Mercato (LATO 2018) DYSKUSJA
- Baczu
- Juventino
- Podziekował: 1 raz
- Otrzymał podziękowanie: 6 razy
Z Bernardeschiego można zrobić ewentualnie box-to-boxa. Gdzies kiedys juz widzialem newsa, że Allegri rozważa taką ewentualność. Chłopak lubi ścinać do środka, ma niezły przegląd pola i podanie. Zresztą, jak pokazuje historia, wiele razy przekwalifikowanie skrzydłowego na środkowego pomocnika okazało się strzałem w dziesiątke - do głowy na szybko przychodzą mi choćby Di Maria, David Silva czy ostatnio Oxlade-Chamberlain.
- CzeczenCZN
- Juventino
Ty ale takie rzeczy nie mają sensu, to rozwiązania półśrodkowe, bo żaden z nich nie był równie dobry na tej, jak na swej nominalnej pozycji. To mało profesjonalne, rozwiązanie doraźne - jak Vidal na ŚO chociażby - OK, ale tylko jako doraźne.
- Urbi27
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 14 razy
Po pierwsze nie 4-2-3-1 tylko normalne 4-3-3 I nie chce z Pjanica robić żadnej dziesiątki. Po drugie mamy Markiza na zmianę i rzeczywiście trochę lukę na ławce. Już dziś widać że Markiz na regiście czuje się dobrze to samo z Costa na lewym skrzydle. Moglibyśmy próbować Berne na pozycji Dybali/Costy i od biedy Pjanica, więc miałby wiele minut dla siebie.
Takie rozwiązanie zakłada okienko na 0 mniej więcej.
- CzeczenCZN
- Juventino
Dobra, ale liczysz ze zmianą trenera czy bez?Urbi27 pisze:Takie rozwiązanie zakłada okienko na 0 mniej więcej.
- ballack13
- Juventino
- CzeczenCZN
- Juventino
A to niby dlaczego? Zrobił coś, obraził Juventus? Co masz na myśli konkretnie?ballack13 pisze:po dzisiejszym meczu chyba temat Mirante został skreślony
- ballack13
- Juventino
ForzaItanimulli3vujcm pisze:A to niby dlaczego? Zrobił coś, obraził Juventus? Co masz na myśli konkretnie?ballack13 pisze:po dzisiejszym meczu chyba temat Mirante został skreślony
słaby mecz,
to już lepiej chyba dać szanse komuś z młodych Audero niewiem jaki status ma obecnie Laeli
Mirante mógł przy dwóch bramkach zachować się dużo lepiej (w lipcu 35 lat kończy)
- CzeczenCZN
- Juventino
Audero spoko też bym chciał. Leali nie ma statusu wychowanka.ballack13 pisze:ForzaItanimulli3vujcm pisze:A to niby dlaczego? Zrobił coś, obraził Juventus? Co masz na myśli konkretnie?ballack13 pisze:po dzisiejszym meczu chyba temat Mirante został skreślony
słaby mecz,
to już lepiej chyba dać szanse komuś z młodych Audero niewiem jaki status ma obecnie Laeli
Mirante mógł przy dwóch bramkach zachować się dużo lepiej (w lipcu 35 lat kończy)
Po pierwsze widziałem gorsze występy bramkarzy. Sam Antonio w wielu przypadkach zachować się dobrze. Po drugie gdyby wszyscy mieli być bezbłędni to prawie w ogóle by bramki nie padały i 90% meczów kończyłoby się 0-0. Sorry mamy takich piłkarzy o świetnych umiejętnościach, że nie dziwne że zmusimy rywali - tym bardziej gorszych piłkarsko - do błędu. Po trzecie czy jeden mecz jest wyznacznikiem?
- jackop
- Juventino
- Podziekował: 20 razy
- Otrzymał podziękowanie: 70 razy
Tak jak kiedyś pisałem, chętnie bym go przetestował na pół-prawym w trójce. Gdyby wypaliło to za free obsadzamy formację wymagającą najpilniejszego wzmocnienia.Baczu pisze:Z Bernardeschiego można zrobić ewentualnie box-to-boxa.
Akurat Di Maria na pół-lewym to zagrał nie tylko najlepszy sezon w Realu, ale i w karierzeForzaItanimulli3vujcm pisze:Ty ale takie rzeczy nie mają sensu, to rozwiązania półśrodkowe, bo żaden z nich nie był równie dobry na tej, jak na swej nominalnej pozycji.

Przy nieudanej próbie piąstkowania, która dała gola Khediry, to chyba zamknął oczy. Nie wiem jako można było nie wyczyścić takiego 'balona'. Wolałbym odkurzyć 41letniego Storariego.ForzaItanimulli3vujcm pisze:nie dziwne że zmusimy rywali - tym bardziej gorszych piłkarsko - do błędu.

O Vesuvio Lavali Col Fuoco! Lavali! Lavali! Lavali Col Fuoco!
- ballack13
- Juventino
nie żeby coś ale w tym meczu myśmy jakoś mega nie postawili pod ścianą Mirante.ForzaItanimulli3vujcm pisze:Audero spoko też bym chciał. Leali nie ma statusu wychowanka.ballack13 pisze:ForzaItanimulli3vujcm pisze:A to niby dlaczego? Zrobił coś, obraził Juventus? Co masz na myśli konkretnie?
słaby mecz,
Po pierwsze widziałem gorsze występy bramkarzy. Sam Antonio w wielu przypadkach zachować się dobrze. Po drugie gdyby wszyscy mieli być bezbłędni to prawie w ogóle by bramki nie padały i 90% meczów kończyłoby się 0-0. Sorry mamy takich piłkarzy o świetnych umiejętnościach, że nie dziwne że zmusimy rywali - tym bardziej gorszych piłkarsko - do błędu. Po trzecie czy jeden mecz jest wyznacznikiem?
6 strzałów, 3 bramki
5 rożnych zaledwie całym meczu
wolnych z przed pola karnego z strzałem w bramkę nie odnotowano chyba że coś mi uciekło
także tutaj nie wiedzę jakiegoś plusu którym by się wyróżniał,
oprócz dwóch których wymieniłem to jeszcze Meret (nie gra jakoś dużo ale ma 21 lat i według mnie może jeszcze mocno podnieść poziom.
Obecnie o ile dobrze wiem to jest wypożyczony do Udine, nie wiem tylko czy oni muszą go wykupić. Jeśli nie - to może my? Spal jakby spadło to byłoby łatwiej)
- mzm
- Dortmundczyk
Ale o kim dokładnie mówisz? O Di Marii, który na środku pomocy rozegrał swój najlepszy sezon w życiu czy o Oxladzie-Chamberlainie, który jako skrzydłowy grzał ławę w Arsenalu, a jako środkowy pomocnik gra sobie w pierwszym składzie LFC?ForzaItanimulli3vujcm pisze:Ty ale takie rzeczy nie mają sensu, to rozwiązania półśrodkowe, bo żaden z nich nie był równie dobry na tej, jak na swej nominalnej pozycji. To mało profesjonalne, rozwiązanie doraźne - jak Vidal na ŚO chociażby - OK, ale tylko jako doraźne.
- Profesor
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 1 raz
W Juve co znajdzie się zawodnik który umie podać to trener próbuje go na Regiście - Markiz, Pogba, Pjanic, czy cofa Dybalę do rozgrywania w środku pomocy.Urbi27 pisze:Po pierwsze nie 4-2-3-1 tylko normalne 4-3-3 I nie chce z Pjanica robić żadnej dziesiątki. Po drugie mamy Markiza na zmianę i rzeczywiście trochę lukę na ławce. Już dziś widać że Markiz na regiście czuje się dobrze to samo z Costa na lewym skrzydle. Moglibyśmy próbować Berne na pozycji Dybali/Costy i od biedy Pjanica, więc miałby wiele minut dla siebie.
Pjanić i Berna według mnie jako 3/4 bez problemu by grali- Pjanic-ia pamiętam z jakiegoś sparingu jak grał wysoko, fajnie wymieniał piłki z Dybala.
Bernę z jakiegoś meczu z nami jak go postawili na 3/4 i tez bardzo mi się jego gra podobała.
Ja widzę duży problem z grą 4-2-3-1 z osobą Pjanic-ia bo w takiej formacji jest za słabym w walce/defensywie zawodnikiem a dodatkowo robi głupie faule. Natomiast jakby tam grał Can i Savic

Pjanic na zmianę z Dybala jako 3/4 to jest dobra opcja, tylko koniecznie nasz środek pomocy wymaga wzmocnienia.
- Crunny
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 19 razy
Wiadomo jak wygląda sytuacja D.Costy? Czy było już gdzieś oficjalne potwierdzenie (komunikat klubu albo wywiad z kimś zarządu), że go wykupujemy? Końcówka sezonu pokazuje, że to gracz, wokół którego można budować ofensywne schematy. 7 ostatnich meczów to jego 2 gole i aż 6 asyst. Wymiatał z Realem na Bernabeu. Dlatego martwią mnie doniesienia o zainteresowaniu Manchesteru United, który ma za niego oferować 46 mln euro. Czy Bayern może nam odmówić jego sprzedaży i sprzedać go drożej do ManU? Czy sam zawodnik może nam odmówić i wybrać ManU?
Wyczuwam jakiś gruby deal z United. W końcu my interesujemy się Darmianem, Pogbą i Martialem, a oni A.Sandro, D.Costą i Dybalą.
Wyczuwam jakiś gruby deal z United. W końcu my interesujemy się Darmianem, Pogbą i Martialem, a oni A.Sandro, D.Costą i Dybalą.
- dawid1897
- Juventino
Jeden błąd nie powinien skreślać bramkarza, pytanie czy zdarza mu się ich więcej? Buffon wczoraj też przecież popełnił karygodny błąd.Wojtek pisze:No mirante dał ciała przy golu na 2:1...mając Buffona i Szczęsnego a za rok Szczęsnego i Mirante to byłby spory zjazd...oczekuję lepszego rezerwowego GK.
Nie można oczekiwać kogoś kto zastąpi Buffona i będzie siedział na ławce. Spory zjazd w jakości naszych bramkarzy jest pewny. Ciężko stwierdzić czy lepszy jakiś młody talent czy emeryt.
FORZA JUVE!!!