Bramka po... dwóch sekundach!
- Sarsik
- Juventino

No gdyby był taki wiatr co w dwie sekundy umieszcza piłkę w siatce, to nie wiem, czy zawody nawet na płaszczyźnie amatorskiej doszły by do skutku.Wicior pisze:Wszyscy sie tu dziwią, a przecież sędzia wpisał w protokole, ze w 2 sekundzie.Więc co tu można liczyć
Nic :!: :!: :!: :!: :!:
Obliczenia tu nic nie dadzą.Tylko skąd nagle wszyscy wiedzą, zę piłka leci akurat 5 sekund.
W newsie było wyraźńie napisane, że "przy pomocy wiatru".Według mnie było to możliwe :!: :!: :!: :!:
I need a girl that I can train.
- gregor_g4
- Juventino

dokladnie nie pamietam w ktorym ale cos kolo 98/99. bramka ta do zeszlego sezonu byla najszybsza bramka strzelona w CL, rekord ten pobil Gilberto Silva, byl szybszy o kilkanascie setnych sekundy. Jesli chcesz to podaj maila to Ci wysle ta bramke bo mam ja na kompie.Rysiek pisze:Tak? nie słyszałem o tym, a w którym sezonie to było?gregor_g4 pisze:no kiedys strzelalo, moze nie az w takim, ale w 12 sekundzie - bramka Alexa w meczu CL z ManUOlszan pisze:
To ci dopiero :shock: ... żeby Juve w takim tempie strzelało bramki...
- El_chico_a_Coruna
- Juventino

Nie wydaje mi sie, zeby to byla prawda... :?
3 sekundy to juz jakos latwiej jest mi uwierzyc, nie wiem czemu.
Mam nadzieje, ze zobacze to w TV i wtedy zmienie zdanie
3 sekundy to juz jakos latwiej jest mi uwierzyc, nie wiem czemu.
Mam nadzieje, ze zobacze to w TV i wtedy zmienie zdanie
- Juve_Siamo_Noi_Per_Sempre
- Juventino

hehehe mój najszybszy gol to w 7 sekundzie ale ale to dopiero 7 sekund mineło jak piłka wleciała do bramki a ten kolo w 2 sekundzie to chyba kopnął piłkę
Juve_Siamo_Noi_Per_Sempre
!!
- Asta#8
- Qualità Juventino

Ja tez mysle, że to było możliwe, ale dziwne. :?
Zapraszam na moją stronę: :-D
http://republika.pl/astoria2004/
Zapraszam na moją stronę: :-D
http://republika.pl/astoria2004/
- Dragon
- Qualità Juventino

- Podziekował: 2 razy
- Otrzymał podziękowanie: 6 razy
Błąd. To była 2 kolejka fazu grupowej LM w sezonie 1997/98. Mecz ten przegraliśmy 3-2. Drugiego gola dołożył Zidane.gregor_g4 pisze:dokladnie nie pamietam w ktorym ale cos kolo 98/99. bramka ta do zeszlego sezonu byla najszybsza bramka strzelona w CL, rekord ten pobil Gilberto Silva, byl szybszy o kilkanascie setnych sekundy. Jesli chcesz to podaj maila to Ci wysle ta bramke bo mam ja na kompie.Rysiek pisze:Tak? nie słyszałem o tym, a w którym sezonie to było?gregor_g4 pisze:
no kiedys strzelalo, moze nie az w takim, ale w 12 sekundzie - bramka Alexa w meczu CL z ManU

- FOJM
- Juventino

nie trudno obliczyć....miccoli pisze:Cieka z jaką predkością leciala ta plka jezeli po 2 sekundach wpadla do bramki
-----------------------------------------------------
pozatym chciałem Wam powiedziec, że kolega zakładający ten temat napisał, ze sędzia na zegarku miał 2 sek. a trzeba pamietać, że najpierw sedzia gwiżdże, a dopiero później sięga do zegarka, czyli jak u niego była 2 sek. to w rzeczywistości pewnie właśnie 5-ta... pzdr.
- El_chico_a_Coruna
- Juventino

Masz racje.Kostek pisze:Piłka musiał by leciec z prędkością około 30-40 m/s wiec mało realne
30 ms to pilka musialaby leciec ok. 107 km/h
40 ms to juz prawie 150 km/h a takie predkosci uzyskuje sie tylko przy rzutach wolnych
- FOJM
- Juventino

no ale to jest całkiem realne, pozatym przypominam:El_chico_a_Coruna pisze:30 ms to pilka musialaby leciec ok. 107 km/h
FOJM pisze:kolega zakładający ten temat napisał, ze sędzia na zegarku miał 2 sek. a trzeba pamietać, że najpierw sedzia gwiżdże, a dopiero później sięga do zegarka, czyli jak u niego była 2 sek. to w rzeczywistości pewnie właśnie 5-ta... pzdr.
- Sarsik
- Juventino

Jeśli powiedzmy połowa boiska miała 50 metrów, to piłka musiała lecieć z prędkością 25m/s czyli około 90 km/h. Oznacza to, że piłka musiała mieć taką prędkość już na starcie, aby dolecieć do bramki w 2 sekundy. Przy wietrze powiedzmy 15 m/s jest możliwe wykonanie takiego strzału, lecz to jest wiatr o sile prawie 7 stopni w skali Beauforta, czyli zawody nie mogły by się odbyć. Jeszcze należy dodać opór powietrza, który w przypadku kuli jaką jest piłka, jest bardzo ważny, bo kula nie jest aerodynamiczna jak powiedzmy dysk. Dlatego najbardziej przychylam się, do sugestii FOJMA, który mówi, że sędzia zaczął liczyć czas kilka sekund po kopnięciu piłki
I need a girl that I can train.