LM 17/18 (1/4) : JUVENTUS F.C 0-3 Real Madryt
- dimebag11
- Juventino
- Podziekował: 76 razy
- Otrzymał podziękowanie: 22 razy
Nie, bo po drugim gongu nasi zawodnicy pospuszczali łby i wiedzieli, że to już koniec marzeń o dobrym rezultacie w Turynie. Możliwe, że gdyby Dybala nie ujrzał czerwonej kartki, to udałoby się nam wcisnąć honorową bramkę, ale i tak skończyłoby się 1:3.deszczowy pisze:No dobra, emocje trochę opadły, można spróbować zadać pytanie: sądzicie, że gdyby nie kartka Dybali bylibyśmy w stanie zremisować?
Juve jest miłością całego mojego życia. Jest powodem do radości i dumy, ale i przyczyną frustracji i rozczarowań. Jest źródłem niesamowitych emocji, tworzącym prawdziwą i niekończącą się opowieść o miłości. - Gianni Agnelli
- CzeczenCZN
- Juventino
@Piotr Juvefan No niestety Piotrek, ale mnie to nie zdziwi. A myślałeś kiedyś ze oni wzniosą 3 szybciej niż my? Ja w najczarniejszych koszmarach nie! A wznieśli - tego dnia dokładnie kiedy się moja córka urodziła. Ona się urodziła 22.05.2010 o 00.05, a Zanetti około 23 godziny później wzniósł w górę Puchar Europy. Nie wiem co gorszego mogło kibica Juventusu spotkać.
- Tony Montana
- Juventino
- Podziekował: 6 razy
- Otrzymał podziękowanie: 6 razy
W pewnym sensie się zgadzam, chociaż wiadomo, że chodziło mi o to jakie przychody i zysk/stratę jest w stanie wygenerować klub.LordJuve pisze:Gadanie. Jak ktoś sypnie kasą, to da się wiele nadrobić. Drogi są dwie. Pierwsza - kontynuujemy tę niemal 100-letnią przygodę z rodziną Agnellich i EXOR daje nam więcej hajsu na przełamanie sufitu. Druga - klub kupują panowie w turbanach/chińscy biznesmeni.Tony Montana pisze: Calciopoli wyrządziło temu klubowi wiele złego i to są straty finansowe/wizerunkowe praktycznie nie do odrobienia.
Można też pójść trzecią drogą i oddać sporo udziałów w klubie jakiemuś sensownemu partnerowi za odpowiednie wsparcie finansowe.
Generalnie praktycznie dekad pieniądze odgrywają w futbolu najważniejszą rolę, po prostu kiedyś były one we Włoszech odpowiednie i to właśnie tutaj były gwiazdy i sukcesy. Ktoś w ogóle pamięta kiedy ostatni raz puchar europy wygrał zespół z Europy Środkowo-Wschodniej? Chyba Crvena Zvezda w `91 roku.
Aha jeszcze jedno takie spostrzeżenie - Real ze swoimi legendami się nie pieści Raul czy Casillas zaczęli prezentować niższy poziom? Bez żalu się z nimi pożegnano. Niektórzy czują się moralnie lepsi bo Real niby niszczy piłkarzy, nie szanuje swoich legend. Tylko, że to w ich gablocie od finału z `98 przybyło 5 pucharów europy, a u nas żadnego.
Jestem strasznie rozgoryczony pewnie jutro będę potrafił trochę chłodniej na to spojrzeć.
- lukasza310
- Juventino
Ja się cieszyłem, że włoska drużyna zdobyłą lm lepsze to niż real czy barcelona. Jeszcze niedawno ilośc lm realu i milanu była podobna, a jak teraz to wyglada? Za chwile beda mieli 2 razy wiecej.
- CzeczenCZN
- Juventino
A tak swoją drogą. Jesteśmy rekordzistami czerwonych kartek w CL. Dybala jak wiemy dostał dzisiaj czerwoną kartkę. Ktoś wie która to była kartka dla naszego zawodnika w tych rozgrywkach?
- Tony Montana
- Juventino
- Podziekował: 6 razy
- Otrzymał podziękowanie: 6 razy
Tak naprawdę to często bierzemy odpad z innych klubów i albo u nas odpali albo nie. I tak powiedziałbym, że zadziwiająco dobrze wychodzą nam te transfery, bo spora część zawodników u nas dostała nowe życie w poważnej piłce.LordJuve pisze:Przecież my tak kupujemy od wielu lat. Gdzieś nawet przeczytałem, że Juve to "janusze mercato", bo u nas naczelną zasadą jest "byle kupić tanio".Julek997 pisze:Przegraliśmy z Realem w finale 4-1 gdy w obronie grał Bonucci i Alves.
Obaj odeszli i w ich miejsce przyszli Howedes i De Sciglio. Jakiś żart to jest? Takie tranfery to może robić Lazio lub Fiorentina a nie Juve, które podobno myśi o wygraniu LM.
Z czym do ludzi ?
Ostatnio zmieniony 04 kwietnia 2018, 00:02 przez Tony Montana, łącznie zmieniany 1 raz.
- jackop
- Juventino
- Podziekował: 19 razy
- Otrzymał podziękowanie: 68 razy
Amen. Czekam na to od gównianej rundy sezonu 15/16 gdzie cudem doczłapaliśmy do Scudetto. Wielokrotnie obrażany za wypowiadanie prawdy na temat degeneracji tej ekipy do stanu, w którym obecnie się znajduje.szczypek pisze:Podtrzymuję swoje trendy. Zero emocji.szczypek 1 października 2017 pisze:Pierwszy raz od bardzo dawna przestałem kibicować temu zespołowi.
Nie, to było po prostu jedno wielkie piłkarskie gówno.
#AllegriOut Niech ktoś przywróci nam radość z oglądania Juventusu..
Szacunek dla Cristiano i brawa od kibiców

O Vesuvio Lavali Col Fuoco! Lavali! Lavali! Lavali Col Fuoco!
- Wolf05
Prawda. To jest też powód dla którego Milan (jedyny klub do którego czuję jakąś sympatię ) ma tyle zwycięstw w LM. Gra ofensywna. Calcio w swojej tradycyjnej formie dobrze sprawdza się w lidze i stąd tyle triumfów Juve w Serie A. W LM się nie sprawdzało i sprawdzać nie będzie się jeszcze bardziej.pumex pisze:Takie porażki 0:3 z gigantami światowej piłki w dużej mierze biorą się właśnie z tego codziennego męczenia buły na 1:0. Im szybciej w Turynie tym ogarną, tym mniejsza będzie szansa na kolejny oklep od Realu/Barcelony/Bayernu.Antichrist pisze:Zdecydowanie popieram.Gandalf8 pisze:P.S. Jednak wolę oglądać męczenie buły przez 90 minut i wygraną 1:0 niż dobrą grę przez 60 minut i porażkę 0:3...
- Wolf05
Myślę. I coś czuję, że w tym sezonie ma się szansę ziścić klasyk w finale.Hed pisze:Szefie zostaw to dzisiaj dla Siebie, myśl już o półfinale.Wolf05 pisze:Jak widać historia lubi się powtarzaćWojtek pisze:Ostatnim razem jak Bentancur wyszedł w podstawie na LM to przegraliśmy 0-3Głupie jest to, że z takimi Beneventami Bentancur się nie ogrywa, a na taki Real wychodzi w podstawie, bo nie ma innych opcji.
- BlackJacky
- Juventino
- Podziekował: 1 raz
- Otrzymał podziękowanie: 2 razy
Jeden taki, ktory zlapal Pawełka za ryja, juz tu nie kopie :roll:Lypsky pisze:Brakuje mi graczy takich jak Conte,Montero czy Tudor. Złapaliby to towarzystwo za ryje, aż Pawełek Dybala by płakał.
Rowniez zachodze w glowe, czym takim sie ten chlopak dzisiaj wyroznil i nie mam pojecia. Jak zwykle chamski faul i kartka, zero jakiejs kreacji gry, tylko podania do najblizszego partnera oraz (truskawa na torcie) dwie siatki przy bramkach dla Realu.mibor pisze:nie wiem jak można tu pisać, że Bentacur był dziś jednym z lepszych graczy
Mowcie, co chcecie, ale powinnismy lykac Balo. On przynajmniej daje jakies nadzieje, ze po wejsciu huknie z dystansu i strzeli. Bo to co dzisiaj "robil" taki Mandzukic, to nawet nie wiem, jak nazwac... Myslal o Chinach?

- LordJuve
- Juventino
Słuszna uwaga. Goście z Realu próbowali strzałów z dystansu i mieli dwie poprzeczki. U nas tego samego spróbował... MDS. :shock:Jacky pisze: Mowcie, co chcecie, ale powinnismy lykac Balo. On przynajmniej daje jakies nadzieje, ze po wejsciu huknie z dystansu i strzeli. Bo to co dzisiaj "robil" taki Mandzukic, to nawet nie wiem, jak nazwac... Myslal o Chinach?
Czy nasze treningi są aż tak bardzo nastawione są na fazę defensywną, że nie ma czasu trenować strzałów z dystansu? Powinniśmy tego próbować, tym bardziej, że padał deszcz i piłka była śliska.
- dimebag11
- Juventino
- Podziekował: 76 razy
- Otrzymał podziękowanie: 22 razy
Heroiczna obrona też często przynosiła pozytywne wyniki (chociażby ostatni mecz Juve z Totkami, półfinał LM z Realem czy finał MŚ Włochy-Francja lub dobra defensywa Interu i ich zwycięstwo w LM). Jednakże taka gra ma swoje mankamenty, a dla kibica włoskich drużyn może się skończyć zawałem serca, bo strzelenie jednej bramki przez rywala chociażby w ostatniej minucie meczu niweczy cały wcześniejszy wysiłek i rozbija psychicznie całą ekipę (tu można się też odnieść do finału CL Atletico-Real w 2014, gdy Ramos przywrócił was do życia strzelając gola wyrównującego w doliczonym czasie gry).Wolf05 pisze: Prawda. To jest też powód dla którego Milan (jedyny klub do którego czuję jakąś sympatię ) ma tyle zwycięstw w LM. Gra ofensywna. Calcio w swojej tradycyjnej formie dobrze sprawdza się w lidze i stąd tyle triumfów Juve w Serie A. W LM się nie sprawdzało i sprawdzać nie będzie się jeszcze bardziej.
Juve jest miłością całego mojego życia. Jest powodem do radości i dumy, ale i przyczyną frustracji i rozczarowań. Jest źródłem niesamowitych emocji, tworzącym prawdziwą i niekończącą się opowieść o miłości. - Gianni Agnelli
- CzeczenCZN
- Juventino
Niestety ale taka jest prawda. Co wystarczy w lidze - gdzie cała liga tak gra - nie wystarczy w Europie. Tu trzeba zmienić stereotypową wizję, patenty z lat dawnych gdy to mogło się udać. Teraz niestety. Swoją drogą to wyśmiewane Napoli, które gra niby pięknie i pięknie przegrywa. Ciekawe gdzie oni będą za ileś lat? Może potentatem CL nie będą, ale mogą być drużyną na poziomie PSG, Man City.Wolf05 pisze:Myślę. I coś czuję, że w tym sezonie ma się szansę ziścić klasyk w finale.Hed pisze:Szefie zostaw to dzisiaj dla Siebie, myśl już o półfinale.Wolf05 pisze:
Jak widać historia lubi się powtarzać
- Wojtek
- Juventino
Teraz liczymy na to, ze Real dostaje jakieś dużej klęski w 1/2 LM i Real zostaje z niczym, a Perez zwalnia Zidane'a. Maxiu żądny przygód leci do Anglii za robotą, a my zatrudniamy naszego byłego piłkarza. Jeśli on grałby defensywnie tym Juventusem to już nie ma dla nas ratunku :roll:
ps. Świetny tweet.

Potem nie ma się dziwić, że oni grają jak grają skoro tyle lat ze sobą grają, u nas tego nie ma.
ps. Świetny tweet.

Potem nie ma się dziwić, że oni grają jak grają skoro tyle lat ze sobą grają, u nas tego nie ma.
Ostatnio zmieniony 04 kwietnia 2018, 00:28 przez Wojtek, łącznie zmieniany 1 raz.