Mercato (LATO 2018) DYSKUSJA

Wszystko o transferach Juventusu, wasze przewidywania, opinie, najnowsze informacje.
Zablokowany
Hoffman

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 23 lutego 2018, 21:23

Ja nie rozumiem co to za klauzula miała by być, która młodego zawodnika (wtedy najdroższego w historii) pozwalała by odkupić za prawie pół ceny po wielce prawdopodobnym rozwoju jego talentu? Nie na moją głowę ;-)

Obrazek
Regis

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 24 lutego 2018, 00:22

Klauzula (jeśli jest) prawdopodobnie dotyczy prawa pierwokupu, i (zapewne) w zamyśle Utd miała być straszakiem na Paula (albo grasz u nas, albo wracaj do bieda-Serie a).

Alternatywnie: wpisaliśmy taką klauzulę, godząc się na jakieś ustępstwa finansowe na bieżąco (ponoć 105 baniek pierwotnie chcieliśmy netto, a całą prowizję grubasa miałoby zapłacić Utd), żeby mieć możliwość zarobić na Pogbie jeszcze raz.

Bo w praktyce wygląda to tak: Paul chce do Realu -> przejmujemy go za 60 baniek -> opychamy do Realu

A że Woodward nie ogarnął (albo uwierzył w zapewnienia grubego Mino że Pogba będzie w United do końca kariery i dzień dłużej) to już inna bajka.

Klauzula może być też elementem gry Mino - nie chcieliśmy Pogby oddać, żeby nie płacić horrendalnej prowizji, to możliwe że nam taką klauzulę wynegocjował, żebyśmy mieli szansę jeszcze na naszym murzynku raz zarobić.

Tak czy inaczej, nawet jeśli taki zapis jest, to zapewne Marotta wrzucił go z pełną premedytacją, ale bez myśli o powtórnym zgarnięciu Paula. Raczej celem jest dodatkowy zarobek (np. kilka-kilkanaście mln za skasowanie klauzuli).

Generalnie istnienie tego typu zapisów w kontrakcie między nami a Utd jest możliwe, ale wszystko wskazuje na to, że niezależnie od ich ewentualnego istnienia - powrót Pogby do Juve jest niemożliwy.

deszczowy

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 24 lutego 2018, 09:31

I believe in Moise(s) Kean

http://www.pmiska.pl/
lenor

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 7 razy
Otrzymał podziękowanie: 13 razy

Nieprzeczytany post 24 lutego 2018, 09:35

Nie wiem, jak z wiarygodnością tego źródła, ale podoba mnie się to.
Linia pomocy wymaga modyfikacji. Khedire trzeba odesłać na emeryturę.

Poprostu

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 38 razy
Otrzymał podziękowanie: 41 razy

Nieprzeczytany post 24 lutego 2018, 13:52

La Stampa

Chcemy dac 25 mln za Cristante.

Arbuzini

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 24 lutego 2018, 13:56

Can i Pellegrini to byłoby dobre mercato do pomocy. Szczególnie biorąc pod uwagę poniesione koszty. Dorzuciłbym do tego jeszcze Barellę i takie ruchy Marotty uznałbym za satysfakcjonujące. Milinkovic-Savic nadal pozostaje marzeniem, ale tak jak pisałem już wcześniej - to nie jedyny młody, zdolny i silny pomocnik na rynku.

Ostatnio bardzo dużo pisze się o Włochach jako naszych celach transferowych. Jestem entuzjastą ItalJuve, ale zaczyna pojawiać się sporo dziwnych kandydatur jak Bonaventura, Cristante albo Florenzi. Oczywiście nic przeciwko chłopakom nie mam, ale jakoś nie pasują mi do nas. Giac nie ma już swoje lata i praktycznie nie ma ogrania na poziomie międzynarodowym, Cristante jak dla mnie jest bezpłciowy, choć chyba drzemie w nim coś więcej, a Floro... a Floro to zawodnik, który kiedyś bardzo mi się podał i zazdrościłem go Romie, ale po kontuzji to już nie ten sam piłkarz. Prawego obrońcy w pierwszej kolejności poszukałbym we Francji (Sidibe, Meunier). Zbyt ważna to pozycja żeby iść na ustępstwa, a Włosi (De Sciglio, Spinazzola) niech będą zmiennikami.

Poza tym skoro o Włochach mowa to nie możemy dopuścić do tego żeby opuścił nas Marchisio. Do tej pory ufałem wyborom Allegriego, ale chyba coś zaczyna być nie tak w hierarchii pomocników.

B@rt

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 7 razy
Otrzymał podziękowanie: 22 razy

Nieprzeczytany post 24 lutego 2018, 14:20

Jak już się pojawi w Turynie, to się będę cieszył, póki co wolę zachować powściągliwość. Niedawno gdzieś mi mignęło, że Emre nie zamierza podpisać kontraktu z żadną drużyną dopóki Liverpool gra w LM. Także może się okazać, że jeszcze poczekamy na konkrety, a wiadomo też, że w każdej chwili może zmienić zdanie na milion sposobów. Dzisiaj na ten przykład calciomercato.com podało, że do zainteresowanych podpisem Niemca dołączył Real.

Sorek21

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 25 lutego 2018, 13:18

Tradycyjnie latem ktoś będzie musiał odejść.Patrząc na obecny stan naszej kadry będzie to Dybala,którego znacznie łatwiej zastąpić ( właściwie już to zrobiliśmy ) niż Alexa Sandro.

W ustawieniu 4-3-3 skrzydła Costa-Berna a na ławce jako ich dublerzy Cuadrado oraz Pjaca.Pozostaje pogonić jedynie Jugola,który to wszystko blokuje.W jego miejsce pozyskać środkowego napastnika,który z miejsca musi pogodzić się z rolą dublera Higuaina.

Za pieniądze z Dybali pozyskać topa do pomocy.Gdybyśmy wyrwali za niego 150 mln to 100 za SMSa nie powinno stanowić problemu.Gdyby tak jednak wymienić Dybale za Pogbe to byłby dopiero deal.

Jeśli Buffon zostanie to tylko w chatakterze dublera Wojtka.Pozwoliło by to na zaoszczędzenie na bramkarzu choć niewiele.

Szczęsny Buffon
De Sciglio Darmian
Chiellini Benatia Rugani Caldara Barzagli (lepszy byłby De Vrij )
Milinković-Savić Pjanić Can Matuidi Marchisio Bentancur
Bernardeschi Cuadrado
Higuain Kean
Costa Pjaca

Piotr Juvefan

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 25 lutego 2018, 13:32

Sorek21 pisze:Tradycyjnie latem ktoś będzie musiał odejść.Patrząc na obecny stan naszej kadry będzie to Dybala,którego znacznie łatwiej zastąpić ( właściwie już to zrobiliśmy ) niż Alexa Sandro.

W ustawieniu 4-3-3 skrzydła Costa-Berna a na ławce jako ich dublerzy Cuadrado oraz Pjaca.Pozostaje pogonić jedynie Jugola,który to wszystko blokuje.W jego miejsce pozyskać środkowego napastnika,który z miejsca musi pogodzić się z rolą dublera Higuaina.

Za pieniądze z Dybali pozyskać topa do pomocy.Gdybyśmy wyrwali za niego 150 mln to 100 za SMSa nie powinno stanowić problemu.Gdyby tak jednak wymienić Dybale za Pogbe to byłby dopiero deal.

Jeśli Buffon zostanie to tylko w chatakterze dublera Wojtka.Pozwoliło by to na zaoszczędzenie na bramkarzu choć niewiele.

Szczęsny Buffon
De Sciglio Darmian
Chiellini Benatia Rugani Caldara Barzagli (lepszy byłby De Vrij )
Milinković-Savić Pjanić Can Matuidi Marchisio Bentancur
Bernardeschi Cuadrado
Higuain Kean
Costa Pjaca

Bardzo fajnie sobie to rozpisałeś. Tylko pokaż mi z tego zestawienia gracza,który jest uważany za jednego z najlepszych na świecie,przyszłość futbolu i potrafiącego zrobić różnicę na boisku.Takiej gwiazdki,która przyciąga sprzedaż koszulek i robi nam marketing na świecie. Każdy wielki zespół takiego kogoś ma. Dybala to młody gracz i będzie tylko lepszy.

Obrazek
zuravski

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 25 lutego 2018, 14:36

Dybala tak jak powiedziałeś ma dużą moc marketingową. I jego ewentualna sprzedaż pod tym względem to naprawdę duża strata. No i tak zastanówmy się gdzie on miałby przejść. United? Tam mają komplet w ataku poza tym pójść do jeszcze większego betona o wielkim Ego mija się z celem, chyba że sypną mega kasą i okaże się, że Dybali tylko na tym zależy. City ma komplet, Barca też, Real? Myślę, że tam rolę Dybali już zaczyna pełnić powoli Asensio. Zostaje Psg, które może sobie pozwolić na zakup Dybali, ale jeśli oni odpadną z Realem w 1/8 to nijak nie widzę żeby Dybi czysto sportowo chciał tam grać. Oczywiście pieniądze mogą być tu decydujące. Chciałbym żeby Dybala został, ale nie kosztem Sandro i nie kosztem gównianego Mercato do środka pomocy.

wagner

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 25 lutego 2018, 14:49

Mnie zastanawia jeszcze jedno w kontekście informacji o Pogbie. Skąd klauzula odkupu do Juve? Z czyjej inicjatywy została ona zapisana? Czemu miała by służyć? I dlaczego strony na taki zapis przystały. Odbiegając już od prawdopodobieństwa transferu (które jest znikome).
zuravski pisze:ma dużą moc marketingową.
Wykreowaliśmy Pogbę, wykreowaliśmy Dybale będą i kolejni. O to jestem spokojny.

kd pisze:Milan wyrwał tylko cegiełkę z naszego muru, u nas mur stoi z małą dziurą, oni postawili ta cegłę i myślą że mają mur.
CzeczenCZN

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 25 lutego 2018, 15:06

wagner pisze:Wykreowaliśmy Pogbę, wykreowaliśmy Dybale będą i kolejni. O to jestem spokojny.
SZOK! :shock: Tak na pewno, przy Allegrim. Wykreowaliśmy tylko Pogbę (Za Conte oczywiście)! Dybala to troszeczkę inna historia, on już przyszedł za niemałe pieniądze, po prostu trochę się rozwinął. Widzisz jakoś opcje na kolejnych, bo ja widzę tylko tułających się po wypożyczeniach i żelazne wybory Maxa: Khedira, Mandzukic.

Z drugiej strony, mamy być klubem kreującym zawodników bogatszym klubom?

Po pierwsze kreować zawodników nie umiemy, po drugie mi jednak zależy byśmy topów mieli dla siebie.

https://youtu.be/ld3Ag-BCwlc

#cznandj #ripgangsquad :hi:
DonPatch

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 2 razy
Otrzymał podziękowanie: 2 razy

Nieprzeczytany post 25 lutego 2018, 16:11

Jak dla mnie Berna to taki gracz, który może przejąć rolę "maszynki do zarabiania". Wysoki, "ładny", pewny siebie i przede wszystkim dla nas - Włoch - dzięki temu jego szanse na odejście są dużo mniejsze. Przy obecnej zapaści włoskiej piłki, nie tylko Juve może go promować, ale i całe Włochy.

Obrazek
gucio_juve

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 26 lutego 2018, 18:55

Carrasco za śmieszne pieniądze w Chinach. Szkoda trochę. Chociaż paradoksalnie, może w przyszłości będzie go łatwiej wyciągnąć z Chin, jeżeli będzie chciał jeszcze zaistnieć w Europie.

deejay1988

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 26 lutego 2018, 19:14

gucio_juve pisze:Carrasco za śmieszne pieniądze w Chinach. Szkoda trochę. Chociaż paradoksalnie, może w przyszłości będzie go łatwiej wyciągnąć z Chin, jeżeli będzie chciał jeszcze zaistnieć w Europie.
Wg transfermarkt poszedł za jakieś 26-30mln, ale na niektórych stronach czytam o 70mln, ktoś wie jak to rozliczyli ? czy 70mln to koszt dla chinczyków, po opodatkowaniu przez państwo czy chodzi o klauzule wg której połowę kasy ma dostać Monaco ? Jeśli całkowita kwota oscyluje wokół tych 30mln i dostał kontrakt na poziomie 9mln, to faktycznie szkoda takiego piłkarza, ale też dziwne, że nikt w europie o niego nie dopytywał :think: A jeśli już szukamy kogoś na lewą stronę to chciałbym, aby nasi włodarze zainteresowali się Leonem Bailey albo Hirvingiem Lozano.

Zablokowany