Mercato (LATO 2018) DYSKUSJA

Wszystko o transferach Juventusu, wasze przewidywania, opinie, najnowsze informacje.
Zablokowany
CzeczenCZN

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 04 kwietnia 2018, 22:55

dimebag11 pisze:@ForzaItanimulli3vujcm
Nie obraź się, bo nie mam nic do ciebie, ale moim zdaniem ze zbytnimi nadziejami i naiwniactwem podchodzisz do naszych "młodych talentów" i nie piszę tego na postawie ostatniego twojego wpisu, ale kilku innych postów. Chciałbym przypomnieć, że oprócz Marchisio i Giovinco.
Wiesz co? A dasz głowę że teraz by się wybili? Bo ja sądzę że by przepadli jak wielu innych - wtedy były inne czasy, musieliśmy na nich stawiać bo nie było alternatyw i nie od razu zostali takimi zawodnikami. Szczerze? Myślisz że Pogba w obecnej sytuacji by się wybił? Według mnie? Grałby gdzieś na wypożyczeniu, kontuzja Marchisio dała mu drogę na szczyt. Bo młodzi muszą grać - nie twierdzę że tych których wymieniłem to będzie w przyszłości panteon sław CL. Jednak dając im szanse w Serie A - którą wygrywamy bez problemu, mamy tam ogromny margines błędu - dużo chyba nie ryzykujemy? Jak pisałem prócz takich 2/3 w meczach z taką Bologną, Chievo, Cagliari, Crotone - jest 8-9 doświadczonych ludzi i zmiany są - chyba wystarczy na 3 punkty. Niech najpierw te chłopaki dostaną tyle minut co Sturaro i szans w Juventusie i dopiero ich oceńmy. Może najlepsze talenty to nie są - ale jest szansa że coś z nich będzie - bo chyba czymś zwrócili Naszą uwagę?

@Profesor Z Orsolinim chodziło mi tylko w kontekście o Berardim.

https://youtu.be/ld3Ag-BCwlc

#cznandj #ripgangsquad :hi:
dimebag11

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 79 razy
Otrzymał podziękowanie: 23 razy

Nieprzeczytany post 04 kwietnia 2018, 23:31

@ForzaItanimulli3vujcm
Wiadomo, że nie ma gwarancji, że akurat by się wybili, ale nie jest też pewne, że by przepadli. Jeśli sobie przypomnisz, to Marchisio był przez sezon na wypożyczeniu w Empoli i jak widać nie zaszkodziło mu to w rozwoju, a wręcz pomogło. Z kolei Giovinco grał w Parmie i tam grał świetnie, ale niestety nie przełożył tego na swoje występy w Juve. Oczywiście też jestem za tym, by młodzi zaczęli dostawać u nas więcej szans (już nie mówię nawet o Serie A, bo i w mało istotnym Pucharze Włoch Allegri potrafi wystawić praktycznie podstawowy skład). Jednakże w pierwszej kolejności powinni się ogrywać sprawdzeni w lidze włoskiej zawodnicy (Rugani, Bernardeschi, Caldara), a nie młokosy, które nic nie pokazały w poważnej piłce (Orsolini czy Kean).

Juve jest miłością całego mojego życia. Jest powodem do radości i dumy, ale i przyczyną frustracji i rozczarowań. Jest źródłem niesamowitych emocji, tworzącym prawdziwą i niekończącą się opowieść o miłości. - Gianni Agnelli
CzeczenCZN

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 05 kwietnia 2018, 00:38

@dimebag11

Dobra, ale pytanie czy w obecnych czasach byśmy postawili na Marchisio? Przed startem "Pańskiego Sezonu" 2011/2012 też nie był on gwarantem, było że - może - zabłyśnie. Nie mieliśmy kasy by kupować gwarantów, musieliśmy zaufać jemu. Myślę że w tych czasach prędzej szukalibyśmy opcji za granicą, niż stawiali na takiego zawodnika jak on wtedy. Poza tym ja nie wypisałem tylko wychowanków: Pjaca i Caldara właśnie (No trochę starsi właśnie) i ich też mam na myśli, takich jak Bernardeschi też! Ale też takich jak Bentancur, Kean - oczywiście, nie muszą to być konkretnie oni, to tylko przykłady. Wybierz swoje: https://www.transfermarkt.pl/ :) . Mówisz w pierwszej kolejności sprawdzeni w lidze, tyle że nie zaszkodzi dawać szansy też jeszcze młodszym - co mamy do stracenia? W lidze niewiele, bo i tak większość meczów z drużynami od 12-20 wygramy z pewnością. Wykorzystajmy komfort Serie A, bo mimo braku konkurencyjności, zawsze są dobre strony, sztuka je znaleźć. Bayern też nie ma konkurencji, ale ma hajs kupić kogo chce z Bundeskopanki. Poza tym każdy kiedyś był młokosem. Wiesz, potrafimy wprowadzać zawodników 20 ileś do 25 lat, problem w tym, że najlepsi z nich to często to są gracze już poza naszym zasięgiem finansowym. Za takich się płaci tyle co za ułożonych Topów, a często i więcej. Spójrz taki Milinkovic-Savic? Gdybyśmy mieli sztos jak Bayernem, deal-done już, byłby zaklepany na lato, ale nie mamy tak, więc musimy umieć wyczaić ten moment - kiedy widzimy że coś z kogoś może być, ale jest jeszcze w naszym zasięgu finansowym. Czyli co? Trzeba zaryzykować i dać szanse, właśnie w takich meczach ze słabszymi drużynami. Orsolini mówisz, wiesz on trochę kasy jednak kosztował... Poza tym co do meczów z takimi drużynami od 12-20 to normalne że Bernardeschi, Rugani powinni mieć pierwszy skład "Niemal w kontrakcie", bo ograni w lidze są i mają na tyle doświadczenia by dać radę - ale jeszcze do tego 2 takich młokosów właśnie. Inna sprawa że młodzi, żądni gry mogą więcej dać w takim meczu niż katowani wyjadacze.

https://youtu.be/ld3Ag-BCwlc

#cznandj #ripgangsquad :hi:
Dylan

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 05 kwietnia 2018, 01:03

dimebag11 pisze:@Dylan
Dość sensownie wzmocnienia, aczkolwiek osobiście wolałbym żeby Sandro został (mimo tego jak wygląda jego gra w większości spotkań tego sezonu), bo całkiem nowe flanki w jedno okienko nie wróżą nic dobrego. Dla mnie Sidibe to najlepsza opcja z "realnie" możliwych na prawą obronę. Jednakże pakiet Fabinho+Sidibe, to z pewnością 100 mln € lub nawet więcej, bo Monaco jak już sprzedaje swoich graczy, to za konkretne kwoty. Do tego pożegnałbym się z Mandżu póki można na nim coś zarobić i w jego miejsce ściągnął... darmowego Balottelliego. Koniecznie potrzebujemy klasowego zmiennika dla Higuaina, bo nasz Chorwat się nie sprawdza i jeśli ta rola pasowałaby reprezentantowi Włoch, to przełknąłbym jego osobę. Do tego wszystkiego Emre Can i byłoby to mercato w stylu Marotty. Również nie liczę na żadnego Savica i wszystkim marzycielom radzę jak najszybciej o nim zapomnieć.
Manchester City przed obecnym sezonem sprzedał/ nie przedłużył kontraktu Kolarova, Sagne, Clichy'ego a w ich miejsce kupił Walkera, Mendy'ego i Danilo no i wyszło znakomicie, jak mamy do czynienia z klasowymi zawodnikami a takimi są Sidibe i Hector to nie bedzie problemu wymienić oba boki obrony w jedno okienko i na tym stracić sportowo. :hellyes:

Ja też bym sprzedał Cuadrado i Mandzukicia ale patrząc realnie to nie znajdziemy lepszych zmienników. Chyba że Allegri odważniej postawi na Pjace to jednego z nich można się pozbyć.

Co do Balotellego to widze go w Napoli zresztą Balo mówił że chce wrócić do Serie A ,gdyby go pozyskali i odpalił to Mertensa można z powrotem na bok i wtedy:

Insigne/Younes/Ounas - Balotelli/Milik/Inglese - Mertens/Callejon/Ciciretti

:hellyes:

Chyba wszystkim zależy na silnej Serie A. :C

dimebag11

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 79 razy
Otrzymał podziękowanie: 23 razy

Nieprzeczytany post 05 kwietnia 2018, 11:09

@ForzaItanimulli3vujcm
Niestety, ale w najbliższych sezonach może nie być miejsca na takie eksperymenty, bo zapowiada się istna rewolucja w składzie Juve (a może i na ławce trenerskiej) i to nowe nabytki będą musiały się zgrać z resztą. Dodatkowo Stara Dama tylko w wyjątkowych sytuacjach dawała pograć młokosom (chociażby wspomnianemu Pogbie). Zresztą zobacz w jaki sposób wygląda u nas wprowadzanie doświadczonych zawodników (np. Costa, Bernardeschi), więc nie ma nawet opcji, że taki Kean dostanie swoje szanse już w najbliższej przyszłości. Dlatego też optowaliśmy za drużynami rezerw, by gracze, którzy nie są jeszcze gotowi na Serie A mogli się rozwijać, ale beton we władzach ligi nie przystał na taką propozycję.
Odnośnie Bayernu, to trochę inna bajka. Nie wiem jak oni to robią (żartując mówię, że mają chyba jakieś haki na inne niemieckie kluby, poszczególnych zawodników lub ich agentów), ale wyciągają z Bundesligi praktycznie większość wyróżniających się graczy, którymi są zainteresowani i na dodatek wielu z nich przychodzi w dobrych cenach albo za darmo (Lewy, Goretzka). Na przestrzeni tylu lat przypomina mi się tylko odmowa Bayeru Leverkusen w sprawie Vidala ze względu na konflikt pomiędzy włodarzami obu klubów. Natomiast we Włoszech praktycznie wszyscy stawiają się Juve, gdy chcemy zakontraktować kogoś ciekawego. Już nawet nie chodzi o Lazio i przykładowo Balde z zeszłego roku, ale nawet taka Atalanta i sprawa ze Spinazzolą czy Sassuolo i wcześniejsza kwestia Berrardiego. Ogólnie, to cud, że udało się nam dogadać z Violą odnośnie Bernardeschiego, ale tu chyba zadecydowała dość wysoka cena i prośba samego zawodnika oraz dziwna sytuacja Fiorentiny i chęć sprzedaży klubu przez obecnych właścicieli. O interesach z Interem, Napoli czy Romą możemy zapomnieć ze względu na umieszczanie zapisów o możliwości odejścia tylko poza Serie A.
@Dylan
Pisałem już wcześniej o tym, że dziwię się czemu Napoli nie ściągnęło w zimie Balo (nawet jeśli musieliby zapłacić 10-15 mln €) mając takie problemy z atakiem po kontuzji Milika. Jednakże Juve także koniecznie potrzebuje klasowego zmienika/zastępcy dla Higuaina (który swoją drogą w grudniu będzie miał już ukończone 31 lat), bo Mandżu jest nieskuteczny, a do tego jeszcze o rok starszy od Argentyńczyka. Jeśli chociaż raz nie chcemy pozbywać się swoich gwiazd typu Dybala czy Sandro by mieć fundusze na Mercato, to musimy wykorzystać okazję i zaryzykować z tym Balotellim. Do tego dobrze gdyby trafili do nas darmowy Can oraz de Vrij, bo w takiej sytuacji respektując finansowe fair play zakupilibyśmy jedynie kogoś na prawą obronę oraz dodatkowego pomocnika (możliwe, że Pellegrini).

Juve jest miłością całego mojego życia. Jest powodem do radości i dumy, ale i przyczyną frustracji i rozczarowań. Jest źródłem niesamowitych emocji, tworzącym prawdziwą i niekończącą się opowieść o miłości. - Gianni Agnelli
ballack13

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 05 kwietnia 2018, 16:46

wreszcie rozmawiamy o konkretach :D
https://www.seriea.pl/364880-juve-ma-ch ... manna.html

no a tak już patrzeć prawdzie w oczy to jedynie sprzedanie Dybali dawałoby nam jakąkolwiek szanse na sprowadzenie Francuskiego piłkarza

LukaszG / DLuGi

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 05 kwietnia 2018, 17:34

Po co nam Griezmann? Żeby Max go zepsuł? :C

Bukol87 pisze:Ponadto, nikt tej waszej pisaniny w Turynie nigdy nawet nie przeczytał. Piszecie dla siebie i do siebie.
Shadow Marshall

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 05 kwietnia 2018, 17:51

Osgiliath pisze:Achtung:
Massimiliano #Allegri avrebbe già comunicato il suo addio a fine stagione alla squadra il giorno dopo Juve-Real.

Wg Momblano, po meczu z Realem/dziś popołudniu (?), Allegri ponoć przekazał, że chce odejść już w to lato.

Ponoć pytaliśmy o kilku kandydatów, w tym Ancelottiego.
Chyba już najwyższy czas. Nie wiem kto mógłby go zastąpić...Ancelotti to solidny fachowiec, który jest w stanie nas rozwinąć pod tym hmmm ofensywnym kątem.

Wojtek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 05 kwietnia 2018, 18:48

Jeśli mamy w końcu przestać grać po włosku to fajnie by było zatrudnić trenera zza granicy, a nie znowu Włocha.

Bobby X

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 17 razy
Otrzymał podziękowanie: 9 razy

Nieprzeczytany post 05 kwietnia 2018, 18:59

Wojtek pisze:Jeśli mamy w końcu przestać grać po włosku to fajnie by było zatrudnić trenera zza granicy, a nie znowu Włocha.
Sam w to nie wierzę, ale nawet Zidana bym przetrawił (nie lubię typa), jeśli jest taka opcja niech przyjdzie i rządzi. Drużyna ma potencjał, wykastrowana ofensywnie jest do uratowania.

:allegri: na śmietnik
MRN

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 13 razy
Otrzymał podziękowanie: 205 razy

Nieprzeczytany post 05 kwietnia 2018, 19:04

Broń nas Boże przed Ancelottim...jeżeli Max miałby odejść to tylko Inzaghi :pray:

Obrazek
wagner

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 05 kwietnia 2018, 19:06

Osgiliath pisze:Wg Momblano, po meczu z Realem/dziś popołudniu (?), Allegri ponoć przekazał, że chce odejść już w to lato.
ło jezu po takiej informacji to teraz połowa forum nie prześpi najbliższej nocy
Bobby X pisze:niech przyjdzie i rządzi
Aż strach pomyśleć jak na lewej obronie będzie miał do dyspozycji Spinazzole i Darmiana :lol:

kd pisze:Milan wyrwał tylko cegiełkę z naszego muru, u nas mur stoi z małą dziurą, oni postawili ta cegłę i myślą że mają mur.
Bobby X

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 17 razy
Otrzymał podziękowanie: 9 razy

Nieprzeczytany post 05 kwietnia 2018, 19:16

wagner pisze:
Osgiliath pisze:Wg Momblano, po meczu z Realem/dziś popołudniu (?), Allegri ponoć przekazał, że chce odejść już w to lato.
ło jezu po takiej informacji to teraz połowa forum nie prześpi najbliższej nocy
Bobby X pisze:niech przyjdzie i rządzi
Aż strach pomyśleć jak na lewej obronie będzie miał do dyspozycji Spinazzole i Darmiana :lol:
Wolę Darmiana z ochotą do gry niż mającego wywalone 3/4 sezonu brazola.

:allegri: na śmietnik
Piotr Juvefan

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 05 kwietnia 2018, 20:01

MRN pisze:Broń nas Boże przed Ancelottim...jeżeli Max miałby odejść to tylko Inzaghi :pray:
Inzaghi to najlepsza opcja włoska,ale Ancellotti z kolei to facet,który ma LM w DNA i po fazie warsztatowca Conte,bardziej doświadczonego Allegriego byłby ciekawym kontynuatorem. A już tak najbardziej to bym chciał tego Kloppa z jajami, pogromcę tiki taki :lol:

Obrazek
ballack13

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 05 kwietnia 2018, 20:02

Klopp
Sarri - az dziw ze nikt nie mowi o tym trenerze :> chyba tylko dlatego ze trenuje obecnie Napoli

Zablokowany