Wszystko o Milanie

Serie A, Premier League, La Liga, Bundesliga, Liga Mistrzów, a nawet Ekstraklasa!
ODPOWIEDZ
joy

Katalończyk
Katalończyk
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 28 lutego 2018, 00:23

Oby Milan doczołgał się do 4tego miejsca. Bardzo ich lubię i LM mistrzów bez AC Milanu bardzo wiele traci.

Maly

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 8 razy
Otrzymał podziękowanie: 25 razy

Nieprzeczytany post 01 marca 2018, 09:05

znalazłem szukając wczorajszych karnych więc podrzucam:

Kto ma rację dzień wcześniej od innych, ten przez dobę uchodzi za idiotę.

magica Juve vinci

A nie mówiłem?
DonPatch

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 2 razy
Otrzymał podziękowanie: 2 razy

Nieprzeczytany post 01 marca 2018, 15:30

joy pisze:Oby Milan doczołgał się do 4tego miejsca. Bardzo ich lubię i LM mistrzów bez AC Milanu bardzo wiele traci.
Nie zapominaj, że Milan jest jeszcze w grze o LE, więc niekoniecznie musi zająć te 4. miejsce. Jednak Gattuso musi się zdecydować, które rozgrywki traktować priorytetowo, bo gra na dwóch frontach (+finał PW) to duże obciążenie.

Obrazek
Alex96

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 01 marca 2018, 16:01

PW to już tylko jeden mecz. A granie co 3-4 dni na tym poziomie powinno być normą...

Wojtek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 01 marca 2018, 17:52

Obrazek

Dokładnie tak to wygląda :D

Il Fenomeno

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 08 marca 2018, 18:53

MILAN (4-3-3): G. Donnarumma; Calabria, Bonucci, Romagnoli, Rodriguez; Kessie, Biglia, Bonaventura; Suso, Cutrone, Calhanoglu.

ARSENAL (4-3-2-1): Ospina; Chambers, Koscielny, Mustafi, Kolasinac; Ramsey, Xhaka, Wilshere; Ozil, Mkhitaryan; Welbeck. A

San Siro wyprzedane.

Obrazek
Crunny

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 14 razy

Nieprzeczytany post 08 marca 2018, 19:59

We Włoszech są tylko 2 kluby o europejskiej mentalności. To my i Milan. Dlatego Serie A potrzebuje tych 2 silnych klubów. Z bycia silnym na rodzimym podwórku Napoli, Lazio, Romy czy Interu włoska piłka nie ma nic na arenie międzynarodowej. Sytuacja, w której Milan przez 4 sezony z rzędu zajmuje miejsca 6-10. dając się w tym czasie wyprzedzać Torino, Genoi, Sampdorii, Sassuolo i Atalancie jest wysoce patologiczna z punktu widzenia siły Serie A.

Niestety na ten moment skład na regularne dochodzenie do ćwierć- i półfinałów LM mamy tylko my. Kto z Milanu grałby z naszym 1. składzie? Tylko Bonucci, któremu odbiło i od nas odszedł. Poza tym nikt, bo Donnarumma to wciąż nie poziom Buffona czy Szczęsnego. Suso jest na poziomie Bernardeschiego, który i tak gra mało kosztem Dybali, D.Costy i Mandzukica.

Marzy mi się, żeby kiedyś Europa znowu żyła pojedynkami Milanu z Juventusem, jak żyje Barcy z Realem. Ale jeśli nawet wpompowanie w ten klub 200 mln euro nie dało praktycznie nic (dalej nie są na poziomie choćby Lazio czy Romy), to nie wiem, co może im pomóc.

Poprostu

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 38 razy
Otrzymał podziękowanie: 41 razy

Nieprzeczytany post 08 marca 2018, 20:09

Crunny pisze:We Włoszech są tylko 2 kluby o europejskiej mentalności. To my i Milan. Dlatego Serie A potrzebuje tych 2 silnych klubów. Z bycia silnym na rodzimym podwórku Napoli, Lazio, Romy czy Interu włoska piłka nie ma nic na arenie międzynarodowej. Sytuacja, w której Milan przez 4 sezony z rzędu zajmuje miejsca 6-10. dając się w tym czasie wyprzedzać Torino, Genoi, Sampdorii, Sassuolo i Atalancie jest wysoce patologiczna z punktu widzenia siły Serie A.

Szkoda tylko, że ten nic nie znaczący w Europie Inter ma więcej wygranych w CL niż my.

Crunny

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 14 razy

Nieprzeczytany post 08 marca 2018, 20:19

Poprostu pisze:
Crunny pisze:We Włoszech są tylko 2 kluby o europejskiej mentalności. To my i Milan. Dlatego Serie A potrzebuje tych 2 silnych klubów. Z bycia silnym na rodzimym podwórku Napoli, Lazio, Romy czy Interu włoska piłka nie ma nic na arenie międzynarodowej. Sytuacja, w której Milan przez 4 sezony z rzędu zajmuje miejsca 6-10. dając się w tym czasie wyprzedzać Torino, Genoi, Sampdorii, Sassuolo i Atalancie jest wysoce patologiczna z punktu widzenia siły Serie A.

Szkoda tylko, że ten nic nie znaczący w Europie Inter ma więcej wygranych w CL niż my.
Może za mało to podkreśliłem, ale chodziło mi nie o pojedyncze sukcesy, ale o regularne dochodzenie do ćwierć- i półfinałów LM. Zwróć uwagę, że Inter w LM grał stosunkowo rzadko (tylko 19 razy) i w tym wieku zwykle opadał w fazie grupowej: https://en.wikipedia.org/wiki/Inter_Mil ... n_football Dla porównania Juventus grał w LM 32 razy i częściej dochodził do ćwierćfinałów, półfinałów i finałów. Podobnie rzecz ma się z Milanem. Inter miał zrywy w swojej historii, ale nie zapewniał Calcio stabilizacji.

BTW. W europejskich pucharach Milan jest już gorzej rozstawiony niż: Club Brugge, PAOK, Braga, Viktoria Pilzno, FC Kopenhaga, Sparta Praga, Ludogorets. Milan jest w okolicy takich klubów jak Steaua Bukareszt, Gent, APOEL czy... Legia Warszawa :shock: Oznacza to, że nawet gdyby jakimś cudem awansowali do LM, to byliby w ostatnim koszyku. Dlatego muszą odbudować swoją pozycję w rankingu przez LE.

Poprostu

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 38 razy
Otrzymał podziękowanie: 41 razy

Nieprzeczytany post 12 marca 2018, 20:25

Taka tam ciekawostka. Jeżeli Bonu zobaczy żółtko w meczu z Chievo to nie zagra z nami.

jakku1

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 15 marca 2018, 22:05

Ogladacie Arsenal-Milan?

Szczerze, to tak wydrukowanego karnego dawno nie widziałem na tym poziomie sędziowania.

Absolutna żenada.

Zapraszam tez na moje konto na twitterze => https://twitter.com/jakku113 ;)
Maly

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 8 razy
Otrzymał podziękowanie: 25 razy

Nieprzeczytany post 16 marca 2018, 07:42

2 metry od bramkowego :facepalm:
tak to jest jak na LM i LE jeżdżą sędziowie, którzy znają angielski a nie którzy są najlepsi, sędziowanie pod egidą UEFY nigdy nie stało na wysokim poziomie i im na tym kompletnie nie zależy o czym świadczy informacja o braku VAR w kolejnym sezonie

Kto ma rację dzień wcześniej od innych, ten przez dobę uchodzi za idiotę.

magica Juve vinci

A nie mówiłem?
Garreat

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 32 razy
Otrzymał podziękowanie: 12 razy

Nieprzeczytany post 18 marca 2018, 15:55

Czyżby z Milanu już zeszło powietrze?
Giac obija Bonu (ciągle widzę Cardiff..) i Stępiński dostaje bramkę-prezent. Będzie miał miłe wspomnienia :).
Strzał życia Inglese -- akurat ten zawodnik mógłby grać w lepszej drużynie.

Nie wiem, ja nie widzę jakiegoś 'skoku jakościowego' w Milanie Gattuso. Nazbierali trochę punktów, ale patrzę na to raczej w kategorii ratowania (kolejnego) przegranego sezonu. Arsenal o klasę lepszy i wydrukowany karny tego nie zmieni. Marzenia o LM... dla mnie faworytem zaległych derbów jest Inter, który dziś zrobił mielonke z Sampdorii.

Strata punktów z Milanem będzie jak porażka. Słabi są i tyle.

Warto jeszcze napisać, że (mimo sprzedania się) Milan ma ogromne problemy z dopięciem budżetu. UEFA ma już chyba dość ich kosmicznych wyliczeń. Szykuje się sprzedaż Donnarummy, może ktoś jeszcze? Szczerze to nie będę bardzo zdziwiony, jak Bonucci spojrzy w lustro, spakuje walizki i poleci do Anglii. Sam Donnarumma, moim zdaniem przehajpowany, ale zamienić go na Reine...?
Ocenimy na koniec sezonu.
Ostatnio zmieniony 18 marca 2018, 16:12 przez Garreat, łącznie zmieniany 1 raz.

wagner

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 18 marca 2018, 16:10

Garreat pisze:Strzał życia Inglese -- akurat ten zawodnik mógłby grać w lepszej drużynie.
Akurat ten gracz jest własnością innej drużyny ;) W sierpniu Neapol wykupił Inglese, automatycznie wypożyczając go z powrotem do Chievo.

kd pisze:Milan wyrwał tylko cegiełkę z naszego muru, u nas mur stoi z małą dziurą, oni postawili ta cegłę i myślą że mają mur.
Alex96

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 18 marca 2018, 16:18

Garreat pisze: Strata punktów z Milanem będzie jak porażka. Słabi są i tyle.
.
I dlatego mają drugi najlepszy wynik w tym roku. Logiczne.

ODPOWIEDZ