LM 17/18 (1/4) : JUVENTUS F.C 0-3 Real Madryt
- pumex
- Juventino
To, wesołe obściskanie rywala przed pierwszym gwizdkiem i spuszczenie łba po kolejnych traconych golach - kwintesencja Buffona ostatnich lat. Przykro takie rzeczy pisać, bo Buffon to kawał historii Juve, ale od prawdy nie ma co uciekać. Co ja, jako kibic, mam myśleć po usłyszeniu wypowiedzi sugerującej, że skoro na drodze staje nam Real, to oklep trzeba brać pod uwagę jeszcze przed pierwszym gwizdkiem? :doh:LordJuve pisze:Buffon po meczu:
(...) Oczywiste jest jednak, że gdy trafiasz na pewnych rywali, musisz mieć otwarty umysł i jasno stwierdzić, że po prostu są mocniejsi.
Strasznie ciapowata mentalnie jest ta drużyna. W Bayernie wyszedłby ktoś i wprost powiedział, że wynik jest wstydem, jest niegodny dla tego klubu i nie ma prawa się powtórzyć. U nas co najwyżej wyjdzie Buffon z Chiellinim i zaczną wciskać kit, że w ich naturze jest zarzynanie meczu po pierwszej strzelonej bramce, a w meczach takich jak ten z Realem, trzeba się liczyć z potężnym gongiem.
O zgrozo... ::/:

- LordJuve
- Juventino
Gadanie. Jak ktoś sypnie kasą, to da się wiele nadrobić. Drogi są dwie. Pierwsza - kontynuujemy tę niemal 100-letnią przygodę z rodziną Agnellich i EXOR daje nam więcej hajsu na przełamanie sufitu. Druga - klub kupują panowie w turbanach/chińscy biznesmeni.Tony Montana pisze: Calciopoli wyrządziło temu klubowi wiele złego i to są straty finansowe/wizerunkowe praktycznie nie do odrobienia.
Można też pójść trzecią drogą i oddać sporo udziałów w klubie jakiemuś sensownemu partnerowi za odpowiednie wsparcie finansowe.
- Piotr Juvefan
- Juventino
A to ze Szczęsnym jest super pomysł.lukasza310 pisze: Ja tylko chce walki w rewanżu i Szczesnego w bramce.

- jackop
- Juventino
- Podziekował: 21 razy
- Otrzymał podziękowanie: 71 razy
Szkoda mi Tottenhamu, bo przeszliśmy ich fartem, a mogliby zagrozić faworytom i ukłuć jak Real w grupie.
Khedira drugi mecz z rzędu MVP
Khedira drugi mecz z rzędu MVP

Ostatnio zmieniony 03 kwietnia 2018, 23:47 przez jackop, łącznie zmieniany 1 raz.

O Vesuvio Lavali Col Fuoco! Lavali! Lavali! Lavali Col Fuoco!
- dimebag11
- Juventino
- Podziekował: 82 razy
- Otrzymał podziękowanie: 23 razy
1) Problem z Dybalą jest taki, że wszyscy zaczęli go znów głaskać po główce i mówić jaki on jest świetny (chociażby ostatnia wypowiedź Del Piero na temat Argentyńczyka) zamiast motywować go do dalszego rozwoju i wskazać mankamenty, które musi poprawić. Niestety, ale mam wrażenie, że tylko transfer do innego klubu (i ligi) pozwoli Paulo na osiągnięcie wyższego poziomu.mibor pisze:No cóż te same osoby te same utarte frazesy, Buffon winny bo za bardzo się usmicha, Buffon emerytura... b Wojtek... Wojtek na pewno by dziś wszystko obronił... ehhh pajace...
Dziś zakańcza się pewien cykl,pewnych piłkarzy Legend Juve, które dawały wiele radości, Barzagli, Buffon, Chiellini, który powoli tez schodzi ze sceny, czego dziś zabrakło, niestety kreatywności, środek pola był niestety przesłaby, nie wiem jak można tu pisać, że Bentacur był dziś jednym z lepszych graczy... jak zagrał beznadziejne zawody...i niestety przegrana w środku pola sporo zaważyła... kolejna rzecz obrona zagrała dramatycznie, jak nie Juve Chiellini koszmarny błąd... przy 1 bramce dzieci we mgle...cóż...żal. Pewna era dobieg konca i uważam, że kolejny sezon moze być gorszy bo trzeba załatać dziury, Ciekawe jak będzie prezentował się Caldara.
Aaaa zapomniałem o naszym łonderboju Dybali, hmm gdy myslałem, że chłopak się ogarnął dojrzał...zaczął grać.. przychodzi taki mecz i znów głowa niestety słaba, szkoda... bo to pokazuje, że ten chłopak chyba pewnego poziomu nie przeskoczy...a szkoda...
Wielu chyba tez zapominq, że gralismy z drużyną kompletną, która w LM jest jak potwór...
Dziękuje chłopaką za walke i zaangażowanie. Tyle od siebie, mam nadzieję, że mimo tej fali hejtu tutaj i jadu na piłkarzy... znajdą się głosy rozsądku...
Ps. Wojtek napewno by wszystko wyjął...z bramki...
2) Odnośnie końca cyklu, to niestety może nas czekać bolesna przemiana, bo zamiast myśleć o stopniowym odmładzaniu składu (w głównej mierze obrony) i dawaniu większych szans na ogrywanie się młodych, wciąż wychodzą ci sami zawodnicy (typu Barzagli), którzy nie dają już rady w meczach z najlepszymi.
3) Też nie rozumiem krytyki Buffona po dzisiejszym meczu. O ile po pierwszym spotkaniu z Totkami można było się do niego przyczepić, to dziś strzałów Ronaldo nie wyciągnąłby żaden inny bramkarz.
Juve jest miłością całego mojego życia. Jest powodem do radości i dumy, ale i przyczyną frustracji i rozczarowań. Jest źródłem niesamowitych emocji, tworzącym prawdziwą i niekończącą się opowieść o miłości. - Gianni Agnelli
- Piotr Juvefan
- Juventino
Nie zapędzaj się tak.jackop pisze:Szkoda mi Tottenhamu, bo przeszliśmy ich fartem, a mogliby zagrozić faworytom i ukłuć jak Real w grupie.

- CzeczenCZN
- Juventino
Trzeba zmienić radykalnie styl gry Juventusu. Skończmy z byciem najlepszą defensywą - bo to nam nie wychodzi - nigdy nie byliśmy najlepszą defensywą, bo od lepsi zawsze mieli na nią sposób. Nie wiem, ale tu potrzeba radykalnych zmian. Allegri powinien odejść to raz, dwa Marotta również - albo zaryzykujemy i może wypali, albo takie mecze jak teraz będą standardem.
Milan prędzej CL wygra? Powiem więcej - Inter szybciej wzniesie 4 Puchar niż my 3!
Milan prędzej CL wygra? Powiem więcej - Inter szybciej wzniesie 4 Puchar niż my 3!
- lukasza310
- Juventino
A wyobrażasz sobie scenariusz w którym w rewanżu wychodzi Szczesny i jakimś cudem przechodzimy? Kto broni dalej? Moim zdaniem Buffon sam powinien powiedzieć LM basta. Jak chce to niech gra puchar i pare meczow w lidze nawet i w przyszlym sezonie a lm i reprezentacji powinien powiedziec dość bo z nim jej nie wygramy.
- LordJuve
- Juventino
W sumie co mają mówić? Powtarzają za trenerem i pewnie są świadomi, że tego oczekuje od nich zarząd. Bunt w Juve jest nie do przyjęcia głównie z tego powodu. Tu nie można mierzyć ZBYT wysoko i myśleć o dominacji w Europie, bo włodarzom klubu wystarcza dominacja w - obecnie - przeciętnej Serie A.pumex pisze:O zgrozo... ::/:
Przypomnijcie sobie, co było co calciopoli i jakich wtedy mieliśmy trenerów. Gdyby nie furia kibiców to nawet Ferrara nie zostałby zwolniony. Oczywiście trenerzy, którzy mieli ambicje i wyższe oczekiwania dostali wypowiedzenie umowy.
Przy czym ja myślę, że problemem jest tu John Elkann. Może i AA ma w sobie więcej pasji do piłki i woli rywalizacji z największymi. Elkann to biznesmen i dla niego zapewne liczy się bilansowanie tabelek w Excelu. Można to zobaczyć po tym, jak steruje FIATem (teraz FCA) i co ten koncern robi na rynku motoryzacyjnym (vide rozłożenie na łopatki Lancii).
Didier Deschamps - do dnia dzisiejszego nie mogę przeboleć jego zwolnienia - został zwolniony za poprzedniego zarządu, bo miał swoją wizje drużyny i konkretne oczekiwania, na które potrzeba było hajsu. Podobnie skończył Conte - jego szanuję, ale mniej żałuję - chociaż zwolnił go już obecny zarząd. Pewnie w obu przypadkach decydował Elkann, a AA tylko przekazywał decyzję trenerowi.
- deszczowy
- Juventino
No dobra, emocje trochę opadły, można spróbować zadać pytanie: sądzicie, że gdyby nie kartka Dybali bylibyśmy w stanie zremisować?
- Julek997
- Juventino
Przegraliśmy z Realem w finale 4-1 gdy w obronie grał Bonucci i Alves.
Obaj odeszli i w ich miejsce przyszli Howedes i De Sciglio. Jakiś żart to jest? Takie tranfery to może robić Lazio lub Fiorentina a nie Juve, które podobno myśi o wygraniu LM.
Z czym do ludzi ?
Obaj odeszli i w ich miejsce przyszli Howedes i De Sciglio. Jakiś żart to jest? Takie tranfery to może robić Lazio lub Fiorentina a nie Juve, które podobno myśi o wygraniu LM.
Z czym do ludzi ?
- Wojtek
- Juventino
Różnie mogłoby być, jedna bramka i momentalnie mielibyśmy inne podejście. Tak samo było z Bayernem w 2016 roku, zdołaliśmy wyciągnąć z 0-2 na 2-2 u siebie. A co do czerwa to moim zdaniem nie słuszne, bo Paulito patrzył na piłkę i zupełnie nie widział Carvajala...deszczowy pisze:No dobra, emocje trochę opadły, można spróbować zadać pytanie: sądzicie, że gdyby nie kartka Dybali bylibyśmy w stanie zremisować?
- LordJuve
- Juventino
Przecież my tak kupujemy od wielu lat. Gdzieś nawet przeczytałem, że Juve to "janusze mercato", bo u nas naczelną zasadą jest "byle kupić tanio".Julek997 pisze:Przegraliśmy z Realem w finale 4-1 gdy w obronie grał Bonucci i Alves.
Z czym do ludzi ?