Mercato (LATO 2018) DYSKUSJA

Wszystko o transferach Juventusu, wasze przewidywania, opinie, najnowsze informacje.
Zablokowany
zakiii

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 1 raz

Nieprzeczytany post 09 maja 2018, 03:32

Sorek21 pisze:Lepszy byłby Skriniar bo K2 gra na tej samej pozycji co Chiellini .Nie wiem czy ktoś gra na dwóch lewonożnych stoperów ?
Pierwsze słyszę o tym, że K2 jest lewonożny. To, że gra bliżej lewej strony nie znaczy, że operuje głównie lewą nogą.

gregor_g4

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 09 maja 2018, 09:05

https://sport.onet.pl/pilka-nozna/trans ... ie/831wbt2

Transferowa karuzela wśród napadziorów wg onetu.
To tylko przed mundialowe spekulacje, bo na pewno po mś pojawi się nowy James.

Ciekawi mnie Mandżur i jego gra na turnieju. Jako pomocnik mnie nie przekonuje, ale na szpicy... do tego mając taką pomoc w kadrze, na pewno coś nastrzela. Dla nas to dobrze, bo cena może podskoczyć, chociaż jeśli pogodzi się ze zmianą swojej roli - rezerwowego, to ja bym go zostawił.

Poprostu

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 39 razy
Otrzymał podziękowanie: 41 razy

Nieprzeczytany post 09 maja 2018, 10:28

@mrn
- możliwe, że odjedzie jeden z dwójki Dybala - Higuain ( duże prawdopodobieństwo )

Przy odejściu Allegriego dobrzy by było jakby to Igła został sprzedany. Na co osobiście liczę.

MRN

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 13 razy
Otrzymał podziękowanie: 205 razy

Nieprzeczytany post 09 maja 2018, 10:37

Ja nie wiem co mam myśleć na ten temat ale faktem jest, że Igła to prawdziwy napastnik, który robi różnicę. Wielkim fanem Dybali nie jestem, bardzo nierówny ale to już zmartwienie zarządu aby zarówno jednego jak i drugiego godnie zastąpić. Nie chciałbym aby odszedł Igła, który zostanie zastąpiony np. Moratą :prochno:

Obrazek
Poprostu

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 39 razy
Otrzymał podziękowanie: 41 razy

Nieprzeczytany post 09 maja 2018, 10:51

MRN pisze:Ja nie wiem co mam myśleć na ten temat ale faktem jest, że Igła to prawdziwy napastnik, który robi różnicę. Wielkim fanem Dybali nie jestem, bardzo nierówny ale to już zmartwienie zarządu aby zarówno jednego jak i drugiego godnie zastąpić. Nie chciałbym aby odszedł Igła, który zostanie zastąpiony np. Moratą :prochno:
Morata by się przynajmniej nie dławil w LM :D

Manolas za Benatia? Gdzie mam podpisać :czytaj:

MRN

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 09 maja 2018, 10:59

Ale Igła w LM trochę tych ważnych bramek strzelił., Morata nie daje nam gwarancji ani w LM ani w lidze a nie widać aby się cokolwiek rozwinął od czasu kiedy był u nas. Manolasem interesujemy się od dawna i jeżeli miałby zastąpić Benatię to jestem na tak.
Ale z tym różnie może być bo pojawiło się też info, że jeżeli ktoś sypnie za Ruganiego 35 baniek to nie będziemy się zastanawiali.

Drażni mnie to, że inter za darmo ściąga dobrych grajków, którzy byli podstawowymi zawodnikami swoich drużyn. Obrona interu w przyszłym sezonie w postaci - Cancelo, Skriniar, De Vrij, Asamoah wygląda zacnie.

Obrazek
Osgiliath

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 09 maja 2018, 11:09

MRN pisze:Ale z tym różnie może być bo pojawiło się też info, że jeżeli ktoś sypnie za Ruganiego 35 baniek to nie będziemy się zastanawiali.
Zastanawiam się, co jest nie tak z tym Ruganim, że nasi nie są za bardzo przeciwni potencjalnej sprzedaży.

Raz, że istotnie Max nie daje mu podstaw, nie mniej, czy jak Rugani grał, to faktycznie był takim pewnym punktem obrony, tj. pewniejszym aniżeli Benatia? No ja nie wiem. Owszem, fajnie brzmi potencjalnie przyszła obrona Rugani - Caldara, nie mniej sporo więcej czyta się, że to jednak Caldara ma potencjał na środek, będąc oparciem Atalanty w tym sezonie.

Z drugiej strony jak Rugani ma cokolwiek się wykazać, jeśli pierwszy wybór to Kielon (czemu nie ma co się dziwić) i Medhi (czemu można się dziwić więcej z końcem sezonu). Nie mniej, sezon, a w tym i kontuzje, na które podatni są i Chiellini i Benatia, pokazuje, że musimy mieć minimum 4 dobrych środkowych obrońców i Rugani chyba nie jest pierwszym wyborem do zastąpienia ww. dwójki.

Tak jeszcze myślę, że po co byłoby go sprzedawać, jeśli Barza to emeryt, Kielon powoli też i za rok znowu musielibyśmy się wikłać w płacenie sporego hajsu za jakiegoś środkowego obrońcę (np. Gimenez z Atleti).

Nie mniej jeśli mielibyśmy go odpalić, to nie wybaczyłbym, gdybyśmy nie mieli wcześniej zaklepanego De Vrija, tym bardziej, kiedy jest dostępny za free, no ale tu próżno szukać plotek, żebyśmy my byli gdzieś blisko niego, skoro najpewniej pójdzie do interu.

MRN

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 09 maja 2018, 11:17

De Vrij już jest nieosiągalny. Rugani według mnie wygląda słabo i o ile w zeszłym sezonie miał status nie na sprzedaż o tyle teraz się to zmieniło. Ale gdyby tak Manolas, Koulibali... :prochno:

Obrazek
kubraczek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 09 maja 2018, 11:17

Poprostu pisze:
MRN pisze:Ja nie wiem co mam myśleć na ten temat ale faktem jest, że Igła to prawdziwy napastnik, który robi różnicę. Wielkim fanem Dybali nie jestem, bardzo nierówny ale to już zmartwienie zarządu aby zarówno jednego jak i drugiego godnie zastąpić. Nie chciałbym aby odszedł Igła, który zostanie zastąpiony np. Moratą :prochno:
Morata by się przynajmniej nie dławil w LM :D
Faktycznie, bo Morata przy każdym delikatnym kontakcie będzie lądować na murawie i rozpaczać na swój los. Szkoda, że dla niektórych najważniejsza jest kolumna "bramki" i nie bierze pod uwagę innych aspektów.

Motoryzacja to nasza pasja - https://moto-przestrzen.pl/
Osgiliath

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 09 maja 2018, 11:20

MRN pisze:De Vrij już jest nieosiągalny. Rugani według mnie wygląda słabo i o ile w zeszłym sezonie miał status nie na sprzedaż o tyle teraz się to zmieniło. Ale gdyby tak Manolas, Koulibali... :prochno:
Manolas i Koulibali niby fajni, ale jednego zaoferowano ponoć realowi a drugi to ma wygasający kontrakt, czy jak? Z resztą Manolas chyba też ma ważny kontrakt, ale nie wiem, jak tam z tym u Romy i Napoli. Nie mniej, gdyby nie, to jednak i tu koszt i tu koszt, a sam wiesz, że w tym mercato pomoc błaga i prosi o wzmocnienie.

MRN

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 09 maja 2018, 11:23

Koulibaly ma chyba klauzulę 70 mln
Manolas ma podobno 35 mln

Ale wiadomo, że ten pierwszy u nas nie zagra dlatego też dziwi brak zainteresowania De Vrijem i odpuszczenie go interowi. Przypuszczam, że gdyby zawodnik Lazio miał propozycję z Juve to przyszedłby tutaj na czworakach o ile warunki finansowe byłyby na przynajmniej takim samym poziomie co w interze.

Obrazek
Crunny

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 19 razy

Nieprzeczytany post 09 maja 2018, 11:33

MRN pisze:Koulibaly ma chyba klauzulę 70 mln
Manolas ma podobno 35 mln
Koulibaly (26 lat) - 70 mln
Manolas (26 lat) - 35 mln
Bellerin (23 lata) - 50 mln
A.Sandro (27 lat) - 50 mln

Skompletowanie całej obrony na 5-6 lat kosztuje mniej niż pozyskanie jednego Neymara.

MRN

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 09 maja 2018, 11:36

Trudno się z Tobą nie zgodzić ale raczej mało prawdopodobne aby Juve w samą obronę zainwestowało 100 mln w trakcie jednego mercato.

Obrazek
Osgiliath

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 09 maja 2018, 11:44

Tru, tym bardziej, że póki co nie wiemy, czy faktycznie Sandro zostanie, czy nie i czy ostatecznie sprzedamy Ruganiego, czy nie. Gdybyśmy odpalili obu to mamy około ~80 mln, co wystarczy na uzupełnienie prawej obrony i środka, ale wygeneruje od razu wyrwę na lewej, chyba że damy jakieś zaskórniaki na Digne.

Wykorzystanie tego, że po sezonie Napoli może się potencjalnie posypać jest kuszące, tak samo jak aktywowanie klauzul wobec Romy (Pellegrini/Manolas), nie mniej i tak sprowadza się do tego, że już możemy mieć De Vrija za free. Dziwię się, że nie ma plotek łączących go z nami, chyba że to coś w stylu Berny, gdzie nad dealem pracowali 9 miesięcy a info poszło dość krótko przed transferem.

Sorek21

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 09 maja 2018, 11:52

W 4-3-3 Dybala jest niepotrzebny a Higuain niezbędny.Gdyby jednak za tego drugiego ktoś dawał 100mln to pewnie Juve go sprzeda ze względu na wiek .Swoje nastrzelał i jeszcze byśmy na nim zarobili.Najgorsze,że nie ma go kim zastąpić.

Zablokowany