Mercato (LATO 2018) DYSKUSJA
- Piotrekmmz
- Juventino
Jarałbym się transferem Moussy Dembele, mimo jego zaawansowanego wieku. Strasznie niedoceniany piłkarz.
- Hubson
- Juventino
Zatrzymać Sandro i Dybale i to już będzie połowa sukcesu. Wzmocnić środek pola. Marzenie to oczywiście dwójka Can-Savić. Co z tego będzie? "We will see what time will tell..."
Jeśli Dybala zostanie, nie widzę konieczności wzmacniania ataku. Higuain,Berna, Cuadrado, Dybala, Costa, Mandżur... jest ok.
Obrona - Kurzawa , o jezusie, chce go! Do tego Spinazzolla i Darmian na boki i jest cacy a wtedy Asamoah niech robi co chce, choć chciałbym żeby jednak został z nami. Na środek obrony Caldara z Ruganim powinni powoli wchodzić w zastępstwie starej gwardii. Barzagliego widziałbym w szerokiej kadrze jako mentora i w razie draki, uzupełnienie składu. Pierwszy bramkarz - Wojtek. Jeśli Gigi miałby ochotę, chętnie widziałbym go jeszcze na chociażby jeden sezon na ławce, bądź w przypadku eksplozji megamocnej formy (po raz któryś już) w wyjściowym składzie.
Jeśli Dybala zostanie, nie widzę konieczności wzmacniania ataku. Higuain,Berna, Cuadrado, Dybala, Costa, Mandżur... jest ok.
Obrona - Kurzawa , o jezusie, chce go! Do tego Spinazzolla i Darmian na boki i jest cacy a wtedy Asamoah niech robi co chce, choć chciałbym żeby jednak został z nami. Na środek obrony Caldara z Ruganim powinni powoli wchodzić w zastępstwie starej gwardii. Barzagliego widziałbym w szerokiej kadrze jako mentora i w razie draki, uzupełnienie składu. Pierwszy bramkarz - Wojtek. Jeśli Gigi miałby ochotę, chętnie widziałbym go jeszcze na chociażby jeden sezon na ławce, bądź w przypadku eksplozji megamocnej formy (po raz któryś już) w wyjściowym składzie.
- wagner
- Juventino
Jarałbym się tym transferem. Trudno wyobrazić sobie lepszego zawodnika na lewą obronę. Nie wierzę, że Atletico jest w stanie go puścić po raz drugi.Przemo90 pisze:F. Luis niby ma byc celem nr 1 na miejsce Sandro - Calciomercato
Oglądasz może mecze Romy? Jesteś w stanie ocenić Kolarova jego grę i jego wpływ na drużynę w defensywie i ofensywie. To właśnie to mógłby dać ten transfer.B@rt pisze:Co miałby nam dać taki transfer?
kd pisze:Milan wyrwał tylko cegiełkę z naszego muru, u nas mur stoi z małą dziurą, oni postawili ta cegłę i myślą że mają mur.
- Karowiew
- Juventino
Ciekawe, czy jest coś na rzeczy z tym Martialem. Bo plotki głosiły, że nasze kierownictwo podjęło kroki sondujące zarówno chęci zawodnika w kwestii przejścia do JUVE, jak i to, czy MU jest otwarte na interes z nami.
W kwestii kalibru tego gracza, to się nie wypowiadam - Premiership oglądam od wielkiego święta, ale chętnie poczytam opinie na jego temat
W kwestii kalibru tego gracza, to się nie wypowiadam - Premiership oglądam od wielkiego święta, ale chętnie poczytam opinie na jego temat
"(…) mówmy o przykrych rzeczach, ale… eee… musi… przejście na emeryturę musi być na tyle późne, że oczekiwany przeciętny oczywiście, oczekiwana przeciętna długość życia nie była bardzo długa" - Jacek Rostowski
- DonPatch
- Juventino
- Podziekował: 2 razy
- Otrzymał podziękowanie: 2 razy
Przyjmuje możliwość sprzedania Dybali, ale Sandro już absolutnie nie. Jeżeli sprzedamy Argentyńczyka (min 170mln powinno wpaść), powinniśmy zrobić wszystko, aby pozyskać SMSa i Bellerina. Jeżeli do tego udałoby się sprowadzić Cana i nie sprzedać Sandro, byłaby rewelacja.
Felipe Luis? Nie wiem, jaką prezentuje formę teraz, ale pamiętam go jako jednego z wyróżniających się piłkarzy mocnego Atletico. Patrząc na formę Alvesa i naszego Piszczka (którego chciałbym w Juve, ale to nierealne), wiek nie jest dla mnie jakąś wielką przeszkodą. Ktoś może powiedzieć coś więcej na temat jego aktualnej formy?
Felipe Luis? Nie wiem, jaką prezentuje formę teraz, ale pamiętam go jako jednego z wyróżniających się piłkarzy mocnego Atletico. Patrząc na formę Alvesa i naszego Piszczka (którego chciałbym w Juve, ale to nierealne), wiek nie jest dla mnie jakąś wielką przeszkodą. Ktoś może powiedzieć coś więcej na temat jego aktualnej formy?

- Piotr Juvefan
- Juventino
Zatrzymać Sandro tak,ale nie kupować przy tym Kurzawy. Albo jeden albo drugi. Spinazzola powtierdzony,więc, nie może być 3 LO. Takiego komfortu nie ma chyba żaden zespół :lol: Zamiast tego Kurzawy i Darmiana kupić Sidibe/Bellerina/Mueniera/ :lol: Reszta pełna zgoda.Hubson pisze:Zatrzymać Sandro i Dybale i to już będzie połowa sukcesu. Wzmocnić środek pola. Marzenie to oczywiście dwójka Can-Savić. Co z tego będzie? "We will see what time will tell..."

- dimebag11
- Juventino
- Podziekował: 79 razy
- Otrzymał podziękowanie: 23 razy
Szanujmy się i nie kupujmy na bok obrony zawodnika, który tuż po rozpoczęciu przyszłego sezonu będzie miał ukończone 33 lata. Rozumiem, że w letnim okienku czeka nas spore przemeblowanie i związane z tym wydatki, ale za max dwa lata znów będziemy wymieniać flankę defensywy byle tylko odbyło się to po taniości. Skupmy się na kimś kto ma obecnie najwyżej 27-28 lat i jeśli się sprawdzi, to zostanie w Juve na kilka dobrych sezonów (przykład Lichego doskonale to obrazuje). Z tej listy według mnie najsensowniejsza byłaby wymiana z PSG Sandro za Kurzawę + dopłata z ich strony (opcją B mógłby być Hector, Bernat lub Digne). Do pomocy byłbym zadowolony z darmowego Cana i Paredesa lub Cristante (nie wierzę w SMSa za 100 mln €). Natomiast do ofensywy zainwestowałbym w Chiesę, aczkolwiek Martial wydaje się lepszą opcją (ale nie za 60 mln € przy kończącej się za rok umowie) ze względu na to, że mógłby też występować na środku ataku. Nie wiem czy nie warto byłoby się jednak zainteresować Balotellim, który też będzie dostępny w lecie za darmo (ale to tylko przy sprzedaży Mandżu). Największy problem może dotyczyć prawej obrony, bo de Sciglio często łapie jakieś urazy i przez to nie może ustabilizować formy, a wzmocnienie tej pozycji powinno być priorytetem Marotty (i tu pasowałby mi najbardziej Sidibe).
Juve jest miłością całego mojego życia. Jest powodem do radości i dumy, ale i przyczyną frustracji i rozczarowań. Jest źródłem niesamowitych emocji, tworzącym prawdziwą i niekończącą się opowieść o miłości. - Gianni Agnelli
- Piotr Juvefan
- Juventino
Dla mnie jest już po sezonie i w zasadzie wszystko rozstrzygnięte,pewnie kolejny dublet,więc przedstawię moją kadrę na przyszły sezon jaką realnie bym chciał :
--------------------Szczęsny-------------------
--------------------(Buffon)--------------------
Sidibe---Benatia---Chiellini C-----Sandro
-(De Sciglio)--(Rugani)-(Caldara)---(Spinazzola)
------Can---------Pjanić-------M-Savić--
---(Marchisio)-----(Bentancur)-----(Matuidi)-----------
-----Dybala----------Higuain-------Costa---------------
-(Bernardeshi----(Mandzukić)-----(Pjaca)-------------
Uzupełnienie składu:
-Pinsoglio
-Barzagli
-Cuadrado
Uzupełnienie składu:
-Pinsoglio
-Barzagli
-Cuadrado

- Hubson
- Juventino
Chce to ! :hellyes:Piotr Juvefan pisze:Dla mnie jest już po sezonie i w zasadzie wszystko rozstrzygnięte,pewnie kolejny dublet,więc przedstawię moją kadrę na przyszły sezon jaką realnie bym chciał :
Uzupełnienie składu:
-Pinsoglio
-Barzagli
-Cuadrado

- jackop
- Juventino
- Podziekował: 20 razy
- Otrzymał podziękowanie: 70 razy
Wygląda przyzwoicie, chociaż dla mojego świętego spokoju popchnąłbym Mario do Chin i zaczął szukać młodego następcy Higuaina. Niestety Maks nigdy nie wystawi 11stki z Paulo na skrzydle. Martiala brałbym wyłącznie w przypadku sprzedaży Dybali, lub braku wykupu Costy.
Co do listy Marotty:
Co do listy Marotty:
Dzięki Pumipumex pisze:- Juan Bernat
- Thomas Meunier
- Layvin Kurzawa
- Siergiej Milinković-Savić
- Adrien Rabiot
- Anthony Martial
- Emre Can (głównie dlatego, że za friko)

O Vesuvio Lavali Col Fuoco! Lavali! Lavali! Lavali Col Fuoco!
- Astarot
- Juventino
Na 90% nie kupimy Savića nie sprzedając Dybali lub choćby Sandro. Niektórzy chyba zapominają, że mamy do zapłacenia jeszcze 10 mln za Matuidego i 34 mln za Costę w otwierającym się niedługo okienku. Sam Sidibe to kwota min. 30 mln a Savić? 80+ - w zależności jakie będzie zainteresowanie nim na rynku nie mówiąc o tym, że Lotito zrobi wszystko byleby nam go nie dać. W drugą stronę mamy jedynie na opchnięcie Rincona, Sturaro i ew. Cuadrdado ale łącznie dadzą nie więcej jak 35 mln (chyba, że Juan pójdzie do Chin).Hubson pisze:Chce to ! :hellyes:Piotr Juvefan pisze:Dla mnie jest już po sezonie i w zasadzie wszystko rozstrzygnięte,pewnie kolejny dublet,więc przedstawię moją kadrę na przyszły sezon jaką realnie bym chciał :
Uzupełnienie składu:
-Pinsoglio
-Barzagli
-Cuadrado
Ja osobiście nie liczyłbym na wielkie zmiany w składzie i to skład jaki jest w naszym zasięgu i jaki bym sobie życzył:
Liczba Nazwisko Imię Wiek Wartość
GK
1 Szczęsny Wojciech 28 € 22,0
2 Perin Mattia 25 € 18,0
3 Pinsoglio Carlo 28 € 0,8
OBRONA - CB
4 Benatia Mehdi 31 € 20,0
5 Rugani Daniele 24 € 20,0
6 de Vrij Stefan 26 € 40,0
7 Chiellini Gorgio 34 € 8,0
8 Caldara Mattia 24 € 27,0
LB
9 Sandro Alex 27 € 45,0
10 Spinazolla Leonardo 25 € 17,0
RB
11 De Sciglio Mattia 25 € 15,0
12 Darmian Matteo 28 € 14,0
POMOC: - CM
13 Pjanić Miralem 28 € 65,0
14 Matuidi Blaise 31 € 28,0
15 Khedira Samie 31 € 28,0
16 Bentancur Rodrigo 21 € 16,0
17 Marchisio Claudio 32 € 10,0
18 Can Emre 24 € 30,0
ATAK - RW
19 Costa Douglas 27 € 45,0
20 Bernadeshi Federico 24 € 40,0
LW
21 Mandzukić Mario 32 € 20,0
22 Pjaca Marco 23 € 18,0
SS
23 Dybala Paulo 24 € 100,0
CF
24 Higuain Gonzalo 30 € 65,0
Obniżamy średnią wieku o 2,2 lata - skład jest nieco wzmocniony a przynajmniej nie traci na jakości do tego nabywamy 2 jakościowych zawodników za darmo (szczerze wątpie w taki scenariusz - pozyskać jednego z 2 to bedzie sukces ale Marotta jest mistrzem takich transferów)
Ostatnio zmieniony 13 kwietnia 2018, 13:55 przez Astarot, łącznie zmieniany 1 raz.
- Piotr Juvefan
- Juventino
Jeśli tego nie udźwigniemy to znowu będzie powtórka z rozgrywki,również w LM.Astarot pisze:Na 90% nie kupimy Savića nie sprzedając Dybali lub choćby Sandro. Niektórzy chyba zapominają, że mamy do zapłacenia jeszcze 10 mln za Matuidego i 34 mln za Costę w otwierającym się niedługo okienku. Sam Sidibe to kwota min. 30 mln a Savić? 80+ - w zależności jakie będzie zainteresowanie nim na rynku nie mówiąc o tym, że Lotito zrobi wszystko byleby nam go nie dać. W drugą stronę mamy jedynie na opchnięcie Rincona, Sturaro i ew. Cuadrdado ale łącznie dadzą nie więcej jak 35 mln (chyba, że Juan pójdzie do Chin).Hubson pisze:Chce to ! :hellyes:Piotr Juvefan pisze:Dla mnie jest już po sezonie i w zasadzie wszystko rozstrzygnięte,pewnie kolejny dublet,więc przedstawię moją kadrę na przyszły sezon jaką realnie bym chciał :
Uzupełnienie składu:
-Pinsoglio
-Barzagli
-Cuadrado

- dimebag11
- Juventino
- Podziekował: 79 razy
- Otrzymał podziękowanie: 23 razy
Nawet przy sprzedaży Sandro nie kupimy Savica, bo większość otrzymanej za Brazylijczyka kwoty musielibyśmy zainwestować w nowego lewego obrońcę do wyjściowego składu. Także prawa flanka defensywy musi zostać wzmocniona kimś do podstawy typu Sidibe, bo Lichy pewnie rozstanie się z Juve, a de Sciglio może być tylko rezerwowym. Jedyna opcja na pozyskanie Serba, to sprzedaż Dybali za dobre pieniądze (150 mln €), ale i tak chyba wolałbym wtedy aktywować klauzulę za Griezmanna (ponoć 100 mln €), bo to jak promocja przy obecnych cenach na rynku transferowym. Nie liczyłbym w tym okienku na bramkarza za +/- 20 mln € typu Perin, bo najzwyczajniej w świecie nie starczy nam funduszy (zapewne jak zwykle będziemy stosować się do finansowego fair play), więc zakładam przyjście kogoś podstarzałego typu Marchetti jeśli Buffon definitywnie kończy karierę. Do ciekawszych zawodników z wygasającymi w lecie umowami można zaliczyć: de Vrija (za Barzę), Cana i Balotelliego (za Mandżu jako zmiennik Higuaina) i wszystkich ich widziałbym w Juve.Astarot pisze: Na 90% nie kupimy Savića nie sprzedając Dybali lub choćby Sandro. Niektórzy chyba zapominają, że mamy do zapłacenia jeszcze 10 mln za Matuidego i 34 mln za Costę w otwierającym się niedługo okienku. Sam Sidibe to kwota min. 30 mln a Savić? 80+ - w zależności jakie będzie zainteresowanie nim na rynku nie mówiąc o tym, że Lotito zrobi wszystko byleby nam go nie dać. W drugą stronę mamy jedynie na opchnięcie Rincona, Sturaro i ew. Cuadrdado ale łącznie dadzą nie więcej jak 35 mln (chyba, że Juan pójdzie do Chin).
Juve jest miłością całego mojego życia. Jest powodem do radości i dumy, ale i przyczyną frustracji i rozczarowań. Jest źródłem niesamowitych emocji, tworzącym prawdziwą i niekończącą się opowieść o miłości. - Gianni Agnelli
- Astarot
- Juventino
Możemy sobie marzyć o Sidibe ale nasz zarząd i tak kupi Darmianadimebag11 pisze:
(...) Także prawa flanka defensywy musi zostać wzmocniona kimś do podstawy typu Sidibe, bo Lichy pewnie rozstanie się z Juve, a de Sciglio może być tylko rezerwowym. (...)
Do ciekawszych zawodników z wygasającymi w lecie umowami można zaliczyć: de Vrija (za Barzę), Cana i Balotelliego (za Mandżu jako zmiennik Higuaina) i wszystkich ich widziałbym w Juve.

Nie rozumiem też dlaczego 95% użytkowników forum widzi w Matii jedynie rezerwowego? Ok - to nigdy nie będzie Alves i tu zgoda jednak gość zrobił niesamowity krok postęp od strony mentalnej. Bardzo rzadko zdarzająmu się błędy w obronie (jak dla mnie wydaje się niesamowicie pewny w grze destrukcyjnej) i coraz więcej dokłada w ataku. Gdyby nie kontuzje wyglądałby jeszcze lepiej. Szczerze powiedziawszy nie pamiętam kiedy popełnił błąd w fazie obronnej (w porównaniu do Sandro, który gubi się na każdym kroku i w kazdym kolejnym meczu LM nie nadąża z pułapką ofsajdową - vide mecz z Totkami lub ostatnia akcja meczu z Realem).
Sądzę że nawet gdybyśmy mogli Max nie zgodzi się na zakup kogoś do pierwszego składu na prawą obronę - widać, że zależy mu żeby odbudować De Sciglio i po tym co zobaczyłem w tym roku ja jestem na tak.
Z uwagi na powyższe na 99,99 % nie kupimy żadnego Sidibe a co najwyżej gościa o porównywalnym do Matii poziomie (albo niższym) jak Darmian/ Widmer.