Serie A 17/18 (37): A.S Roma 0-0 JUVENTUS F.C (36 SCUDETTO!)
- vitoo
- Juventino
- Podziekował: 14 razy
- Otrzymał podziękowanie: 24 razy
Dobra, kolejny mecz odegrany za karę, obowiązek obrony tytułu odbębniony, teraz czas, żeby odejść, panie Allegri.
Chciałbym jakoś bardziej przeżywać ten 7 tytuł z rzędu, ale po tym co nam serwowano przez cały sezon, jakoś ciężko mi to przychodzi. Niestety ale ten Juventus sprawił, że i porażki i sukcesy przyjmuję ze zobojetnieniem. Dobrze, że ten sezon się kończy.
Chciałbym jakoś bardziej przeżywać ten 7 tytuł z rzędu, ale po tym co nam serwowano przez cały sezon, jakoś ciężko mi to przychodzi. Niestety ale ten Juventus sprawił, że i porażki i sukcesy przyjmuję ze zobojetnieniem. Dobrze, że ten sezon się kończy.
- CzeczenCZN
- Juventino
Końcówka tego meczu przypominała mi końcówkę meczu z 2002 roku na mundialu Włochy - Meksyk 1-1 kiedy remis jednym i drugim pasował i grali tak by nie zrobić sobie krzywdy nawzajem.
- jurson09
- Juventino
Tak masz rację dokładnie to zauważy cały świat. Nikt nawet nie zwróci uwagi że to 7 Scudetto z rzędu. Przecież na ten mecz z Romą czekały miliony na całym świecie. Jesteśmy zgubieni!Pluto pisze:Ten mecz, to podejście do piłki i ta forma Higuaina to idealne podsumowanie tego sezonu. Po siedmiu latach dominacji ten minimalizm staje się cholernie irytujący. Przepaść pod względem sportowym, finansowym i organizacyjnym a na boisku kurczowe trzymanie się najmniejszej przewagi pozwalającej wygrać. Mamy 0:0 dające mistrza, patrzy cały świat (od którego oczu i sympatii zależą nasz rozwój i dochody pod względem których europejska czołówka nam ucieka) a my stwierdzamy, że to fantastyczne warunki żeby pograć jeszcze bardziej asekurancko i do tyłu.

Ostatnio zmieniony 13 maja 2018, 22:52 przez jurson09, łącznie zmieniany 1 raz.
Juve per sempre sara...!!!!
- Marat87
- Juventino
- Podziekował: 16 razy
- Otrzymał podziękowanie: 37 razy
Pół godziny gry w przewadze, a z większym posiadaniem mecz kończy Roma i w dodatku zero celnych strzałów ( o ile się nie przewidziałem )? Godne przyklepanie mistrzostwa.
- Osgiliath
- Juventino
Niektórym od przybytku się w tyłkach poprzewracała. Dublet w sezonie, gdzie Napoli postawiło wszystko na jedną kartkę, gdzie praktycznie graliśmy na trzech frontach to wciąż spore osiągnięcie. Teraz w spokoju można się oddać plotkom mercatowym.Volto pisze:Brak określeń na tych co po przypieczętowaniu scudetto jęczą, brak słów, nawet niecenzuralnych...
- Ein
- Juventino
Dziękuję Pan Max, dziękuje Panom z zarządu, dziękuję piłkarzom.
Kapitalny sezon to nie był. Przed sezonem bałem się czy w ogóle cokolwiek wygramy, a tu znowu mamy dublet.
Niech miarą sukcesu będzie to, że większość (?) kibiców w tym ja opierdzielamy Pawełka, a gościu wykręca liczby nieziemskie jak na włoską ligę.
Niemniej to był cudowny sezon. Nie zapomnę go nigdy. A czego mogę życzyć sobie w przyszłym sezonie ? Tego samego co w tym, czyli minimum dubletu, lepszych sędziów LM i chyba jakiś zniżek dla kibiców Juventusu na leki chroniące przed zawałem
#4zajuve <brzydkie słowo ( ͡° ͜ʖ ͡°)> z nepolu
Kapitalny sezon to nie był. Przed sezonem bałem się czy w ogóle cokolwiek wygramy, a tu znowu mamy dublet.
Niech miarą sukcesu będzie to, że większość (?) kibiców w tym ja opierdzielamy Pawełka, a gościu wykręca liczby nieziemskie jak na włoską ligę.
Niemniej to był cudowny sezon. Nie zapomnę go nigdy. A czego mogę życzyć sobie w przyszłym sezonie ? Tego samego co w tym, czyli minimum dubletu, lepszych sędziów LM i chyba jakiś zniżek dla kibiców Juventusu na leki chroniące przed zawałem

#4zajuve <brzydkie słowo ( ͡° ͜ʖ ͡°)> z nepolu

Moggi: "People keep asking where Juve got the money to buy Vlahovic but they forget that the club is owned by the Elkanns. 2% of the Elkann assets are enough to buy Inter, this is not a joke, let's be clear, it's real data."
- albertcamus
- Juventino
:juve: :juve: :juve: 7 :koszulka: :koszulka: :koszulka:
:dance2: :dance2: :dance2:
bawmy się, cieszmy, świętujemy!
4 dublet z rzędu! 7 Scudetto z rzędu!
Max jesteś wielki
:dance2: :dance2: :dance2:
bawmy się, cieszmy, świętujemy!
4 dublet z rzędu! 7 Scudetto z rzędu!
Max jesteś wielki

- CzeczenCZN
- Juventino
Oczywiście, nie był to sezon rewelacyjny, jak na nas nie był. Jednak nie dam sobie powiedzieć że to był słaby sezon, bo jednak ten dublet jest i kilka meczów był naprawdę świetnych. Jasne że marudzenie teraz po Scudetto jest nie ma miejscu, bo teraz jest czas cieszyć się.
#7UVENTUS
:juve: :juve:
#7UVENTUS
:juve: :juve:
- vitoo
- Juventino
- Podziekował: 14 razy
- Otrzymał podziękowanie: 24 razy
No właśnie. Nikt nie czeka na mecze Jventusu bo nie ma na co czekać. Taka prawda.jurson09 pisze:Tak masz rację dokładnie to zauważy cały świat. Nikt nawet nie zwróci uwagi że to 7 Scudetto z rzędu. Przecież na ten mecz z Romą czekały miliony na całym świecie. Jesteśmy zgubieni!Pluto pisze:Ten mecz, to podejście do piłki i ta forma Higuaina to idealne podsumowanie tego sezonu. Po siedmiu latach dominacji ten minimalizm staje się cholernie irytujący. Przepaść pod względem sportowym, finansowym i organizacyjnym a na boisku kurczowe trzymanie się najmniejszej przewagi pozwalającej wygrać. Mamy 0:0 dające mistrza, patrzy cały świat (od którego oczu i sympatii zależą nasz rozwój i dochody pod względem których europejska czołówka nam ucieka) a my stwierdzamy, że to fantastyczne warunki żeby pograć jeszcze bardziej asekurancko i do tyłu.
- lenor
- Juventino
- Podziekował: 7 razy
- Otrzymał podziękowanie: 13 razy
Gdyby nie fakt, że jutro trzeba wstać do pracy..., jest co opijać 
Gratulacje za niesamowitą robotę PANOWIE, GRAZIE!
O wnioskach już niejednokrotnie wspominałem, zdania nie zmieniłem. Teraz czas na radość

Gratulacje za niesamowitą robotę PANOWIE, GRAZIE!
O wnioskach już niejednokrotnie wspominałem, zdania nie zmieniłem. Teraz czas na radość

- CzeczenCZN
- Juventino
Szczerze? Nie zdziwił bym się gdyby się okazało że więcej ludzi wolało obejrzeć mecz o pietruszkę Barcelony z Levante.jurson09 pisze:Przecież na ten mecz z Romą czekały miliony na całym świecie. Jesteśmy zgubieni!
- Nicram_93
- Juventino
- Podziekował: 42 razy
- Otrzymał podziękowanie: 12 razy
Nie przetłumaczyszvitoo pisze:No właśnie. Nikt nie czeka na mecze Jventusu bo nie ma na co czekać. Taka prawda.jurson09 pisze:Tak masz rację dokładnie to zauważy cały świat. Nikt nawet nie zwróci uwagi że to 7 Scudetto z rzędu. Przecież na ten mecz z Romą czekały miliony na całym świecie. Jesteśmy zgubieni!Pluto pisze:Ten mecz, to podejście do piłki i ta forma Higuaina to idealne podsumowanie tego sezonu. Po siedmiu latach dominacji ten minimalizm staje się cholernie irytujący. Przepaść pod względem sportowym, finansowym i organizacyjnym a na boisku kurczowe trzymanie się najmniejszej przewagi pozwalającej wygrać. Mamy 0:0 dające mistrza, patrzy cały świat (od którego oczu i sympatii zależą nasz rozwój i dochody pod względem których europejska czołówka nam ucieka) a my stwierdzamy, że to fantastyczne warunki żeby pograć jeszcze bardziej asekurancko i do tyłu.

"Prawdziwy dżentelmen nigdy nie opuszcza swojej damy."
Alessandro Del Piero, czerwiec 2006r.
- wojczech7
- Juventino
Poważnie? Przecież to zupełnie różne sytuacje...Hoffman pisze:Teraz się zastanawiam, czy takie sytuację jak ta Dybali gdzie był popychany w polu karnym i ta z Benatią w LM, to jest karny czy nie, bo co sędzia to co innego ;-)
"Błogosławiony, kto nie mając nic do powiedzenia, nie obleka tego faktu w słowa."
- Lucas87
- Juventino
7 Scudetto, 4 dublet z rzędu i ścisła czołówka w Europie. Takie są fakty i tylko to się liczy, a opinie internetowych miernot, można tylko olać aż po równika długość ;]
SANCTI PER FIDEM VICERUNT REGNA OPERATI SUNT IUSTITIAM.