Massimiliano Allegri

Dyskutuj o legendarnych piłkarzach Juventusu, wielkich wydarzeniach z przeszłości i historycznych meczach.
ODPOWIEDZ
Pluto

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 1 raz
Otrzymał podziękowanie: 11 razy

Nieprzeczytany post 15 maja 2018, 20:56

Allegri jest lepszym trenerem od Conte, bo kiedy Antonio walczył o tytuł, rywalizował ze słabszymi drużynami, np. Milanem, który był co prawda pełen gwizd ale ręczny wrzucił mu jakiś podrzędny trener o nazwisku... Allegri. :hellyes:

Panowie, wstrzymajcie lejce bo po takich argumentach niektórzy z #TeamBukol mogą się wykruszyć. :prochno:

calma calma
Poprostu

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 38 razy
Otrzymał podziękowanie: 41 razy

Nieprzeczytany post 15 maja 2018, 21:06

Carrera

Trenowanie Juve było by zaszczytem.

gucio_juve

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 15 maja 2018, 21:15

Poprostu pisze:Carrera

Trenowanie Juve było by zaszczytem.
I will see you again, but not yet...not yet

Ein

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 15 maja 2018, 21:52

Maly pisze:Ad1. Conte dubletu być może nigdy by nie wygrał bo tak jak jego poprzednicy we wcześniejszych 20 latach grał w CI rezerwami, to że Allegri woli zajeżdżać swoich niby zmęczonych sezonem i 57 meczami czołowych zawodników dodatkowymi 5 meczami to tylko i wyłącznie jego wybór, osobiście wolałbym brak CI w zamian za bieganie po 90 minut chociażby w tych 7 wiosennych meczach LM, przypuszczam że nie tylko ja ;]

No i skończyło się na tym, że za Conte dubletu nie zdobyliśmy nigdy. Za Maxa 4 przy czym 2 razy meldowaliśmy się w finale LM. Deal done.
Maly pisze:Ad2. nie nie żartuje, taka różnica tylko pokazuje jaka to teraz jest lepsza Serie A niż 7 lat temu, Napoli gra sezon życia bo mają świetnego trenera i zgrany zespół ale reszta na pewno lepsza nie jest

Roma klepnęła Barcę. Lazio/Atalanta pograły w LE. Gdyby nie mentalność południowców to i Neapol by coś mógł pograć.
Maly pisze:Ad3. sprawdź ile punktów miało Monaco gdy wygrało tego mistrza i powiedz mi czy kiedykolwiek Napoli lub Roma zbliżyły się do tego wyniku, później sprawdź ile razy Max w swojej karierze zrobił tyle punktów ;]

Patrzę i oczom nie wierzę.

2014 - PSG/Monaco
89/80
2015 - PSG/Lyon
83/75
2016 - PSG/Lyon
96/65
2017 - Monaco/PSG
95/87

Teraz Italia

2014 - Juventus/Roma
102/85
2015 - Juventus/Roma
87/70
2016 - Juventus/Napoli
91/82
2017 - Juventus/Roma
91/87

Robisz to specjalnie ? Czy jesteś upośledzony ? Bo nie wiem jak z Tobą rozmawiać.
Maly pisze:Ad4. z Tottenhmem to wygraliśmy szczęściem a nie geniuszem Maksa, w rewanżu byliśmy tragiczni, jakby po pierwszej połowie było 3-0 absolutnie nikt nie mógłby powiedzieć, że wynik jest niesprawiedliwy ;]

Wygraliśmy takim szczęściem, że Lichy i Asa odmienili losy meczu :lol:
Maly pisze:a co do mentalności Neapolu to zdecydowanie pomyliłeś ją z mentalnością Realu czy Bayernu, czyli największych w Europie

Realu, który ma takiego superpiłkarza jak Ronaldo i cały skład budowany od lat i za ogromną kasę, czy Bayernu, który rozrasta się z uwagi na brak jakichkolwiek sensownych rywali w lidze ?

Moggi: "People keep asking where Juve got the money to buy Vlahovic but they forget that the club is owned by the Elkanns. 2% of the Elkann assets are enough to buy Inter, this is not a joke, let's be clear, it's real data."
Kruczenzo

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 15 maja 2018, 23:56

Ein pisze:
Maly pisze:Ad3. sprawdź ile punktów miało Monaco gdy wygrało tego mistrza i powiedz mi czy kiedykolwiek Napoli lub Roma zbliżyły się do tego wyniku, później sprawdź ile razy Max w swojej karierze zrobił tyle punktów ;]

2014 - PSG/Monaco
89/80
2015 - PSG/Lyon
83/75
2016 - PSG/Lyon
96/65
2017 - Monaco/PSG
95/87

Teraz Italia

2014 - Juventus/Roma
102/85
2015 - Juventus/Roma
87/70
2016 - Juventus/Napoli
91/82
2017 - Juventus/Roma
91/87

Robisz to specjalnie ? Czy jesteś upośledzony ? Bo nie wiem jak z Tobą rozmawiać.
W tym momencie to chyba Ty to robisz specjalnie, bo podane statystyki to przeciez jawne potwierdzenie tego co napisal maly. A sezon 2014 to przeciez Conte, zakladam ze sie pomyliles.

Ein pisze: za ogromną kasę, czy Bayernu, który rozrasta się z uwagi na brak jakichkolwiek sensownych rywali w lidze ?

Bayern to największy skok wykonał przez postawę BVB, To oni poprzez rywalizację pozwolili rozwinąć skrzydła na maxa bawarczykom. Wczesniej tez mieli duzo wieksza kase a nie zdobywali tytulu seriami. Nam taki rywal byłby potrzebny chociaz na te 2,3 sezony.

Juve potrzebny jest nowy trener, najlepiej nie z Wloch. Niestety szanse na to są żadne, ale pomarzyć dobra rzecz.

Ein

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 16 maja 2018, 00:21

Kruczenzo pisze:
Ein pisze:

2014 - PSG/Monaco
89/80
2015 - PSG/Lyon
83/75
2016 - PSG/Lyon
96/65
2017 - Monaco/PSG
95/87

Teraz Italia

2014 - Juventus/Roma
102/85
2015 - Juventus/Roma
87/70
2016 - Juventus/Napoli
91/82
2017 - Juventus/Roma
91/87

W tym momencie to chyba Ty to robisz specjalnie, bo podane statystyki to przeciez jawne potwierdzenie tego co napisal maly. A sezon 2014 to przeciez Conte, zakladam ze sie pomyliles.

Ein pisze: za ogromną kasę, czy Bayernu, który rozrasta się z uwagi na brak jakichkolwiek sensownych rywali w lidze ?

Bayern to największy skok wykonał przez postawę BVB, To oni poprzez rywalizację pozwolili rozwinąć skrzydła na maxa bawarczykom. Wczesniej tez mieli duzo wieksza kase a nie zdobywali tytulu seriami. Nam taki rywal byłby potrzebny chociaz na te 2,3 sezony.

Juve potrzebny jest nowy trener, najlepiej nie z Wloch. Niestety szanse na to są żadne, ale pomarzyć dobra rzecz.
Kolejny upośledzony.

Conte po przegranej z turasami w LM robi rekord (!!!) ligi.

Następnie Max grając/wygrywając dublety, dochodząc do finału LM robi odpowiednio:

87, 91, 91 i dokładając ten (już) ten sezon 91 punktów.

Widzę, że niepotrzebnie się kartkowałem na wyzywanie neapolu jak tu trzeba walić po łbach jakiś randomów z JP :prochno:

Tak strasznie Bayern się wzmocnił po BVB, bo przecież od 4 lat BVB było uwaga dwa razy na 2 miejscu.

Mentalny punkt b) nadal aktualny.

Moggi: "People keep asking where Juve got the money to buy Vlahovic but they forget that the club is owned by the Elkanns. 2% of the Elkann assets are enough to buy Inter, this is not a joke, let's be clear, it's real data."
MRN

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 13 razy
Otrzymał podziękowanie: 205 razy

Nieprzeczytany post 16 maja 2018, 00:50

Kruczenzo pisze: Niestety szanse na to są żadne, ale pomarzyć dobra rzecz.
No to sobie pomarz, najlepiej pod kołderką :lol:
Conte...to ten, który olewał całkowicie CI, skłócał Juve z kim popadnie i holował swojego pupilka De Ceglje ?

Obrazek
Kruczenzo

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 16 maja 2018, 00:51

Ein pisze:
Kruczenzo pisze:
Ein pisze:

2014 - PSG/Monaco
89/80
2015 - PSG/Lyon
83/75
2016 - PSG/Lyon
96/65
2017 - Monaco/PSG
95/87

Teraz Italia

2014 - Juventus/Roma
102/85
2015 - Juventus/Roma
87/70
2016 - Juventus/Napoli
91/82
2017 - Juventus/Roma
91/87

Kolejny upośledzony.

Conte po przegranej z turasami w LM robi rekord (!!!) ligi.

Następnie Max grając/wygrywając dublety, dochodząc do finału LM robi odpowiednio:

87, 91, 91 i dokładając ten (już) ten sezon 91 punktów.

Widzę, że niepotrzebnie się kartkowałem na wyzywanie neapolu jak tu trzeba walić po łbach jakiś randomów z JP :prochno:

Tak strasznie Bayern się wzmocnił po BVB, bo przecież od 4 lat BVB było uwaga dwa razy na 2 miejscu.

Mentalny punkt b) nadal aktualny.
A pozniej dotarl do polfinalu LE, i co z tego? Ze niby mniej spotkan? Wiec sorry ale argument inwalida. A Monaco w tamtym sezonie rozegralo caly jeden mniej od nas w LM, a jakoś nie przeszkodziło im to zrobić więcej pkt.

Pozwol ze przedstawie zwiazek przyczynowo skutkowy, wierze ze dasz rade zrozumiec. To rywalizacja z BVB za czasów Kloppa pozwolila rozwinać sie pilkarsko Bayernowi. Przeciez oni przez te sezony BVB mialo mistrza kompletnie nie radzili sobie z nimi, zwlaszcza ich pressingiem. Dopiero w sezonie ich triplety byli w stanie ich w tym powstrzymac. Rywalizacja z mocnym rywalem pozwolila im stworzyc potwora ktory miazdzyl wszystko na swojej drodze. To dlatego teraz Bayern stawiany jest jako 3 druzyna po Barcie i Realu. A my? Gralismy w 2 finalach w ciagu paru lat a i tak kazdy nas stawia na poziomie PSG albo nizej.

Jezeli jeszcze czegos nie rozumiesz, to chetnie Ci wytlumacze, jestem cierpliwy ;)

Ein

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 16 maja 2018, 01:22

Nie mam siły :doh:

Jaki jest sens porównywania Bayernu do Juventusu, skoro ten pierwszy wygrywa ligę od lat dziesiątek lat i czasami zdarzy się jakieś BVB, które im będzie potrafiło zaszkodzić, a Juventus musiał sobie radzić z Milanem czy Interem lub w lidze z Romą lub Napoli :prochno:

W ogóle, bardzo mi się podoba że w temacie o Allegrim niedługo dojdziecie do argumentu ad absurdum byleby tylko wykazać, że w obecnej chwili macie jakiekolwiek argumenty przemawiające za zwolnieniem Maxa :hellyes:

A i wtedy w LE "powiozła" nas Benfica :prochno:

A za Maxa póki co odpadliśmy z Realem i Barceloną.

MRN

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 16 maja 2018, 07:43

To, że powiozła nas Benfica to mało powiedziane ale Juve przygotowane przez wielkiego motywatora Conte w ogóle nie potrafiło poważnie zagrozić Portugalczykom na własnym stadionie. Najlepsze mecze w Europie rozegraliśmy kiedy Conte był na trybunach zawieszony :prochno:

Obrazek
Kruczenzo

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 16 maja 2018, 08:41

Bez kitu, straszne to jest. Podajesz statystyki które potwierdzeniem tezy małego, zaprzeczasz im a potem jeszcze twierdzisz że to inni nie kumaja :prochno: a to że sobie dorabiasz jakieś teorie żeby wyszło na Twoje to nie mój problem.

Nie chcesz pójść na forum Interu jak kolezka mrn? Tam się ceni takich tytanów intelektu i kloaczne wypowiedzi

MRN

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 16 maja 2018, 08:59

Nie jestem Twoim koleżką to raz, na forum interu nigdy nie byłem choć jeden z naszych zarejestrował się tam kiedyś pod moim dawnym nickiem, czy gdzieś jeszcze używa mojej dawnej nazwy to nie wiem i nie interesuje mnie to ;) ( stąd zmiana nicka bo tamten bardziej lubiłem ).
Dobrze, że Max zostaje bo wtedy pozostaje nadzieja, że lamenciarze twojego pokroju, których boli oglądanie Juve przestaną nie tylko oglądać ale i pisać pierdoły. No to nara a jak Max wygra LM to nie odwiedzaj nas :)
I jak podważasz intelekt swoich rozmówców, to naucz się najpierw pisać po polsku bo tragicznie ci to wychodzi.

Obrazek
Maly

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 8 razy
Otrzymał podziękowanie: 25 razy

Nieprzeczytany post 16 maja 2018, 10:51

Ein pisze:

(...)
raczej ty tu wychodzisz na upośledzonego co już ktoś napisał wyżej, nie pierwszy raz zresztą ;] po co wklejasz 4 sezony i punkty mistrza i wicemistrza? pytałem tylko o Monaco i Monaco ugrało 95 punktów, coś czego Allegri jeszcze NIGDY nie osiągnął (teraz ma jedynie szansę wyrównać taki wynik), Napoli i Roma nigdy nawet nie zbliżyły się do takiej liczby punktów i tu masz odpowiedź dlaczego Monaco wtedy wygrało z PSG a my ciągle wygrywamy w SA ;] po co dorabiasz do tego jakieś teorie o słabej czy mocnej lidze? nawet twój guru Maksio mówił kiedyś, że aby wygrać ligę trzeba zdobyć ok 92 punkty, ostatni raz poza nami taki wynik zrobił Inter i tyle w temacie ;]

dalej porównujesz wyniki Conte z Matrim na szpicy do tych Allegriego z Higuainem i ogólnie bardziej doświadczoną drużyną - po co? co to ma udowodnić? niech Allegri idzie do tego Arsenalu żebyście mogli się przekonać jak gównianym jest trenerem bo żadne inne argumenty nie są w stanie was przekonać, był gówniany przed przyjściem do nas i będzie gówniany po rozstaniu, dobry jest jedynie w takim klubie jak Juve - wyprzedzającym ligę o dwie długości na każdej płaszczyźnie

a to że Bayern wygrywa ligę od dziesiątek lat? od 2000 roku przegrali ligę 6 razy, my 7 przy czym byliśmy w międzyczasie w Serie B...

Kto ma rację dzień wcześniej od innych, ten przez dobę uchodzi za idiotę.

magica Juve vinci

A nie mówiłem?
pumex

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 16 maja 2018, 11:37

@Ein i inni, taka prośba: wstrzymajcie nieco konie z tekstami o upośledzeniu, ok?
MRN pisze:Conte...to ten, który olewał całkowicie CI, skłócał Juve z kim popadnie i holował swojego pupilka De Ceglje ?
Conte, to ten, który wyciągnął Juventus z bagna, nadał drużynie tożsamość i rozpoczął cykl, który trwa do dziś. Holował De Ceglie? Kim miał grać na lewej obronie? Jeszcze gorszym Grosso, czy Estigarribią? Gdy w późniejszych okresach Conte miał już jakieś sensowne alternatywy, to odstawiał Kuczera na bok, aż w końcu go odpalił całkiem. Conte miał wiele wad, ale trzeba umieć je przedstawić w dyskusji, a nie wyciągać z rękawa jakieś niedorzeczności i to w momencie, kiedy sam apelujesz o szacunek do obecnego trenera.
MRN pisze:To, że powiozła nas Benfica to mało powiedziane ale Juve przygotowane przez wielkiego motywatora Conte w ogóle nie potrafiło poważnie zagrozić Portugalczykom na własnym stadionie
Od kiedy tak Ci przeszkadza brak zagrożenia pod bramką rywala? Obrońca Allegriego oskarża Conte o takie rzeczy - a to dobre. I to po sezonie, w którym zespół silny ofensywnie pod względem personalnym, w wielu meczach (nawet ze słabymi rywalami) notował mnóstwo połów bez celnego strzału na bramkę. Zwieńczeniem tych statystyk jest 180 minut bez celnego strzału przeciwko Romie i Napoli :hellyes:
MRN pisze:No to nara a jak Max wygra LM to nie odwiedzaj nas :)
O matko, to już hipokryzja poziom nightmare. Napisał user, który jeszcze nie tak dawno składał deklaracje, które myślę wielu pamięta, potem zwalniał Allegriego, by miesiąc potem wściekle go bronić ;)

Obrazek
MRN

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 16 maja 2018, 13:11

Wiesz co, ustosunkuję się do ostatniego bo na wcześniejsze już nie raz pisałem. Kiedy zwalniałem Maxa ? Jeden przykład tylko nie 'może'...kiedy zwalniałem Maxa ?

Deklaracje ? Które - czy to, że usunę konto ( czego nie deklarowałem ) czy to, że odpocznę od forum bo to dwie odrębne kwestie.
W sumie to zrobiłem sobie odpoczynek od forum tyle, że później :lol:
Pisałem ci ostatnio abyś usunął moje konto ale tego nie zrobiłeś więc o co chodzi ? Pisałem o tym czy zaprzeczysz ?
A brak zagrożenia w drużynie Conte mi nie przeszkadza ale chodzi o co innego - to wy narzekacie na gównopiłkę Allegriego a wzdychacie do Conte i wystawiacie go na ołtarze podczas gdy jego gównopiłka nie różniła się zbytnio od tej teraz chyba, co ?
Ale pumexowe Towarzystwo Wzajemnej Adoracji ma się dobrze :hellyes:

A jak tam Matuidi, którego tak zachwalałeś i próbowałeś mnie przekonać jaki to jego transfer super, nie narzekasz jeszcze ? ;)

Obrazek
ODPOWIEDZ