Massimiliano Allegri

Dyskutuj o legendarnych piłkarzach Juventusu, wielkich wydarzeniach z przeszłości i historycznych meczach.
ODPOWIEDZ
Maly

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 8 razy
Otrzymał podziękowanie: 25 razy

Nieprzeczytany post 23 kwietnia 2018, 07:58

parafrazując słowa Maksia przed meczem
Max Allegri pisze:Jeszcze nieco ponad miesiąc temu bylibyśmy więcej niż szczęśliwi mają punkt przewagi nad Napoli
a teraz już prawdziwa konfa
Max Allegri pisze:Napoli zasługuje na uznanie za zwycięstwo, ale nie stworzyło sobie praktycznie żadnych 100% szans
mówi trener, którego drużyna nie oddała żadnego strzału na własnym stadionie, a jedyny niecelny widniejący w statystykach to wolny kopnięty w mur (rykoszet), czyli strzał zablokowany
dawid91 pisze:Statystyka faktycznie żałosna, ale też nieoddająca tego co działo się w meczu.
obejrzyj sobie mecz jeszcze raz, już bez emocji bo znasz wynik ;]

w ogóle to ciekawe... z Realem stworzyliśmy sobie z gry jedną sytuację u siebie, z Napoli żadnej, czy jest drugi tak daremny zespół w ofensywie jak my?

rok temu uratował się przejściem na 4231, w lecie dostał zawodników pod to 4231 ale kompletnie z tego nie skorzystał dalej grając starym składem, czym więc może uratować się teraz?
Sorek21 pisze:Rok temu trzeba było pożegnać Allegriego a nie Leo.Teraz ani stopera do pary z Chiellinim ani trenera.
dokładnie to pisałem po odejściu Bonu to każdy pisał, żem głupi bo trener ważniejszy niż zawodnik a jak mówiłem, że Bonuc to zawodnika na 5 lat a Maks trener na max sezon to nikt nie wierzył... zresztą to samo było 2-3 lata temu jak pisałem, że za Allegriego gramy coraz gorzej a jego wybory personalne są głupie i trzeba go jak najszybciej wywalić ;] mój podpis wiecznie prawdziwy...

Arsenalu zabierz go :pray:

Kto ma rację dzień wcześniej od innych, ten przez dobę uchodzi za idiotę.

magica Juve vinci

A nie mówiłem?
Vego

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 23 kwietnia 2018, 08:33

Ostatni wygrany mecz z Interem na Meazza (16 maj 2015):
1-2: Icardi 9' - Marchisio(p.) 42', Morata 83'.

-----------------Storari-----------------
Lichtsteiner-Barzagli-Bonnuci-Romulo
--Pereyra-Padoin-Sturaro-Marchisio--
----------Matri-----Morata-------------

Sorek21

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 23 kwietnia 2018, 21:13

Na weszło fajny artykuł o minimalizmie Allegriego.

To może warto dodać link do tego artykułu, skoro o nim wiesz? /Vanquish

http://weszlo.com/2018/04/23/wloskie-es ... imalizmie/

juvemaroko

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 23 kwietnia 2018, 21:28

No to Allegri musi zmienic nastawienie druzynie w ciagu tygodnia.
Tym razem nie bedzie mial wyjscia woz albo przewoz.
Osobiscie watpie ze uda mu sie zmobilizowac druzyna na 5 ostanich spotkania w tym sezonie i wszystkich wygrac zaby zapewnic scudetto i coppa Italia.
Nie bedzie latwo znalesc szybko odpowiedniego trenera ale kolejne rok z Allegrim po fatalna koncowka sezonu moze bardzo zle wplynac na druzyna.
No chyba ze Allegri zamknie nam wszystkim usta :doh:

LukaszG / DLuGi

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 23 kwietnia 2018, 21:34

Nawet jak Allegri wygra wszystkie pozostałe mecze, a tym samym zdobędzie kolejne mistrzostwo i ten śmieszny Puchar Włoch, to i tak jest do zwolnienia.

Bukol87 pisze:Ponadto, nikt tej waszej pisaniny w Turynie nigdy nawet nie przeczytał. Piszecie dla siebie i do siebie.
MRN

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 13 razy
Otrzymał podziękowanie: 205 razy

Nieprzeczytany post 23 kwietnia 2018, 21:39

Allegri już nic nie zrobi, nawet ja jako jego obrońca straciłem w niego wiarę podobnie jak w tę drużynę, która jest rozsypana.
Mecze oczywiście obejrzę do końca bo później w czasie przerwy będzie mi brakowało nawet tak gównianego Juventusu ale mam dość tego sezonu jak dawno dotąd. Niech już kończy się ten sezon i człowiek odpocznie od futbolu bo po zakończeniu Serie A będzie zastój dla mnie. Liczę na świeżość w nowym sezonie, także, choć ciężko mi to przyznać na ławce trenerskiej bo kolejnego takiego sezonu z jeszcze większą ilością kontuzji nie wytrzymam nerwowo.

Obrazek
Poprostu

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 38 razy
Otrzymał podziękowanie: 41 razy

Nieprzeczytany post 24 kwietnia 2018, 01:29

Dyrektor Top Calcio, Fabio Ravezzani:
Conte zgłosił się do Juve z chęcią powrotu. Nasi mu stanowczo odmówili czym się Antek obraził bo chciał przynajmniej się spotkać z naszym zarządem.
Zaczniemy szukac trenera tylko w przypadku jak Allegri sam zdecyduje, że chce odejść.
Podoba się nam Carrera.

MRN

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 24 kwietnia 2018, 07:13

Jeżeli to prawda to dobrze zarząd postąpił. Conte niech spada i trzyma się jak najdalej Juve. Obraził się ? To coś nowego :lol:

Obrazek
Sorek21

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 24 kwietnia 2018, 08:16

Jeśli chodzi o motywowanie piłkarzy to akurat Allegri może Conte buty czyścić.

MRN

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 24 kwietnia 2018, 08:19

No to niech motywuje Chelsea, intery czy Napoli...w Juve nie ma dla niego miejsca na szczęście.

Obrazek
binio

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 24 kwietnia 2018, 08:57

Conte ma huśtawki nastrojów, z takim trenerem ciężko budować coś na dłużej. Cenię go ale wolę Maxa, bo daje większą stabilizację. Poza tym czy Conte prowadzi swoje zespoły w jakiś wyjątkowy sposób? Pierwszy sezon u nas wyglądał super, wszyscy zapierniczali na 120% a potem wszystko wróciło do stanu wyjścia jeśli chodzi o wizualny aspekt gry.

Conte nie gwarantuje ani ładnej gry ani dobrej taktyki na rywali więc niech się błąka gdzie mu płacą, nas niech omija z daleka.

Obrazek
wagner

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 24 kwietnia 2018, 10:12

Poprostu pisze:Dyrektor Top Calcio, Fabio Ravezzani:
Conte zgłosił się do Juve z chęcią powrotu. Nasi mu stanowczo odmówili czym się Antek obraził bo chciał przynajmniej się spotkać z naszym zarządem.
Jeśli to prawda to nic tylko przyklasnąć takiej decyzji :bravo: Pewnie do teraz Conte kolejne żyłki pękają.

kd pisze:Milan wyrwał tylko cegiełkę z naszego muru, u nas mur stoi z małą dziurą, oni postawili ta cegłę i myślą że mają mur.
B@rt

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 7 razy
Otrzymał podziękowanie: 22 razy

Nieprzeczytany post 24 kwietnia 2018, 10:50

Myślę, że intensywność gry, jaką prezentował Juventus w sezonie 2011/12 to marzenie większości tego forum, bo takiego zaangażowania nam już od dawna brakuje.

Głównym problemem Conte jest jego charakter. Humorzasty, nie wytrzymuje krytyki, od razu na wszystkich się obraża, oskarża szefów klubu, piłkarzy, płacze na konferencjach, że jest sam jak palec, a cały świat się na niego uwziął. Do tego bardzo szybko się wypala psychicznie w nowym miejscu pracy. Raczej żaden klub, który chce kierować się jakąś długofalową wizją, nie może sobie pozwolić na trenera z taką huśtawką nastrojów. Zaliczam się do zwolenników kulturalnego pożegnania Maxa, bo tutaj też już perspektyw na postęp nie widzę. Absolutnie jednak nie chciałbym, aby jego miejsce z powrotem zajął Conte.

Poprostu

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 38 razy
Otrzymał podziękowanie: 41 razy

Nieprzeczytany post 24 kwietnia 2018, 13:50

Kandydaci na stanowisko Allegro według Tuttosport

1. Inzaghi
2.Zidane
3.Carrera
4.DD

Alexinhio-10

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 20 razy
Otrzymał podziękowanie: 12 razy

Nieprzeczytany post 24 kwietnia 2018, 14:06

Maly pisze:parafrazując słowa Maksia przed meczem
Max Allegri pisze:Jeszcze nieco ponad miesiąc temu bylibyśmy więcej niż szczęśliwi mają punkt przewagi nad Napoli
a teraz już prawdziwa konfa
Max Allegri pisze:Napoli zasługuje na uznanie za zwycięstwo, ale nie stworzyło sobie praktycznie żadnych 100% szans
mówi trener, którego drużyna nie oddała żadnego strzału na własnym stadionie, a jedyny niecelny widniejący w statystykach to wolny kopnięty w mur (rykoszet), czyli strzał zablokowany
dawid91 pisze:Statystyka faktycznie żałosna, ale też nieoddająca tego co działo się w meczu.
obejrzyj sobie mecz jeszcze raz, już bez emocji bo znasz wynik ;]

w ogóle to ciekawe... z Realem stworzyliśmy sobie z gry jedną sytuację u siebie, z Napoli żadnej, czy jest drugi tak daremny zespół w ofensywie jak my?

rok temu uratował się przejściem na 4231, w lecie dostał zawodników pod to 4231 ale kompletnie z tego nie skorzystał dalej grając starym składem, czym więc może uratować się teraz?
Sorek21 pisze:Rok temu trzeba było pożegnać Allegriego a nie Leo.Teraz ani stopera do pary z Chiellinim ani trenera.
dokładnie to pisałem po odejściu Bonu to każdy pisał, żem głupi bo trener ważniejszy niż zawodnik a jak mówiłem, że Bonuc to zawodnika na 5 lat a Maks trener na max sezon to nikt nie wierzył... zresztą to samo było 2-3 lata temu jak pisałem, że za Allegriego gramy coraz gorzej a jego wybory personalne są głupie i trzeba go jak najszybciej wywalić ;] mój podpis wiecznie prawdziwy...

Arsenalu zabierz go :pray:
:hellyes:

Nie zddzierze kolejnego sezonu ogladajac ta kupe.

ODPOWIEDZ