Serie A 17/18 (26): JUVENTUS F.C 2-0 Atalanta

Przedmeczowe przewidywania, gorące pomeczowe dyskusje, wasze oceny gry Juve i poszczególnych zawodników.
Zablokowany
marcinek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 6 razy
Otrzymał podziękowanie: 13 razy

Nieprzeczytany post 13 marca 2018, 13:27

Łatwo nie będzie bo to 3ci mecz w przeciągu 9 dni więc zmęczenie może dorwać naszych, ale wygrana jest obowiązkowa, bo mamy dużo gorszy kalendarz od Napoli + LM i musimy ciułać te punkty.
Stefano Tacconi o pseudokibicach: "Szkoda, że czyjeś starania, by zrobić coś dla sportu są niszczone przez bandę idiotów..."
Poprostu

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 52 razy
Otrzymał podziękowanie: 62 razy

Nieprzeczytany post 13 marca 2018, 14:38

Allegri potwierdził Buffona jutro w podstawie. Do tego zastanawia się między Igła a Mario. Alex Sandro jest trochę zajechany i nie powinniśmy go jutro zobaczyć. Na 99.99% Pjanic zagra od początku. CO to reszty pomocy Max jeszcze nie zdecydował. Takie krótki podsumowanie z konferencji. Allegri stwierdził, że rekordy go nie interesują w odniesieniu do 102pkt Conte dla Maxa liczy się tylko Scudetto nawet jeżeli wystarczyłoby do niego 81 pkt.
dimebag11

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 115 razy
Otrzymał podziękowanie: 40 razy

Nieprzeczytany post 13 marca 2018, 16:31

@Poprostu
Alex Sandro pauzował za kartki w niedzielnym meczu ligowym z Udinese, więc nie wiem czym jest zmęczony Brazylijczyk. Następny mecz przed przerwą reprezentacyjną gramy ze SPAL i wtedy będzie mógł sobie odpocząć, a w podstawie wyjdzie Asamoah. Jutro czeka nas ciężki pojedynek z Atalantą, w którym musimy koniecznie zwyciężyć i odskoczyć na 4 pkt Napoli ze względu na nasz trudny terminarz (m.in. mecze z Milanem, Interem, Napoli, Romą oraz minimum dwa spotkania w LM oraz finał Coppa Italia czyli gra praktycznie co 3-4 dni prawie do końca sezonu).
Juve jest miłością całego mojego życia. Jest powodem do radości i dumy, ale i przyczyną frustracji i rozczarowań. Jest źródłem niesamowitych emocji, tworzącym prawdziwą i niekończącą się opowieść o miłości. - Gianni Agnelli
freddie88

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 13 marca 2018, 18:15

Zapowiada się ciekawy mecz oby ze zwycięstwa wyszedł JUVENTUS.Stawiam 2:0 ;)
Myślę, że piosenki Queen są czystym eskapizmem , są jak dobry film.,,Uwielbiam Królową.
Wyczynia niesamowite rzeczy-Freddie Mercury:)
kawek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 13 marca 2018, 19:44

Howedes nie powolany na jutrzejszy mecz. Mam nadzieję że to koniec tego kopacza w Turynie i w ogóle wszelkich interesów z Schalke zabierać Pjace stamtąd bo gra tam ogony
Mecz z typu must win aby później nie spinac się na Rome czy napoli mam nadzieję że taktycznie Benatia z Gonzalo się wykartkuja jutro na Spal a nie żeby grali na pół gwizdka przed meczem z Milanem
FJ!!
Wojtek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 13 marca 2018, 23:06

Jutro Atalanta ma wyjść rezerwowym składem, tak jak chcieli to zrobić za pierwszym razem :D cieawke. A Gomez na bank nie zagra.
Sila Spokoju

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 41 razy
Otrzymał podziękowanie: 83 razy

Nieprzeczytany post 14 marca 2018, 05:57

Wojtek pisze:Jutro Atalanta ma wyjść rezerwowym składem, tak jak chcieli to zrobić za pierwszym razem :D cieawke. A Gomez na bank nie zagra.
Jeśli rzeczywiście wyjdą rezerwami to będzie to strasznie śmierdziało jakąś ustawką...
“Mam względem Luciano olbrzymi szacunek. To naprawdę zabawne, że od czasu do czasu zdarza nam się pokłócić… Ja przy nim w ogóle nie jestem trenerem, pracuję w tym fachu z przypadku…“ - MAX ALLEGRI

Obrazek
MRN

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 30 razy
Otrzymał podziękowanie: 240 razy

Nieprzeczytany post 14 marca 2018, 07:42

Nie wierzę w to tym bardziej, że Atalancie tylko Serie A pozostało. Jeżeli zaś tak będzie to co się będzie działo jeżeli wygramy :D
Obrazek
juvemaroko

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 14 marca 2018, 10:43

Warto w to spotkanie wygrac zeby bardziej dobic pilkarze Napoli i miec 4 pkt przewagi. Nie wazne jakim stylem wazne zeby przedluzyc seria zwyciestw w serii A.
Atalanta ma przed soba tylko walka o najlepszej lokate w serii A wiec napewno jej pilkarze powalcza w to spotkanie i watpie ze zagraja rezerwami.
Vanquish

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 8 razy
Otrzymał podziękowanie: 7 razy

Nieprzeczytany post 14 marca 2018, 16:53

Nie ma czasem takiego przepisu, który nakazywałby grać w przełożonych meczach takim składem jaki był awizowany do wyjście na boisko w pierwotnym terminie? Przecież tak jest z meczami przerywanymi w trakcie, że na boisko musi powrócić taki skład, jaki był obecny w momencie przerwania meczu. (oczywiście nie licząc sytuacji takich jak kontuzja).
Viking

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 2 razy
Otrzymał podziękowanie: 12 razy

Nieprzeczytany post 14 marca 2018, 17:13

Juventus XI: Buffon; Lichtsteiner, Benatia, Chiellini, Asamoah; Pjanic, Matuidi; Douglas Costa, Dybala, Mandzukic; Higuain
PlanetJuve

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 14 marca 2018, 17:17

Il_Bianconero pisze:Juventus XI: Buffon; Lichtsteiner, Benatia, Chiellini, Asamoah; Pjanic, Matuidi; Douglas Costa, Dybala, Mandzukic; Higuain
Co to jest? Wszyscy atakujący na boisku :lol:
Wojtek pisze:Jutro Atalanta ma wyjść rezerwowym składem, tak jak chcieli to zrobić za pierwszym razem :D cieawke. A Gomez na bank nie zagra.
No to niezły bank.
Nicram_93

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 69 razy
Otrzymał podziękowanie: 19 razy

Nieprzeczytany post 14 marca 2018, 17:22

PlanetJuve pisze:
Il_Bianconero pisze:Juventus XI: Buffon; Lichtsteiner, Benatia, Chiellini, Asamoah; Pjanic, Matuidi; Douglas Costa, Dybala, Mandzukic; Higuain
No cóż pod Mandzu nawet taktykę specjalnie zmieniamy, aby go gdzieś wcisnąć, inna sprawa że zastąpi Khedirę, więc w pewnym sensie zastąpi swój swojego w ostatnim czasie :P
Obrazek
"Prawdziwy dżentelmen nigdy nie opuszcza swojej damy."
Alessandro Del Piero, czerwiec 2006r.
PlanetJuve

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 14 marca 2018, 17:31

Nicram_93 pisze:
PlanetJuve pisze:
No cóż pod Mandzu nawet taktykę specjalnie zmieniamy, aby go gdzieś wcisnąć, inna sprawa że zastąpi Khedirę, więc w pewnym sensie zastąpi swój swojego w ostatnim czasie :P
:ok:

Przynajmiej w końcu, mam nadzieje, pomocnicy beda od pomocy, a nie niepotrzebnego zamiesznia z przodu.
kawek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 14 marca 2018, 17:36

Mając dwóch j dynych rezerwowych atakujących kontuzjowanych dalbym ktoremus z czwórki odpoczac no ale to tylko moje zdanie
Atalanta lekko rezerwowa my mocno podstawowi więc nie widzę żadnej się innej opcji jak 3 pkt najlepiej zapewnione do przerwy
Zablokowany