywając tym samym scudetto.
Całe szczęście udało nam się ich rozwalić mentalnie
P.S. Miałem dość już tego sezonu, a teraz niespełna 2 tygodnie po zakończeniu SerieA czekam jak chory na rozpoczęcie nowego sezonu
“Mam względem Luciano olbrzymi szacunek. To naprawdę zabawne, że od czasu do czasu zdarza nam się pokłócić… Ja przy nim w ogóle nie jestem trenerem, pracuję w tym fachu z przypadku…“ - MAX ALLEGRI

- Wojtek
- Juventino

Superpuchar Włoch odbędzie się w przyszłym sezonie w Arabii Saudyjskiej. Za rozegranie spotkania Milan i Juventus zainkasują około 3 miliony euro.
Czyli znowu czeka nas ustawka i pewnie dogrywka, jak parę lat temu z Napoli
Czyli znowu czeka nas ustawka i pewnie dogrywka, jak parę lat temu z Napoli
- Robaku
- Juventino

- Podziekował: 2 razy
- Otrzymał podziękowanie: 1 raz
Może nie powinienem tutaj ale oglosili Golden Boy za 2018 i kilka nazwisk z Włoch jest:
https://www.football-italia.net/123859/ ... s-revealed
Barrow (Bergamo) - nawet nie wiem czy sie nim nie interesowalismy,
Arnel Jakupovic (Juventus) - coś kojarze, ale żeby cos wiecej - nic nim nie gramy
Justin Kluivert (Roma) - hiehie - przyszly zakup?
Kwang-Song Han (Cagliari) - no ta wiadomo
Leandrinho (Napoli), - nie znam człowieka,
Pietro Pellegri (Monaco),
tutaj cała lista: ( Polaków brak)
a z innych lig, którzy nas intere:
Matthijs de Ligt (Ajax),
Diogo Dalot (Manchester United)
Barrow (Bergamo) - nawet nie wiem czy sie nim nie interesowalismy,
Arnel Jakupovic (Juventus) - coś kojarze, ale żeby cos wiecej - nic nim nie gramy
Justin Kluivert (Roma) - hiehie - przyszly zakup?
Kwang-Song Han (Cagliari) - no ta wiadomo
Leandrinho (Napoli), - nie znam człowieka,
Pietro Pellegri (Monaco),
tutaj cała lista: ( Polaków brak)
a z innych lig, którzy nas intere:
Matthijs de Ligt (Ajax),
Diogo Dalot (Manchester United)
Atalanta 16/12/12 ; Lechia Gdańsk 29/07/15 ; Bologna 19/02/16; Dinamo Zagrzeb 27/09/16; Roma 17/12/16; Napoli 2/04/17; Barcelona 22/11/17; Crotone 26/11/17; Lazio 27/01/19; Atletico 10/08/19; Lecce 29/10/22; Fiorentina 5/11/23; Lille 5/11/24