Mercato (LATO 2018) DYSKUSJA
- Poprostu
- Juventino
- Podziekował: 38 razy
- Otrzymał podziękowanie: 41 razy
Szczerze to nie mam nic przeciwko. SMS+ Can+Martial +Felipe Luis i znowu będę kochał Marotte. Nawet przy sprzedaży Sandro i Dybalijakku1 pisze:Tak, ale zdaje mi sie, ze taki scenariusz to tylko i wylacznie przy sprzedazy DybaliPoprostu pisze:@jakku
Jak zwykle robisz mi dobrze fajnymi informacjami. :hellyes:.
.
- jakku1
- Juventino
To znaczy, jesli teraz bym dostał ofertę za Dybałę i Sandro opierwajace kolejno na 150m euro i 50m euro, to bez wahania bym sprzedał jednego i drugiego. Pod warunkiem oczywiscie, ze za te pieniadze kupiłbym dajmy na to Griezmanna, Milinkovicia-Savicia i kogoś do obrony.
Po takich przetasowaniach druzyna bylaby zwyczajnie silniejsza.
Po takich przetasowaniach druzyna bylaby zwyczajnie silniejsza.
Zapraszam tez na moje konto na twitterze => https://twitter.com/jakku113 

- Piotr Juvefan
- Juventino
Ten Wasz Felipe Luis złamał nogę i najprawdopodobniej nie pojedzie na mundial. Czy jest sens interesowania się tym zawodnikiem? Pomijając to,że ja nie chciałbym sprzedaży Sandro.
2) Wcale mnie to nie dziwi , sam byłem za nim.
3) Zbędny transfer
4) To byłoby typowe osłabienie jak co sezon.
5) Tak jak pisałem wyżej złamał nogę i nie jest już najmłodszy
6) Nie jestem fanem jego powrotu,ale wiem na co tego piłkarza stać,więc warto wziąć go pod uwagę
7) Jest zbyt drogi a My powinniśmy szukać tańszego zmiennika dla Higuaina.
8) Wojtek z Donnarumą na zmianę? Nie wiem czy możemy sobie pozwolić na taki luksus,ale chciałbym.
1) Mam nadzieje,że taki będzie i to bez sprzedaży kluczowych graczy.jakku1 pisze:Wszytko z VS:
1. Bedzie BARDZO gruby transfer do pomocy [dobre zrodlo].
2. Bardzo zainteresowani jestesmy Cancelo [dobre zrodlo].
3. Powaznie myslimy o Martialu [dobre zrodlo].
4. Alex Sandro odchodzi [dobre zrodlo].
5. Od lat bardzo podoba nam sie F. Luis [dobre zrodlo].
6. Podobno powaznie myslimy o sprowadzeniu Pogby z powrotem do Turynu [mniej dobre zrodlo].
7. Morata podobno chce odejsc z Chelsea i poprzez swojego agenta skontaktował się z pytaniem, czy nie bylibysmy zainteresowani [mniej dobre zrodlo].
8. Donnarumma... To bedzie ciekawe okienko.
2) Wcale mnie to nie dziwi , sam byłem za nim.
3) Zbędny transfer
4) To byłoby typowe osłabienie jak co sezon.
5) Tak jak pisałem wyżej złamał nogę i nie jest już najmłodszy
6) Nie jestem fanem jego powrotu,ale wiem na co tego piłkarza stać,więc warto wziąć go pod uwagę
7) Jest zbyt drogi a My powinniśmy szukać tańszego zmiennika dla Higuaina.
8) Wojtek z Donnarumą na zmianę? Nie wiem czy możemy sobie pozwolić na taki luksus,ale chciałbym.

- wagner
- Juventino
Jest sens.Piotr Juvefan pisze:Czy jest sens interesowania się tym zawodnikiem
To Ci już teraz napiszę, że się rozczarujesz.Piotr Juvefan pisze:(...)i to bez sprzedaży kluczowych graczy.
kd pisze:Milan wyrwał tylko cegiełkę z naszego muru, u nas mur stoi z małą dziurą, oni postawili ta cegłę i myślą że mają mur.
- Piotr Juvefan
- Juventino
Dla Atletico jego sprzedaż ma na pewno sens. Nie wiadomo czy dojdzie do swojej formy :roll:wagner pisze:Jest sens.Piotr Juvefan pisze:Czy jest sens interesowania się tym zawodnikiem

- jakku1
- Juventino
Nie jestem pewien czy sprzedaz Alexa Sandro i zakupienie za te pieniadze dajmy na to Kasmirskiego i Cancelo to byłby jakis zły deal. Wrecz przeciwnie, patrzac na gre Sandro w tym sezonie ja mam zwyczajnie wrazenie, ze najlepiej by bylo gdybysmy sprzedali chłopaka za jakies dobre pieniadze i kupili kogos, kto jednak bedzie wygladal duzo lepiej na tej lewej stronie niz Brazylijczyk.
Boki obrony Kasmirski, Spinazzola, Cancelo i De Sciglio wygladaja bardzo fajnie.
Powrót Pogby to moim zdaniem baaaardzo ciezki temat i predzej wyciagniemy z Lazio Milinkovicia-Savicia niz Francuz do nas wroci.
Boki obrony Kasmirski, Spinazzola, Cancelo i De Sciglio wygladaja bardzo fajnie.
Powrót Pogby to moim zdaniem baaaardzo ciezki temat i predzej wyciagniemy z Lazio Milinkovicia-Savicia niz Francuz do nas wroci.

- dimebag11
- Juventino
- Podziekował: 79 razy
- Otrzymał podziękowanie: 23 razy
Według mnie wcale nie wyglądają fajnie. Po pierwsze z tego co mi wiadomo, to prawo do pierwokupu Cancelo ma Inter i jestem niemal pewny, że z niego skorzystają, więc nie mam pojęcia skąd się biorą plotki łączące go z Juve. Po drugi lewa obrona z 33 letnim Brazylijczykiem i Włochem, który w tym sezonie nie zachwyca nawet w Atalancie, to przy obecnej obsadzie Sandro/Asamoah to i tak poziom niżej.jakku1 pisze:
Juve jest miłością całego mojego życia. Jest powodem do radości i dumy, ale i przyczyną frustracji i rozczarowań. Jest źródłem niesamowitych emocji, tworzącym prawdziwą i niekończącą się opowieść o miłości. - Gianni Agnelli
- dimebag11
- Juventino
Według mnie wcale nie wyglądają fajnie. Po pierwsze z tego co mi wiadomo, to prawo do pierwokupu Cancelo ma Inter i jestem niemal pewny, że z niego skorzystają, więc nie mam pojęcia skąd się biorą plotki łączące go z Juve. Po drugi lewa obrona z 33 letnim Brazylijczykiem i Włochem, który w tym sezonie nie zachwyca nawet w Atalancie, to przy obecnej obsadzie Sandro/Asamoah to i tak poziom niżej.jakku1 pisze:
Juve jest miłością całego mojego życia. Jest powodem do radości i dumy, ale i przyczyną frustracji i rozczarowań. Jest źródłem niesamowitych emocji, tworzącym prawdziwą i niekończącą się opowieść o miłości. - Gianni Agnelli
- jakku1
- Juventino
Co do prawej flanki jesli chodzi o Cancelo - zgoda. Co do lewej, Kasmirski to moim zdaniem w tym sezonie pilkarz grajacy co najmniej klase lepiej od Sandro.dimebag11 pisze:Według mnie wcale nie wyglądają fajnie. Po pierwsze z tego co mi wiadomo, to prawo do pierwokupu Cancelo ma Inter i jestem niemal pewny, że z niego skorzystają, więc nie mam pojęcia skąd się biorą plotki łączące go z Juve. Po drugi lewa obrona z 33 letnim Brazylijczykiem i Włochem, który w tym sezonie nie zachwyca nawet w Atalancie, to przy obecnej obsadzie Sandro/Asamoah to i tak poziom niżej.jakku1 pisze:

- dimebag11
- Juventino
@jakku1
Raczej rzadko oglądam ligę hiszpańską, a Atletico widziałem kilka razy w LM i LE, więc ciężko mi powiedzieć w jakiej formie jest w tym sezonie Filipe Luis (który ponoć złamał kość strzałkową). Wiadomo też, że oprócz kilku dobrych meczów, to w obecnej kampanii Alex Sandro prezentuje się przeciętnie, by nie powiedzieć słabo. Niemniej jednak jestem przekonany, że większa jest szansa na to, iż do formy wróci nasz Brazylijczyk niż jego rodak z Atletico utrzyma wysoki poziom przez powiedzmy jeszcze dwa lata. Osobiście nie pchałbym się w obrońcę starszego niż 29-30 lat, bo nie jest on gwarantem żadnej stabilizacji i przerabialiśmy to już kilka razy (Evra, Dani Alves).
Aczkolwiek jeśli miałby przyjść do nas Spinazzola i Darmian, który może też grać na lewej flance, to niech już kupują tego Kasmirskiego albo przedłużają kontrakt z Asamoahem, jeśli tak bardzo nasi działacze chcą chociaż częściowo sfinansować letnie mercato sprzedażą Sandro.
Raczej rzadko oglądam ligę hiszpańską, a Atletico widziałem kilka razy w LM i LE, więc ciężko mi powiedzieć w jakiej formie jest w tym sezonie Filipe Luis (który ponoć złamał kość strzałkową). Wiadomo też, że oprócz kilku dobrych meczów, to w obecnej kampanii Alex Sandro prezentuje się przeciętnie, by nie powiedzieć słabo. Niemniej jednak jestem przekonany, że większa jest szansa na to, iż do formy wróci nasz Brazylijczyk niż jego rodak z Atletico utrzyma wysoki poziom przez powiedzmy jeszcze dwa lata. Osobiście nie pchałbym się w obrońcę starszego niż 29-30 lat, bo nie jest on gwarantem żadnej stabilizacji i przerabialiśmy to już kilka razy (Evra, Dani Alves).
Aczkolwiek jeśli miałby przyjść do nas Spinazzola i Darmian, który może też grać na lewej flance, to niech już kupują tego Kasmirskiego albo przedłużają kontrakt z Asamoahem, jeśli tak bardzo nasi działacze chcą chociaż częściowo sfinansować letnie mercato sprzedażą Sandro.
Ostatnio zmieniony 22 kwietnia 2018, 19:27 przez dimebag11, łącznie zmieniany 1 raz.
- Piotr Juvefan
- Juventino
ale czemu Wy nie bierzecie pod uwagę,że na ten moment On jest połamany i nie wiadomo jak z nim będzie po kontuzji? Nie rozumiem tego 

- pumex
- Juventino
Dobrze wiemy, że Cancelo nie nadaje się do gry na prawej obronie, chyba że przeciwko ligowym ogórom. Zbyt słaby, by grać w defensywie, zbyt słaby, by grać w ofensywie kosztem np Bernardeschiego czy Costy. Bez sensu kandydatura.jakku1 pisze:Boki obrony Kasmirski, Spinazzola, Cancelo i De Sciglio wygladaja bardzo fajnie
Jak zwykle całość będzie się rozbijać o interpretację "bardzo grubego transferu". Dla nas to przykładowo Milinković-Savić lub Kroos, dla Marotty może to być Pellegrini za 40 milionów €.jakku1 pisze:1. Bedzie BARDZO gruby transfer do pomocy [dobre zrodlo].

- jakku1
- Juventino
Ano wlasnie, nie wiem na ile jestes na biezaco z gra Interu w tym sezonie, ale Cancelo caly sezon gra jako prawy obronca. I ogarnia jednak tę defensywę. Poczytaj opinię kibiców jeśli nie oglądałeś za czesto Portugalczyka w akcji ;-). W dodatku jego styl gry podobno bardzo pasuje do szukanego przez nas profilu gracza.pumex pisze:Dobrze wiemy, że Cancelo nie nadaje się do gry na prawej obronie, chyba że przeciwko ligowym ogórom. Zbyt słaby, by grać w defensywie, zbyt słaby, by grać w ofensywie kosztem np Bernardeschiego czy Costy. Bez sensu kandydatura.jakku1 pisze:Boki obrony Kasmirski, Spinazzola, Cancelo i De Sciglio wygladaja bardzo fajnie
A co do transferu do Interu, to podobno mediolanczycy maja jakies klopoty w dwoch sprawach: dogadanie sie z Valencia co do kwoty wykupu (ta jest obecnie ustawiona na 30 czy 35m euro i Inter podobno nie ma takich pieniedzy) i dogadanie sie z pilkarzem co do jego pensji (my mozemy dac mu 3m rocznie, Inter juz nie).
Aczkolwiek, maja prawo pierwokupu i to jest oczywiscie najwiekszy problem.