Massimiliano Allegri
- Sorek21
- Juventino
Popatrz a w takim Manchestrze City czy Bayernie mają jedno i drugie.Oba zespoły wygrały swoje ligi prezentując ładny ofensywny futbol.Nie bronili 1-0 z ogórkami tylko każdemu rywalowi strzelali ile się dało.Wojtek pisze:
Ja Cię rozumiem, nie podoba Ci się nasza gra, oczy Ci krwawią podczas meczy Juve itd. Ale jeśli miałbyś wybór to co byś wybrał :
a) Gramy pięknie, ofensywnie, jesteś na prawdę zadowolony z tego co widzisz, z niecierpliwością czekasz na następny mecz, by znowu ich zobaczyć w akcji, Higuain wali 5 hatricków w sezonie i zdobywa 40 goli, Dybala do tego dokłada 30 goli i 20 asyst, no ale niestety zostajemy bez żadnego pucharu.
b) taka gra jak obecnie, dwa trofea.
Wybierz jedno. Tylko nie pisz mi, że byś chciał połączyć obie opcjeSzczerze wybierz jedno.
Tymczasem nasza gra jest na poziomie żenującego Manchesteru United. Dało się ich oglądać ?? Nie ,bo podobnie jak u nas na pierwszym miejscu jest przede wszystkim 0 z tyłu.
Jest tylko jedna różnica -Juve jest mistrzem bo w słabej Serie A taka gra wystarczy i nie ma rywali na swoim poziomie finansowym.
- Sorek21
- Juventino
W temacie Allegriego forum jest podzielone i można to tak podsumować :
Zwolennicy :
Cel uświęca środki.Nie ważne,że mając najlepszą kadrę w lidze , 90% sezonu gramy zachowawczo na zaciągniętym ręcznym.Nie ważne jak ,3 pkt i do przodu.Najważniejsze że na koniec będzie kolejne mistrzostwo.
Przeciwnicy
Kolejne mistrzostwo Włoch nie robi już na nas wrażenia.Z takimi możliwościami podobnie jak w Bayernie jest to dla nas obowiązek.Prawdziwym celem powinna być LM ale z takim minimalistycznym podejściem nie ma na to szans dlatego trener do zmiany.
Zwolennicy :
Cel uświęca środki.Nie ważne,że mając najlepszą kadrę w lidze , 90% sezonu gramy zachowawczo na zaciągniętym ręcznym.Nie ważne jak ,3 pkt i do przodu.Najważniejsze że na koniec będzie kolejne mistrzostwo.
Przeciwnicy
Kolejne mistrzostwo Włoch nie robi już na nas wrażenia.Z takimi możliwościami podobnie jak w Bayernie jest to dla nas obowiązek.Prawdziwym celem powinna być LM ale z takim minimalistycznym podejściem nie ma na to szans dlatego trener do zmiany.
- Ein
- Juventino
Problem ludzi na JP polega na tym, że (jak od lat) cierpią na manierę a) wiecznego narzekania b) nie nadążają nad zmieniającym się światem. O ile z pierwszego można wyrosnąć, co chyba mi i jakiejś części forum się udało, tak drugie to już kwestia obycia.
Nie wchodząc w dużą polemikę, bo jedyny argument który jestem (jeszcze) w stanie zrozumieć to 'brak stylu', który chyba na dobre rozpoczął się od tego sezonu. I jak tu nie uśmiechać się pod nosem, kiedy Max ładnie to podsumował, że nie może grać tak samo co roku. Teraz proste wyjaśnienie na przykładzie naszego szalononogiego piłkarza, który obecnie kopie się w Polskiej lidze.
Pytanie retoryczne, ale czy większość z was ma świadomość, że przynajmniej w Italii większość klubów uczy się na Juventusie ? Od formacji poprzez budowanie zespołu ? I tak pamiętam jakie były zachwyty nad nowym Nedvedem, przyszedł drugi sezon - każdy ogórek nauczył się, że Krasić ma dwie kiwki na krzyż, mieliśmy wtedy słabego trenera no i ... i jakoś nie było nowego Nedveda
Natomiast to jest zaleta Maxa, której nie posiada Conte - dlatego pewnie poleci z Chelsea, że myśli. Myśli i ma świadomość, że nie może grać z ogórkami co roku tak samo, bo w obecnych czasach kiedy analizowane są wszystkie schematy meczowe, jeżeli nie będzie dwóch rzeczy - wyuczenia na pamięć schematów oraz błysku poszczególnych graczy to nie będziemy wygrywali. Natomiast Conte jest cudowny jeżeli chodzi o zespołu "w upadku". Za to co zrobił z Juve przez 3 sezony, z reprezentacją Italii i w 1 roku Chelsea - wielkie brawa. Tylko, że póki co niewiele wskazuje, że Conte dorówna do Maxa jeżeli chodzi o jakość.
Dlatego jak ktoś trochę poświęci czasu i nawet głupie analizy na YT poogląda, które pokazują jak Juventus Maxa przechodzi pomiędzy formacjami to jest to istny majstersztyk. I na prawdę jestem pod wrażeniem, bo taką zdolność prowadzenia zespołu ma/miało tylko kilka trenerów na świecie. Na całe szczęście jeden trenuje Juventus
Już pominę ten trolling na konferencjach prasowych oraz te jego stwierdzenia o wyborze zawodników na kolejne mecze. Czyste złoto i robienie z głupich ludzi jeszcze głupszych
A i jeszcze jedna rzecz, która podsumowuje Maxa i to mnie najbardziej utwierdza w przekonaniu, że jego odejście to będzie smuteczek. Lippi chwalił Maxa i porównał go do Fergusona, a krytykował go Del Piero
Nie wchodząc w dużą polemikę, bo jedyny argument który jestem (jeszcze) w stanie zrozumieć to 'brak stylu', który chyba na dobre rozpoczął się od tego sezonu. I jak tu nie uśmiechać się pod nosem, kiedy Max ładnie to podsumował, że nie może grać tak samo co roku. Teraz proste wyjaśnienie na przykładzie naszego szalononogiego piłkarza, który obecnie kopie się w Polskiej lidze.
Pytanie retoryczne, ale czy większość z was ma świadomość, że przynajmniej w Italii większość klubów uczy się na Juventusie ? Od formacji poprzez budowanie zespołu ? I tak pamiętam jakie były zachwyty nad nowym Nedvedem, przyszedł drugi sezon - każdy ogórek nauczył się, że Krasić ma dwie kiwki na krzyż, mieliśmy wtedy słabego trenera no i ... i jakoś nie było nowego Nedveda

Natomiast to jest zaleta Maxa, której nie posiada Conte - dlatego pewnie poleci z Chelsea, że myśli. Myśli i ma świadomość, że nie może grać z ogórkami co roku tak samo, bo w obecnych czasach kiedy analizowane są wszystkie schematy meczowe, jeżeli nie będzie dwóch rzeczy - wyuczenia na pamięć schematów oraz błysku poszczególnych graczy to nie będziemy wygrywali. Natomiast Conte jest cudowny jeżeli chodzi o zespołu "w upadku". Za to co zrobił z Juve przez 3 sezony, z reprezentacją Italii i w 1 roku Chelsea - wielkie brawa. Tylko, że póki co niewiele wskazuje, że Conte dorówna do Maxa jeżeli chodzi o jakość.
Dlatego jak ktoś trochę poświęci czasu i nawet głupie analizy na YT poogląda, które pokazują jak Juventus Maxa przechodzi pomiędzy formacjami to jest to istny majstersztyk. I na prawdę jestem pod wrażeniem, bo taką zdolność prowadzenia zespołu ma/miało tylko kilka trenerów na świecie. Na całe szczęście jeden trenuje Juventus

Już pominę ten trolling na konferencjach prasowych oraz te jego stwierdzenia o wyborze zawodników na kolejne mecze. Czyste złoto i robienie z głupich ludzi jeszcze głupszych

A i jeszcze jedna rzecz, która podsumowuje Maxa i to mnie najbardziej utwierdza w przekonaniu, że jego odejście to będzie smuteczek. Lippi chwalił Maxa i porównał go do Fergusona, a krytykował go Del Piero

Moggi: "People keep asking where Juve got the money to buy Vlahovic but they forget that the club is owned by the Elkanns. 2% of the Elkann assets are enough to buy Inter, this is not a joke, let's be clear, it's real data."
- Maly
- Juventino
- Podziekował: 8 razy
- Otrzymał podziękowanie: 25 razy
@Ein: czy ty się w ogóle słyszysz? skoro ekipy z ligi uczą się grać z nami i przez to niby Maksio musi kombinować to jak to jest, że Conte w każdym kolejnym sezonie wykręcał więcej punktów grając tymi samymi schematami?
nie dorabiaj sobie jakiś teorii nie wiadomo skąd, i do czego w ogóle ten Krasic? gość był po prostu słaby, mega słaby, dlatego jak usłyszał o Juve dostał orgazmu i przyleciał do nas za swoje pieniądze, żeby tylko podpisać kontrakt życia ;] Secco nabrał się na jego szybkość bo był takim samym nieogarem jak i Krasic, jeden słabiak nabrał drugiego, coś jak student z Rumunii Wisłę Kraków, ale później Milos został brutalnie zweryfikowany i to nie tylko przez włoskie kluby, jakby on sobie nie poradził u nas ale np grał we Francji czy nawet Turcji i robił tam jakieś liczby to byłoby nad czym dyskutować ale gość skończył w lidze polskiej więc był zwyczajnie słaby, jeśli tego nie dostrzegłeś to nie najlepiej to o tobie świadczy ;]
a co do wyższości Maksa nad Conte to czy ktokolwiek tu myśli, że Conte nie wygrałby 4 kolejnych Scudetto? jakby nie miał kaprysu odejść to Maks tułałby dziś po Romach czy Interach i miał jedno jedyne na swoim koncie ;] śmialibyście się z chłopa na każdym kroku, że Roma/Inter gra takie gówno i jeszcze ktokolwiek chce go zatrudnić tak samo jak śmialiście się przed przyjściem do nas... ale podobnie jak Krasic wygrał kontrakt życia trafiając do klubu wyprzedzającego rywali organizacyjnie o 10 lat, finansowo o dwa poziomy i co za tym idzie także piłkarsko o kilka długości, więc nawet swoim gówno stylem wygrywa ligę bo rywale nie są w stanie po prostu przekroczyć magicznej bariery 88 punktów w lidze a z takim punktowaniem nie zdobyliyby mistrza nie tylko w Serie A ale także La Lidze, Bundeslidze czy Ligue 1, jedynie w Premier League przez ostatnie 8 laty udałoby się to 3 czy 4 razy... dlatego jak już pisałem kilka dni temu i co potwierdził później Pjanic w wywiadzie - Maks nigdzie nie odejdzie bo nigdzie nie będzie mu lepiej, jest w klubie, który płaci mu astronomiczne pieniądze za nic, za wygrywanie czegoś co potrafiłoby 10 innych managerów w lidze z takim składem więc jego jedyne zadanie to nie skompromitować się w LM chociaż ewentualna kompromitacja i tak by go nie wykopała ze stołka bo dla zarządu liczy się tylko liga, nie ważne w jakim stylu, czysty livescore, oby tylko śrubować rekord
nie dorabiaj sobie jakiś teorii nie wiadomo skąd, i do czego w ogóle ten Krasic? gość był po prostu słaby, mega słaby, dlatego jak usłyszał o Juve dostał orgazmu i przyleciał do nas za swoje pieniądze, żeby tylko podpisać kontrakt życia ;] Secco nabrał się na jego szybkość bo był takim samym nieogarem jak i Krasic, jeden słabiak nabrał drugiego, coś jak student z Rumunii Wisłę Kraków, ale później Milos został brutalnie zweryfikowany i to nie tylko przez włoskie kluby, jakby on sobie nie poradził u nas ale np grał we Francji czy nawet Turcji i robił tam jakieś liczby to byłoby nad czym dyskutować ale gość skończył w lidze polskiej więc był zwyczajnie słaby, jeśli tego nie dostrzegłeś to nie najlepiej to o tobie świadczy ;]
a co do wyższości Maksa nad Conte to czy ktokolwiek tu myśli, że Conte nie wygrałby 4 kolejnych Scudetto? jakby nie miał kaprysu odejść to Maks tułałby dziś po Romach czy Interach i miał jedno jedyne na swoim koncie ;] śmialibyście się z chłopa na każdym kroku, że Roma/Inter gra takie gówno i jeszcze ktokolwiek chce go zatrudnić tak samo jak śmialiście się przed przyjściem do nas... ale podobnie jak Krasic wygrał kontrakt życia trafiając do klubu wyprzedzającego rywali organizacyjnie o 10 lat, finansowo o dwa poziomy i co za tym idzie także piłkarsko o kilka długości, więc nawet swoim gówno stylem wygrywa ligę bo rywale nie są w stanie po prostu przekroczyć magicznej bariery 88 punktów w lidze a z takim punktowaniem nie zdobyliyby mistrza nie tylko w Serie A ale także La Lidze, Bundeslidze czy Ligue 1, jedynie w Premier League przez ostatnie 8 laty udałoby się to 3 czy 4 razy... dlatego jak już pisałem kilka dni temu i co potwierdził później Pjanic w wywiadzie - Maks nigdzie nie odejdzie bo nigdzie nie będzie mu lepiej, jest w klubie, który płaci mu astronomiczne pieniądze za nic, za wygrywanie czegoś co potrafiłoby 10 innych managerów w lidze z takim składem więc jego jedyne zadanie to nie skompromitować się w LM chociaż ewentualna kompromitacja i tak by go nie wykopała ze stołka bo dla zarządu liczy się tylko liga, nie ważne w jakim stylu, czysty livescore, oby tylko śrubować rekord
Kto ma rację dzień wcześniej od innych, ten przez dobę uchodzi za idiotę.
magica Juve vinci
A nie mówiłem?
magica Juve vinci
A nie mówiłem?
- jurson09
- Juventino
W porównaniu do ostatniego sezonu Conte, Allegri dostał drużynę w trakcie przygotowań z dwoma poważniejszymi transferami (Morata, Evra). I tym składem zdobył dublet i dotarł to finału LM.
Dzięki temu przychody wzrosły o 62 mln euro. Do tego nieoceniony wzrost wizerunku klubu. Pierwszy sezon Allegriego dał impuls umożliwiający szybszy rozwój klubu. Umniejszanie jego zasług w kolejnych latach gadaniem o przewadze personalnej, która w dużej mierze jest wypracowana przy jego pomocy to czysta ignorancja.
Dzięki temu przychody wzrosły o 62 mln euro. Do tego nieoceniony wzrost wizerunku klubu. Pierwszy sezon Allegriego dał impuls umożliwiający szybszy rozwój klubu. Umniejszanie jego zasług w kolejnych latach gadaniem o przewadze personalnej, która w dużej mierze jest wypracowana przy jego pomocy to czysta ignorancja.
Juve per sempre sara...!!!!
- Maly
- Juventino
nie potrafisz czytać ze zrozumieniem czy celowo nie odpowiadasz na moje proste pytanie?
pomijam już "kadrę w trakcie przygotowań" bo był to 3-4 dzień i nawet nie wszyscy wrócili po wakacjach a Evra i Morata byli kluczowi w LM, dzięki której te twoje 62mln doszło
pomijam już "kadrę w trakcie przygotowań" bo był to 3-4 dzień i nawet nie wszyscy wrócili po wakacjach a Evra i Morata byli kluczowi w LM, dzięki której te twoje 62mln doszło
magica Juve vinci
A nie mówiłem?
magica Juve vinci
A nie mówiłem?
- Maly
- Juventino
pytanie było proste, zabrałeś głos w temacie ale nie odpowiedziałeś na nie bo ci najwyraźniej niewygodnie na nie odpowiadać ;] nie pasuje do twojego forsowania Maksia jako najlepszego trenera na świecie dzięki któremu zarabiamy miliony
a teraz postanawiasz milczeć by nie odpowiadać na nie nawet wywołanym do tablicy
taka to właśnie jest siła waszych argumentów
EDIT:
@down: a sorry, rzeczywiście nabrał Marottę
a teraz postanawiasz milczeć by nie odpowiadać na nie nawet wywołanym do tablicy

EDIT:
@down: a sorry, rzeczywiście nabrał Marottę
Ostatnio zmieniony 15 maja 2018, 14:07 przez Maly, łącznie zmieniany 1 raz.
magica Juve vinci
A nie mówiłem?
magica Juve vinci
A nie mówiłem?
- jackop
- Juventino
- Podziekował: 20 razy
- Otrzymał podziękowanie: 70 razy
Najwyraźniej żaden trener na świecie nie dokonałby tej "trudnej" sztuki. Do tej pory czekam na wyjaśnienie jak to się stało, że Pan Taktyk z mocarnym Milanem broniącym Scudetto (gdzie zatrzymała się jego zwycięska seria) przerżnął w lidze i CI ze słabym Conte i jego Juventusem po dwóch 7dmych miejscach w lidze :lol: Ano tak, Antonio był od budowania, a Maks od wyniósł nas wyżej. Szkoda, że mając idealne warunki nie wyniósł tak klubu z Mediolanu, ale tam przeszkodził mu nieuznany Gol Di Muntari. Do rozmontowanego klubu przyszedł gość z łapanki i razem z Pirlo, odpalonym bez żalu przez waszego Mistrza, pozamiatali Serie A. "Allegri: Narodziny Legendy".Maly pisze:a co do wyższości Maksa nad Conte to czy ktokolwiek tu myśli, że Conte nie wygrałby 4 kolejnych Scudetto? jakby nie miał kaprysu odejść to Maks tułałby dziś po Romach czy Interach i miał jedno jedyne na swoim koncie ;]
I jeszcze to pisanie, że Maks doprowadził nas do historycznych 7 mistrzostw z rzędu, tak jakby on sam zapoczątkował serię i zdobył wszystkie

A czy ja zwracałem się bezpośrednio do Ciebie?jurson09 pisze:Oczekujesz ode mnie odpowiedzi na pytanie związane z kwestią poruszona przez kogoś innego.

Od czasu objęcia przez Pana Taktyka 4 lata temu aż do teraz żadna inna ekipa Serie A znacząco się nie wzmocniła. Ba, zadbał o to Marotta wykupując Pjanicia z Romy i Higuaina z Napoli. No, ale konkurencja większa niż w Anglii i Hiszpanii

Cmoknij mnie dziewczynkojurson09 pisze:Chłopczyku nie wtrącaj się w sprawy, które ciebie nie dotyczą.

Nie mogłem, twoja stara mi nie pozwoliłajurson09 pisze:Już mogłeś odpisać coś w stylu "twoja stara" byłoby bardziej kreatywnie

Ostatnio zmieniony 15 maja 2018, 15:45 przez jackop, łącznie zmieniany 6 razy.

O Vesuvio Lavali Col Fuoco! Lavali! Lavali! Lavali Col Fuoco!
- jurson09
- Juventino
Oczekujesz ode mnie odpowiedzi na pytanie związane z kwestią poruszona przez kogoś innego.
Wybacz, że unikam odpowiedzi za kogoś. Wybacz również, że siła moich argumentów nie jest w stanie skruszyć muru z betonu w Twoim rozumowaniu.
Przepraszam, że Marotta ma podobne zdanie do nas nic niewiedzących zwolenników Allegriego. Smuteczek.
Chłopczyku nie wtrącaj się w sprawy, które ciebie nie dotyczą. Najpierw się dowiedz do kogo kierowałem swoje słowa, zanim spróbujesz ponownie pokazać swoją infantylność.

:hellyes:
Wybacz, że unikam odpowiedzi za kogoś. Wybacz również, że siła moich argumentów nie jest w stanie skruszyć muru z betonu w Twoim rozumowaniu.
Przepraszam, że Marotta ma podobne zdanie do nas nic niewiedzących zwolenników Allegriego. Smuteczek.
jackop pisze:A czy ja zwracałem się bezpośrednio do Ciebie?Mimo wszystko wybaczam, że jesteś betonem.
Chłopczyku nie wtrącaj się w sprawy, które ciebie nie dotyczą. Najpierw się dowiedz do kogo kierowałem swoje słowa, zanim spróbujesz ponownie pokazać swoją infantylność.
Już mogłeś odpisać coś w stylu "twoja stara" byłoby bardziej kreatywniejackop pisze:Cmoknij mnie dziewczynko

Raz w życiu się posłuchałeś kogoś mądrego.jackop pisze:Nie mogłem, twoja stara mi nie pozwoliła:
:hellyes:
Ostatnio zmieniony 15 maja 2018, 17:19 przez jurson09, łącznie zmieniany 4 razy.
Juve per sempre sara...!!!!
- Ein
- Juventino
Łaska kibiców na pstrym koniu jeździMaly pisze:@Ein: czy ty się w ogóle słyszysz? skoro ekipy z ligi uczą się grać z nami i przez to niby Maksio musi kombinować to jak to jest, że Conte w każdym kolejnym sezonie wykręcał więcej punktów grając tymi samymi schematami?

Ja na serio sądzę, że w przeciągu ostatnich 7 lat mieliśmy dwóch bardzo dobrych trenerów, którzy na warunki finansowo- kadrowe zrobili praktycznie wszystko co możliwe, wyśrubowali rekordy i ładnie zapełniają gablotkę Juventusowi. I owszem za Conte zrobiliśmy rekord ligi jeżeli chodzi o punkty tylko że ... co mieliśmy innego do roboty jak liga była słabsza niż jest obecnie, a w Europie nasza gwiazdka dopiero zaczynała błyszczeć i została brutalnie zgaszona w Turcji ?
Ano. Był taki słaby, że część kibiców i media go okrzyknęły nowym NedvedemMaly pisze:nie dorabiaj sobie jakiś teorii nie wiadomo skąd, i do czego w ogóle ten Krasic? gość był po prostu słaby, mega słaby, dlatego jak usłyszał o Juve dostał orgazmu i przyleciał do nas za swoje pieniądze, żeby tylko podpisać kontrakt życia ;] Secco nabrał się na jego szybkość bo był takim samym nieogarem jak i Krasic, jeden słabiak nabrał drugiego, coś jak student z Rumunii Wisłę Kraków, ale później Milos został brutalnie zweryfikowany i to nie tylko przez włoskie kluby, jakby on sobie nie poradził u nas ale np grał we Francji czy nawet Turcji i robił tam jakieś liczby to byłoby nad czym dyskutować ale gość skończył w lidze polskiej więc był zwyczajnie słaby, jeśli tego nie dostrzegłeś to nie najlepiej to o tobie świadczy ;]

1. Ja twierdzę patrząc z perspektywy czasu, że gdyby Conte został to moglibyśmy mieć ciężkie boje jeżeli chodzi o wygranie dubletów czy dojście dwukrotnie do finału LM z Conte.Maly pisze:a co do wyższości Maksa nad Conte to czy ktokolwiek tu myśli, że Conte nie wygrałby 4 kolejnych Scudetto? jakby nie miał kaprysu odejść to Maks tułałby dziś po Romach czy Interach i miał jedno jedyne na swoim koncie ;] śmialibyście się z chłopa na każdym kroku, że Roma/Inter gra takie gówno i jeszcze ktokolwiek chce go zatrudnić tak samo jak śmialiście się przed przyjściem do nas... ale podobnie jak Krasic wygrał kontrakt życia trafiając do klubu wyprzedzającego rywali organizacyjnie o 10 lat, finansowo o dwa poziomy i co za tym idzie także piłkarsko o kilka długości, więc nawet swoim gówno stylem wygrywa ligę bo rywale nie są w stanie po prostu przekroczyć magicznej bariery 88 punktów w lidze a z takim punktowaniem nie zdobyliyby mistrza nie tylko w Serie A ale także La Lidze, Bundeslidze czy Ligue 1, jedynie w Premier League przez ostatnie 8 laty udałoby się to 3 czy 4 razy... dlatego jak już pisałem kilka dni temu i co potwierdził później Pjanic w wywiadzie - Maks nigdzie nie odejdzie bo nigdzie nie będzie mu lepiej, jest w klubie, który płaci mu astronomiczne pieniądze za nic, za wygrywanie czegoś co potrafiłoby 10 innych managerów w lidze z takim składem więc jego jedyne zadanie to nie skompromitować się w LM chociaż ewentualna kompromitacja i tak by go nie wykopała ze stołka bo dla zarządu liczy się tylko liga, nie ważne w jakim stylu, czysty livescore, oby tylko śrubować rekord
2. Raczysz żartować z tym gównostylem, który objawia się różnicą 61 bramek +/- :lol:
3. Co to pisałem w poprzednim poście punkt b). Bayer od kilku lat zostawia ligę w tyle z uwagi na brak realnej konkurencji oraz jakość swojej kadry. PSG potrafiło pomimo wpompowania grubego hajsu przegrać mistrza z Monaco. A Juventus pomimo rozwoju innych klubów z Serie A - szczególnie nepoli czy Romy nadal potrafi grać na 3 frontach do wiosny albo lata.
4. Kompromitacja w LM ? Z Allegrim ? Pomijam już fakt, że gdyby własnie nie zmiany z Totkami dokonanymi przez Maxa to pewnie byśmy odpadli. Pomijam już fakt tych dwóch nieszczęsnych finałów LM za które możemy dziękować właśnie Maxowi (wywiad Evry o meczu z BVB i podejściu Maxa), ale kurczę pieczone, próba nabijania się z trenera, który realnie ma trofea, który realnie zmienia przebiegi meczów - nie jestem w stanie tego objąć rozumem.
I wcale nie twierdzę, że taki stan rzeczy będzie trwał wiecznie, pewnie kiedyś pożegnamy Maxa, pewnie kiedyś nie wygramy żadnego trofeum. Póki co nie ma jednak żadnych podstaw do zwolnienia Maxa, bo to że w jednym sezonie części kibiców nie podoba się styl gry to mentalność neapolu, które mam nadzieje, że się rozleci po tym sezonie - i za co znowu będzie można podziękować Maxowi

Popatrz, o popatrz ... na tabelę ligi Angielskiej kiedy Leicester zdobyło mistrza. Chelsea była 10, następny sezon Chelsea na 1 miejscu. No i popatrz, o popatrz ... Antek objechał Kloppa, Mourinho i Guardiolę. I popatrz, o popatrz ... mija kolejny sezon i gdzie jest Chelsea ?jackop pisze:Najwyraźniej żaden trener na świecie nie dokonałby tej "trudnej" sztuki. Do tej pory czekam na wyjaśnienie jak to się stało, że Pan Taktyk z mocarnym Milanem broniącym Scudetto (gdzie zatrzymała się jego zwycięska seria) przerżnął w lidze i CI ze słabym Conte i jego Juventusem po dwóch 7dmych miejscach w lidze :lol: Ano tak, Antonio był od budowania, a Maks od wyniósł nas wyżej. Szkoda, że mając idealne warunki nie wyniósł tak klubu z Mediolanu, ale tam przeszkodził mu nieuznany Gol Di Muntari. Do rozmontowanego klubu przyszedł gość z łapanki i razem z Pirlo, odpalonym bez żalu przez waszego Mistrza, pozamiatali Serie A. "Allegri: Narodziny Legendy.

Poza tym cieszę się, że sam zauważyłeś, że Allegri od czasów Milanu jeszcze bardziej się rozwinął. Przy tym ostatnie trofeum, które wygrał Milan to też dzieło Maxa.
Paradoksalnie to Max z Conte są ostatnimi trenerami, którzy wygrali Serie A
Moggi: "People keep asking where Juve got the money to buy Vlahovic but they forget that the club is owned by the Elkanns. 2% of the Elkann assets are enough to buy Inter, this is not a joke, let's be clear, it's real data."
- Maly
- Juventino
Ad1. Conte dubletu być może nigdy by nie wygrał bo tak jak jego poprzednicy we wcześniejszych 20 latach grał w CI rezerwami, to że Allegri woli zajeżdżać swoich niby zmęczonych sezonem i 57 meczami czołowych zawodników dodatkowymi 5 meczami to tylko i wyłącznie jego wybór, osobiście wolałbym brak CI w zamian za bieganie po 90 minut chociażby w tych 7 wiosennych meczach LM, przypuszczam że nie tylko ja ;]
Ad2. nie nie żartuje, taka różnica tylko pokazuje jaka to teraz jest lepsza Serie A niż 7 lat temu, Napoli gra sezon życia bo mają świetnego trenera i zgrany zespół ale reszta na pewno lepsza nie jest
Ad3. sprawdź ile punktów miało Monaco gdy wygrało tego mistrza i powiedz mi czy kiedykolwiek Napoli lub Roma zbliżyły się do tego wyniku, później sprawdź ile razy Max w swojej karierze zrobił tyle punktów ;]
Ad4. z Tottenhmem to wygraliśmy szczęściem a nie geniuszem Maksa, w rewanżu byliśmy tragiczni, jakby po pierwszej połowie było 3-0 absolutnie nikt nie mógłby powiedzieć, że wynik jest niesprawiedliwy ;]
a co do mentalności Neapolu to zdecydowanie pomyliłeś ją z mentalnością Realu czy Bayernu, czyli największych w Europie
Ad2. nie nie żartuje, taka różnica tylko pokazuje jaka to teraz jest lepsza Serie A niż 7 lat temu, Napoli gra sezon życia bo mają świetnego trenera i zgrany zespół ale reszta na pewno lepsza nie jest
Ad3. sprawdź ile punktów miało Monaco gdy wygrało tego mistrza i powiedz mi czy kiedykolwiek Napoli lub Roma zbliżyły się do tego wyniku, później sprawdź ile razy Max w swojej karierze zrobił tyle punktów ;]
Ad4. z Tottenhmem to wygraliśmy szczęściem a nie geniuszem Maksa, w rewanżu byliśmy tragiczni, jakby po pierwszej połowie było 3-0 absolutnie nikt nie mógłby powiedzieć, że wynik jest niesprawiedliwy ;]
a co do mentalności Neapolu to zdecydowanie pomyliłeś ją z mentalnością Realu czy Bayernu, czyli największych w Europie
magica Juve vinci
A nie mówiłem?
magica Juve vinci
A nie mówiłem?
- Push3k
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 7 razy
Btw. Real można było pokonać bez odstawiania CI. Wystarczyło nie grać na wynik...Maly pisze:Ad1. Conte dubletu być może nigdy by nie wygrał bo tak jak jego poprzednicy we wcześniejszych 20 latach grał w CI rezerwami, to że Allegri woli zajeżdżać swoich niby zmęczonych sezonem i 57 meczami czołowych zawodników dodatkowymi 5 meczami to tylko i wyłącznie jego wybór, osobiście wolałbym brak CI w zamian za bieganie po 90 minut chociażby w tych 7 wiosennych meczach LM, przypuszczam że nie tylko ja ;] e
Loud
Louder!
MOTÖRHEAD
1945-2015 RIP Lemmy
Louder!
MOTÖRHEAD
1945-2015 RIP Lemmy