Massimiliano Allegri
- Maly
- Juventino
- Podziekował: 8 razy
- Otrzymał podziękowanie: 25 razy
MRN pisze:Całe szczęście, że zawodnicy jednak stoją murem za trenerem a przynajmniej wszystko na to wskazuje bo pojedyncze przypadki prymitywów jak Bonucci mnie nie interesują.
;]Claudia Garcia, Rai Sport pisze:Przyszłość Alexa Sandro w Juventusie po części zależy od losów Allegriego. Alex Sandro jest wśród czterech-pięciu piłkarzy, którzy mogliby opuścić klub w przypadku, gdy Allegri w nim pozostanie.
Piłkarz zgodzi się na przedłużenie kontraktu wyłącznie w przypadku pożegnania z Allegrim. W ostatnich latach relacje pomiędzy nimi nie były idealne, uważam jednocześnie, że Brazylijczyk nie jest pod tym względem wyjątkiem.
czyli po "pojedynczych przypadkach" Alvesa, Bonucciego, Pirlo, Teveza, Vidala i innych przychodzi czas na kolejnego czołowego piłkarza na swojej pozycji na świecie czyli Sandro... kto następny będzie pojedynczym przypadkiem?
Kto ma rację dzień wcześniej od innych, ten przez dobę uchodzi za idiotę.
magica Juve vinci
A nie mówiłem?
magica Juve vinci
A nie mówiłem?
- Pluto
- Juventino
- Podziekował: 1 raz
- Otrzymał podziękowanie: 11 razy
Claudia Garcia, Rai Sport: "Przyszłość Alexa Sandro w Juventusie po części zależy od losów Allegriego. Alex Sandro jest wśród czterech-pięciu piłkarzy, którzy mogliby opuścić klub w przypadku, gdy Allegri w nim pozostanie."Bartas_01 pisze:Klub zdobył właśnie kolejny, historyczny dublet, atmosfera jest wspaniała, zawodnicy i zarząd stoją za trenerem, osiągnęliśmy dokładnie to co dla każdego klubu jest najważniejsze i to co
"Piłkarz zgodzi się na przedłużenie kontraktu wyłącznie w przypadku pożegnania z Allegrim. W ostatnich latach relacje pomiędzy nimi nie były idealne, uważam jednocześnie, że Brazylijczyk nie jest pod tym względem wyjątkiem."
Może się baba za dużo JuvePoland naczytała?

Zresztą nie trzeba spekulować, to że Sandro nie chce przedłużyć kontraktu mówi wszystko. Patrząc do tego jak Allegri dogadywał się największymi osobowościami Milanu czy Juventusu wszystko jest jasne.
A może to jednak Max ma rację? Tyle nieszczęść, tyle zgniłych jabłek w stylu Ibry, Pirlo, Gattuso, Teveza, Alvesa, Marchisio, Leo czy Sandro. A nasz Allegri się nie poddaje i dzięki swemu męstwu i odwadze utrzymuje tonącą łajbę na powierzchni. Może to wszystko nie walnęło z hukiem w przerwie w Cardiff ale naprawdę jednego rozbolało kolano a drugiego kostka? Może to nie Allegri przegrał scudetto w rywalizacji z Conte, prowadząc pełnego gwiazd potentata i proponując niszczycielskie "zero z tyłu i laga na Zlatana"?

Sama perspektywa pożegnania trenera niespecjalnie mnie podnieca bo kandydatury następców to inne odcienie tego samego betonu i kontynuacja tej samej filozofii. Jednak doniesienia z mercato w stylu - kolejny kluczowy gracz nie chce dłużej współpracować z Allegrim, Juventus gotów poświęcić Higuaina, klub zrobi wszystko żeby zatrzymać szkoleniowca - sprowadzi mu kolejnych syneczków Moratę, Darmiana i Dżaka Bonaventurę.... robi się człowiekowi gorąco.
calma calma
- jackop
- Juventino
- Podziekował: 20 razy
- Otrzymał podziękowanie: 70 razy
Pluto pisze:sprowadzi mu kolejnych syneczków Moratę, Darmiana i Dżaka Bonaventurę....

Był artykuł który wyjaśniał, że aby otrzymać angaż w Juventusie piłkarz musi pomiziać się z Allegrim by sprawdzić, czy jest chemia i takie samo pH pod pachami, także tego.

O Vesuvio Lavali Col Fuoco! Lavali! Lavali! Lavali Col Fuoco!
- ewerthon
- Juventino
Ktoś tutaj dobrze napisał wcześniej o tobie, że wszystko opierasz na domysłach. Pokaż mi JASNE dowody na to, że Alves, Bonucci, Tevez i Vidal odeszli przez Allegriego. Wypowiedzi tej dziennikarki nie komentuję, bo też nie jest niczym potwierdzona. W dzisiejszej piłce mnóstwo jest trenerów, których nie idzie po drodze z piłkarzami, czasami są to większe problemy, czasami mniejsze.Maly pisze:MRN pisze:Całe szczęście, że zawodnicy jednak stoją murem za trenerem a przynajmniej wszystko na to wskazuje bo pojedyncze przypadki prymitywów jak Bonucci mnie nie interesują.;]Claudia Garcia, Rai Sport pisze:Przyszłość Alexa Sandro w Juventusie po części zależy od losów Allegriego. Alex Sandro jest wśród czterech-pięciu piłkarzy, którzy mogliby opuścić klub w przypadku, gdy Allegri w nim pozostanie.
Piłkarz zgodzi się na przedłużenie kontraktu wyłącznie w przypadku pożegnania z Allegrim. W ostatnich latach relacje pomiędzy nimi nie były idealne, uważam jednocześnie, że Brazylijczyk nie jest pod tym względem wyjątkiem.
czyli po "pojedynczych przypadkach" Alvesa, Bonucciego, Pirlo, Teveza, Vidala i innych przychodzi czas na kolejnego czołowego piłkarza na swojej pozycji na świecie czyli Sandro... kto następny będzie pojedynczym przypadkiem?
- CzeczenCZN
- Juventino
Cóż, widzę że klub stawia na patriarchat i trener jest ponad piłkarzami. Ja już nie wiem kogo zmieniać, Maxa czy zarząd...
@jurson09 Facet, odpisuje Ci z grzeczności. Wybacz ale nie będę się odnosił do twoich pseudo argumentów, bo czytając to na szybko, widzę że kompletnie nie masz pojęcia o dzisiejszej piłce nożnej i moja dyskusja z taką osobą jak Ty na ten temat nie ma najmniejszego sensu. Nie bierz tego do siebie, ale po prostu od takiego steku bzdur i wygodnych wytłumaczeń słabo mi się robi. Ja dla Ciebie jestem największym hipokrytą tu, zaś Ty dla mnie szeregowym zwykłym szarym chłopakiem niewidzącym nic prócz swego podwórka. Za chociażby ten tekst o hipokrycie, nie podpartym niczym, powinienem Cie już totalnie zignorować. Tyle że okazuje Ci szacunek za to że kochasz te same barwy co ja.
@jurson09 Facet, odpisuje Ci z grzeczności. Wybacz ale nie będę się odnosił do twoich pseudo argumentów, bo czytając to na szybko, widzę że kompletnie nie masz pojęcia o dzisiejszej piłce nożnej i moja dyskusja z taką osobą jak Ty na ten temat nie ma najmniejszego sensu. Nie bierz tego do siebie, ale po prostu od takiego steku bzdur i wygodnych wytłumaczeń słabo mi się robi. Ja dla Ciebie jestem największym hipokrytą tu, zaś Ty dla mnie szeregowym zwykłym szarym chłopakiem niewidzącym nic prócz swego podwórka. Za chociażby ten tekst o hipokrycie, nie podpartym niczym, powinienem Cie już totalnie zignorować. Tyle że okazuje Ci szacunek za to że kochasz te same barwy co ja.
- jurson09
- Juventino
Jeśli dla Ciebie rzeczywistość to pseudoargumenty to faktycznie, szkoda czasu na dyskusję. Z resztą odniosłem się do twojego komentarza tylko dlatego, że dawno nie przeczytałem nic tak skrajnie głupiego. Nie mogłem się powstrzymać. Można,raz być jednak pewien, że od teraz będę wytrwalszy.ForzaItanimulli3vujcm pisze:Cóż, widzę że klub stawia na patriarchat i trener jest ponad piłkarzami. Ja już nie wiem kogo zmieniać, Maxa czy zarząd...
Juve per sempre sara...!!!!
- CzeczenCZN
- Juventino
No to widocznie żyjemy w innej rzeczywistości, bo w realnym świecie Twoje "argumenty" nie mają żadnego podparcia, w kontekście mojego pierwszego postu do którego się odniosłeś. Nie wiem, może masz szczęście obijać się z samymi kibicami Juventusu, czego w takim razie Ci zazdroszczę. Bo średnio ponad 9 na 10 randomów z najróżniejszych środowisk których pytałem o piłkę nożną NIENAWIDZI Serie A i całej włoskiej piłki, bo jest dla nich denna, nudna i zasypiają na niej - a tacy ludzie W SKALI CAŁEGO ŚWIATA dają nam pieniądze. OK mnie może cieszyć wynik, wygrana, ale ja jestem kibicem Juventusu, ale kogo z postronnych ludzi to obchodzi? Praktycznie NIKOGO! Obudź się mamy 2018! Lata 90 się dawna skończyły!jurson09 pisze:Jeśli dla Ciebie rzeczywistość to pseudoargumenty to faktycznie, szkoda czasu na dyskusję. Z resztą odniosłem się do twojego komentarza tylko dlatego, że dawno nie przeczytałem nic tak skrajnie głupiego. Nie mogłem się powstrzymać. Można,raz być jednak pewien, że od teraz będę wytrwalszy.
- Maly
- Juventino
tylko ktoś ograniczony umysłowo lub nie potrafiący samodzielnie myśleć może sądzić, że był inny powód odejścia Bonucciego, wiadomo, że póki co nikt ci nie powie otwarcie ale chociażby z takiej wypowiedzi widać, co Leo chce przekazać między wierszami i jako redaktor powinieneś to wyłapaćewerthon pisze:Ktoś tutaj dobrze napisał wcześniej o tobie, że wszystko opierasz na domysłach. Pokaż mi JASNE dowody na to, że Alves, Bonucci, Tevez i Vidal odeszli przez Allegriego.
http://transfery.info/103530,bonucci-dl ... -juventusu
co do innych to masz rację, nie ma na to takich dowodów jw ale domysły, myślenie, intuicja i łączenie faktów czy przesłanek to cena ludzi inteligentnych, takich którzy potrafią czytać między wierszami i dodać 2+2, dlatego jedni mówili o transferze Neymara do PSG a inni się z niego śmiali, dlatego ja mówiłem a ty się śmiałeś ;]
magica Juve vinci
A nie mówiłem?
magica Juve vinci
A nie mówiłem?
- ewerthon
- Juventino
Ta wypowiedź może wskazywać na to, że Bonucci odszedł przez niego, ale poza tym to tak zawsze jak u ciebie - same domysły. Cały czas uważasz, że ty widzisz więcej niż inni, więcej rozumiesz (o czym świadczy podpis), a jak ktoś uważa inaczej, to jest ograniczony umysłowo. Chodzący omnibus.Maly pisze:tylko ktoś ograniczony umysłowo lub nie potrafiący samodzielnie myśleć może sądzić, że był inny powód odejścia Bonucciego, wiadomo, że póki co nikt ci nie powie otwarcie ale chociażby z takiej wypowiedzi widać, co Leo chce przekazać między wierszami i jako redaktor powinieneś to wyłapaćewerthon pisze:Ktoś tutaj dobrze napisał wcześniej o tobie, że wszystko opierasz na domysłach. Pokaż mi JASNE dowody na to, że Alves, Bonucci, Tevez i Vidal odeszli przez Allegriego.
Widzę, że trochę się zagotowałeś, bo inaczej byś się nie czepiał mojej rangi. Jak widać jak brak ci argumentów, to musisz się chwytać takich sposobów. A ja chciałem tylko otrzymać konkrety, bo w gruszki na wierzbie i teorie spiskowe nie wierzę.
- Filippo911
- Juventino
Aż coś napisze, a po ilości moich postów widać że nie robie tego często.ewerthon pisze:Ta wypowiedź może wskazywać na to, że Bonucci odszedł przez niego, ale poza tym to tak zawsze jak u ciebie - same domysły. Cały czas uważasz, że ty widzisz więcej niż inni, więcej rozumiesz (o czym świadczy podpis), a jak ktoś uważa inaczej, to jest ograniczony umysłowo. Chodzący omnibus.Maly pisze:tylko ktoś ograniczony umysłowo lub nie potrafiący samodzielnie myśleć może sądzić, że był inny powód odejścia Bonucciego, wiadomo, że póki co nikt ci nie powie otwarcie ale chociażby z takiej wypowiedzi widać, co Leo chce przekazać między wierszami i jako redaktor powinieneś to wyłapaćewerthon pisze:Ktoś tutaj dobrze napisał wcześniej o tobie, że wszystko opierasz na domysłach. Pokaż mi JASNE dowody na to, że Alves, Bonucci, Tevez i Vidal odeszli przez Allegriego.
Widzę, że trochę się zagotowałeś, bo inaczej byś się nie czepiał mojej rangi. Jak widać jak brak ci argumentów, to musisz się chwytać takich sposobów. A ja chciałem tylko otrzymać konkrety, bo w gruszki na wierzbie i teorie spiskowe nie wierzę.
Równie dobrze ten wywiad można zinterpretować tak ze Bonucci nie miał wsparcia / poparcia ze strony klubu / zarządu. chciał odgrywać ważniejszą rolę, być liderem i wszedł "w cudze buty". Tak samo jak słowa o Allegrim mogą być czystą kurtuazją. Ale to wciąż domysły - nie mylić z oczywistymi wnioskami.Bonucci w cytowanym wywiadzie pisze:W końcówce sezonu coś się jednak wypaliło, po obu stronach, dlatego zdecydowaliśmy pójść w różnych kierunkach. W ciągu ostatnich miesięcy coś się posypało, ten transfer jest tego konsekwencją.
Allegri? Moje relacje z nim były dobre, grałem często i było tak dlatego, że postrzegano mnie jako istotną postać. Różne spory w ciągu tylu lat są normalne, jestem osobą bezpośrednią i zawsze mówię prawdę. Z Allegrim nie miałem jednak żadnych problemów. Wiadomo jednak, że pewne sytuacje niosą za sobą konsekwencje i każdy ponosi za nie odpowiedzialność.
- Maly
- Juventino
@ewerthon: wygranie LM przez Allegriego to dopiero jest gruszka na wierzbie 

magica Juve vinci
A nie mówiłem?
magica Juve vinci
A nie mówiłem?
- CzeczenCZN
- Juventino
Nie wiem, ale mam jakieś dziwne wrażenie że prędzej by wygrał z innym jakimś dobrym klubem niż z Nami.Maly pisze:@ewerthon: wygranie LM przez Allegriego to dopiero jest gruszka na wierzbie
Z nami? Może jakby kiedyś jeszcze do nas wrócił, kto wie? Jednak na ten moment więcej on Juventusowi nie da. Chyba że takie sukcesy jak Puchar Włoch bez straty gola, ale to nie o takie sukcesy chodzi przecież.
- Maly
- Juventino
kolejny zmarnowany sezon 

magica Juve vinci
A nie mówiłem?
magica Juve vinci
A nie mówiłem?
- Wojtek
- Juventino
Dla wszystkich narzekających na Allegriego, przypomnijcie sobie czasy Del Neriego, Ferrary czy Zacchieroniego to może wam się oczy otworzą. Za rok czy dwa jak Max odejdzie, a my przestaniemy zdobywać tak regularnie tytuły to dopiero zrozumiecie jak wybitnym trenerem jest Max.