Mercato (LATO 2018) DYSKUSJA

Wszystko o transferach Juventusu, wasze przewidywania, opinie, najnowsze informacje.
Zablokowany
Poprostu

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 39 razy
Otrzymał podziękowanie: 41 razy

Nieprzeczytany post 21 maja 2018, 21:07

Radio RMC

Buffon w PSG ma być jedynie rezerwowym.

Crunny

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 19 razy

Nieprzeczytany post 21 maja 2018, 21:14

Czyli boki obrony:

A.Sandro/Spinazzola - Darmian/De Sciglio

I teraz wszystko zależy od A.Sandro. Jeśli odejdzie, to pewnie przyjdzie F.Luis z Atletico.

Niby ilościowo się zgadza, ale wyobrażacie sobie Real, Barcelonę albo Bayern z takimi bokami obrony?

Piotr Juvefan

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 21 maja 2018, 21:22

Crunny pisze:Czyli boki obrony:

A.Sandro/Spinazzola - Darmian/De Sciglio

I teraz wszystko zależy od A.Sandro. Jeśli odejdzie, to pewnie przyjdzie F.Luis z Atletico.

Niby ilościowo się zgadza, ale wyobrażacie sobie Real, Barcelonę albo Bayern z takimi bokami obrony?
Jeśli będziemy mieć takie boki a co gorsze odejdzie Sandro to przy wylosowaniu drużyn w/w znowu będzie alibi,że nic wiecej nie dało się zrobić,bo trafił nam się silny zespół.

Obrazek
FelekJUVE

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 21 maja 2018, 21:53

Módlmy się o Casus Barzagliego ... W Torino Darmian dawał radę. Może Juve go ożywi? Bo jeżeli PO to będą dwaj włosi w obecnej formie to będzie dramat!

Obrazek
Sorek21

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 21 maja 2018, 21:58

Jak będą problemy z bocznymi obroñcami to może będziemy grać 3-5-2 z Cuadrado i oby Sandro.

jackop

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 20 razy
Otrzymał podziękowanie: 70 razy

Nieprzeczytany post 21 maja 2018, 22:08

A Douglas '50 mln' Costa będzie grzał ławkę cały sezon, albo Maks zabierze się za jego naukę i każe bronić. 3-5-2 w naszej sytuacji kadrowej to bardzo zły pomysł.

Obrazek
O Vesuvio Lavali Col Fuoco! Lavali! Lavali! Lavali Col Fuoco!
Urbi27

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 1 raz
Otrzymał podziękowanie: 14 razy

Nieprzeczytany post 21 maja 2018, 22:08

Jeżeli Darmian za 10 mln to coraz bardziej wierzę w gruby transfer do środka pola.

Darmiana może traktować jako następce Lichta, jedynie jako rezerwowego MDSa. Trochę marnie to jednak wygląda.

albertcamus

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 21 maja 2018, 22:22

Pozostaje mieć nadzieję, że ktoś z dwójki MDS - Darmian się obudzi, złapie formę i będzie zdrowy. Przy Maxie bardzo możliwe, że Matteo wskoczy na wysoki poziom.

MDS, Lichy < MDS, Darmian
oszczędzamy na prawej obronie, Perin praktycznie już nasz, pozostaje kwestia zmiennika A. Sandro (jeśli oczywiście zostanie; nie mam pojęcia dlaczego niektórzy liczą Spinę skoro chłop w sezonie 2018/2019 na pewno u nas nie zagra), na Caldarę też nie wydajemy... choć inna sprawa, że za Lichego, Asę i Buffona nie weźmiemy złamanego grosza :prochno:

Do pomocy (oby za Sturaro) przychodzi E. Can i myślę, że kroi się gruby transfer do środka. Pożegnamy najprawdopodobniej jeszcze Khedirę (Matuidi NIESTETY po jednym sezonie nie odejdzie, Marchisio chyba się też nigdzie nie chce ruszać i jakoś przeboleje to ławkowanie).
Wierzę w cracka do pomocy, bo jak mieliśmy wzmocnić skrzydła to wzięliśmy D. Costę i Bernę. Teraz musimy wzmocnić środek pomocy, więc przyjdzie E. Can i SMS :prochno:

Wraca Pjaca, Mandżu pójdzie gdzieś dorobić.
Żadne Martiale, Moraty i inne wynalazki nie są nam potrzebne.

Licząc Perina, Caldarę, E. Cana, Darmiana, Pjacę, to pozostaje nam naprawdę tylko crack do środka i zmiennik dla A.Sandro. Oczywiście jeśli wszyscy pozostali kluczowi gracze zostaną.

jackop

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 20 razy
Otrzymał podziękowanie: 70 razy

Nieprzeczytany post 21 maja 2018, 22:29

albertcamus pisze:Pozostaje mieć nadzieję, że ktoś z dwójki MDS - Darmian się obudzi, złapie formę i będzie zdrowy. Przy Maxie bardzo możliwe, że Matteo wskoczy na wysoki poziom.
W zeszłym roku to samo czytałem odnośnie De Sciglio. Aczkolwiek miłośnicy tego transferu przejrzeli już chyba na oczy ;)
albertcamus pisze:Do pomocy (oby za Sturaro) przychodzi E. Can i myślę, że kroi się gruby transfer do środka. Pożegnamy najprawdopodobniej jeszcze Khedirę (Matuidi NIESTETY po jednym sezonie nie odejdzie, Marchisio chyba się też nigdzie nie chce ruszać i jakoś przeboleje to ławkowanie).
Wierzę w cracka do pomocy, bo jak mieliśmy wzmocnić skrzydła to wzięliśmy D. Costę i Bernę. Teraz musimy wzmocnić środek pomocy, więc przyjdzie E. Can i SMS :prochno:
Albo Bonaventura za 40 mln (skoro Zarząd podobno przystał na spełnienie zachcianek Maksa) :D Oby Sami został bo to nasz drugi najlepszy środkowy poprzedniego sezonu.

Obrazek
O Vesuvio Lavali Col Fuoco! Lavali! Lavali! Lavali Col Fuoco!
albertcamus

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 21 maja 2018, 22:33

jackop pisze:
albertcamus pisze:Pozostaje mieć nadzieję, że ktoś z dwójki MDS - Darmian się obudzi, złapie formę i będzie zdrowy. Przy Maxie bardzo możliwe, że Matteo wskoczy na wysoki poziom.
W zeszłym roku to samo czytałem odnośnie De Sciglio. Aczkolwiek miłośnicy tego transferu przejrzeli już chyba na oczy ;)
ja tam do MDSa za bardzo nic nie mam... jeśli chodzi o defensywę. Najbardziej irytuje mnie jego garbienie się.
Jest jeszcze opcja, że zarówno MDS, jak i Darmian będą tylko rezerwowymi. MDS będzie zmiennikiem Sandro, a Darmian... kogoś bardziej ogarniętego niż on sam, a o to raczej nietrudno.

FelekJUVE

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 22 maja 2018, 00:14

Mam pytanie do jakich grajków z Boca Juniors zaklepalismy sobie prawo pierwokupu oddajac Teveza? Czy był w nich może Christian Pavon?

Obrazek
wagner

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 22 maja 2018, 00:32

FelekJUVE pisze:Mam pytanie do jakich grajków z Boca Juniors zaklepalismy sobie prawo pierwokupu oddajac Teveza? Czy był w nich może Christian Pavon?
Nie nie było wśród tych graczy powołanego teraz do reprezentacji na mundial Pavona. Oprócz Vadali chodziło o Rodrigo Bentancura , Franco Sebastia&#769;n Cristaldo i Adria&#769;n Andre&#769;s Cubasa. Ci dwaj ostatni dalej są anonimowymi postaciami i są wypożyczani po Argentynie.

https://www.blackwhitereadallover.com/2 ... sfers-2015

kd pisze:Milan wyrwał tylko cegiełkę z naszego muru, u nas mur stoi z małą dziurą, oni postawili ta cegłę i myślą że mają mur.
Arbuzini

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 22 maja 2018, 00:58

Żegnamy Buffona. Dziwnie będzie go oglądać w innej drużynie, ale nie mam zamiaru oceniać go przez pryzmat tej decyzji. Jako najlepszy bramkarz świata grał w Serie B. Potem twardo trwał w fatalnie prowadzonym klubie i przetrwał dwa 7. miejsca z rzędu. Za to szacunek i duży kredyt tolernacji na poczet kryzysu wieku średniego ;-).
Bramka: Szczęsny, Perin, Pinsoglio

W środku obrony, poza przybyciem Caldary, nie powinniśmy chyba spodziewać się żadnych zmian. Mam nadzieję, że jeśli zostanie Barzagli to nie odejdzie Rugani, którego wśród stoperów w naszym zespole pod względem minut w Serie A wyprzedza tylko Chiellini. Myślę, że Allegri po spotkaniu z zarządem spodziewa się przede wszystkim stabilizacji składu i ostatecznie w środku obrony bym już nie mieszał.
Środek obrony: Chiellini, Benatia, Rugani, Caldara, Barzagli

Darmian to taki smutny kierunek :-(. Z włoskich bocznych obrońców powinniśmy rozważać tylko Florenziego. Mam nadzieję, że skoro zostaje Dybala to i Alex Sandro spędzi u nas kolejny sezon. Z lepszą pensją, na którą na pewno zasługuje.
Boki obrony: De Sciglio, rekonwalescent Spinazzola + ???. Moim zdaniem tutaj wciąż badamy rynek i czekamy na możliwe opcje oraz rozmawiamy z Sandro na temat jego przyszłości.

Szkoda oddawać Khedirę za grosze lub nawet za darmo i zostawiać Matudiego w składzie. Może Francuz po sezonie przejściowym wskoczy na wyższy poziom, ale jak robimy czystki w pomocy to moim zdaniem Sturaro i Blaise są pierwsi do odstrzału. On i Sami są równolatkami więc argument wieku opada. Khedirę każdy zna i wie jakie są jego wady, ale nikt nie będzie podważał jego ogromnego doświadczenia oraz faktu, że wciąż ma potencjał na niesamowitego rezerwowego, który potrafi rozstrzygać losy spotkania.
Mam nadzieję, że potwierdzimy wkrótce pozyskanie darmowego Cana. Jeśli uda nam się pozyskać Savicia to uznam, że Marotta wreszcie odbudował środek pola. W takim układzie "fizyczność" Francuza nie będzie nam już potrzebna.
Pomoc: Pjanić, Khedira, Marchisio, Bentancur, Can, Milinkovic-Savic (oby)

Pjaca na ten moment to żadne wzmocnienie. Jaki by Mandżukić nie był taką wymianę należy uznać za osłabienie. Równie dobrze zamiast wymieniać Chorwata możemy pisać o Keanie. Z drugiej strony formacje ofensywną będzie nam bardzo ciężko wzmocnić nie angażując potężnych środków, a chyba często zapominamy, że będziemy musieli zapłacić za wykupienie Costy. Naprawdę zastanowiłbym się nad darmowym Balotellim. Mariuszka życie trochę klepnęło w pupcię i nabrał pokory. Dalej też pozostaję zwolennikiem rozwiązania: Cuadrado + Mandżukić + Pjaca = nowe nazwisko. Jak sobie człowiek przypomni, że w Tottenhamie na ławce trzymają Lamelę, Mourę i Llorente to chciałoby się mieć kogoś sensownego w odwodzie.
Atak: Higuain, Dybala, Costa, Bernardeschi, Cuadrado/???, Pjaca/???

Nowy sezon, nowa formacja? Naturalnie narzuca mi się choinka (4321).

Tak patrzę na tę rozpiskę i nasuwa mi się myśl, że brakuje nam teraz zawodników, których rok temu odpuściliśmy: Cancelo i Keita Balde. Pozostaje mi tylko liczyć na to, że na kolejny sezon zarząd odda Allegriemu kompletny zespół.

dimebag11

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 81 razy
Otrzymał podziękowanie: 23 razy

Nieprzeczytany post 22 maja 2018, 08:55

jackop pisze:
albertcamus pisze:Do pomocy (oby za Sturaro) przychodzi E. Can i myślę, że kroi się gruby transfer do środka. Pożegnamy najprawdopodobniej jeszcze Khedirę (Matuidi NIESTETY po jednym sezonie nie odejdzie, Marchisio chyba się też nigdzie nie chce ruszać i jakoś przeboleje to ławkowanie).
Albo Bonaventura za 40 mln (skoro Zarząd podobno przystał na spełnienie zachcianek Maksa) :D Oby Sami został bo to nasz drugi najlepszy środkowy poprzedniego sezonu.
Z De Sciglio największy problem polega na tym, że często łapie jakieś urazy, a jak wiadomo ciężko jest utrzymać przyzwoitą formę czy wskoczyć na wyższy poziom nie grając regularnie, tylko co kilka spotkań schodzić z boiska z kontuzją. Dlatego na prawej obronie powinniśmy mieć kogoś klasowego albo chociaż wyróżniającego się świetną motoryką, siłą i dobrą grą w defensywie (coś jak Lichy z pierwszych sezonów w Juve), a MDS powinien pełnić jedynie rolę rezerwowego. Darmian to chyba opcja nas interesująca głównie ze względu na możliwość gry po obu stronach oraz z uwagi na operację Spiny i prawdopodobny długi okres jego rekonwalescencji.
Jeśli wyrzucimy około 30 mln &#8364; na prawie 29 letniego Bonaventurę i za darmo pożegnamy się z Khedirą, to chyba się pochlastam. Pisałem to wcześniej i jeśli nie mamy większej kasy na wzmocnienie środka pola, to albo nic tam nie zmieniajmy (może poza sprzedażą Sturaro) i pieniądze przeznaczmy np. na prawą obronę bądź też ściągnijmy jakiegoś młodego pomocnika a nie średniaka z Milanu blisko 30tki.

Juve jest miłością całego mojego życia. Jest powodem do radości i dumy, ale i przyczyną frustracji i rozczarowań. Jest źródłem niesamowitych emocji, tworzącym prawdziwą i niekończącą się opowieść o miłości. - Gianni Agnelli
albertcamus

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 22 maja 2018, 09:28

Osgiliath pisze:Achtung, motzne newsy z rana:

CorSera
Juve chce sprzedać Costę
Benatia jest dostępny na rynku

Reppublica
Juve może sprzedać Igłę.
niby poważne dzienniki, a wymyślają bzdety.

Zablokowany