Mercato (LATO 2018) DYSKUSJA

Wszystko o transferach Juventusu, wasze przewidywania, opinie, najnowsze informacje.
Zablokowany
ahojekk

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 4 razy
Otrzymał podziękowanie: 6 razy

Nieprzeczytany post 17 maja 2018, 12:57

O ile jakoś rozumiem chęć odejścia Sandro a szkoda, to nie mam zielonego pojęcia dlaczego w jego przypadku mówi się o kwocie 50 mln euro, toż to zero logiki. Wiem, że miał słabszy sezon ale no kurde...
Mendy rok temu 52 mln funtów (!), Van Dijk 75 mln funtów (!?), David Luiz 50mln funtów, Kyle Walker 50mln funtów.

A My puszczamy Sandro za 50, tak jak i przedtem Vidal na promocji i oczywiście Bonucci, a potem płaczemy że teraz każdy drogi i Juve nie stać na duże transfery. Przypuśćmy, że nie było kupca z Premier League na w/w ok, ale cholera tutaj trafia sie United, najbogatszy klub na świecie, a My znowu robimy promocje.

Dawniej Virus[Mauro].
Tony Montana

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 6 razy
Otrzymał podziękowanie: 6 razy

Nieprzeczytany post 17 maja 2018, 13:18

albertcamus pisze:Mam nadzieję, że zawodnikami z defensywy, którzy odejdą będą tylko Buffon, Lichy i Benedikt.

Szczęsny (Perin, Pinsoglio)
Cancelo (MDS), Caldara (Rugani), Chiellini (Benatia), Alex Sandro (Asamoah) +dbający o atmosferę w szatni i dający wskazówki młodszym Barzagli oraz leczący się przez pół roku i później wędrujący na wypożyczenie Spina.

Nie ma na rynku lepszego lewego obrońcy od A. Sandro i lepszego zmiennika od Asy. Potrzebujemy utrzymania tych graczy i przyjścia Cancelo.
Byłoby spoko gdyby Sandro został, szczególnie w dzisiejszym futbolu gdzie rola bocznego obrońcy jest niesamowicie ważna - moim zdaniem wyraźnie bardziej, niż stoperów.

Co do samego Spiny to napiszę to co w temacie o nim - nie upatrujmy w nim zbawcy lewej strony facet ma 25 lat i 50 występów w Serie A. Nie świadczy to o nim najlepiej chyba, że czeka nas jakaś niesamowita erupcja jego talentu - ale merytorycznych przesłanek ku temu brak.

To już Poniedziałek jest dla mnie na chwilę obecną lepszym zawodnikiem od Spiny, chociaż kompletnie nie jestem fanem jego talentu. Z drugiej strony jest zdecydowanie mniej przyszłościowy i nigdy nie ma pewności czy znowu się nie posypie (jeśli doliczyć do tego jeszcze nasze kontuzje :facepalm: ).

Tak czy siak gdyby Sandro miał odejść to potrzebne jest konkretne nazwisko do 1 składu na lewą stronę.

B@rt

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 8 razy
Otrzymał podziękowanie: 22 razy

Nieprzeczytany post 17 maja 2018, 13:24

ahojekk pisze:O ile jakoś rozumiem chęć odejścia Sandro a szkoda, to nie mam zielonego pojęcia dlaczego w jego przypadku mówi się o kwocie 50 mln euro, toż to zero logiki. Wiem, że miał słabszy sezon ale no kurde...
Mendy rok temu 52 mln funtów (!), Van Dijk 75 mln funtów (!?), David Luiz 50mln funtów, Kyle Walker 50mln funtów.

A My puszczamy Sandro za 50, tak jak i przedtem Vidal na promocji i oczywiście Bonucci, a potem płaczemy że teraz każdy drogi i Juve nie stać na duże transfery. Przypuśćmy, że nie było kupca z Premier League na w/w ok, ale cholera tutaj trafia sie United, najbogatszy klub na świecie, a My znowu robimy promocje.
Mając na uwadze chociażby przywołane przez Ciebie sprzedaże Vidala i Bonucciego, ja niespecjalnie napalałem się na kokosy za Sandro, nawet biorę pod uwagę scenariusz, w którym Brazylijczyk odchodzi za kwotę niższą. Nie do końca wiem, jaką logiką kieruje się Marotta, ale ceny, za które Anglicy, PSG czy Real z Barcą zwykli przepłacać piłkarzy, raczej nie są dla niego żadnym argumentem.

Niemniej jednak ja w dalszym ciągu liczę na to, że Sandro po prostu zostanie. Ciężko takiego piłkarza zastąpić, na dodatek boki obrony nam się sypią, jeżeli sprzedamy Sandro, a Asa nie przedłuży kontraktu, pozostajemy z jednym tylko nominalnym bocznym obrońcą i to takim, który nie dość, że żadnym tuzem nie jest, to jeszcze miewa niemało urazów.

putout

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 17 maja 2018, 13:31

ahojekk pisze: i oczywiście Bonucci,
Bonucci i tak był najdroższym zawodnikiem sprzedanym po 30. poszedł za niezłe hajsiwo imo. miną jeszcze lata zanim awodnicy po 30 będą chodzić za ogromne pieniądze

gregor_g4

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 17 maja 2018, 13:48

wymiana Igły na topowego środkowego pomocnika to byłby strzał w dziesiątkę, tym bardziej, jeśli będzie on młodszy od Pipity. Jest to nasza jedyna szansa odzyskania wpakowanych 90 baniek.
Lubię Gonzalo, ale trzeba sobie powiedzieć otwarcie, że przy Allegrim, on swoich walorów w 100% nie wykorzysta, a do tego jego nierówna forma nic nam nie gwarantuje. Podoba mi się jak zapiernicza po boisku, daje impuls innym, ale life is brutal...
LM i tak nie wygramy, więc na 9kę można dać wreszcie Mandżu. Strzelać potrafi.

ballack13

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 17 maja 2018, 14:08

gregor_g4 pisze:wymiana Igły na topowego środkowego pomocnika to byłby strzał w dziesiątkę, tym bardziej, jeśli będzie on młodszy od Pipity. Jest to nasza jedyna szansa odzyskania wpakowanych 90 baniek.
Lubię Gonzalo, ale trzeba sobie powiedzieć otwarcie, że przy Allegrim, on swoich walorów w 100% nie wykorzysta, a do tego jego nierówna forma nic nam nie gwarantuje. Podoba mi się jak zapiernicza po boisku, daje impuls innym, ale life is brutal...
LM i tak nie wygramy, więc na 9kę można dać wreszcie Mandżu. Strzelać potrafi.
niewiem czy to dobry ruch
Dybala-Igła to najlepszy duet w bramkach w Serie A

Tevez tego Higuain a wcześniej to był płacz że mamy napastników którzy strzelają po 7 bramek w sezonie
według mnie właśnie pójście w drugą stronę - wymiana Mario na Ofensywnego pomocnika i granie 4 zawodnikami w ofensywie
Higuain, Dybala, Costa, Czwarty (Cuadrado, Berna lub ktoś nowy) tylko czy Max jest w stanie zmienić podejście że nie gramy na zwycięstwo jedną bramką i najlepiej 1:0 tylko że mamy strzelić więcej bramek od przeciwnika, kilka więcej.

Arbuzini

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 17 maja 2018, 14:18

ahojekk pisze:O ile jakoś rozumiem chęć odejścia Sandro a szkoda, to nie mam zielonego pojęcia dlaczego w jego przypadku mówi się o kwocie 50 mln euro, toż to zero logiki. Wiem, że miał słabszy sezon ale no kurde...
Mam nadzieję, że ktoś Marottcie uzmysłowi, że za tanio sprzedaje takich zawodników jak Sandro. Jak dobrze pokombinujemy to z uzyskanych środków powinniśmy zbudować nowe boki obrony praktycznie od podstaw. Poniżej 60 mln E nie ma nawet co schodzić.

Alexinhio-10

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 20 razy
Otrzymał podziękowanie: 12 razy

Nieprzeczytany post 17 maja 2018, 14:58

Arbuzini pisze:
Mam nadzieję, że ktoś Marottcie uzmysłowi, że za tanio sprzedaje takich zawodników jak Sandro. Jak dobrze pokombinujemy to z uzyskanych środków powinniśmy zbudować nowe boki obrony praktycznie od podstaw. Poniżej 60 mln E nie ma nawet co schodzić.
Spokojnie. Pojdzie za 50, a my za 20 zgarniemy Darmiana :prochno:

Poprostu

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 39 razy
Otrzymał podziękowanie: 41 razy

Nieprzeczytany post 17 maja 2018, 18:11

Alexinhio-10 pisze:
Spokojnie. Pojdzie za 50, a my za 20 zgarniemy Darmiana :prochno:
Śmieszek jesteś ale to bardziej realne niż Ci się wydaje. :D

Crunny

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 19 razy

Nieprzeczytany post 17 maja 2018, 18:20

Patrząc po kursach na https://m.skybet.com/football/transfer- ... t/21801544:
- A.Sandro jest naprawdę blisko ManU (kurs 1,57 na transfer i 2,25 na pozostanie)
- Morata póki co jest najbliżej pozostania w Chelsea (kurs 1,53) na transfer do nas ma jednak największe szanse (kurs 2,50)
- mniejsze szanse mamy na pozyskanie Martiala (kurs 3,50)
- na Fabinho raczej nie mamy większych szans (kurs 21,00), zdecydowanie najbliżej mu do ManU
- Bellerin najprawdopodobniej zostanie w Arsenalu (kurs 2,00), jeśli odejdzie, to do Barcelony (kurs 3,25) albo do nas (kurs 4,50)
- nie ma nawet na liście wśród kandydatów do pozyskania Jorginho z Napoli, który jest już praktycznie zawodnikiem City (kurs 1,17)
- Pogba raczej zostanie w ManU (kurs 1,13), a jeśli odjedzie to do PSG (kurs 7,00) albo Realu (kurs 10,00)
- Dybala raczej zostaje u nas (kurs 1,33), najbliżej byłoby mu do Atletico (kurs 4,00)

pumex

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 17 maja 2018, 19:42

gregor_g4 pisze:wymiana Igły na topowego środkowego pomocnika to byłby strzał w dziesiątkę, tym bardziej, jeśli będzie on młodszy od Pipity. Jest to nasza jedyna szansa odzyskania wpakowanych 90 baniek.
Lubię Gonzalo, ale trzeba sobie powiedzieć otwarcie, że przy Allegrim, on swoich walorów w 100% nie wykorzysta.
Pytanie, czy sprowadzony za Pipitę topowy pomocnik wykorzystałby przy Allegrim 100% swoich walorów :think: Można powątpiewać, biorąc pod uwagę, że za Allegriego zarówno w Juve, jak i wcześniej w Milanie, pomoc gra marnie, a żaden pojedynczy pomocnik, którym Max dysponuje, nie jest w stanie spełnić oczekiwań i na stałe grać lepiej niż w poprzednim klubie lub u poprzedniego trenera.

Obrazek
Sorek21

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 17 maja 2018, 19:48

Wydaje mi się,że najlepszą opcją wykorzystania odejścia Sandro byłaby jego wymiana na Pogbę.

Crunny

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 19 razy

Nieprzeczytany post 17 maja 2018, 20:16

Skoro Dybala jednak raczej zostaje, to ciekawe, czy będziemy grali bardziej 4-3-2-1 czy 4-3-2-1? Mam wrażenie, że coś to 4-2-3-1 Allegriemu nie podeszło. Może zbyt ofensywne?

Higuain
D.Costa - Dybala
MS/Verratti - Pjanic - E.Can

Wygląda to mega! W razie czego Bernardeschi/Cuadrado wskakuje za E.Cana i z 3-2-1 przechodzimy na 2-3-1.

MishaAveJuve

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 5 razy

Nieprzeczytany post 17 maja 2018, 20:57

my musimy grać 2 napastnikami do Pawełek nie nadaje sie od innego ustawienia, także ustawiając formację atak powinniśmy miec ustawiony
2
mi się podoba ustawienie pomocy w tzw. diament 1-2-1 i to np przed obriną Can, po bokach Matuidi (Khedira) SMS i przed nimi a za napastnikami Pjanic !

Od kołyski Az po grób jedna miłość jeden klub!!!!- JUVENTUS
albertcamus

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 17 maja 2018, 20:59

MishaAveJuve pisze:my musimy grać 2 napastnikami do Pawełek nie nadaje sie od innego ustawienia, także ustawiając formację atak powinniśmy miec ustawiony
2
mi się podoba ustawienie pomocy w tzw. diament 1-2-1 i to np przed obriną Can, po bokach Matuidi (Khedira) SMS i przed nimi a za napastnikami Pjanic !
A Douglas Costa gdzie?

Zablokowany