Mercato (LATO 2018) DYSKUSJA

Wszystko o transferach Juventusu, wasze przewidywania, opinie, najnowsze informacje.
Zablokowany
Poprostu

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 38 razy
Otrzymał podziękowanie: 41 razy

Nieprzeczytany post 17 kwietnia 2018, 09:22

Zdaniem dzisiejszego GDS Bayern prowadzi z wami wyścig o Martiala na którego będzie trzeba wyłożyć z 50 baniek. Francuz w Utd obecnie zarabia 5mln euro i tyle my też chcemy mu dać. Ja osobiście uważam, że jeżeli faktycznie go chcemy to wyląduje u nas bo Mou jest strasznie napalony na Sandro.

Jedno z marzeń ludzi z JP, Sidibe nabawił się kontuzji kolana w niedziele. Z boiska został zniesiony na noszach, więc to chyba coś poważnego.

Adrian27th

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 4 razy

Nieprzeczytany post 17 kwietnia 2018, 09:40

Naprawdę chcemy wymienić duet Asamoah - Sandro na Spinazzola Luis?

Kryminał.

Po cholerę nam Grizzmann skoro mamy z duet dający 50+ bramek w sezonie? Mało tego, mamy Coste który pokazuje ze jest top skrzydłowym i Berne który tez grał już swietnie.

Khedira Pjanic Can Matuidi Marchsio Sturaro Bentancur.
To naprawdę jest dobra pomoc.

Brakuje nam top prawego o utrzymanie czołowych zawodników.

Ew. Dosw środkowy niby by się przydał,
aczkolwiek na 2 miejsca będzie 5, a z Howedesem 6.

"It seems today, that all You see, it's violence in movies and sex on Tv..."
"per noi altri terza stella, per voi altri terzo dito!"
Pumex pisze:Francuz (Pogba) nie ma najmniejszych szans na realną walkę o pierwszy skład.
Astarot

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 17 kwietnia 2018, 09:42

ForzaItanimulli3vujcm pisze:Co do Cana. Szczerze? Do nas on nie przejdzie, gdyby miał przejść do Juventusu, to by już to ogłosił - Juventus już odpadł z CL.
Astarot pisze:Teoretycznie jesteśmy samowystarczalni jednak 1 rok pracy Marotty gdzie byliśmy 100 na minusie, nowy stadion czy projekt Continassa - to wszystko się za nami ciągnie.
Szczerze? Ja tych bajek nie kupuje, bo to są zwykłe wymówki - po prostu klub ma zarabiać nie tylko na siebie ale też na Jego dygnitarzy. To wszystko to są preteksty do wymówek.
Bez urazy ale to samo mogą/ mogłyby powiedzieć Twoje dzieci. Twój syn chce nową drogą zabawkę a tatuś mówi mu: "synku kupiliśmy własnie nowe mieszkanie - spłacał kredyt, kupiłem nowy samochód - spłacam kredyt w związku z czym nie stać nas w tym miesiącu". To wymówka? Nie - to finansowe realia. Z Juventusem jest tak, że u nas nikt nie będzie dokładał do interesu - klub ma być samowystarczalny tak jak choćby Bayern Monachium - którego drogą nota bene kroczymy. A żeby osiągać większe zyski trzeba zaryzykować/zainwestować jak niegdyś Arsenal w Emirates Stadium. Nie muszę chyba przypominać jaką biedę The Gunners klepali z powodu nieudanych inwestycji w nieruchomości ale z biegiem czasu się to opłaciło.

Pole czysto sportowe - inwestycja w piłkarzy to tylko jedna z wielu dróg rozwoju klubu. Niech mi ktoś przypomni jakież to sukcesy w ostatnich latach osiągnęło ManU, że stało się najbogatszym klubem na świecie? ... Wielki Manchester zakończył się w 2011 r. - minęło 7 lat a oni dalej są magnatem -baaa wręcz poszerzają swoje wpływy. Jak to robią? Ano budują od wielu lat produkt i inwestują w niego i my chcemy robić to samo.

Utrzymywanie poziomu sportowego idące w parze z inwestycjami w naszą markę "J" to droga, którą obrał zarząd i skrzętnie ją realizuje. Dzisiejszy klub nie jest drużyną piłkarską - ma być wszechobecnym produktem i to stara się stworzyć Agnelli.

kubraczek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 17 kwietnia 2018, 10:05

Robaku pisze:Jeśli Griezmann in to Sandro out - ale możę i Miralem? Dzisiaj wrzucił fotke swojego Edina wkoszulce ManU, więc to nic nie znaczy, nawet jest za mocne, ale zainteresowanie PSG?
Griezmann to tylko utopijne marzenia. Chyba nie stać nas na jego pensję, która jest kosmiczna a mówi się, że ma być jeszcze wyższa. Martial chyba faktycznie jest w naszym zasięgu finansowym, ale czy jego transfer ma sens? Moim zdaniem tylko w przypadku jeśli chcielibyśmy pożegnać się z kimś z grona: Costa, Cuadrado, Pjaca, Berna, Mandzukic czy Dybala.

Motoryzacja to nasza pasja - https://moto-przestrzen.pl/
albertcamus

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 17 kwietnia 2018, 11:22

Ciągle czytam tylko temat z INFORMACJAMI, ale brakowało mi trochę radości z życia po usunięciu wyrostka robaczkowego, więc wszedłem i w DYSKUSJE.

Panowie, bez spiny. Media muszą o czymś pisać, żeby się ich gazety sprzedawały, a liczba kliknięć w Internecie zadowalała reklamodawców. Nie będzie żadnej wymiany Dybiego na Griezmanna. Bo, po pierwsze, byłoby to bez sensu, a po drugie, nasi Południowcy świetnie się razem czują i rozumieją na boisku. Igła, Dybi, Douglas, Juan - zostaną na bank. Berna oczywiście też.
Co zmienimy w tym okienku? Na pewno kupimy jakiegoś drugiego bramkarza. Mam nadzieję, że Barzagli odejdzie na emeryturę i na trzeciego stopera w kolejności (biedny Daniele :prochno: ) wejdzie Caldara.
Nie wiem jak bardzo prawdziwe są informacje o agencie Asy i jego rozmowach z Interem (nie ma on przypadkiem w stajni jakichś innych piłkarzy, na temat których mógłby rozmawiać?), ale Spinazzola na spokojnie naszego Ghańczyka zastąpi. Odejście Alexa Sandro? Źle, jeśli nasz Brazol odzyska formę. Dobrze, jeśli jej nie odzyska, a my weźmiemy gruby hajs :prochno: 50/50 - decyzja zarządu, Alexa i Pana Boga.
W każdym razie, moim zdaniem, Alex Sandro oraz Asamoah, to nie są gracze, za którymi trzeba by było płakać.
Najbardziej martwi prawa obrona. MDS łamliwy, choć kiedy grał, to dawał naprawdę radę. Przyjdzie zakurzony Darmian i zostajemy z dwoma niepewnymi Włochami na tak ważnej pozycji? No nie bardzo. Jeśli już Lichy miałby odejść, to MDS powinien pełnić rolę tylko zmiennika.
Do pomocy niech przyjdzie Can, wywalmy Sturaro oraz zapewnijmy godną emeryturkę Claudio w USA, bo u nas już i tak nie pogra.
Pjanic, Bentancur, Can, Khedira, Matuidi - trochę mimo wszystko brakuje jakości, takiego przypierniczenia. Głównie ze względu na to, że ci piłkarze są mniej, niż bardziej w formie podczas całego sezonu. Przydałaby się gwiazda do pomocy, oj przydała.

Obstawiam, że na włoski ZUS zamienią nas Buffon i Barzagli, a Claudio będzie chciał grać, więc poleci sobie dorobić do USA. Chciałbym, żeby Lichego zastąpił ktoś naprawdę ogarnięty (Darmian mnie nie przekonuje, nie chcę dwóch nijakich Włochów na bardzo ważną pozycję), do pomocy (oprócz Cana) przyszedł TOP, a do Sandro na lewej dołączył Spinazzola.

Szczęsny - X (MDS), Benatia (Rugani), Chiellini (Caldara), A. Sandro (Spinazzola) - Pjanic, Can, X (Khedira, Matuidi, Bentancur) - Dybala, Higuain, D. Costa (Berna, Cuadrado, Mandzukic)

[Pjacę przetrzymałbym jeszcze rok na wypożyczeniu]

dimebag11

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 79 razy
Otrzymał podziękowanie: 23 razy

Nieprzeczytany post 17 kwietnia 2018, 11:32

Adrian27th pisze:Naprawdę chcemy wymienić duet Asamoah - Sandro na Spinazzola Luis?

Kryminał.

Po cholerę nam Grizzmann skoro mamy z duet dający 50+ bramek w sezonie? Mało tego, mamy Coste który pokazuje ze jest top skrzydłowym i Berne który tez grał już swietnie.

Khedira Pjanic Can Matuidi Marchsio Sturaro Bentancur.
To naprawdę jest dobra pomoc.

Brakuje nam top prawego o utrzymanie czołowych zawodników.

Ew. Dosw środkowy niby by się przydał,
aczkolwiek na 2 miejsca będzie 5, a z Howedesem 6.
1) Też nie podobają mi się plotki odnośnie naszej nowej lewej flanki Felipe Luis/Spinazzola w zamian za Sandro/Asamoah. Gracz Atletico to niby dość uznane nazwisko, ale po rozpoczęciu nowego sezonu będzie miał już ukończone 33 lata, a Brazylijczycy raczej nie są tak "żywotni" jak Włosi (niby Evra przychodził do Juve w podobnym wieku, ale według mnie to był piłkarz o klasę lepszy, a ponadto występował wcześniej w Italii). Natomiast Spinazzola po niezłym poprzednim sezonie w tym nie zachwyca i nie rozumiem podniecenia tym transferem części kibiców.
2) Transfer Griezmanna miałby sens przy dobrej sprzedaży Dybali, bo jak już pisałem wcześniej klauzula w wysokości 100 mln € za takiego gracza to jak promocja w dzisiejszych czasach. Paulo niby strzela dość dużo bramek, ale w większości są to gole przeciwko słabszym drużynom. Natomiast w LM rzadko kiedy jest decydującym zawodnikiem, a jego obecność na boisku sprawia, że nasza gra wygląda wolniej.
3) Pomoc: Khedira, Pjanic, Can, Matuidi, Marchsio, Sturaro, Bentancur może i wygląda nieźle na papierze, ale zachwycająca to ona nie jest. Dodatkowo chyba to już ostatni sezon Claudio w Juve, bo nie gra nawet w meczach z ligowymi średniakami. Ze Sturaro też bym się chętnie pożegnał, więc w jego miejsce przydałby się ktoś konkretny.
4) Odnośnie prawej obrony, to koniecznie musimy się wzmocnić. Jak ktoś wcześniej napisał, jeden z ciekawszych zawodników na tą pozycję czyli Sidibe z Monaco został ostatnio zniesiony na noszach i nie wiadomo czy pojedzie na MŚ do Rosji. Ogólnie to dość ciężko będzie znaleźć kogoś dobrego na prawą flankę.

Juve jest miłością całego mojego życia. Jest powodem do radości i dumy, ale i przyczyną frustracji i rozczarowań. Jest źródłem niesamowitych emocji, tworzącym prawdziwą i niekończącą się opowieść o miłości. - Gianni Agnelli
Hubson

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 17 kwietnia 2018, 14:35

Wszystkie media w Anglii trąbią że Mou chce sprzedać Pogbe i Martiala. Coś długo Paulo nie pobył w "domu" :smile:
Chciałbym go z powrotem, ciekawe za ile byłby do wzięcia :D Jeśli Marotta kupiłby go teraz za 50-60baniek to deal życia :D

Sorek21

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 17 kwietnia 2018, 14:40

Pogba + Pjanić + przecinak

Pomarzyć zawsze można...

Shadow Marshall

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 17 kwietnia 2018, 14:42

Murarz widzę ma swoją wizję i jak ktoś mu podskakuje to odpada. Zdarza się. Osobiście wątpię w powrót Pogby do Juve. Prędzej pójdzie do PSG, City czy może nawet Realu.

Poprostu

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 38 razy
Otrzymał podziękowanie: 41 razy

Nieprzeczytany post 17 kwietnia 2018, 14:44

Oprócz PSG nie widzę nikogo kto chciałby kupić Pogbe.

stahoo

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 17 kwietnia 2018, 14:54

Osgiliath pisze:Wg Agrestiego rozpoczęliśmy z Boca negocjacje w sprawie wyeliminowania z dealu w sprawie Bentancura zapisu, wg którego Boca ma prawo do 50% hajsu za przyszłą sprzedaż z Juve. Ponoć mocno wierzymy w chłopaka i raczej nie szykuje się jego sprzedaż.
Wierzymy w Bentacura, ale eliminujemy zapis przez który zaorbimy mniej na sprzedaży :smile:

B@rt

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 7 razy
Otrzymał podziękowanie: 22 razy

Nieprzeczytany post 17 kwietnia 2018, 15:04

Ja do tej pory nie rozumiem, jak Marotta mógł się zgodzić na taką klauzulę, ona jest uwłaczająca. I jak to ma teraz wyglądać? Co im Beppe zaoferuje? Angelici już w historii z Tevezem pokazał jakie ma podejście do piłkarzy i do interesów z innymi klubami, nie ma opcji, żeby odpuścił niemal pewny solidny zarobek.

Wesoł

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 17 kwietnia 2018, 15:27

Heh, a tak mi się zrodziła w głowie ostatnio wizja, że bardzo spoko byłoby takie Mercato Synów Marnotrawnych, czyli wciągnięcie Pogby i Moraty :) Idealnie by uzupełnili naszą kadrę. Pogba dodałby trochę magii do pomocy, Alvaro mógłby zmieniać Higuaina, a kto wie czy by nam się nie objawił jako lewoskrzydłowy - znacznie szybszy od Mandzukicia, a i wyskakiwanie do główek ma na bardzo wysokim poziomie, więc moglibyśmy kultywować naszą taktykę z dalekimi crossami w strefę prawego obrońcy przeciwnika :)

Nie dać odejść nikomu ważnemu, dodać prawego obrońcę i lecę do buka, żeby tę cholerną LM obstawić.

Ale tutaj lekko przyfantazjowałem, bo bez sprzedaży raczej na takie wydatki sobie nie pozwolimy. No ale fajna koncepcja.

"Życie to jedna wielka impreza, rób wszystko żeby nie być na niej kelnerem"
Vego

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 17 kwietnia 2018, 17:06

Z Pogbą to raczej największym problemem byłaby wysokość kontraktu, ale w ten transfer to ciezko mi uwierzyć, choć jakoś nie słyszy się ze strony klubu ani o zainteresowaniu, ani o jego braku, a jak wiemy w Juventus lubią ciche transfery, bo im więcej mówią i piszą tym prawdopodobieństwo spada.Od Alvaro wolę jednak Martiala, choć na Hiszpana nie będę narzekał.

Lucas87

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 17 kwietnia 2018, 17:13

a ja nie wolę, żadnego z nich...obaj to półprodukty, a odpady z innych klubów, nie są nam potrzebne, tym bardziej, że za rok znowu morata może zechcieć do realu...griezmann, cavani, itp., takie powinny być transfery, a dybale pogonić za 150 k.

SANCTI PER FIDEM VICERUNT REGNA OPERATI SUNT IUSTITIAM.
Zablokowany