Polityka
- deszczowy
- Juventino
- Piotr Juvefan
- Juventino
https://dorzeczy.pl/kraj/64087/Sumlinsk ... glady.html
Wystarczy,że jakiś prawicowiec w tym przypadku najsłynniejszy dziennikarz śledczy w Polsce Wojciech Sumliński leci na wyspy na spotkanie z Polonią to lewactwo daje cynk i następuje zatrzymywanie na lotnisku przez brytyjskie służby oraz pytania typu czy jest Pan homofobem,ekstremistą i antysemitą?. Pytali również o jego najnowszą książkę "To tylko mafia" i czy kogoś w niej szkaluje. Zebrano odciski palców i zrobili zdjęcia profili
Po interwencji konsulatu po paru godzinach został wypuszczony,ale już do spotkania nie doszło. Najstarsza demokracja świata
Wystarczy,że jakiś prawicowiec w tym przypadku najsłynniejszy dziennikarz śledczy w Polsce Wojciech Sumliński leci na wyspy na spotkanie z Polonią to lewactwo daje cynk i następuje zatrzymywanie na lotnisku przez brytyjskie służby oraz pytania typu czy jest Pan homofobem,ekstremistą i antysemitą?. Pytali również o jego najnowszą książkę "To tylko mafia" i czy kogoś w niej szkaluje. Zebrano odciski palców i zrobili zdjęcia profili

Po interwencji konsulatu po paru godzinach został wypuszczony,ale już do spotkania nie doszło. Najstarsza demokracja świata

Ostatnio zmieniony 11 maja 2018, 23:14 przez Piotr Juvefan, łącznie zmieniany 1 raz.

- CzeczenCZN
- Juventino
Jak ja słyszę ten slogan, albo jego kontr odpowiednik od oponenta "Prawactwo" - to mam wrażenie że mam do czynienia z fanatykiem którejkolwiek stron, któremu opcja polityczna - partia - którą wyznaje wyprała całkowicie mózg z samodzielnego myślenia. Nie cierpię szczekaczy po obydwu stronach.Piotr Juvefan pisze:Lewactwo...
- Piotr Juvefan
- Juventino
To widocznie jesteś mało zorientowany i jedziesz na stereotypach. Nie uważam się za wyznawcę jakiejkolwiek partii.ForzaItanimulli3vujcm pisze:Jak ja słyszę ten slogan, albo jego kontr odpowiednik od oponenta "Prawactwo" - to mam wrażenie że mam do czynienia z fanatykiem którejkolwiek stron, któremu opcja polityczna - partia - którą wyznaje wyprała całkowicie mózg z samodzielnego myślenia. Nie cierpię szczekaczy po obydwu stronach.Piotr Juvefan pisze:Lewactwo...

- CzeczenCZN
- Juventino
Wystarczająco dobrze jestem zorientowany, trochę już żyje na tym świecie i dlatego mam swój stosunek do tego. Rzucanie tym przez obie strony brzmi mega populistycznie i dlatego tak mi się kojarzy. Głównie z jakimiś kłótniami z mało niewybrednym słownictwem, pod jakimiś artykułami w internecie, wojnami ćwierćgłówków. Nie bierz tego do siebie, bo odniosłem się ogólnie, do samego terminu, a nie do Twojej Osoby.Piotr Juvefan pisze:To widocznie jesteś mało zorientowany i jedziesz na stereotypach. Nie uważam się za wyznawcę jakiejkolwiek partii.ForzaItanimulli3vujcm pisze:Jak ja słyszę ten slogan, albo jego kontr odpowiednik od oponenta "Prawactwo" - to mam wrażenie że mam do czynienia z fanatykiem którejkolwiek stron, któremu opcja polityczna - partia - którą wyznaje wyprała całkowicie mózg z samodzielnego myślenia. Nie cierpię szczekaczy po obydwu stronach.Piotr Juvefan pisze:Lewactwo...
- Piotr Juvefan
- Juventino
Dobrze masz swoje przemyślenia,ale zaufaj mi,że ja ten termin wybrałem absolutnie świadomie,bo jakbym chciał napisać środowisko lewicowe albo lewica to bym napisał. Tu mieliśmy do czynienia ze zwykłym donosem,bo służby już czekały na Bogu ducha winnego dzienniarza na miejscu i zrobiły mu nieprzyjemną sytuacje tylko dlatego,że jest znany z prawicowych poglądów, z którymi ja się utożsamiam. A Lewacy swoje osiągnęli,bo do spotkania z Polonią nie doszło.ForzaItanimulli3vujcm pisze:Wystarczająco dobrze jestem zorientowany, trochę już żyje na tym świecie i dlatego mam swój stosunek do tego. Rzucanie tym przez obie strony brzmi mega populistycznie i dlatego tak mi się kojarzy. Głównie z jakimiś kłótniami z mało niewybrednym słownictwem, pod jakimiś artykułami w internecie, wojnami ćwierćgłówków. Nie bierz tego do siebie, bo odniosłem się ogólnie, do samego terminu, a nie do Twojej Osoby.Piotr Juvefan pisze:To widocznie jesteś mało zorientowany i jedziesz na stereotypach. Nie uważam się za wyznawcę jakiejkolwiek partii.ForzaItanimulli3vujcm pisze:Jak ja słyszę ten slogan, albo jego kontr odpowiednik od oponenta "Prawactwo" - to mam wrażenie że mam do czynienia z fanatykiem którejkolwiek stron, któremu opcja polityczna - partia - którą wyznaje wyprała całkowicie mózg z samodzielnego myślenia. Nie cierpię szczekaczy po obydwu stronach.

- CzeczenCZN
- Juventino
Piotrek, ja w to nie wnikam jak tam było, bo dla mnie nie ma sensu takimi bzdetami się zajmować. Nienawidzę obecnej partii rządzącej, równie bardzo jak poprzedniej. Klakierów dziennikarskich obu stron tak samo. Jedni drugim afery kręcą dla swoich celów, jednym i drugim chodzi o władzę i pieniądze. Układy, oszustwa, korupcja. Każdy ma swoje za uszami.
- Piotr Juvefan
- Juventino
Dobra Forza nie ma sensu już naprawdę dyskutować, niepotrzebnie obruszyłeś się z tym jednym słowem,które zadziałało na Cb jak płachta na byka...

- CzeczenCZN
- Juventino
Prawactwo podobnie by zadziałało. Dla równowagi. Zresztą ja mam takie poglądy, że można by mnie wyzywać i od lewaków, i od prawaków - zależy na jaki temat bym się wypowiedział.Piotr Juvefan pisze:Dobra Forza nie ma sensu już naprawdę dyskutować, niepotrzebnie obruszyłeś się z tym jednym słowem,które zadziałało na Cb jak płachta na byka...
- Karowiew
- Juventino
https://businessinsider.com.pl/finanse/ ... oc/w3lns25
Pensyjki poselskie obniżone, co powinno cieszyć. Wielbiciele totalnej opozycji uważają to za idiotyzm, bo poseł powinien zarabiać dużo. Oczywiście PO i .nowoczesna na głosowaniu nie były. Ale jak to, "elyta" ma zarabiać mniej?
Tak czy siak, smrodek po nagrodach - "które się należały" - pozostał :lol:
Pensyjki poselskie obniżone, co powinno cieszyć. Wielbiciele totalnej opozycji uważają to za idiotyzm, bo poseł powinien zarabiać dużo. Oczywiście PO i .nowoczesna na głosowaniu nie były. Ale jak to, "elyta" ma zarabiać mniej?
Tak czy siak, smrodek po nagrodach - "które się należały" - pozostał :lol:
Ostatnio zmieniony 12 maja 2018, 11:58 przez Karowiew, łącznie zmieniany 1 raz.
"(…) mówmy o przykrych rzeczach, ale… eee… musi… przejście na emeryturę musi być na tyle późne, że oczekiwany przeciętny oczywiście, oczekiwana przeciętna długość życia nie była bardzo długa" - Jacek Rostowski
- Vimes
- Juventino
Przypomniało się mi, że temat wynagrodzeń posłów pojawił się także podczas poprzedniego protestu rodziców osób niepełnosprawnych w Sejmie w 2014 roku:Karowiew pisze:Pensyjki poselskie obniżone, co powinno cieszyć.

Nagranie: https://www.youtube.com/embed/GVNHykyD8 ... autoplay=1.
Moim zdaniem, pomysł, żeby pensje posłów były uzależnione od jakiejś zewnętrznej wielkości był dobry. Tylko nie od średniej, bo ona strasznie zafałszowuje obraz, a od dominanty wynagrodzeń. GUS publikuje ją co dwa lata i uważam, że to ona powinna być tą wartością referencyjną, czyli, że wynagrodzenie polityka na danym stanowisku to jakaś ustalona wielokrotność dominanty. Jaka wielokrotność? To temat do dyskusji.Karowiew pisze:Wielbiciele totalnej opozycji uważają to za idiotyzm, bo poseł powinien zarabiać dużo. Oczywiście PO i .nowoczesna na głosowaniu nie były. Ale jak to, "elyta" ma zarabiać mniej?
- Piotr Juvefan
- Juventino
A moim zdaniem powinno się w ogóle tego nie tykać i powinno zostać,że "wybrańcy narodu" jacy by nie byli powinni mieć te 10tys brutto. Z tym,że można byłoby obniżyć liczbę posłów w sejmie o jakąś połowę. Krążą pomysły bardziej hardcorowe pod publiczkę z PO i .N żeby właśnie była to średnia krajowa czyli teraz ok 5 tys brutto. Ta wielokrotność dominanty, za którą optujesz czyli dajmy na na to 5 krotność również spowoduje punkt wyjścia i te 10 tys brutto na starcie. Obecnie się zatrzymało po ustawie do ok 8 tys brutto. I to jest optymalne rozwiązanie i dobra strategia Jarka po tej rozdmuchanej sprawie z nagrodami.Vimes pisze:Przypomniało się mi, że temat wynagrodzeń posłów pojawił się także podczas poprzedniego protestu rodziców osób niepełnosprawnych w Sejmie w 2014 roku:Karowiew pisze:Pensyjki poselskie obniżone, co powinno cieszyć.
Nagranie: https://www.youtube.com/embed/GVNHykyD8 ... autoplay=1.
Moim zdaniem, pomysł, żeby pensje posłów były uzależnione od jakiejś zewnętrznej wielkości był dobry. Tylko nie od średniej, bo ona strasznie zafałszowuje obraz, a od dominanty wynagrodzeń. GUS publikuje ją co dwa lata i uważam, że to ona powinna być tą wartością referencyjną, czyli, że wynagrodzenie polityka na danym stanowisku to jakaś ustalona wielokrotność dominanty. Jaka wielokrotność? To temat do dyskusji.Karowiew pisze:Wielbiciele totalnej opozycji uważają to za idiotyzm, bo poseł powinien zarabiać dużo. Oczywiście PO i .nowoczesna na głosowaniu nie były. Ale jak to, "elyta" ma zarabiać mniej?

- Vimes
- Juventino
Kaczafi zdecydował się na obniżkę wynagrodzeń, żeby zamknąć "zdradzieckie mordeczki" opozycji, która gardłowała na pazerność rządu po sprawie z nagrodami. Coś na zasadzie: https://www.youtube.com/watch?v=Z9uGai5J2tY
. Jednak przecież w tym samym przemówieniu pokazał, że wie jak się sprawy mają: "w 1997 roku pensja plus dieta posła, to było co najmniej sześć przeciętnych wynagrodzeń w gospodarce narodowej, dzisiaj jest już około dwóch, a po wprowadzeniu tych zmian będzie jeszcze wyraźnie niżej". Aczkolwiek uważam, że nie ma przymusu bycia posłem. Jak któremuś nie odpowiada wynagrodzenie to w każdej chwili może złożyć mandat i szukać innej roboty lub otwierać własny biznes.

- Don Mateo bis
- Juventino
Swoją drogą to z racji piastowanych stanowisk, i statusu społecznego mogliby sobie gorzałę zamówić do hotelu, i prócz taksówkarza nikt o sprawie by nie wiedział. A tak wychodzi na miasto taki poseł w gajerku, zarzuca na plecy sportowy plecak, wygląda tym samym jak pajac, i jak pajac zachowuje się twierdząc, że w monopolowym był po chipsy. :lol:Vimes pisze:Swoją drogą to parlamentarzyści mają przerąbane przez smartfony. Nawet wódy nie mogą w spokoju kupić.
Autor filmiku słusznie zauważył, że taka Mucha, Gajewska, Nitras czy Pomaska Sejm traktują jak obóz w gimnazjum. Imprezka w hotelu z wódeczką, następnego dnia pokrzyczeć w Sejmie na PiS, a potem wyjść przed kamery i pozować na elitę.
Forza Juve!