Serie A 17/18 (28): JUVENTUS F.C 2-0 Udinese
- B@rt
- Juventino
- Podziekował: 7 razy
- Otrzymał podziękowanie: 22 razy
Mecz oglądałem jednym okiem, tyle co się dało zauważyć, to dobra gra De Sciglio, Ruganiego i Dybali. Higuain z jednej strony zmaścił karnego, ale z drugiej dużo dzisiaj pracował na drużynę, więcej piłek rozprowadzał niż próbował wykańczać, a wisienką na torcie było jego zachowanie przy bramce na 2:0. Costa był mocno chwalony przez komentatorów, ale ja miałem wrażenie, że zaliczał dosyć sporo strat przy próbach dryblingu.
Sturaro... Nie zdziwię się, jeśli dociągnie w Juve do końca kontraktu, ale i tak nie zacznę tolerować jego obecności na boisku. Jak na niego patrzę, tęsknię za Padoinem.
Sturaro... Nie zdziwię się, jeśli dociągnie w Juve do końca kontraktu, ale i tak nie zacznę tolerować jego obecności na boisku. Jak na niego patrzę, tęsknię za Padoinem.
- Vego
- Juventino
Dybala mu go oddał, na przełamanie po meczy z Totkami, a oddał identyczny(dość kiepski) strzał w to samo miejsce, tylko tym razem bramkarz obronił.Piotr Juvefan pisze:ale dlaczego Higuain wykonuje jedenastki zamiast niego ?
- prezes3c
- Juventino
Przecież to oczywiste od bardzo dawna, że kolega sobie nabija licznik postów, bo niewiele z nich coś wnosi do dyskusji.Gandalf8 pisze:3 punkty zdobyte na totalnym luzie.
Szczególnie bym wyróżnił Dybale, Marchisio, Ruganiego. Na plus też De Sciglio i Costa. Najgorszy niestety po raz kolejny Sturaro...
Typowy mecz do wygrania i zapomnienia, bez emocji (tym bardziej jestem pod wrażeniem, że @ForzaItanimulli3vujcm potrafi napisac tyle postów w tak nudnym, obecnie 3-stronicowym temacie meczowym).
Dybala zalicza świetny sezon, szkoda tej kontuzji
- Alexinhio-10
- Juventino
- Podziekował: 20 razy
- Otrzymał podziękowanie: 12 razy
Nie mogę cały czas pojąć dlaczego grając z Dybalą i Costą obydwaj są bliżej prawej strony, lub środka, a z lewej zostaje Asa/Sandro wspierany przez Sturaro/Matuidiego. Nasza ofensywa ogranicza się do prawej strony ?
Cieszy szybki powrót do formy Dybali. Higuain i karny
Cieszy szybki powrót do formy Dybali. Higuain i karny

- Wojtek
- Juventino
Drugi raz ktoś pisze, że mamy najwięcej goli strzelonych w lidze, a to nie prawda, bo Lazio ma jedną więcej. Wiadomo, że mamy zaległy mecz i pewnie ich przegonimy, ale na tą chwilę nie mamy najlepszej ofensywy w lidze.szymken pisze: Mamy najwięcej bramek strzelonych w lidze, więcej niż ofensywne Napoli.
- LordRahl
- Juventino
Ahh nie mogłoby zabraknąć przywalenia się do któregoś z graczySorek21 pisze:Czy może policzył ktoś ile razy Jugol dotknął piłkę ? Raczej nie więcej niż 5...

Co do meczu, brawo Juve

Bardzo szkoda karnego, ale czułem, że Gonzalo zmarnuje to nie jego klimaty, dobrze że bez konsekwencji.
Na szczególne wyróżnienie Dybala, Costa (zwłaszcza za 2 połowę), Szczęsny (za interwencje w pierwszych minutach i spokojną grę później), Higuain za asystę i ogólnie fajne wspomaganie rozegrania.
Marchisio i cała obrona również bardzo dobrze. Co do obrony wyróżniłbym De Scigilio, bo facet zagrał przyzwoite zawody, a o tę pozycję najbardziej się obawiałem. Nie robił błędów, duży spokój w polu karnym, a przy jednej swojej stracie po chwili naprawił błąd dobrym powrotem.
- dimebag11
- Juventino
- Podziekował: 79 razy
- Otrzymał podziękowanie: 23 razy
Bardzo istotne zwycięstwo w kontekście tego, że Napoli zremisowało z Interem. Na chwilę obecną nie ma co jeszcze rozmyślać o Scudetto, bo zostało nam 11 kolejek i 33 oczka do zdobycia, a graczom z Neapolu odpowiednio 10 rund i 30 punktów możliwych do zgarnięcia (a trzeba pamiętać, że czeka nas jeszcze bezpośrednie starcie). Analizując terminarz, to z 6 drużyn walczących o LM mamy teoretycznie najgorszą rozpiskę, gdyż przed nami 6 spotkań z zespołami z górnej połowy tabeli (JUV-ATA, JUV-MIL, JUV-SAM, JUV-NAP, INT-JUV, ROM-JUV). Dodatkowo dojdą nam finał Coppa Italia przed ligowym starciem z Romą oraz minimum dwa spotkania w LM (pierwsze po meczu z Milanem, a rewanż w trochę lepszym terminie, bo pomiędzy Benevento a Sampdorią). Jeśli awansujemy dalej w CL, to wtedy czekałby nas istny maraton: Napoli, 1 mecz półfinałowy LM, Inter, 2 spotkanie półfinałowe LM, a w trochę późniejszym terminie rzeczony finał Pucharu Włoch i wyjazd na Romę.
Juve jest miłością całego mojego życia. Jest powodem do radości i dumy, ale i przyczyną frustracji i rozczarowań. Jest źródłem niesamowitych emocji, tworzącym prawdziwą i niekończącą się opowieść o miłości. - Gianni Agnelli
- gregor_g4
- Juventino
Wyobraźcie sobie sytuację z 2 golem, gdyby zamiast Dybali na boisku był Mandzur... Gonzalo zamiast zgrywać do Paulo, musiałby próbować obrotu i strzału z obrońcą na plecach, ewentualnie 30 metrowego odegrania na skrzydło do Chorwata...
- gregor_g4
- Juventino
nie wyobraźnia, tylko zobacz sobie co robił osamotniony Higuain w poprzednich meczach.
- ahojekk
- Juventino
- Podziekował: 4 razy
- Otrzymał podziękowanie: 6 razy
Podobał mi się wczoraj Marchisio w roli cofniętego pomocnika, w porównaniu do Pjanica był dużo bardziej naturalny na tej pozycji, czuł grę i mądrze rozrzucał piłki.
Bardzo chciałbym zobaczyc pomoc w zestawie Pjanic - Marchisio - Matuidi , z bardziej wysuniętym Pjanicem, ciekawe czy się kiedyś doczekamy takiego zestawu, bo jak nie teraz to kiedy skoro Khedira jest w takiej "formie".
Bardzo chciałbym zobaczyc pomoc w zestawie Pjanic - Marchisio - Matuidi , z bardziej wysuniętym Pjanicem, ciekawe czy się kiedyś doczekamy takiego zestawu, bo jak nie teraz to kiedy skoro Khedira jest w takiej "formie".
Dawniej Virus[Mauro].
- ballack13
- Juventino
jestem tego samego zdania,ahojekk pisze:Podobał mi się wczoraj Marchisio w roli cofniętego pomocnika, w porównaniu do Pjanica był dużo bardziej naturalny na tej pozycji, czuł grę i mądrze rozrzucał piłki.
najlepiej w najbliższym meczu w ten sposób zagrać.
- mibor
- Juventino
Juve spokojnie wygrywa, i 4 strony w temacie meczowym, bo już nie ma na kogo ponarzekać i się przyczepić... tacy kibice a nie wiedza, że Dybala i Gonzalo maja małą umowę co do karnych ( wbrew Maksowi), Forzaciamciaramcia, znow sie osmiesza, ale to norma u niego, MDS bardzo fajny meczyk, choc Pan ForzaSrorca widzial coś innego, Duglas jeździec bez głowy, proponuje zobaczyć statystyki pomeczowe tego ,,jeźdźca bez głowy"
sapanie i placze, że tylko 2:0 Mega ciezki mecz z totkami we śr, niedziela Udine, Środa Atalanta... ale trzeba grać, na maksa
sapanie i placze, że tylko 2:0 Mega ciezki mecz z totkami we śr, niedziela Udine, Środa Atalanta... ale trzeba grać, na maksa

Juve, storia di un grande amore