Mercato (LATO 2018) DYSKUSJA
- wieczorek00
- Juventino
ForzaItanimulli3vujcm pisze:Czyli jednym słowem żadnego odmłodzenia defensywy nie będziekamil-8853 pisze:Barza w wywiadzie potwierdził że zostaje na przyszły roku
http://www.tuttosport.com/news/calcio/s ... simo_anno/
Jak to nie będzie odmłodzenia? Jest przecież Rugani przychodzi Caldara, a dotego ciągle pojawiają się plotki o trzecim młodym obrońcy jak np. Gimenez czy Lenglet. Do tego głośno jest o odejściu Benati do OM więc prawdopodobnie ta trójak młodzików będzie się ogrywała przy boku chielliniego. A co do Barzy to pewnie zostaje w roli mentora dla młodzieży i zabezpieczenia gdyby jednak nie spełniali pokładanych w nich nadziei albo poprostu jakiejś fali kontuzji co nie jest u nas niespotykane. I nie zapominajcie, że barza to jednak dalej solidny, doświadczony grajek i ten rok dłużej na nie zaszkodzi bo przecież nie będzie podstawowym partner Chielliniego a będzie prawdopodobnie grał jeszcze mnie niż w tym sezonie.
- Tony Montana
- Juventino
- Podziekował: 6 razy
- Otrzymał podziękowanie: 6 razy
Tak jasne tak bardzo obniżył loty, że nadal jest 10x lepszy od każdego z naszych pozostałych bocznych obrońców :lol:towalski pisze:Kibice United w dużej mierze napalają się na transfer A. Sandro. Pewnie nie oglądali oglądali za wiele meczów Juventusu w tym sezonie. Pomijając to, mocno obniżył loty, może się pozbiera po przerwie wakacyjnie, bo pokazywał, że grać potrafi.
Ludzie mierzcie wszystkich jedną miarką, a nie dorabiacie dla Alexa jakąś specjalną, bo poprzedni sezon miał super.
- Arbuzini
- Juventino
Mnie tam sama myśl o sprzedaży Sandro nie uwiera, ale już dostanie za niego 50 mln E tak. Jak na swoje możliwości zaliczył średni sezon, ale to wciąż jeden z najlepszych lewych obrońców na świecie, a rok temu City za Mendy'ego zapłaciło ~58 mln E więc w przypadku Brazylijczyka mówi się o kwocie przynajmniej 10 mln E za niskiej.
Wiem, że zawsze chcemy być dobrymi wujkami, ale zaczynają nas na tym rolować, a to nie jest już fajne. Nagle magicznie Lazio nie opuści nam 20 mln E na transferze SMSa z wdzięczności za to, że ciągniemy tę ligę do góry. Nie ma i nie będzie takich sytuacji. Uważam, że oni byliby skłonni sprzedawać nam swoje gwiazdy, ale za takie same pieniądze jak do innych topowych klubów. Mamy teraz w drużynie wyraźny okres przejściowy więc dopuszczam duże sprzedaże kluczowych zawodników, ale pozyskane fundusze muszą być adekwatne do poniesionych strat. Potem powinniśmy odciąć się od tej polityki grubą kreską. Przykłady drużyn, które dominują Ligę Mistrzów wyraźnie pokazują, że kluczem do zwycięstwa w tych rozgrywkach jest stabilizacja składu.
W związku z tym wcale bym tutaj nie wyśmiewał polityki ItalJuve. Na pewno jest to jeden ze sposobów żeby w składzie zachodziło mniej zmian, a zawodników takich jak Bernardeschi wcale nie musimy się wstydzić przed światem (chyba że za fryzurę
).
Doceniam piłkarski kunszt Dybali, ale chyba nie jestem odosobniony w myśleniu, że jest on za słabą jednostką na lidera drużyny, a jego piłkarska charakterystyka zaczyna nam bardziej uwierać niż pomagać.
Wiem, że zawsze chcemy być dobrymi wujkami, ale zaczynają nas na tym rolować, a to nie jest już fajne. Nagle magicznie Lazio nie opuści nam 20 mln E na transferze SMSa z wdzięczności za to, że ciągniemy tę ligę do góry. Nie ma i nie będzie takich sytuacji. Uważam, że oni byliby skłonni sprzedawać nam swoje gwiazdy, ale za takie same pieniądze jak do innych topowych klubów. Mamy teraz w drużynie wyraźny okres przejściowy więc dopuszczam duże sprzedaże kluczowych zawodników, ale pozyskane fundusze muszą być adekwatne do poniesionych strat. Potem powinniśmy odciąć się od tej polityki grubą kreską. Przykłady drużyn, które dominują Ligę Mistrzów wyraźnie pokazują, że kluczem do zwycięstwa w tych rozgrywkach jest stabilizacja składu.
W związku z tym wcale bym tutaj nie wyśmiewał polityki ItalJuve. Na pewno jest to jeden ze sposobów żeby w składzie zachodziło mniej zmian, a zawodników takich jak Bernardeschi wcale nie musimy się wstydzić przed światem (chyba że za fryzurę

Doceniam piłkarski kunszt Dybali, ale chyba nie jestem odosobniony w myśleniu, że jest on za słabą jednostką na lidera drużyny, a jego piłkarska charakterystyka zaczyna nam bardziej uwierać niż pomagać.
- Profesor
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 1 raz
Mimo gołym okiem słabszej gry nadal statystyki Sandro są super. My po prostu liczyliśmy na jego jeszcze większy wzrost formy dlatego jesteśmy rozczarowani.Tony Montana pisze:Tak jasne tak bardzo obniżył loty, że nadal jest 10x lepszy od każdego z naszych pozostałych bocznych obrońców :lol:towalski pisze:Kibice United w dużej mierze napalają się na transfer A. Sandro. Pewnie nie oglądali oglądali za wiele meczów Juventusu w tym sezonie. Pomijając to, mocno obniżył loty, może się pozbiera po przerwie wakacyjnie, bo pokazywał, że grać potrafi.
Ludzie mierzcie wszystkich jedną miarką, a nie dorabiacie dla Alexa jakąś specjalną, bo poprzedni sezon miał super.
Co do jego sprzedaży, kluczowe będzie przedłużenie lub nie kontraktu bo zostały mu tylko 2 lata więc za rok zawołamy za niego 30mln tylko. Na pewno trzeba działać szybko bo okienko krótsze, MŚ.
- kamil-8853
- Juventino
wieczorek00 pisze:ForzaItanimulli3vujcm pisze:Czyli jednym słowem żadnego odmłodzenia defensywy nie będziekamil-8853 pisze:Barza w wywiadzie potwierdził że zostaje na przyszły roku
http://www.tuttosport.com/news/calcio/s ... simo_anno/
Jak to nie będzie odmłodzenia? Jest przecież Rugani przychodzi Caldara, a dotego ciągle pojawiają się plotki o trzecim młodym obrońcy jak np. Gimenez czy Lenglet. Do tego głośno jest o odejściu Benati do OM więc prawdopodobnie ta trójak młodzików będzie się ogrywała przy boku chielliniego. A co do Barzy to pewnie zostaje w roli mentora dla młodzieży i zabezpieczenia gdyby jednak nie spełniali pokładanych w nich nadziei albo poprostu jakiejś fali kontuzji co nie jest u nas niespotykane. I nie zapominajcie, że barza to jednak dalej solidny, doświadczony grajek i ten rok dłużej na nie zaszkodzi bo przecież nie będzie podstawowym partner Chielliniego a będzie prawdopodobnie grał jeszcze mnie niż w tym sezonie.
Nie zapominajmy o Spinazzolim

W takim razie :
Benatia -----> Caldara
Howedes ----> Gimenez/Lenglet
Rugani
Chiellini
Barzagli
Całkiem całkiem to wygląda

Obyśmy tylko nie przysnęli w temacie boków obrony, nie wiem jak wy ale od kilku sezonów mam już takie wrażenie że zawsze zostawiamy sobie jedną słabo obsadzoną pozycję na sezon

Aha jeszcze pytanie do was mam malutkie - jakie macie odczucia co do słów Maxa z wywiadu na JP, mowa konkretnie o przed ostatnim zdaniu :
,,Rok temu większą odpowiedzialnością obdarzyłem zawodników technicznych. W tym sezonie zdałem sobie sprawę, że potrzeba jest zmian, nie możemy grać tak, jak rok temu..."
???
Pozdrawiam
- Crunny
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 19 razy
Sezon 2016/17 - według mnie w tamtym sezonie nie mieliśmy słabo obsadzonej pozycji:kamil-8853 pisze:Obyśmy tylko nie przysnęli w temacie boków obrony, nie wiem jak wy ale od kilku sezonów mam już takie wrażenie że zawsze zostawiamy sobie jedną słabo obsadzoną pozycję na sezonOby to się w tym roku nie powtórzyło.
Higuain
Mandzukic - Dybala - Cuadrado
Pjanic - Khedira
A.Sandro - Chiellini - Bonucci - D.Alves
Buffon
- Bartek(Juventino)
- Qualità Juventino
Wtedy chyba mieliśmy problem z jakościową ławką szczególnie jeśli chodziło o ofensywę?Crunny pisze:Sezon 2016/17 - według mnie w tamtym sezonie nie mieliśmy słabo obsadzonej pozycji:kamil-8853 pisze:Obyśmy tylko nie przysnęli w temacie boków obrony, nie wiem jak wy ale od kilku sezonów mam już takie wrażenie że zawsze zostawiamy sobie jedną słabo obsadzoną pozycję na sezonOby to się w tym roku nie powtórzyło.
Higuain
Mandzukic - Dybala - Cuadrado
Pjanic - Khedira
A.Sandro - Chiellini - Bonucci - D.Alves
Buffon
Priorytetem rzeczywiście powinna być prawa obrona i środek pomocy. Jeśli odejdzie Sandro, to oczywiście też lewa obrona.
- wieczorek00
- Juventino
Mnie nie martwią tyle boki obrony co środek pola. Co do boków co chwile pojawiają się nazwiska mniej lub bardziej ciekawe, a o środku pola ucichło. Poza Canem który dalej nie jest pewny na 100% mówi się tylko niestety o Bonaventurze. A my nawet jeśli przyjdzie Can potrzebujemy jakiegoś kreatywnego zawodnika do środka bo to co gra ostatnio Pjanic woła o pomste do nieba. Jemu wychodzi co trzeci mecz, a jego gre wczoraj świetnie podsumowali komentatorzy podania do boku lub do tyłu i to nie zawsze celniekamil-8853 pisze:Obyśmy tylko nie przysnęli w temacie boków obrony, nie wiem jak wy ale od kilku sezonów mam już takie wrażenie że zawsze zostawiamy sobie jedną słabo obsadzoną pozycję na sezonOby to się w tym roku nie powtórzyło.

- CzeczenCZN
- Juventino
Nie o takie odmłodzenie mi chodzi. Benatia to zawodnik jeszcze w najlepszym wieku jak na ŚO. To będzie też na O, ale nie odmłodzenie, tylko osłabienie.wieczorek00 pisze:Jak to nie będzie odmłodzenia? Jest przecież Rugani przychodzi Caldara, a dotego ciągle pojawiają się plotki o trzecim młodym obrońcy jak np. Gimenez czy Lenglet. Do tego głośno jest o odejściu Benati do OM.
Dla mnie odmłodzenie to Barzagli out, i nawet, ale to nawet ewentualnie Chiellini out. W ich miejsce De Vrij + Caldara, lub przynajmniej owa dwójka w miejsce De Vrija i Howedesa. Howedes stary jeszcze nie jest, ale te kontuzje.
- B@rt
- Juventino
- Podziekował: 8 razy
- Otrzymał podziękowanie: 22 razy
Raczej żeby Barzagli mógł jeszcze przez rok dorobić do emeryturytowalski pisze:De Vrij w Interze, za darmo - ciekawe czemu odpuścili? Żeby nie wkurzyć Lazio bo chcą wziąć SMS?

SMS marzy mi się jak zapewne każdemu na tym forum, ale nie oszukujmy się, szanse na niego są prawie żadne, mówimy o wieloletniej niechęci na linii obu klubów i o transferze za kwotę ok. 100 mln. euro, także takimi ewentualnymi podchodami nic nie osiągniemy.
- binio
- Juventino
Zaczyna mi się podobać pomysł z wymianą Gonzalo na Moratę. Jeżeli faktycznie Sarri trafi na wyspy to może Gonzalo pójdzie w jego ślady.
Morata zdaje się, że może mieć spory problem ze znalezieniem pracodawcy z TOPu, bo sezon mu nie wyszedł, tani nie jest a Chelsea chyba go skreśliła więc okazja jest aby wymianę dokonać, o ile Gonzalo zechce do Londynu.
Sposób w jaki gramy jest dla Gonzalo trudny bo z mocniejszymi przeciwnikami raczej gramy z kontry (w LM) a on ma inne atuty.
Morata zupełnie inaczej, jest szybszy, potrafi klepnąć czy kiwnąć. Nie ma takiego instynktu jak Higuan w polu karnym czy przed nim ale właśnie pozostałe jego atuty mogą być bardziej wartościowe.
Morata kilka razy pięknie się pokazał właśnie w takich sytuacjach w LM, gdy szybko atakowaliśmy.
Oby tylko przestał machać łapami jak mu coś nie wyjdzie bo to strasznie wkurza, szczególnie gdy taki chłop jak on pada jak mucha.
Morata zdaje się, że może mieć spory problem ze znalezieniem pracodawcy z TOPu, bo sezon mu nie wyszedł, tani nie jest a Chelsea chyba go skreśliła więc okazja jest aby wymianę dokonać, o ile Gonzalo zechce do Londynu.
Sposób w jaki gramy jest dla Gonzalo trudny bo z mocniejszymi przeciwnikami raczej gramy z kontry (w LM) a on ma inne atuty.
Morata zupełnie inaczej, jest szybszy, potrafi klepnąć czy kiwnąć. Nie ma takiego instynktu jak Higuan w polu karnym czy przed nim ale właśnie pozostałe jego atuty mogą być bardziej wartościowe.
Morata kilka razy pięknie się pokazał właśnie w takich sytuacjach w LM, gdy szybko atakowaliśmy.
Oby tylko przestał machać łapami jak mu coś nie wyjdzie bo to strasznie wkurza, szczególnie gdy taki chłop jak on pada jak mucha.

- Urbi27
- Juventino
- Podziekował: 1 raz
- Otrzymał podziękowanie: 14 razy
Morata za Mandzu i Martial za Igła, powinno wyjść w miarę na 0, więc może to jest jakieś rozwiązanie, do tego Can i SMS do środka pola, sprzedać Khedirą i Sturaro, aby odzyskać część środków. Sprzedać Sandro, za niego Digne i reszta kasy w prawa obronę i mamy okienko jak marzenie. Przy czym bylibyśmy pewnie 80 mln na minusie, więc szczerze wątpię aby było nas na to stać.
Najgorsze jest to że ta drużyna z Maxem i tak będzie grać tak, że oczy będą krwawić, no ale cóż zrobić.
Najgorsze jest to że ta drużyna z Maxem i tak będzie grać tak, że oczy będą krwawić, no ale cóż zrobić.
- MishaAveJuve
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 5 razy
no to chłop trochę już czeka 
prawda jest taka, my naprawdę nie potrzebujemy jakiejś niesamowitej liczny wzmocnień SMS, Bernat
, czy inny topowy prawy obrońca i starczy atak mamy zabójczy i to nie tylko papier ale łącznie nasze HD strzeliło 48 bramek, mamy świetnych skrzydłowych Costa, Bernardeschi, Cuadrado, rozgrywającego, który gdzieś zgubił formę ale i tak uważam Pjanica za jednego z najlepszych na swojej nominalnej pozycji, Khedrę którego mimo wielkiej krytyki uważam za bardzo dobrego piłkarza który poniżej pewnego poziomu nie schodzi i właśnie obok brakuje SMS
w obronie mamy Chielliniego z którym coraz częściej powinien grać Rugani, zaraz będzie Caldara, mamy Sandro i pozostaje luka na prawej obronie, a w bramce Wojtek.
pogieło Was? Morata za Higuaina? to jak Niezgoda za Lewandowskiego, goleador Morata u nas przez 2 lat strzelił 15 bramek ! Higuain 47 !!! 3 x więcej!
my gramy z kontry? od kiedy ? od biedy jak wyjdzie. No nie mogę jak takie brednie czytam, Wam naprawdę się w głowach poprzewracało do tych sukcesów!
co za bullshit, matko !
Moratę na ławce posadził Giroud ! to jest mega przereklamowane drewno !

prawda jest taka, my naprawdę nie potrzebujemy jakiejś niesamowitej liczny wzmocnień SMS, Bernat

w obronie mamy Chielliniego z którym coraz częściej powinien grać Rugani, zaraz będzie Caldara, mamy Sandro i pozostaje luka na prawej obronie, a w bramce Wojtek.
pogieło Was? Morata za Higuaina? to jak Niezgoda za Lewandowskiego, goleador Morata u nas przez 2 lat strzelił 15 bramek ! Higuain 47 !!! 3 x więcej!
my gramy z kontry? od kiedy ? od biedy jak wyjdzie. No nie mogę jak takie brednie czytam, Wam naprawdę się w głowach poprzewracało do tych sukcesów!
co za bullshit, matko !
Moratę na ławce posadził Giroud ! to jest mega przereklamowane drewno !
Od kołyski Az po grób jedna miłość jeden klub!!!!- JUVENTUS
- MRN
- Juventino
- Podziekował: 13 razy
- Otrzymał podziękowanie: 205 razy
Bernat, a kto to jest ? Naprawdę uważacie, że Bernat jest w stanie podnieść jakość drużyny ? :lol:
Dopiero co były szydzenie i kpiny z tego potencjalnego transferu a teraz Bernat transfer jakiego nam trzeba :hellyes:
Dopiero co były szydzenie i kpiny z tego potencjalnego transferu a teraz Bernat transfer jakiego nam trzeba :hellyes: