Massimiliano Allegri
- Alexinhio-10
- Juventino
- Podziekował: 20 razy
- Otrzymał podziękowanie: 12 razy
Czyli marzenia o LM, radosci z ogladania Juve i braku dziesiatek kontuzji miesniowych trzeba znow odlozyc w czasie...wagner pisze:L G D S: Allegri: Jeśli mnie nie zwolnią, zostaję.
Wojtek Parafrazujac. Dla wszystkich broniacych Allegriego przypomnijcie sobie czasy Lippiego, Trapa itd.
W tej ogorkowej lidze, z takim skladem i budzetem, nie wygrac mistrzostwa, to trzeba by bylo byc totalnym nieudacznikiem.
Coz zadowalajcie sie kolejnymi tytulami z rzedu.
blackadder A jeszcze cudowniejszym jest zapewne ogladanie tej bryndzy przez 90% sezonu

Ostatnio zmieniony 14 maja 2018, 10:25 przez Alexinhio-10, łącznie zmieniany 2 razy.
- blackadder
- Juventino
No i pięknie. Cudownym dodatkiem do faktu pozostania w klubie jednego z najlepszych fachowców na rynku jest ból dupy na forum. :hellyes:

- Maly
- Juventino
- Podziekował: 8 razy
- Otrzymał podziękowanie: 25 razy
raczej wy sobie zobaczcie na skład nasz i naszych rywali za czasów Del Neriego, Ferrary czy Zacchieroniego to może wam się oczy otworząWojtek pisze:Dla wszystkich narzekających na Allegriego, przypomnijcie sobie czasy Del Neriego, Ferrary czy Zacchieroniego to może wam się oczy otworzą.
nawet tak wyśmiewany tu Inter potrafił zwolnić trenera mimo zdobywanych seryjnie mistrzostw by zrobić kolejny krok w mimo wszystko lepszej Serie A niż to jest obecnie ale u nas zadowolenie z wyników na domowym podwórku jakbyśmy byli Napoli a nie Juventusem, reszta poza wynikami na livescore schodzi na dalszy plan... smutne to
Kto ma rację dzień wcześniej od innych, ten przez dobę uchodzi za idiotę.
magica Juve vinci
A nie mówiłem?
magica Juve vinci
A nie mówiłem?
- Antichrist
- Juventino
- Podziekował: 1 raz
- Otrzymał podziękowanie: 1 raz
Nie sądzę, żeby po kolejnym dublecie mieli go zwolnić, więc spoko, że zostaje. Allegri może tylko odejść w momencie, kiedy w jego miejsce pojawi się ktoś lepszy, a takiego trenera obecnie na horyzoncie nie ma. Czapka z głowy Panie Allegri za 4 z rzędu dublet. Teraz proszę sobie wypocząć, naładować akumulatory i próbujemy wygrać Ligę Mistrzów w przyszłym sezonie.wagner pisze:L G D S: Allegri: Jeśli mnie nie zwolnią, zostaję.
The time has come, it's quite clear, our Antichrist is almost here.
- Wojtek
- Juventino
O kim Ty mówisz? O Mourinho? Przecież on sam chciał odejść...A krok zrobili, ale w tył i to spory.Maly pisze:nawet tak wyśmiewany tu Inter potrafił zwolnić trenera mimo zdobywanych seryjnie mistrzostw by zrobić kolejny krok w mimo wszystko lepszej Serie A niż to jest obecnie
Ja Cię rozumiem, nie podoba Ci się nasza gra, oczy Ci krwawią podczas meczy Juve itd. Ale jeśli miałbyś wybór to co byś wybrał :Maly pisze:u nas zadowolenie z wyników na domowym podwórku jakbyśmy byli Napoli a nie Juventusem, reszta poza wynikami na livescore schodzi na dalszy plan... smutne to
a) Gramy pięknie, ofensywnie, jesteś na prawdę zadowolony z tego co widzisz, z niecierpliwością czekasz na następny mecz, by znowu ich zobaczyć w akcji, Higuain wali 5 hatricków w sezonie i zdobywa 40 goli, Dybala do tego dokłada 30 goli i 20 asyst, no ale niestety zostajemy bez żadnego pucharu.
b) taka gra jak obecnie, dwa trofea.
Wybierz jedno. Tylko nie pisz mi, że byś chciał połączyć obie opcje

- Crunny
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 14 razy
Każdy sezon jest inny. Rok temu większą odpowiedzialnością obdarzyłem zawodników technicznych. W tym sezonie zdałem sobie sprawę, że potrzeba jest zmian, nie możemy grać tak, jak rok temu.
Czyli to nie przypadek, że w zeszłym sezonie graliśmy chyba odrobinę ładniejszą piłkę dla oka. Ciekawe, co stwierdzi po tym kończącym się teraz sezonie?
Czyli to nie przypadek, że w zeszłym sezonie graliśmy chyba odrobinę ładniejszą piłkę dla oka. Ciekawe, co stwierdzi po tym kończącym się teraz sezonie?

- Maly
- Juventino
on tak serio powiedział? dostał Costę i Bernę ale uznał, że w tym sezonie to sobie postawi na drewniaków bo rok temu graliśmy bardziej technicznie?
ja już nie wierzę w to co czytam... jego wypowiedzi to stek kompletnych bzdur, jeśli on to wszystko mówi na serio to nie wiem nawet jak to skomentować, nawet mi ciężko w to uwierzyć, on musi sobie robić jaja z reporterów albo zarząd robi sobie jaja ze wszystkich trzymając go i dając podwyżki
@Wojtek: wybieram trofea ale KOMPLETNIE nie rozumiem dlaczego uważasz, że nie da się połączyć obu rzeczy... dlaczego mamy nie oklepać Chievo w ładnym stylu 3-0 tylko strzelić na 1-0 po stałym fragmencie gry i cofać się do obrony? wasz argument, że "ładna gra = brak trofeów" jest tak głupi, że człowiek zaczyna się zastanawiać czy ten kto to powiedział nie jest kompletnym głupkiem
żeby nie szukać daleko to czy w 1 sezonie Maksia się nie dało grać ładniej, wybrać dublet i dojść do finału LM? jeśli się dało to co zyskaliśmy przez to, że gramy brzydziej?
ps. a chodziło mi o Manciniego
ps2. patrząc na to, że nie ma drugiego trenera, który wygrałby dublet 4 lata pod rząd to nikt nie jest lepszy od Allegriego i mamy najlepszego trenera na świecie

@Wojtek: wybieram trofea ale KOMPLETNIE nie rozumiem dlaczego uważasz, że nie da się połączyć obu rzeczy... dlaczego mamy nie oklepać Chievo w ładnym stylu 3-0 tylko strzelić na 1-0 po stałym fragmencie gry i cofać się do obrony? wasz argument, że "ładna gra = brak trofeów" jest tak głupi, że człowiek zaczyna się zastanawiać czy ten kto to powiedział nie jest kompletnym głupkiem
żeby nie szukać daleko to czy w 1 sezonie Maksia się nie dało grać ładniej, wybrać dublet i dojść do finału LM? jeśli się dało to co zyskaliśmy przez to, że gramy brzydziej?
ps. a chodziło mi o Manciniego
ps2. patrząc na to, że nie ma drugiego trenera, który wygrałby dublet 4 lata pod rząd to nikt nie jest lepszy od Allegriego i mamy najlepszego trenera na świecie
magica Juve vinci
A nie mówiłem?
magica Juve vinci
A nie mówiłem?
- Arbuzini
- Juventino
:lol:Maly pisze:argument, że "ładna gra = brak trofeów" jest tak głupi, że człowiek zaczyna się zastanawiać czy ten kto to powiedział nie jest kompletnym głupkiem
Ty to jednak całkiem pocieszny jesteś, jak się nie wchodzi z Tobą w dyskusję.
Człowiek sam już nie wie, czego należy spodziewać się po wypowiedziach Allegriego. Na pewno założenia typu: "Allegri może zostać, ale musi przestawić Pjanicia na b2b", "#AllegriStay, musi tylko ogarnąć kontuzje", "Jestem zwolennikiem Allegriego, ale ..." nie mają większego sensu. Parafrazując: jaki jest Allegri każdy widzi. W moim odczuciu ten sezon dowodzi, że Maks zatrzymał się w trenerskim rozwoju.
Osobiście rozumiem pewne uprzedzenia do Ancelottiego, ale uważanie go za gorszego trenera od Allegriego nie mieści się w moich granicach percepcji. Carlo miał ostatnio gorszy okres, ale krajowe trofea i tak wygrywał.
- albertcamus
- Juventino
Max zostaje :dance2:
Mam nadzieję, że wraz z nim wszyscy kluczowi piłkarze.
- Maly
- Juventino
Arbuzini pisze:Na pewno założenia typu: "Allegri może zostać, ale musi przestawić Pjanicia na b2b", "#AllegriStay, musi tylko ogarnąć kontuzje", "Jestem zwolennikiem Allegriego, ale ..." nie mają większego sensu
albertcamus pisze:Max zostaje :dance2:

co do Ancelottiego to mi się wydaje, że powinniśmy postawić na młodego trenera, który ma dobre 2-3 ostatnie sezony a nie ostatni dobry miał 10 lat temu jak Carlo (tak wiem, 5 lat temu wygrał LM), z całym szacunkiem dla niego ;] piłka nożna się zmienia i tu trzeba człowieka z otwartą głową lub po prostu kogoś w miarę młodego, który nie jest przesiąknięty starymi sztuczkami, wzięcie Carlo byłoby podobne to wzięcia Beniteza przez Real, bo gdzieś kiedyś coś wygrał... lepiej wziąć kogoś kto nic nie wygrał ale ma potencjał i zapał żeby to zrobić ;] Carlo swoje najlepsze lata ma już za sobą i choć nie mówię, że nie wygrałby nam LM bo kto wie? może i by wygrał to jednak wydaje mi się, że to nie to bo jemu już po prostu bliżej do objęcia kadry Rosji za 20mln na sezon niż prawdziwej chęci pracy przez 350 dni w roku
EDIT:
@down: odniosłem wrażenie, że od tego uzależniasz lepszą grę/sukces w LM
Ostatnio zmieniony 14 maja 2018, 18:27 przez Maly, łącznie zmieniany 1 raz.
magica Juve vinci
A nie mówiłem?
magica Juve vinci
A nie mówiłem?
- albertcamus
- Juventino
Gdzie tu widzisz to samo?Maly pisze:Arbuzini pisze:Na pewno założenia typu: "Allegri może zostać, ale musi przestawić Pjanicia na b2b", "#AllegriStay, musi tylko ogarnąć kontuzje", "Jestem zwolennikiem Allegriego, ale ..." nie mają większego sensualbertcamus pisze:Max zostaje :dance2:
- Mati1990
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 3 razy
Stwórzcie mi wehikuł czasu, by można było cofnąć czas i wziąć na nowo choćby Lippiego bądź Deschampsa, a pożegnam Allegriego bez żalu.
Jednak póki co koleś nam wygrał 4 raz z rzędu dublet ( fakt, styl drużyny w tym sezonie to porażka, ale wydaje mi się, że pomoże tutaj odświeżenie składu), co roku zostaje wyróżniony jako menadżer roku w serie a i na tą chwilę nie ma godnego następcy i nie wyjeżdżajcie mi z kandydaturami Inzaghiego ( przynajmniej jeszcze nie teraz). Chyba, że chcecie powtórkę sezonu w stylu Zaccheroni czy Del Neri. A na Guardiole czy tego typu trenerów nie liczcie, to nie w polityce klubu. Nasi lubią stawiać głównie na włochów.
Tutaj potrzebne jest przemeblowanie, bo coś w zawodnikach się wypaliło. Gigi odchodzi, Barzagli już nie to samo, Lichy też już nie wyrabiał. Potrzebny gracz klasowy w stylu Dani ALves, który pociągnie drużynę w lm, a zobaczycie, że będzie lepiej.
Jednak póki co koleś nam wygrał 4 raz z rzędu dublet ( fakt, styl drużyny w tym sezonie to porażka, ale wydaje mi się, że pomoże tutaj odświeżenie składu), co roku zostaje wyróżniony jako menadżer roku w serie a i na tą chwilę nie ma godnego następcy i nie wyjeżdżajcie mi z kandydaturami Inzaghiego ( przynajmniej jeszcze nie teraz). Chyba, że chcecie powtórkę sezonu w stylu Zaccheroni czy Del Neri. A na Guardiole czy tego typu trenerów nie liczcie, to nie w polityce klubu. Nasi lubią stawiać głównie na włochów.
Tutaj potrzebne jest przemeblowanie, bo coś w zawodnikach się wypaliło. Gigi odchodzi, Barzagli już nie to samo, Lichy też już nie wyrabiał. Potrzebny gracz klasowy w stylu Dani ALves, który pociągnie drużynę w lm, a zobaczycie, że będzie lepiej.
- MVP
- Juventino
Maly pisze:
nawet tak wyśmiewany tu Inter potrafił zwolnić trenera mimo zdobywanych seryjnie mistrzostw by zrobić kolejny krok [...]
Eeueueueee???
Krok w tył chyba zrobił, chyba że nie skumałem czegoś.
Obojętne mi czy Max zostanie. Chętnie zobaczyłbym zmianę dla samej ekscytacji oczekiwania co z tego wyniknie, ale tak jak jest jest też dobrze. Tak czy inaczej trudno nie szanować pracy jaką Allegri wykonał przez ostatnie 4 lata, a ten ból dupy na forum, jak ktoś wcześniej wspomniał, naprawdę jest śmieszny.
- LordJuve
- Juventino
Wypaliło? Zerknij w ich metryczkę. Oni po prostu są już od roku czy dwóch na piłkarskiej emeryturze... niestety w klubie takim, jak Juventus, a nie w jakiejś egzotycznej lidze.Mati1990 pisze: Tutaj potrzebne jest przemeblowanie, bo coś w zawodnikach się wypaliło. Gigi odchodzi, Barzagli już nie to samo, Lichy też już nie wyrabiał. Potrzebny gracz klasowy w stylu Dani ALves, który pociągnie drużynę w lm, a zobaczycie, że będzie lepiej.
Dobrze, że taki Lichy sam chce odejść, bo nasi by go pewnie jeszcze z sezon przytrzymali.
- dawid1897
- Juventino
- Podziekował: 1 raz
Skoro co roku nie możemy grać tak samo to pewnie czeka nas ładniejsza dla oka piłka, bo bardziej brzydko to sie nie daCrunny pisze:Każdy sezon jest inny. Rok temu większą odpowiedzialnością obdarzyłem zawodników technicznych. W tym sezonie zdałem sobie sprawę, że potrzeba jest zmian, nie możemy grać tak, jak rok temu.

FORZA JUVE!!!