Mercato (LATO 2018) DYSKUSJA
- LukaszG / DLuGi
- Juventino
"Letnie okno transferowe rozpocznie się standardowo 1 lipca, ale zamknięte zostanie 18 sierpnia – tuż przed rozpoczęciem pierwszej kolejki nowego sezonu." Znalazłem 

Bukol87 pisze:Ponadto, nikt tej waszej pisaniny w Turynie nigdy nawet nie przeczytał. Piszecie dla siebie i do siebie.
- albertcamus
- Juventino
Osgiliath pisze:GdS
Darmian ma nas kosztować 13 mln, płatne przez 2 lata
Corsport
Perin ma być domknięty jutro. Sturaro może iść do Genoi
Allegri chce w środku Pjanicia, Khedirę, Matuidiego i Bentancura. Markiz może odejść
Sky
Can jutro w Turynie
Bild
Howedes wrócił do Schalke i raczej tam zostanie na kolejny sezon.
Podsumowując:Poprostu pisze:Corsera
Juve wpłaci 31 mln klauzuli za Pellegriniego.
Howedes out, Caldara in
Buffon out, Perin in
Lichy out, Darmian in
Marchisio out, E. Can in
Sturaro out, Pellegrini in
Asamoah out, X in
X out, Pjaca in
Mam tylko nadzieję, że MDS i Darmian będą rezerwowymi, a pierwszy plac będzie miał A. Sandro i ktoś nieco lepszy niż obaj Włosi.
No i panowie po mercato, choć się jeszcze nie zaczęło

- ballack13
- Juventino
hmm wszyscy piszą że Howedes to środkowy def ale czy on do nas nie przychodził jako prawy? dlatego też w kadrze był on a Lichego nie było?albertcamus pisze:Osgiliath pisze:GdS
Darmian ma nas kosztować 13 mln, płatne przez 2 lata
Corsport
Perin ma być domknięty jutro. Sturaro może iść do Genoi
Allegri chce w środku Pjanicia, Khedirę, Matuidiego i Bentancura. Markiz może odejść
Sky
Can jutro w Turynie
Bild
Howedes wrócił do Schalke i raczej tam zostanie na kolejny sezon.Podsumowując:Poprostu pisze:Corsera
Juve wpłaci 31 mln klauzuli za Pellegriniego.
Howedes out, Caldara in
Buffon out, Perin in
Lichy out, Darmian in
Marchisio out, E. Can in
Sturaro out, Pellegrini in
Asamoah out, X in
X out, Pjaca in
Mam tylko nadzieję, że MDS i Darmian będą rezerwowymi, a pierwszy plac będzie miał A. Sandro i ktoś nieco lepszy niż obaj Włosi.
No i panowie po mercato, choć się jeszcze nie zaczęło
tylko potem z powodu pewnych wykluczeń kontuzji zagrał na koniec sezonu u nas na środku i radził sobie dobrze.
dlatego według mnie wrzucenie Caldary w miejsce Howedesa to jednak błąd.
co nie zmienia faktu że w tej sytuacji mamy dość nie zbilansowany skład.
na paru pozycjach mamy za dużo a na paru braki
- za dużo na środku obrony (Rugani grał mało a teraz dojdzie Caldara więc +1, nawet jak policzmy Niemca jako -1 to tutaj dojdzie raptem parę meczy kiedy on grał a mógł zagrać Rugani)
Środek pomocy to samo - ilość minut Sturaro nie zadowoli Pellegrini to samo Can
dlatego według mnie - Barzagli już wie że to będzie ostatni sezon i będzie raczej ostatnim obrońcom i grywał może coś w pucharach głównie
Z pomocy środka ktoś musiałby odejść
a boki obrony dalej bez przynajmniej 1 zawodnika (Darmian, Sandro, MDS) Spina będzie może dopiero od zimy
no i kwestia Mandzu
tutaj poki co mamy już sytuacje że jest Cuadrado, Berna, Costa, do tego dojdzie Pjaca.
- deszczowy
- Juventino
- albertcamus
- Juventino
Ani trochę, ale ja się nie znam, więc może to będzie nowy ktoś tam.deszczowy pisze:A ten Pellegrini... hm, on was przekonuje?
- ballack13
- Juventino
Pellegrinideszczowy pisze:A ten Pellegrini... hm, on was przekonuje?
Chiesa
Romagnoli
Donnarumma
Niestety Pellegri już nam uciekł i jest w Monaco.
Sądzę żę powinniśmy jednak ściągnąć jak najwięcej z tych graczy ze względu że to przyszłość Włoch i jest potrzebna nam w wymogach rejestracji składu a jak wiem własna szkółka nam nie domaga.
- Osgiliath
- Juventino
Brałbym młodziaka, jak dziadek rentę. Po kabale z Verrattim nasi się już chyba nauczyli, że młodego i dobrego Włocha to trzeba brać.deszczowy pisze:A ten Pellegrini... hm, on was przekonuje?
Nie mniej jednak, jeśli zostanie Pjanic, Khedira, Matuidi i Markiz oraz Benta a dojdzie Can, to już się robi trochę ciasno, mając na uwadze zapowiadany top transfer do środka. Wiem, że Sturaro poleci na pewnik, a ponadto może odpaść Markiz i musiałby ktoś jeszcze (Sami?), żebyśmy pomieścili i Cana i Pellegriniego i jeszcze jeden transfer. Wtedy:
Can-Pjanic-?
Matuidi - Pellegrini - Benta.
Gdyby się udało wyrwać Romagniolego to byłoby fajnie, biorąc pod uwagę, że coraz więcej źródeł mówi o wykluczeniu Milanu z EL oraz rosnącym pożarze wewnątrz władz klubu.
Póki co okienko jeszcze nie wystartowało, a my już mamy piątkę graczy praktycznie pewnych, bo wraca Spinazzola i Caldara. Perin i Darmian są praktycznie klepnięci, podobnież Can.
Szczerze powiedziawszy to nie wiem po kiego grzyba nam Icardi? Ok sportowo to dobry gracz, ale mentalnie? Jeszcze z całym ambarasem w postaci Wandy? Jeśli mielibyśmy kogoś brać (prawie) z interu to wolałbym zdecydowanie, aby to był Cancelo.
- ballack13
- Juventino
Osgiliath pisze:Brałbym młodziaka, jak dziadek rentę. Po kabale z Verrattim nasi się już chyba nauczyli, że młodego i dobrego Włocha to trzeba brać.deszczowy pisze:A ten Pellegrini... hm, on was przekonuje?
Nie mniej jednak, jeśli zostanie Pjanic, Khedira, Matuidi i Markiz oraz Benta a dojdzie Can, to już się robi trochę ciasno, mając na uwadze zapowiadany top transfer do środka. Wiem, że Sturaro poleci na pewnik, a ponadto może odpaść Markiz i musiałby ktoś jeszcze (Sami?), żebyśmy pomieścili i Cana i Pellegriniego i jeszcze jeden transfer. Wtedy:
Can-Pjanic-?
Matuidi - Pellegrini - Benta.
Gdyby się udało wyrwać Romagniolego to byłoby fajnie, biorąc pod uwagę, że coraz więcej źródeł mówi o wykluczeniu Milanu z EL oraz rosnącym pożarze wewnątrz władz klubu.
Póki co okienko jeszcze nie wystartowało, a my już mamy piątkę graczy praktycznie pewnych, bo wraca Spinazzola i Caldara. Perin i Darmian są praktycznie klepnięci, podobnież Can.
Szczerze powiedziawszy to nie wiem po kiego grzyba nam Icardi? Ok sportowo to dobry gracz, ale mentalnie? Jeszcze z całym ambarasem w postaci Wandy? Jeśli mielibyśmy kogoś brać (prawie) z interu to wolałbym zdecydowanie, aby to był Cancelo.
Jeśli Max był dal radę mentalnie zaakceptować że naraz w 11 wychodzi Higuain, Icardi, Dybala to okej
problem taki że mamy jeszcze wtedy na ławce Berne, Cuadrado i Coste
wydaje mi się że jednak i tak Mandzu musiałby odejść nawet jak nie dojdzie do nas Icardi, bo wraca Pjaca
- Osgiliath
- Juventino
Nie no, ja zakładam, że w ogóle w pierwszej kolejności wszelkie plotki o Icardim są na poziomie plotek o Pogbie ergo to fantamercato zanim w ogóle zacznę rozpatrywać tego gracza pod kątem sportowym.ballack13 pisze:...
Poza tym, o ile przy Higuainie można było przeboleć wydanie 90 mln na niego, kiedy nie było aż tak palących potrzeb w innych formacjach (ofc, jednak były), to teraz tym bardziej wydanie 110 na Icardiego traktowałbym jak szaleństwo/niegospodarność/głupotę, kiedy pomoc nam niedomaga a boki obrony robimy metodą łatania z nadzieją, że Darmian wypali jak Pirlo.
Jak chcemy wykazać naszą dominację i zagrać innym klubom serie a na nosie, to wyrwijmy SMS od tego parcha lotito.
- Wojtek
- Juventino
Jakie 110? 110 mln to jest dla klubów nie włoskich. Dla nas to minimum 150 mln. Transfer bez szans.Osgiliath pisze: Poza tym, o ile przy Higuainie można było przeboleć wydanie 90 mln na niego, kiedy nie było aż tak palących potrzeb w innych formacjach (ofc, jednak były), to teraz tym bardziej wydanie 110 na Icardiego traktowałbym jak szaleństwo/niegospodarność/głupotę
- Osgiliath
- Juventino
tak? a to nawet lepiej dla nasWojtek pisze:Jakie 110? 110 mln to jest dla klubów nie włoskich. Dla nas to minimum 150 mln. Transfer bez szans.Osgiliath pisze: Poza tym, o ile przy Higuainie można było przeboleć wydanie 90 mln na niego, kiedy nie było aż tak palących potrzeb w innych formacjach (ofc, jednak były), to teraz tym bardziej wydanie 110 na Icardiego traktowałbym jak szaleństwo/niegospodarność/głupotę

- Astarot
- Juventino
Jak dla mnie to ten sam poziom co Barella czy 2 lata starsi Praet, Cristante . Młodzi gracze z może i dużym potencjałem ale na tą chwilę żaden z nich nie nadaje się do naszego pierwszego składu, może ew. Cristante za Matuidiego. Ciężko przy tym powiedzieć, który z nich rozwinie się najbardziej ale nawet jeżeli chłopak ma potencjał to u nas żadnych postępów nie poczyni grzejąc ławę.deszczowy pisze:A ten Pellegrini... hm, on was przekonuje?
- Virgil
- Juventino
Myślę że Pellegrini i Can zakończą zakupy do pomocy
Jak zostanie Sandro to do obrony przyjdzie Caldara i Darmian + Spina
I pewnie jeden z 2 - Morata/Martial
na bramkę Perin
Jeżeli odejdzie Benatia to mi się marzy Gimenez.

Jak zostanie Sandro to do obrony przyjdzie Caldara i Darmian + Spina
I pewnie jeden z 2 - Morata/Martial
na bramkę Perin
Jeżeli odejdzie Benatia to mi się marzy Gimenez.