Mercato (LATO 2018) DYSKUSJA

Wszystko o transferach Juventusu, wasze przewidywania, opinie, najnowsze informacje.
Zablokowany
MRN

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 13 razy
Otrzymał podziękowanie: 205 razy

Nieprzeczytany post 11 maja 2018, 21:25

No jeden z dwóch Argentyńczyków odejdzie, pytanie tylko - który ?

Obrazek
wieczorek00

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 11 maja 2018, 21:33

Nie mogę uwierzyć że jesteśmy wstanie poświęcić higuain za 50mln i wydać potem 30 mln z tego na bonaventure :facepalm2:

CzeczenCZN

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 11 maja 2018, 21:48

wieczorek00 pisze:Nie mogę uwierzyć że jesteśmy wstanie poświęcić higuain za 50mln i wydać potem 30 mln z tego na bonaventure :facepalm2:
Ale to można liczyć w taki sposób w jaki się chce.

Bonaventura jest teraz w takim wieku, w jakim przychodził do nas Higuain. On jako solidny ligowiec na ławkę? Teoretycznie ma to sens. Tyle że ktoś out.

Gonzalo. Strata prawie 50% procent. No ale szczerze, kto więcej za niego da? Poza tym z roku na rok jego wartość będzie spadała.

W takim razie w ogóle głupotą było płacenie za niego takiej kwoty, w takim wieku. Bo gdyby był te 3 lata młodszy, to jeszcze OK. Nie wiem na co zarząd liczył? Skoro by go sprzedali, jednoznacznie można by stwierdzić że nie spełnił pokładanych w nim oczekiwań. Na to wychodzi.

https://youtu.be/ld3Ag-BCwlc

#cznandj #ripgangsquad :hi:
Sorek21

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 11 maja 2018, 22:06

Obstawiam wymianę z Milanem Jugol za Bonaventurę .

Ktoś na twitterze pisał,że Roma pytała o Bonaventurę i dostała odp że został już sprzedany do Juve...

Piotr Juvefan

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 11 maja 2018, 22:12

Sorek21 pisze:Obstawiam wymianę z Milanem Jugol za Bonaventurę .

Ktoś na twitterze pisał,że Roma pytała o Bonaventurę i dostała odp że został już sprzedany do Juve...
Może jadę teraz na stereotypie,ale po co nam taki gracz jak Bonaventura? Czy On sie w ogóle nadaje na taki wielki klub jak Juventus? Milan to chyba odpowiednie dla niego miejsce.

Obrazek
CzeczenCZN

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 11 maja 2018, 22:28

Piotr Juvefan pisze:
Sorek21 pisze:Obstawiam wymianę z Milanem Jugol za Bonaventurę .

Może jadę teraz na stereotypie,ale po co nam taki gracz jak Bonaventura? Czy On sie w ogóle nadaje na taki wielki klub jak Juventus? Milan to chyba odpowiednie dla niego miejsce.
Tak, ale w sumie przyda się jakaś alternatywa ofensywna na ławce, na ligę - lepszy taki gracz w ataku, niż taki jak Sturaro w pomocy. Zresztą on sam dobrze wie, że nie będzie graczem pierwszego składu. No a mało kto zgodzi się na siedzenie na ławce, poza tym on to ograny ligowiec. Ja sam mam mieszane uczucia co do tego transferu, nie powiem - no ale może mieć to sens. Chociaż swoją drogą to zła wiadomość dla mojego teamu na JuvePoland - #AllegriOut, bo oznacza to zapewne pozostanie Maxa na kolejny sezon.

jackop

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 20 razy
Otrzymał podziękowanie: 70 razy

Nieprzeczytany post 11 maja 2018, 22:34

Najpierw odpalenie Bonu i transfer MDSa, teraz Bonaventura. Za 30 patyków. Marotta odwdzięcza się Milanowi za pomoc w zdobyciu Puchar Przyjaźni? :prochno:

Obrazek
O Vesuvio Lavali Col Fuoco! Lavali! Lavali! Lavali Col Fuoco!
Osgiliath

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 11 maja 2018, 22:51

jackop pisze:Najpierw odpalenie Bonu i transfer MDSa, teraz Bonaventura. Za 30 patyków. Marotta odwdzięcza się Milanowi za pomoc w zdobyciu Puchar Przyjaźni? :prochno:
Jeśli hajs za bonaventurę nie przekroczy 15/20 mln to jeszcze bym to przełknął, albowiem wolę po stokroć Bonaventurę (który jest takim Padoinem 2.5) niż Sturato w rezerwie.

Z resztą Jack nie przyszedłby do Juve z myślą o pierwszym składzie, tylko do rotacji.

Poza tym, pytanie na ile te ruchy nie są zmyłką na jakiś inny ruch, bo jak pamiętam, niemal obiecany nam jest Pellegrini za 25 i swoją drogą Can za free, a jeszcze jakiś big deal do środka ma wpaść. Wobec tego gdzie by gracza Milanu umieścić? Pewnikiem nie do ataku, bo przy przyjściu Moraty/Martiala/Pjacy i nie odpaleniu Dybali - mamy gęsto.

Jak czytam reddita, to jeśli chodzi o boki obrony szykuje się wersja na PO Arias/MDS a na lewą Darmian/Spinazzola, jeśli istotnie odpalimy Sandro, na co wskazują ruchy wokół Francuza z United.

CzeczenCZN

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 11 maja 2018, 22:51

jackop pisze:Najpierw odpalenie Bonu i transfer MDSa, teraz Bonaventura. Za 30 patyków. Marotta odwdzięcza się Milanowi za pomoc w zdobyciu Puchar Przyjaźni? :prochno:
Podzielam Twoje zdanie w wielu aspektach. No ale powiedz mi, kogo posadzisz na ławce? Sam wiesz jakie są realia, włoskiej piłki i nasze. 30 mln - teraz takie są ceny, za byle kogo się tyle płaci.

BlackJacky

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 1 raz
Otrzymał podziękowanie: 2 razy

Nieprzeczytany post 11 maja 2018, 23:03

Osgiliath pisze:Jeśli hajs za bonaventurę nie przekroczy 15/20 mln to jeszcze bym to przełknął, albowiem wolę po stokroć Bonaventurę (który jest takim Padoinem 2.5) niż Sturato w rezerwie.
Bycie lepszym w naszej druzynie jedynie od Sturaro, chyba (delikatnie mowic) nie za dobrze o nim swiadczy... My potrzebujemy kazde ojro, zeby poteznie wzmocnic pomoc i obrone, wiec naprawde nie pojme jesli wywalimy hajs na Bonaventure, czy Perina (ktorego, skadinad bardzo cenie i lubie, ale mamy Wojtka).
Osgiliath pisze:Jak czytam reddita, to jeśli chodzi o boki obrony szykuje się wersja na PO Arias/MDS a na lewą Darmian/Spinazzola
[*]

jackop

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 11 maja 2018, 23:16

ForzaItanimulli3vujcm pisze:No ale powiedz mi, kogo posadzisz na ławce? Sam wiesz jakie są realia, włoskiej piłki i nasze. 30 mln - teraz takie są ceny, za byle kogo się tyle płaci.
Fajnie, ale my nie potrzebujemy byle kogo, tylko jednego mocnego nazwiska do środka o ile Can przyjdzie za darmo. Marchisio i Bentancur + Khedira/Matuidi (wolę Niemca) walczący o miejsce z Canem (bo gorszy od niego nie jest). Tyle.

Do oficjałek jeszcze daleka droga, ale tego się obawiałem - Marotta zaczyna udziwniać i kombinować na siłę.
Jacky pisze:
Osgiliath pisze:Jak czytam reddita, to jeśli chodzi o boki obrony szykuje się wersja na PO Arias/MDS a na lewą Darmian/Spinazzola
[*]
:placze:

Obrazek
Piotr Juvefan

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 11 maja 2018, 23:19

Prawy obrońca PSV Santiago Arias (na zdjęciu) jest bliski dołączenia do Juventusu, pisze Sky Sports. Bianconeri szukają odpowiedniego zastępcy dla odchodzącego Stephana Lichststeinera. Według dziennikarzy wybór padł na Kolumbijczyka, który właśnie został najlepszym zawodnikiem Eredivisie w sezonie 2017/2018. Dziś Arias wraz ze swoim agentem odwiedził nowy ośrodek Juventusu Cantinassa. Nie doszło do ostatecznego porozumienia, ale obie strony liczą na współpracę od przyszłego sezonu. Juve jest w stanie zaoferować za zawodnika 15 milionów euro. Jedynym problemem dla Juventusu jest to, że Arias nie ma europejskiego obywatelstwa. Boczny obrońca strzelił w tym sezonie trzy gole i zanotował sześć asyst.
I rozumiem,że ten cały Arias będzie tym naszym wyczekiwanym Bellerinem czy Sidibe na prawą stronę?

Obrazek
CzeczenCZN

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 11 maja 2018, 23:38

Piotr Juvefan pisze:
Prawy obrońca PSV Santiago Arias (na zdjęciu) jest bliski dołączenia do Juventusu, pisze Sky Sports. Bianconeri szukają odpowiedniego zastępcy dla odchodzącego Stephana Lichststeinera. Według dziennikarzy wybór padł na Kolumbijczyka, który właśnie został najlepszym zawodnikiem Eredivisie w sezonie 2017/2018. Dziś Arias wraz ze swoim agentem odwiedził nowy ośrodek Juventusu Cantinassa. Nie doszło do ostatecznego porozumienia, ale obie strony liczą na współpracę od przyszłego sezonu. Juve jest w stanie zaoferować za zawodnika 15 milionów euro. Jedynym problemem dla Juventusu jest to, że Arias nie ma europejskiego obywatelstwa. Boczny obrońca strzelił w tym sezonie trzy gole i zanotował sześć asyst.
I rozumiem,że ten cały Arias będzie tym naszym wyczekiwanym Bellerinem czy Sidibe na prawą stronę?
No, jest to zawodnik z rocznika Moraty, jeszcze młody z opcją rozwoju. Podstawowy gracz swojej dość mocnej reprezentacji, najlepszy zawodnik w lidze holenderskiej - to też jakieś wyróżnienie, niby bez fajerwerków względem naszych oczekiwań, ale zawsze - poza tym mamy też pilniejsze potrzeby (Staram się mieć nadzieje że jakaś bomba będzie). Jak na nasze warunki? Spójrzmy realiom w oczy - nie najgorsza opcja. Wyobrażasz sobie że płacimy 60 mln euro za Ballerina? Bo jak on odejdzie to gdzieś za tyle.
jackop pisze:
ForzaItanimulli3vujcm pisze:No ale powiedz mi, kogo posadzisz na ławce? Sam wiesz jakie są realia, włoskiej piłki i nasze. 30 mln - teraz takie są ceny, za byle kogo się tyle płaci.
Fajnie, ale my nie potrzebujemy byle kogo, tylko jednego mocnego nazwiska do środka o ile Can przyjdzie za darmo. Marchisio i Bentancur + Khedira/Matuidi (wolę Niemca) walczący o miejsce z Canem (bo gorszy od niego nie jest). Tyle.
Myślę że on jest jednak rozpatrywany jako zawodnik o inklinacjach ofensywnych. Max z Mandzukica zrobił skrzydłowego, wcześniej z Vidala trequartiste, doraźnie robił ze Sturaro lewoskrzydłowego. To on środkowy pomocnik, o cechach ofensywnych, będzie często grał na skrzydle ataku. Tak mi się zdaje.

Oczywiście, wolałbym ten hajs dołożyć do kogoś innego, ale też staram się zrozumieć taki ruch.

BTW: Nie zdziwię się - jeżeli załóżmy już on do nas dołączy - jak Max w meczu grupowym CL na wyjeździe, z głównym rywalem do pierwszego miejsca, wystawi go w podstawie kosztem Costy. :prochno:

No czyli co: Can, Arias, Bonaventura, Morata i kończymy mercato? :P

jackop

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 11 maja 2018, 23:42

Piotr Juvefan pisze:I rozumiem,że ten cały Arias będzie tym naszym wyczekiwanym Bellerinem czy Sidibe na prawą stronę?
Najwyraźniej. Nie znam człowieka, więc pierwsze co zrobiłem to sprawdziłem tabelę kontuzji i nie jest źle. Wiekowo może być. Zaczynają się pojawiać nowe kompilacje na YT. Jedno miejsce non-eu byłoby wykorzystane, aczkolwiek do tej pory nie było konkretnych newsów o graczach spoza Unii.
ForzaItanimulli3vujcm pisze:To on środkowy pomocnik, o cechach ofensywnych, będzie często grał na skrzydle ataku. Tak mi się zdaje.
Costa, Berna, (Morata/Martial), Cuadrado, (być może Spinazzola o czym pisał jakku1), Pjaca. 4-5 w kolejce do wejścia za 30 baniek - a podobno u nas bieda :whistle:

To musi być plota, bo nawet ja nie wierzę, że Marotta w aż tak nieodpowiedzialny sposób trwoniłby budżet. Chociaż rok temu do końca łudziłem się, że De Sciglio to taki żart. Byłoby zabawnie gdyby Martial i Morata okazali się zasłoną dymną przed transferem Włocha :prochno:
Ostatnio zmieniony 12 maja 2018, 00:00 przez jackop, łącznie zmieniany 3 razy.

Obrazek
CzeczenCZN

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 11 maja 2018, 23:49

jackop pisze:Costa, Berna, (Morata/Martial), Cuadrado, Pjaca. 4-5 w kolejce do wejścia za 30 baniek - a podobno u nas bieda :whistle:
Ty no na pewno w takim wypadku ktoś odejdzie. Pjaca sądzę że dalej pójdzie gdzieś w świat na wypożyczenie - w odejście wątpię.
jackop pisze:To musi być plota, bo nawet ja nie wierzę, że Marotta w aż tak nieodpowiedzialny sposób trwoniłby budżet.
90 mln za Higuaina. :hellyes: Niczym on mnie nie zaskoczy.

Zablokowany