Mercato (LATO 2018) DYSKUSJA

Wszystko o transferach Juventusu, wasze przewidywania, opinie, najnowsze informacje.
Zablokowany
Gałcio

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 22 maja 2018, 09:49

No niby poważne, ale o czym pisać skoro Italia nie zagra na mundialu, a sezon się skończył. Najlepsze jest to, że póki co Costa nie jest w pełni naszym graczem, a rzekomo chcielibyśmy sprzedac gościa, który uratował nam końcówke bardzo trudnego sezonu.

Nigdy nie dyskutuj z <brzydkie słowo ( ͡° ͜ʖ ͡°)>,najpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu,a potem pokona doświadczeniem.
Adrian27th

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 4 razy

Nieprzeczytany post 22 maja 2018, 10:23

Costa - motor napędowy, mega forma, promocja za 40 milionów, mega wkomponowany w zespół, mega praca w defensywie - wniosek dzienników - na sprzedaż.

"It seems today, that all You see, it's violence in movies and sex on Tv..."
"per noi altri terza stella, per voi altri terzo dito!"
Pumex pisze:Francuz (Pogba) nie ma najmniejszych szans na realną walkę o pierwszy skład.
ice

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 6 razy
Otrzymał podziękowanie: 9 razy

Nieprzeczytany post 22 maja 2018, 10:54

W mojej ocenie dyrektorów czeka najtrudniejsze okienko od przynajmniej 4 lat. Obrona do przebudowy, pomoc to samo. Atak - wzmocnienie. 3 formacje do łatania na już. Jak wielu użytkowników - jestem zwolennikiem SMS, ale z mojej obserwacji wynika - że póki co nie potrafi udźwignąć presji na swoich barkach. Podobnie było z Pogbą - świetnie grał, ale miał obok Pirlo oraz Vidala, jeżeli miał być liderem - nie podołał, a ManU też nie pokazuje niczego nadzwyczajnego - ot, dobry pomocnik. Juve potrzebuje do pomocy koksa na najwyższym możliwym poziomie na już, a nie za dwa lata. Obrona - w tej postaci raczej kiepskawo - a Caldara to niewiadoma - czy udźwignie ciężar gry z topowym zespole? Czy nie spali go presja? Każdy zdaje sobie sprawę z tego jak trudno wejść do Juve, gdzie wygranie mistrzostwa to plan minimum, pucha też wypada dołożyć a LM to minimum półfinał.

Poprostu

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 39 razy
Otrzymał podziękowanie: 41 razy

Nieprzeczytany post 22 maja 2018, 11:17

Benatia jest dostępny na rynku

Reppublica
Juve może sprzedać Igłę.

Takie informacji mi się podobają.

Jeżeli Maksio by grał Dybala na fałszywej 9 i trójką z przodu Costa-Dybala-Berna to było by bajecznie.

Do tego byśmy mieli Kwadrata, Pjace i może tego Martiala do rotacji. Młodość, polot i fantazja.

Co do Benatii to go osobiście nie lubię i za 15-20 baniek oddałbym go z pocałowaniem ręki.
Ostatnio zmieniony 22 maja 2018, 11:20 przez Poprostu, łącznie zmieniany 1 raz.

dimebag11

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 81 razy
Otrzymał podziękowanie: 23 razy

Nieprzeczytany post 22 maja 2018, 11:19

towalski pisze: Każdy zdaje sobie sprawę z tego jak trudno wejść do Juve, gdzie wygranie mistrzostwa to plan minimum, pucha też wypada dołożyć a LM to minimum półfinał.
Chyba masz trochę zbyt wygórowane wymagania odnośnie Juve i LM, bo zakładając, że półfinał CL powinien być co roku minimum dla największych klubów, to taką Barcelonę powinni już chyba rozwiązać, bo w ostatnich 3 sezonach odpadała w 1/4. Jeśli nie jesteś Realem, to z różnych względów nie masz szans na ciągłe docieranie przynajmniej do 1/2 LM, bo o awansie często decydują detale, pomyłki sędziowskie czy też szczęście, a chętnych na 4 miejsca jest wielu (Real, Barca, Juve, Bayern, Atletico, City, PSG, znów Liverpool, czasem Chelsea czy United oraz niespodzianki typu Monaco, Roma czy BVB).

Juve jest miłością całego mojego życia. Jest powodem do radości i dumy, ale i przyczyną frustracji i rozczarowań. Jest źródłem niesamowitych emocji, tworzącym prawdziwą i niekończącą się opowieść o miłości. - Gianni Agnelli
Osgiliath

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 22 maja 2018, 11:27

Poprostu pisze:Benatia jest dostępny na rynku

Reppublica
Juve może sprzedać Igłę.

Takie informacji mi się podobają.

Jeżeli Maksio by grał Dybala na fałszywej 9 i trójką z przodu Costa-Dybala-Berna to było by bajecznie.

Do tego byśmy mieli Kwadrata, Pjace i może tego Martiala do rotacji. Młodość, polot i fantazja.

Co do Benatii to go osobiście nie lubię i za 15-20 baniek oddałbym go z pocałowaniem ręki.
Generalnie też byłbym za tym, by Igłe sprzedać, tym bardziej, że z przodu moglibyśmy mieć Costę - Moratę i Dybalę, a w odwodzie Pjacę/Martiala Bernę i Cuadrado. Srsly, atak to imo nasze najmniejsze zmartwienie i poza korektą vide Igła-Morata (już czuję, co Pumex na to) nie trzeba zmian.

Co innego Benatia. Generalnie też byłbym otwarty na jego sprzedaż, ale już po co kisić hajs na środek obrony, kiedy ominął nas De Vrij. Gdybyśmy do zaklepali, to Benatię sam bym zaniósł np. do Marsylii, która nim była/jest ponoć zainteresowana. Nie mniej nawet go spieniężając musielibyśmy dołożyć jeszcze raz tyle za np. takiego Gimeneza.

Anywayz, jeszcze a propos dzisiejszych newsów. Pewnikiem fakt, że Italii nie ma na mundialu nakazuje sądzić, iż takich banialuk jak sprzedaż Costy będzie więcej. Zakładam, że najbliżej prawdy znowu będzie Agresti/DiMarzio (Sky w ogóle) i newsy wzięte z VS, które podaje Jakku.

sebastian10

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 22 maja 2018, 11:32

jak ktos pisze ze dybala moze grac jako fałszywa 9 to dla mnie taki ktos sie nieznana na piłce dobrze ze tacy goscie nie maja wpływ na polityke transferowa i skład juve .
niech sobie tak w fifie zarządza

dimebag11

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 22 maja 2018, 11:51

@Osgiliath
Nie wiem czy rzeczywiście jest coś na rzeczy ze sprzedażą Benatii, ale jeśli tak, to dziwię się naszym działaczom, że tak łatwo odpuścili de Vrija. Nie dość, że Holender jest ograny w Serie A, to na dodatek był dostępny za darmo i nawet wyższy kontrakt z tego tytułu nie byłby jakimś problemem, a przy tym jest 5 lat młodszy od Marokańczyka. Sprzedając Medhiego odzyskalibyśmy pewnie większość kasy zapłaconej za niego Bayernowi i coś dokładając mogli solidnie wzmocnić prawą obronę, a tak będziemy nawet zmuszeni sporo dopłacić do nowego stopera typu Gimenez jeśli Benatia pójdzie do Marsylii.
Odnośnie ataku, to koniecznie musimy mieć na środku kogoś wysokiego i umiejącego grać głową jeśli pożegnamy się z Mandżu, bo jak to istotne pokazał chociażby rewanż z Realem czy bramka Higuaina (który nie jest geniuszem gry w powietrzu, ale dzięki wzrostowi i sile był w stanie dojść do dośrodkowywanej przez Dybalę piłki) dająca zwycięstwo z Interem.

Juve jest miłością całego mojego życia. Jest powodem do radości i dumy, ale i przyczyną frustracji i rozczarowań. Jest źródłem niesamowitych emocji, tworzącym prawdziwą i niekończącą się opowieść o miłości. - Gianni Agnelli
Osgiliath

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 22 maja 2018, 12:05

dimebag11 pisze:@Osgiliath
Nie wiem czy rzeczywiście jest coś na rzeczy ze sprzedażą Benatii, ale jeśli tak, to dziwię się naszym działaczom, że tak łatwo odpuścili de Vrija. Nie dość, że Holender jest ograny w Serie A, to na dodatek był dostępny za darmo i nawet wyższy kontrakt z tego tytułu nie byłby jakimś problemem, a przy tym jest 5 lat młodszy od Marokańczyka. Sprzedając Medhiego odzyskalibyśmy pewnie większość kasy zapłaconej za niego Bayernowi i coś dokładając mogli solidnie wzmocnić prawą obronę, a tak będziemy nawet zmuszeni sporo dopłacić do nowego stopera typu Gimenez jeśli Benatia pójdzie do Marsylii.
Odnośnie ataku, to koniecznie musimy mieć na środku kogoś wysokiego i umiejącego grać głową jeśli pożegnamy się z Mandżu, bo jak to istotne pokazał chociażby rewanż z Realem czy bramka Higuaina (który nie jest geniuszem gry w powietrzu, ale dzięki wzrostowi i sile był w stanie dojść do dośrodkowywanej przez Dybalę piłki) dająca zwycięstwo z Interem.
od dawna sądzę, że odpuszczenie De Vrija przez naszych było zbrodnią i brakiem myślenia przyszłościowego, również pod kątem finansowym. Fakt, mamy młodziaków Ruganiego i Caldarę, ale Kielon lubi się skontuzjować, a Medhi tez lubi popełniać babole do tego. Teraz chcąc odpowiednio wzmocnić środek obrony trzeba sporo hajsu wywalić, który tylko małej części zrefunduje nam sprzedaż Marokańczyka. Chyba, że przemęczymy się jeszcze rok tak, jak jest Barzą, jako latarnią, kiedy ktoś się posypie zdrowotnie i za rok zaatakujemy.

Co do Igły, myślę, że pod to byłby szykowany Morata, który coś tam jednak i w powietrzu potrafi. Trzeba pamiętać, że najważniejsze jest zastąpienie Mandzu a jeśli Igła/Dybala by zostali to nic nie stracilibyśmy na jakości a takim Moratą/Martialem dodatkowo coś moglibyśmy zyskać.

Baczu

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 1 raz
Otrzymał podziękowanie: 6 razy

Nieprzeczytany post 22 maja 2018, 12:11

Tracąc Mandzura tracimy tez siłę fizyczną, której goguś Morata nam nie zapewni. Jeszcze jak czytam o zastąpieniu Higuaina hiszpanem. :facepalm:
dimebag11 pisze:@Osgiliath
pytanie jaki piłkarz w naszym zasięgu byłby w stanie to zrobić, bo nikt tak zadziorny i charakterny nie przychodzi mi na myśl.
Bonaventura :smile:
Ostatnio zmieniony 22 maja 2018, 12:43 przez Baczu, łącznie zmieniany 1 raz.

dimebag11

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 22 maja 2018, 12:24

@Osgiliath
Nie wiem co kierowało naszymi włodarzami, że odpuścili tego de Vrija, ale to już w sumie temat zamknięty (liczyłem po cichu, że jeśli Inter nie dostanie się do LM, to póki nie będzie oficjalki to wszystko możliwe, bo przecież Holender mógł iść przykładowo do Barcelony). Opierając się na doniesieniach prasowych, to Marotta i spółka od zawsze bardziej byli zainteresowani Manolasem i Gimenezem.
W gruncie rzeczy, to tylko Morata z tych łączonych z nami zawodników nieźle gra głową, a dodatkowo pobyt w Anglii tylko pomógł mu w udoskonaleniu tej umiejętności. Wiadomo, że pod względem siły i waleczności nie zastąpi nam Mandżu, ale pytanie jaki piłkarz w naszym zasięgu byłby w stanie to zrobić, bo nikt tak zadziorny i charakterny nie przychodzi mi na myśl.

ice

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 6 razy
Otrzymał podziękowanie: 9 razy

Nieprzeczytany post 22 maja 2018, 12:26

Odpuszczenie DeVrija może mieć coś wspólnego z <brzydkie słowo ( ͡° ͜ʖ ͡°)> Lazio przy próbie pozyskania SMS.

Arbuzini

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 22 maja 2018, 12:36

Osgiliath pisze:od dawna sądzę, że odpuszczenie De Vrija przez naszych było zbrodnią i brakiem myślenia przyszłościowego, również pod kątem finansowym. Fakt, mamy młodziaków Ruganiego i Caldarę, ale Kielon lubi się skontuzjować, a Medhi tez lubi popełniać babole do tego. Teraz chcąc odpowiednio wzmocnić środek obrony trzeba sporo hajsu wywalić, który tylko małej części zrefunduje nam sprzedaż Marokańczyka. Chyba, że przemęczymy się jeszcze rok tak, jak jest Barzą, jako latarnią, kiedy ktoś się posypie zdrowotnie i za rok zaatakujemy.
Jestem przekonany, że taki właśnie jest plan i dlatego odpuściliśmy Holendra. Wbrew temu co się powszechnie uważa, Allegri wcale nie wygląda na szczególnie uprzedzonego względem Ruganiego, który na boisku nazbierał ponad 2100 minut. Choć w Europie sobie nie pograł to w lidze był podstawowym stoperem. Myślę, że w przyszłym sezonie, jeśli plan wypali, będzie rosła rola młodych włoskich obrońców w naszym zespole, czyli właśnie Daniele oraz Caldary. Też nie przepadam za Benatią, ale jeśli naszym bardziej zależy na stabilizacji niż szukaniu lepszego zawodnika od Marokańczyka to ja taki stan rzeczy akceptuje.

Calciomercato pisze o tym, że Allegriemu bardzo przypasował Emre Can. Chce jednak dalszych wzmocnień w pomocy i tutaj nie ma zaskoczenia - faworytem trenera jest Milinkovic-Savic. Przeczytać możemy też, że najbliżej odejścia z klubu są: Mandżukić, Sandro oraz Higuain.

Według Tuttosport Marotta tylko mydli oczy i po cichu pracuje nad transferem Moraty, którym podobno zainteresowany jest również Milan. Alternatywą dla Hiszpana pozostaje Martial. Te doniesienia zataczają już któreś z kolei koło więc może być w nich sporo prawdy. Szczególnie jeśli dać wiarę plotkom o sprzedaży Igły.

Dodając coś od siebie to myślę, że niedługo może pojawić się kolejne nazwisko w kontekście wzmocnień ofensywy: Di Maria. Argentyńczyk bardzo dobrze wpisałby się w 4321, które przy obecnej kadrze i chęci odbudowy mocnej pomocy wydaje się naturalnym kierunkiem rozwoju dla tej drużyny. Angelo ma kontrakt z paryżanami do końca czerwca 2019 roku.

wojczech7

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 22 maja 2018, 12:48

Wszyscy jak mantrę powtarzają, żeśmy "odpuścili" De Vrija, a czy ktokolwiek bierze pod uwagę, że chłopak wolał pewny plac i większą pensję w Interze, niż walkę (czyt. pierwsze pół roku ławka, a potem się zobaczy) w Juventusie?

Czy już tak bardzo pyszni jesteście, że nie bierzecie pod uwagę, iż ktoś mógł wybrać Inter kosztem Juventusu? :think:
Ostatnio zmieniony 22 maja 2018, 12:50 przez wojczech7, łącznie zmieniany 1 raz.

"Błogosławiony, kto nie mając nic do powiedzenia, nie obleka tego faktu w słowa."
Astarot

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 22 maja 2018, 12:49

sebastian10 pisze:jak ktos pisze ze dybala moze grac jako fałszywa 9 to dla mnie taki ktos sie nieznana na piłce dobrze ze tacy goscie nie maja wpływ na polityke transferowa i skład juve .
niech sobie tak w fifie zarządza
Przecież Iachini go tak często wystawiał w Palermo i nawet gole strzelał. Więc na pytanie czy Dybala może grać jako fałszywa 9 należy odp. twierdząco - kwestia czy może tam grać z powodzeniem na najwyższym poziomie.
Jeżeli na 3/4 za nim ustawiony byłby taki dzik jak Pogba czy SMS to uważam, że tak, jeżeli natomiast miałby to być gracz o posturze np. Pjanica - słabo to wówczas widzę.

Zablokowany