Massimiliano Allegri
- Pluto
- Juventino
- Podziekował: 1 raz
- Otrzymał podziękowanie: 11 razy
Allegri jest lepszym trenerem od Conte, bo kiedy Antonio walczył o tytuł, rywalizował ze słabszymi drużynami, np. Milanem, który był co prawda pełen gwizd ale ręczny wrzucił mu jakiś podrzędny trener o nazwisku... Allegri. :hellyes:
Panowie, wstrzymajcie lejce bo po takich argumentach niektórzy z #TeamBukol mogą się wykruszyć.
Panowie, wstrzymajcie lejce bo po takich argumentach niektórzy z #TeamBukol mogą się wykruszyć.

calma calma
- gucio_juve
- Juventino
I will see you again, but not yet...not yetPoprostu pisze:Carrera
Trenowanie Juve było by zaszczytem.
- Ein
- Juventino
Maly pisze:Ad1. Conte dubletu być może nigdy by nie wygrał bo tak jak jego poprzednicy we wcześniejszych 20 latach grał w CI rezerwami, to że Allegri woli zajeżdżać swoich niby zmęczonych sezonem i 57 meczami czołowych zawodników dodatkowymi 5 meczami to tylko i wyłącznie jego wybór, osobiście wolałbym brak CI w zamian za bieganie po 90 minut chociażby w tych 7 wiosennych meczach LM, przypuszczam że nie tylko ja ;]
No i skończyło się na tym, że za Conte dubletu nie zdobyliśmy nigdy. Za Maxa 4 przy czym 2 razy meldowaliśmy się w finale LM. Deal done.
Maly pisze:Ad2. nie nie żartuje, taka różnica tylko pokazuje jaka to teraz jest lepsza Serie A niż 7 lat temu, Napoli gra sezon życia bo mają świetnego trenera i zgrany zespół ale reszta na pewno lepsza nie jest
Roma klepnęła Barcę. Lazio/Atalanta pograły w LE. Gdyby nie mentalność południowców to i Neapol by coś mógł pograć.
Maly pisze:Ad3. sprawdź ile punktów miało Monaco gdy wygrało tego mistrza i powiedz mi czy kiedykolwiek Napoli lub Roma zbliżyły się do tego wyniku, później sprawdź ile razy Max w swojej karierze zrobił tyle punktów ;]
Patrzę i oczom nie wierzę.
2014 - PSG/Monaco
89/80
2015 - PSG/Lyon
83/75
2016 - PSG/Lyon
96/65
2017 - Monaco/PSG
95/87
Teraz Italia
2014 - Juventus/Roma
102/85
2015 - Juventus/Roma
87/70
2016 - Juventus/Napoli
91/82
2017 - Juventus/Roma
91/87
Robisz to specjalnie ? Czy jesteś upośledzony ? Bo nie wiem jak z Tobą rozmawiać.
Maly pisze:Ad4. z Tottenhmem to wygraliśmy szczęściem a nie geniuszem Maksa, w rewanżu byliśmy tragiczni, jakby po pierwszej połowie było 3-0 absolutnie nikt nie mógłby powiedzieć, że wynik jest niesprawiedliwy ;]
Wygraliśmy takim szczęściem, że Lichy i Asa odmienili losy meczu :lol:
Maly pisze:a co do mentalności Neapolu to zdecydowanie pomyliłeś ją z mentalnością Realu czy Bayernu, czyli największych w Europie
Realu, który ma takiego superpiłkarza jak Ronaldo i cały skład budowany od lat i za ogromną kasę, czy Bayernu, który rozrasta się z uwagi na brak jakichkolwiek sensownych rywali w lidze ?
Moggi: "People keep asking where Juve got the money to buy Vlahovic but they forget that the club is owned by the Elkanns. 2% of the Elkann assets are enough to buy Inter, this is not a joke, let's be clear, it's real data."
- Kruczenzo
- Juventino
W tym momencie to chyba Ty to robisz specjalnie, bo podane statystyki to przeciez jawne potwierdzenie tego co napisal maly. A sezon 2014 to przeciez Conte, zakladam ze sie pomyliles.Ein pisze:Maly pisze:Ad3. sprawdź ile punktów miało Monaco gdy wygrało tego mistrza i powiedz mi czy kiedykolwiek Napoli lub Roma zbliżyły się do tego wyniku, później sprawdź ile razy Max w swojej karierze zrobił tyle punktów ;]
2014 - PSG/Monaco
89/80
2015 - PSG/Lyon
83/75
2016 - PSG/Lyon
96/65
2017 - Monaco/PSG
95/87
Teraz Italia
2014 - Juventus/Roma
102/85
2015 - Juventus/Roma
87/70
2016 - Juventus/Napoli
91/82
2017 - Juventus/Roma
91/87
Robisz to specjalnie ? Czy jesteś upośledzony ? Bo nie wiem jak z Tobą rozmawiać.
Ein pisze: za ogromną kasę, czy Bayernu, który rozrasta się z uwagi na brak jakichkolwiek sensownych rywali w lidze ?
Bayern to największy skok wykonał przez postawę BVB, To oni poprzez rywalizację pozwolili rozwinąć skrzydła na maxa bawarczykom. Wczesniej tez mieli duzo wieksza kase a nie zdobywali tytulu seriami. Nam taki rywal byłby potrzebny chociaz na te 2,3 sezony.
Juve potrzebny jest nowy trener, najlepiej nie z Wloch. Niestety szanse na to są żadne, ale pomarzyć dobra rzecz.
- Ein
- Juventino
Kolejny upośledzony.Kruczenzo pisze:W tym momencie to chyba Ty to robisz specjalnie, bo podane statystyki to przeciez jawne potwierdzenie tego co napisal maly. A sezon 2014 to przeciez Conte, zakladam ze sie pomyliles.Ein pisze:Maly pisze:Ad3. sprawdź ile punktów miało Monaco gdy wygrało tego mistrza i powiedz mi czy kiedykolwiek Napoli lub Roma zbliżyły się do tego wyniku, później sprawdź ile razy Max w swojej karierze zrobił tyle punktów ;]
2014 - PSG/Monaco
89/80
2015 - PSG/Lyon
83/75
2016 - PSG/Lyon
96/65
2017 - Monaco/PSG
95/87
Teraz Italia
2014 - Juventus/Roma
102/85
2015 - Juventus/Roma
87/70
2016 - Juventus/Napoli
91/82
2017 - Juventus/Roma
91/87
Ein pisze: za ogromną kasę, czy Bayernu, który rozrasta się z uwagi na brak jakichkolwiek sensownych rywali w lidze ?
Bayern to największy skok wykonał przez postawę BVB, To oni poprzez rywalizację pozwolili rozwinąć skrzydła na maxa bawarczykom. Wczesniej tez mieli duzo wieksza kase a nie zdobywali tytulu seriami. Nam taki rywal byłby potrzebny chociaz na te 2,3 sezony.
Juve potrzebny jest nowy trener, najlepiej nie z Wloch. Niestety szanse na to są żadne, ale pomarzyć dobra rzecz.
Conte po przegranej z turasami w LM robi rekord (!!!) ligi.
Następnie Max grając/wygrywając dublety, dochodząc do finału LM robi odpowiednio:
87, 91, 91 i dokładając ten (już) ten sezon 91 punktów.
Widzę, że niepotrzebnie się kartkowałem na wyzywanie neapolu jak tu trzeba walić po łbach jakiś randomów z JP

Tak strasznie Bayern się wzmocnił po BVB, bo przecież od 4 lat BVB było uwaga dwa razy na 2 miejscu.
Mentalny punkt b) nadal aktualny.
Moggi: "People keep asking where Juve got the money to buy Vlahovic but they forget that the club is owned by the Elkanns. 2% of the Elkann assets are enough to buy Inter, this is not a joke, let's be clear, it's real data."
- MRN
- Juventino
- Podziekował: 13 razy
- Otrzymał podziękowanie: 205 razy
No to sobie pomarz, najlepiej pod kołderką :lol:Kruczenzo pisze: Niestety szanse na to są żadne, ale pomarzyć dobra rzecz.
Conte...to ten, który olewał całkowicie CI, skłócał Juve z kim popadnie i holował swojego pupilka De Ceglje ?

- Kruczenzo
- Juventino
A pozniej dotarl do polfinalu LE, i co z tego? Ze niby mniej spotkan? Wiec sorry ale argument inwalida. A Monaco w tamtym sezonie rozegralo caly jeden mniej od nas w LM, a jakoś nie przeszkodziło im to zrobić więcej pkt.Ein pisze:Kolejny upośledzony.Kruczenzo pisze:W tym momencie to chyba Ty to robisz specjalnie, bo podane statystyki to przeciez jawne potwierdzenie tego co napisal maly. A sezon 2014 to przeciez Conte, zakladam ze sie pomyliles.Ein pisze:
2014 - PSG/Monaco
89/80
2015 - PSG/Lyon
83/75
2016 - PSG/Lyon
96/65
2017 - Monaco/PSG
95/87
Teraz Italia
2014 - Juventus/Roma
102/85
2015 - Juventus/Roma
87/70
2016 - Juventus/Napoli
91/82
2017 - Juventus/Roma
91/87
Conte po przegranej z turasami w LM robi rekord (!!!) ligi.
Następnie Max grając/wygrywając dublety, dochodząc do finału LM robi odpowiednio:
87, 91, 91 i dokładając ten (już) ten sezon 91 punktów.
Widzę, że niepotrzebnie się kartkowałem na wyzywanie neapolu jak tu trzeba walić po łbach jakiś randomów z JP![]()
Tak strasznie Bayern się wzmocnił po BVB, bo przecież od 4 lat BVB było uwaga dwa razy na 2 miejscu.
Mentalny punkt b) nadal aktualny.
Pozwol ze przedstawie zwiazek przyczynowo skutkowy, wierze ze dasz rade zrozumiec. To rywalizacja z BVB za czasów Kloppa pozwolila rozwinać sie pilkarsko Bayernowi. Przeciez oni przez te sezony BVB mialo mistrza kompletnie nie radzili sobie z nimi, zwlaszcza ich pressingiem. Dopiero w sezonie ich triplety byli w stanie ich w tym powstrzymac. Rywalizacja z mocnym rywalem pozwolila im stworzyc potwora ktory miazdzyl wszystko na swojej drodze. To dlatego teraz Bayern stawiany jest jako 3 druzyna po Barcie i Realu. A my? Gralismy w 2 finalach w ciagu paru lat a i tak kazdy nas stawia na poziomie PSG albo nizej.
Jezeli jeszcze czegos nie rozumiesz, to chetnie Ci wytlumacze, jestem cierpliwy

- Ein
- Juventino
Nie mam siły :doh:
Jaki jest sens porównywania Bayernu do Juventusu, skoro ten pierwszy wygrywa ligę od lat dziesiątek lat i czasami zdarzy się jakieś BVB, które im będzie potrafiło zaszkodzić, a Juventus musiał sobie radzić z Milanem czy Interem lub w lidze z Romą lub Napoli
W ogóle, bardzo mi się podoba że w temacie o Allegrim niedługo dojdziecie do argumentu ad absurdum byleby tylko wykazać, że w obecnej chwili macie jakiekolwiek argumenty przemawiające za zwolnieniem Maxa :hellyes:
A i wtedy w LE "powiozła" nas Benfica
A za Maxa póki co odpadliśmy z Realem i Barceloną.
Jaki jest sens porównywania Bayernu do Juventusu, skoro ten pierwszy wygrywa ligę od lat dziesiątek lat i czasami zdarzy się jakieś BVB, które im będzie potrafiło zaszkodzić, a Juventus musiał sobie radzić z Milanem czy Interem lub w lidze z Romą lub Napoli

W ogóle, bardzo mi się podoba że w temacie o Allegrim niedługo dojdziecie do argumentu ad absurdum byleby tylko wykazać, że w obecnej chwili macie jakiekolwiek argumenty przemawiające za zwolnieniem Maxa :hellyes:
A i wtedy w LE "powiozła" nas Benfica

A za Maxa póki co odpadliśmy z Realem i Barceloną.
- MRN
- Juventino
To, że powiozła nas Benfica to mało powiedziane ale Juve przygotowane przez wielkiego motywatora Conte w ogóle nie potrafiło poważnie zagrozić Portugalczykom na własnym stadionie. Najlepsze mecze w Europie rozegraliśmy kiedy Conte był na trybunach zawieszony 

- Kruczenzo
- Juventino
Bez kitu, straszne to jest. Podajesz statystyki które potwierdzeniem tezy małego, zaprzeczasz im a potem jeszcze twierdzisz że to inni nie kumaja
a to że sobie dorabiasz jakieś teorie żeby wyszło na Twoje to nie mój problem.
Nie chcesz pójść na forum Interu jak kolezka mrn? Tam się ceni takich tytanów intelektu i kloaczne wypowiedzi

Nie chcesz pójść na forum Interu jak kolezka mrn? Tam się ceni takich tytanów intelektu i kloaczne wypowiedzi
- MRN
- Juventino
Nie jestem Twoim koleżką to raz, na forum interu nigdy nie byłem choć jeden z naszych zarejestrował się tam kiedyś pod moim dawnym nickiem, czy gdzieś jeszcze używa mojej dawnej nazwy to nie wiem i nie interesuje mnie to
( stąd zmiana nicka bo tamten bardziej lubiłem ).
Dobrze, że Max zostaje bo wtedy pozostaje nadzieja, że lamenciarze twojego pokroju, których boli oglądanie Juve przestaną nie tylko oglądać ale i pisać pierdoły. No to nara a jak Max wygra LM to nie odwiedzaj nas
I jak podważasz intelekt swoich rozmówców, to naucz się najpierw pisać po polsku bo tragicznie ci to wychodzi.

Dobrze, że Max zostaje bo wtedy pozostaje nadzieja, że lamenciarze twojego pokroju, których boli oglądanie Juve przestaną nie tylko oglądać ale i pisać pierdoły. No to nara a jak Max wygra LM to nie odwiedzaj nas

I jak podważasz intelekt swoich rozmówców, to naucz się najpierw pisać po polsku bo tragicznie ci to wychodzi.

- Maly
- Juventino
- Podziekował: 8 razy
- Otrzymał podziękowanie: 25 razy
raczej ty tu wychodzisz na upośledzonego co już ktoś napisał wyżej, nie pierwszy raz zresztą ;] po co wklejasz 4 sezony i punkty mistrza i wicemistrza? pytałem tylko o Monaco i Monaco ugrało 95 punktów, coś czego Allegri jeszcze NIGDY nie osiągnął (teraz ma jedynie szansę wyrównać taki wynik), Napoli i Roma nigdy nawet nie zbliżyły się do takiej liczby punktów i tu masz odpowiedź dlaczego Monaco wtedy wygrało z PSG a my ciągle wygrywamy w SA ;] po co dorabiasz do tego jakieś teorie o słabej czy mocnej lidze? nawet twój guru Maksio mówił kiedyś, że aby wygrać ligę trzeba zdobyć ok 92 punkty, ostatni raz poza nami taki wynik zrobił Inter i tyle w temacie ;]Ein pisze:Maly pisze:Ad3. sprawdź ile punktów miało Monaco gdy wygrało tego mistrza i powiedz mi czy kiedykolwiek Napoli lub Roma zbliżyły się do tego wyniku, później sprawdź ile razy Max w swojej karierze zrobił tyle punktów ;]
(...)
dalej porównujesz wyniki Conte z Matrim na szpicy do tych Allegriego z Higuainem i ogólnie bardziej doświadczoną drużyną - po co? co to ma udowodnić? niech Allegri idzie do tego Arsenalu żebyście mogli się przekonać jak gównianym jest trenerem bo żadne inne argumenty nie są w stanie was przekonać, był gówniany przed przyjściem do nas i będzie gówniany po rozstaniu, dobry jest jedynie w takim klubie jak Juve - wyprzedzającym ligę o dwie długości na każdej płaszczyźnie
a to że Bayern wygrywa ligę od dziesiątek lat? od 2000 roku przegrali ligę 6 razy, my 7 przy czym byliśmy w międzyczasie w Serie B...
Kto ma rację dzień wcześniej od innych, ten przez dobę uchodzi za idiotę.
magica Juve vinci
A nie mówiłem?
magica Juve vinci
A nie mówiłem?
- pumex
- Juventino
@Ein i inni, taka prośba: wstrzymajcie nieco konie z tekstami o upośledzeniu, ok?

Conte, to ten, który wyciągnął Juventus z bagna, nadał drużynie tożsamość i rozpoczął cykl, który trwa do dziś. Holował De Ceglie? Kim miał grać na lewej obronie? Jeszcze gorszym Grosso, czy Estigarribią? Gdy w późniejszych okresach Conte miał już jakieś sensowne alternatywy, to odstawiał Kuczera na bok, aż w końcu go odpalił całkiem. Conte miał wiele wad, ale trzeba umieć je przedstawić w dyskusji, a nie wyciągać z rękawa jakieś niedorzeczności i to w momencie, kiedy sam apelujesz o szacunek do obecnego trenera.MRN pisze:Conte...to ten, który olewał całkowicie CI, skłócał Juve z kim popadnie i holował swojego pupilka De Ceglje ?
Od kiedy tak Ci przeszkadza brak zagrożenia pod bramką rywala? Obrońca Allegriego oskarża Conte o takie rzeczy - a to dobre. I to po sezonie, w którym zespół silny ofensywnie pod względem personalnym, w wielu meczach (nawet ze słabymi rywalami) notował mnóstwo połów bez celnego strzału na bramkę. Zwieńczeniem tych statystyk jest 180 minut bez celnego strzału przeciwko Romie i Napoli :hellyes:MRN pisze:To, że powiozła nas Benfica to mało powiedziane ale Juve przygotowane przez wielkiego motywatora Conte w ogóle nie potrafiło poważnie zagrozić Portugalczykom na własnym stadionie
O matko, to już hipokryzja poziom nightmare. Napisał user, który jeszcze nie tak dawno składał deklaracje, które myślę wielu pamięta, potem zwalniał Allegriego, by miesiąc potem wściekle go bronićMRN pisze:No to nara a jak Max wygra LM to nie odwiedzaj nas![]()

- MRN
- Juventino
Wiesz co, ustosunkuję się do ostatniego bo na wcześniejsze już nie raz pisałem. Kiedy zwalniałem Maxa ? Jeden przykład tylko nie 'może'...kiedy zwalniałem Maxa ?
Deklaracje ? Które - czy to, że usunę konto ( czego nie deklarowałem ) czy to, że odpocznę od forum bo to dwie odrębne kwestie.
W sumie to zrobiłem sobie odpoczynek od forum tyle, że później :lol:
Pisałem ci ostatnio abyś usunął moje konto ale tego nie zrobiłeś więc o co chodzi ? Pisałem o tym czy zaprzeczysz ?
A brak zagrożenia w drużynie Conte mi nie przeszkadza ale chodzi o co innego - to wy narzekacie na gównopiłkę Allegriego a wzdychacie do Conte i wystawiacie go na ołtarze podczas gdy jego gównopiłka nie różniła się zbytnio od tej teraz chyba, co ?
Ale pumexowe Towarzystwo Wzajemnej Adoracji ma się dobrze :hellyes:
A jak tam Matuidi, którego tak zachwalałeś i próbowałeś mnie przekonać jaki to jego transfer super, nie narzekasz jeszcze ?
Deklaracje ? Które - czy to, że usunę konto ( czego nie deklarowałem ) czy to, że odpocznę od forum bo to dwie odrębne kwestie.
W sumie to zrobiłem sobie odpoczynek od forum tyle, że później :lol:
Pisałem ci ostatnio abyś usunął moje konto ale tego nie zrobiłeś więc o co chodzi ? Pisałem o tym czy zaprzeczysz ?
A brak zagrożenia w drużynie Conte mi nie przeszkadza ale chodzi o co innego - to wy narzekacie na gównopiłkę Allegriego a wzdychacie do Conte i wystawiacie go na ołtarze podczas gdy jego gównopiłka nie różniła się zbytnio od tej teraz chyba, co ?
Ale pumexowe Towarzystwo Wzajemnej Adoracji ma się dobrze :hellyes:
A jak tam Matuidi, którego tak zachwalałeś i próbowałeś mnie przekonać jaki to jego transfer super, nie narzekasz jeszcze ?