Mercato (LATO 2018) DYSKUSJA
- jackop
- Juventino
- Podziekował: 20 razy
- Otrzymał podziękowanie: 70 razy
Juventus:Tony Montana pisze:Khedira w Serie A jeszcze daje fajnie radę (i statystyki są bardzo ważne bo w porównaniu do subiektywnych opinii przynajmniej dają jakiś obiektywizm). Ale w LM, która w ostatnich latach polega na szybkim przemieszczaniu piłki/kontrach jest już lekki dramat, facet motorycznie zwyczajnie nie nadąża[...]
Pjanić łącznie 7g./14a. LM 1/1
Khedira 9g./7a. LM 0/3 faktycznie dramat w tej Lidze Mistrzów :roll:
Matuidi 4/2 LM 1/0
Real (zwycięzca LM):
Casemiro 7/3 LM 1/0
Kroos 5/10 LM 0/3
Modrić 2/8 LM 1/1
Liverpool (finalista LM):
Can 6/5 LM 1/0
Ox 5/8 LM 2/0
Wijnaldum 2/4 LM 1/2
Henderson 1/2 LM 0/0
Bayern:
Martinez 2/2 LM 1/0
Thiago 7/4 LM 3/0
Tolisso 10/7 LM 3/2 olany, bo zamiast niego przyszedł Buk Blejz Matjudi
Vidal 6/2 LM 0/0
Roma:
De Rossi 2/2 LM 1/1
Nainggolan 6/11 LM 2/2 rok młodszy niż Khedira, ale w Romie nikt nie jest na tyle durny, by pisać o popchnięciu go do MLS za paczkę fajek
Strootman 1/1 LM 0/1
Pellegrini 3/5 LM 0/1
Mógłbym tak sobie wymieniać dalej zawodników Barcelony, Atletico, Chelsea, Liverpoolu, United, City, Arsenalu czy Napoli, ale co to da. Sprzedajmy Miralema i Samiego bo to oni są problemem dramatycznie wyglądającej formacji pomocy Juventusu, bo przecież nie Allegri czy tuzy jak Matuidi i Sturaro. Do Cana dokupmy Bonaventurę, Pellegriniego, Cristante czy Praeta. Na pewno dobrze na tym wyjdziemy :hellyes: #WyższyLevel
Rozwalają mnie ludzie, którzy nie oglądają nic poza Juventusem, nie mają żadnego porównania (poza tym, że słyszeli od somsiada jak to Napoli nie gra pięknie w piłkę), ale pierwsi ferują wyroki. Pisałem już o tym i się powtórzę; z naszego całego środka pola to Niemiec ma w sobie 'gen' Pirlo. Odsyłam do asyst z Realem i Milanem. Z całym szacunkiem, ale większość wymienianych tu 'wzmocnień' takie zagrania widziała co najwyżej w FIFA, albo przed TV.
Jeśli nie będzie jakiegoś przełomu, to wyłączam się na następne 2 tygodnie, bo niektórzy serwują tu wyłącznie raka-nieboraka.
Ostatnio zmieniony 29 maja 2018, 21:07 przez jackop, łącznie zmieniany 5 razy.

O Vesuvio Lavali Col Fuoco! Lavali! Lavali! Lavali Col Fuoco!
- BlackJacky
- Juventino
- Podziekował: 1 raz
- Otrzymał podziękowanie: 2 razy
Mercato jeszcze sie nie zaczelo, a juz jestem (bardzo delikatnie mowiac) dosc zdegustowany: najpierw de Vrij, teraz Fabinho. Do polowy sierpnia zachowam cierpliwosc, ale jak na razie nasze zakusy wygladaja bardzo, bardzo blado.
- Sorek21
- Juventino
Jak znowu ma być mercato w stylu sprzedać podstawowego gracza np Sandro albo Pjanić żeby zatkać jedną dziurę robiąc nową to ja już wole takie biedne transfery typu Darmian za 13mln ale żeby nikt ważny nie odszedł.
- Hed
- Juventino
- Podziekował: 80 razy
- Otrzymał podziękowanie: 3 razy
Popatrzymy.... Ja nie oddałbym Pjanica nawet za 100mln, bo to nasz jedyny kreatywny pomocnik, zastanowiłbym się jedynie nad wymianą za Verattiego.
Z drugiej strony... CO kto myśli o wymianie, sprzedać Pjanica i kupić SMS?
Z drugiej strony... CO kto myśli o wymianie, sprzedać Pjanica i kupić SMS?
- jackop
- Juventino
- Podziekował: 20 razy
- Otrzymał podziękowanie: 70 razy
Wymienilibyśmy świetnego zawodnika na innego świetnego zawodnika, tyle że będziemy musieli dopłacić do interesu te 50-60 mln €. Bomba :doh:Hed pisze:Z drugiej strony... CO kto myśli o wymianie, sprzedać Pjanica i kupić SMS?

O Vesuvio Lavali Col Fuoco! Lavali! Lavali! Lavali Col Fuoco!
- wagner
- Juventino
Gdzie tu logika? Mamy iść do przodu czy jesteśmy zwolennikami stagnacji? Dlaczego zawsze musi chodzić o dokonania wyboru albo albo . Jeśli możemy kupmy Sergeja i niech partneruje Pjaniciowi, a nie go zastępuje. Dajmy sobie możliwość wyboru, dlaczego nie jest możliwe partnerowanie obu i ew. zmiany po ocenie tej współpracy i dotyczy to formacji, która wymaga wzmacniania, na jej stagnacje trzeci rok z rzędu możemy sobie pozwolić? Możemy?Hed pisze:Z drugiej strony... CO kto myśli o wymianie, sprzedać Pjanica i kupić SMS?
kd pisze:Milan wyrwał tylko cegiełkę z naszego muru, u nas mur stoi z małą dziurą, oni postawili ta cegłę i myślą że mają mur.
- Hed
- Juventino
- Podziekował: 80 razy
- Otrzymał podziękowanie: 3 razy
Panowie, ja nigdzie nie napisałem że tego chcę, po prostu interesuje mnie Wasze zdanie.
Ja osobiście wolałbym żeby został Pjanić i przyszedl taki Can i Pellegrini i tyle.
Nie liczę na transfer pokroju SMS Pogba czy Veratti bo to utopia, nie nie to nie u nas. Liczę mocno na to że zostawimy to jak jest... przedłużymy kontrakt z Sandro i puścimy Mandzura a w jego miejsce weżmiemy Martiala i bedzie spoko.
Trzymam kciuki że zostawimy u siebie Pjanica,Sandro,Dybale,Higuaina,Coste.
Ja osobiście wolałbym żeby został Pjanić i przyszedl taki Can i Pellegrini i tyle.
Nie liczę na transfer pokroju SMS Pogba czy Veratti bo to utopia, nie nie to nie u nas. Liczę mocno na to że zostawimy to jak jest... przedłużymy kontrakt z Sandro i puścimy Mandzura a w jego miejsce weżmiemy Martiala i bedzie spoko.
Trzymam kciuki że zostawimy u siebie Pjanica,Sandro,Dybale,Higuaina,Coste.
- Gontar
A co jeśli opychamy Pjanica żeby zrobić miejsce dla Verattiego ?
Mi by nie było żal Bośniaka bo według mnie nie sprawdza się na tej pozycji na której gra u nas.. a Max chyba nie ma zamiaru go przesunąć na inną.. jeśli w jego miejsce przyjdzie Marco V. albo Isco to jak najbardziej można go sprzedać.

- Crunny
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 14 razy
Będąc zmuszonym do takich wyborów tym bardziej dziwię się, że nie zrobiliśmy(?) wszystkiego, aby Fabinho wylądował u nas. E.Can i Fabinho - za ok. 45 mln moglibyśmy mieć ich obu. Wtedy pomoc E.Can-Pjanic-Fabinho wyglądałaby bardzo fajnie, Pjanic miałby wreszcie porządną obstawę.
- jakku1
- Juventino
Szczerze, to nie sadze, ze SMS pojdzie za wiecej niz 100m euro. Obecna narracja w Lazio jest taka, ze poki co nie ma zadnych oficjalnych ofert z Milinkovicia-Savicia, a szefostwo pytane o przyszlosc gracza w Juventusie ani nie potwierdza, ani nie zaprzecza.
Ostatnio pojawiaja sie plotki o Pogbie, ale osobiscie ciezko mi w nie uwierzyc, glownie ze wzgledu na to, jak wielkie koszty bysmy poniesli sproawdzajac Francuza znow do Turynu.
Juz bardziej realna wydaje sie wymiana Higuain-Verratti, sprzedaz Pjanicia do Realu i zakup SMS. To tez fantamercato ale troche mniejsze, bo chociaz kasa by sie zgadzała
.
Ostatnio pojawiaja sie plotki o Pogbie, ale osobiscie ciezko mi w nie uwierzyc, glownie ze wzgledu na to, jak wielkie koszty bysmy poniesli sproawdzajac Francuza znow do Turynu.
Juz bardziej realna wydaje sie wymiana Higuain-Verratti, sprzedaz Pjanicia do Realu i zakup SMS. To tez fantamercato ale troche mniejsze, bo chociaz kasa by sie zgadzała

Zapraszam tez na moje konto na twitterze => https://twitter.com/jakku113 

- Tony Montana
- Juventino
- Podziekował: 6 razy
- Otrzymał podziękowanie: 6 razy
@Jackop akurat jeśli chodzi o transfer Tolisso to byłem mega zwolennikiem tego transferu i byłem mega zwiedzony, że do nas nie trafił. Można sprawdzić co pisałem
To, że Pjanić zagrał kupę w tym sezonie LM to inna sprawa.
Nainggolan-a swoją drogę też chciałem jeszcze jak grał w Cagliari, rozmowy między nim a Juventusem były przecież swojego czasu zaawansowane. Ten cały jad, który później wylewał jak na moje był konsekwencją tego, że dołączył do Romy zamiast do nas, żeby coś wygrać

To, że Pjanić zagrał kupę w tym sezonie LM to inna sprawa.
Nainggolan-a swoją drogę też chciałem jeszcze jak grał w Cagliari, rozmowy między nim a Juventusem były przecież swojego czasu zaawansowane. Ten cały jad, który później wylewał jak na moje był konsekwencją tego, że dołączył do Romy zamiast do nas, żeby coś wygrać