Mario Mandżukić

Dyskutuj o legendarnych piłkarzach Juventusu, wielkich wydarzeniach z przeszłości i historycznych meczach.
ODPOWIEDZ
panlider

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 11 grudnia 2017, 11:27

Maly pisze:w takim razie wyciągasz zbyt daleko idące wnioski :) w tym meczu nie skuteczność była jego problemem tylko przyjęcie a raczej jego brak w kluczowych momentach, to co miał już na strzał strzelił tak jak to robił zawsze - w środek, a nóż zejdzie i zaskoczy bramkarza
Moim zdaniem przyczyna zmarnowania tych setek jest mniej ważna, a liczy się sam fakt, bo chyba od czasów legendarnego meczu z Sevillą i popisów Moraty nie widziałem takiej nieudolności w wykończeniu akcji. Najlepsze jest też to, że nasz topowy snajper spędził na boisku całe 90 min.

"Vincere Non È Importante È L'Unica Cosa che Conta"
rammstein pisze:dobrze, że nikt nie zakładał tematu "Polskie kluby w rozgrywkach europejskich 2017/2018" :D
Maly

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 8 razy
Otrzymał podziękowanie: 25 razy

Nieprzeczytany post 04 stycznia 2018, 10:28

nie wiem jak wam ale wczoraj przypomniała mi się sytuacja z faulowanym (bądź nie) w momencie strzału Mandzukicem w połowie października - też piłka zagrana z prawej strony, też Mario na 6 metrze, i tylko tu już nie mogło być mowy o faulu... ;) do pełnej tragedii tej akcji brakowało tylko kontuzji jego lub bramkarza

Kto ma rację dzień wcześniej od innych, ten przez dobę uchodzi za idiotę.

magica Juve vinci

A nie mówiłem?
szczypek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 24 razy

Nieprzeczytany post 04 stycznia 2018, 11:18

Maly pisze:nie wiem jak wam
Mnie się wydaje, że napisałeś prześmiewczego posta o Mandzukiciu tylko ze względu na to, że w innym temacie koledzy śmieszkują z armaty Moraty (wczorajszy mecz z Arsenalem).

Słabe.

Maly

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 04 stycznia 2018, 11:54

źle ci się wydaje, nie mierz wszystkich swoją miarą ;]
Morata zmarnował takie piły, że oczy bolą a dla niego jeszcze gorzej, że niw wygrali tego meczu ale to nie zmienia faktu, że ten "strzał" Mario wczoraj wyglądał prześmiewczo i był bliźniaczo podobny do sytuacji sprzed 2-3 miesięcy

EDIT:
@down: linki masz na 35 stronie
Ostatnio zmieniony 04 stycznia 2018, 22:51 przez Maly, łącznie zmieniany 1 raz.

magica Juve vinci

A nie mówiłem?
CzeczenCZN

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 04 stycznia 2018, 20:38

Maly pisze:Był bliźniaczo podobny do sytuacji sprzed 2-3 miesięcy
A czy mógłbyś dokładnie określić o którą to sytuacje sprzed 2-3 miesięcy Ci chodzi? A najlepiej podlinkował to. ;)

https://youtu.be/ld3Ag-BCwlc

#cznandj #ripgangsquad :hi:
daroo89

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 04 stycznia 2018, 22:58

Pewnie z meczu z Udinese. Efektem tego incydentu była czerwona kartka dla Mario, po której zespół zagrał chyba najlepsze 60 minut w tym sezonie.

Bukol87 pisze:Bardzo dobry w odbiorze ze świetną wydolnością. Technika jak na prawego obrońcę wystarczająca. Jest walka i duża świadomość taktyczna. Sturaro ma wszelkie atrybuty by dawać radę, nawet na poziomie LM.
jackop

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 20 razy
Otrzymał podziękowanie: 70 razy

Nieprzeczytany post 13 lutego 2018, 22:35

Z tego miejsca pozdrawiam wszystkich fanów największej patologii tego klubu. Gość nadaje się do tarcia chrzanu, lub zbierania ryżu w Chinach, ale dalej żyjcie w Matrixie gdzie Mario jest The One.

Beka z was.

PS: W trakcie pisanie czekałem tylko na zwycięską bramkę Spurs na 2-3, bo na jakąkolwiek spinę zespołu Allegriego nie było co liczyć

Obrazek
O Vesuvio Lavali Col Fuoco! Lavali! Lavali! Lavali Col Fuoco!
ewerthon

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 13 lutego 2018, 22:40

jackop pisze:Z tego miejsca pozdrawiam wszystkich fanów największej patologii tego klubu. Gość nadaje się do tarcia chrzanu, lub zbierania ryżu w Chinach, ale dalej żyjcie w Matrixie gdzie Mario jest The One.

Beka z was.
:bravo:
Jesteś prawdziwym kibicem. Powchodziłeś po nieudanym meczu w temat o każdym zawodniku, który ci nie pasuje, żeby pohejtować. Jesteś moim mistrzem :bravo:

Sorek21

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 13 lutego 2018, 23:23

Mam nadzieję,że ta kontuzja wykluczy go z gry na jakiś czas skoro trener się boi.

Co potrafi Costa każdy widzi.Pomyślcie co by było jakby miał takie bezgraniczne zaufanie jak Jugol.Gdyby zawsze grał na tym lewym skrzydle a nie gdzie popadnie.

Allegri : Słuchaj Mario ,mam kilka nowych pomysłów ,mógłbym przetestować teraz w ligowym meczu z ogórkami ? Odpoczniesz na ławce ?

Jugol : Nie ma mowy.Obiecałeś mi że jak usunę się na lewe skrzydło to będę grał non stop.Masz jeszcze 10 innych piłkarzy na boisku to nimi rotuj.Niech Ci nowi,cobprzyszli latem się zmieniają między sobą.

jackop

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 11 kwietnia 2018, 22:04

Póki jeszcze mogę, ludzie zajarali się, że 2 razy dostawił dziś głowę - wyszło mu i fajnie. Chciałem tylko przypomnieć, Dybala po Barcelonie był lepszy od Messiego, a w tym sezonie od tych samych osób zbiera negatywne komentarze i jest transferowany.

Także mimo fali optymizmu ja zdania nie zmieniam i liczę, że po sezonie się z nim pożegnamy.

Obrazek
cieslik

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 11 kwietnia 2018, 23:23

jackop pisze:Póki jeszcze mogę, ludzie zajarali się, że 2 razy dostawił dziś głowę - wyszło mu i fajnie. Chciałem tylko przypomnieć, Dybala po Barcelonie był lepszy od Messiego, a w tym sezonie od tych samych osób zbiera negatywne komentarze i jest transferowany.

Także mimo fali optymizmu ja zdania nie zmieniam i liczę, że po sezonie się z nim pożegnamy.
Koleżko, obyś faktycznie więcej nie mógł, bo to, co wypisujesz, to jest jakaś kpina. Nie chce mi się komentować wszystkiego. Jednak odnośnie Mario... Jak można ograniczać jego występ tylko do tych dwóch bramek?! Odrobinkę (!) trzeźwego myślenia, przyda Ci się, pozdrawiam.

"Od kiedy przybyłem do Juventusu cel na każdy sezon jest jeden - zdobycie scudetto. Dlatego niezrealizowanie go traktuje jako porażkę." M.Camoranesi
jackop

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 11 kwietnia 2018, 23:28

Ja właśnie nie ograniczam się do oceniania go po 2 ostatnich golach tylko bylejakości jaką prezentuje przez większość czasu spędzonego w Turynie.

Z moim trzeźwym myśleniem jest wszystko w porządku. Koleżko :prochno:

Bardziej przydałoby mi się usunięcie Chorwata z kadry zawodniczej i Maksa z ławki trenerskiej. Wyszłoby mi to na zdrowie.

Również pozdrawiam

Obrazek
Forza Juve

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 12 kwietnia 2018, 00:20

@Jackop
Rozumiem, nie lubisz Mario i Maxa, nie podoba Ci się Chorwat na boisku, nie podoba Ci się Juventus Allegriego itp. itd., ale czytając Twoje komentarze można odnieść wrażenie, że tylko czekasz na wszelkiego rodzaju błędy i porażki, żeby móc je wytykać i powiedzieć:"Ha! I co? Miałem rację, zawodik M zagrał dziś słabo, więc potwierdziło się to co mówiłem", a gdy coś się nie zgadza, to trzeba znaleźć coś do czego można się przyczepić. Tak jak w dzisiejszym meczu Mario zagrał bardzo dobrze, to to wcale nieprawda, bo tylko dostawił nogę :facepalm: Jak tak patrzę co wcześniej pisałeś, to dla mnie wygląda jakbyś w pewien sposób cieszył się z tej przegranej, bo taktyka Allegriego zawiodła...

jackop

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 12 kwietnia 2018, 00:30

Nie cofając się; w tym konkretnym przypadku odniosłem się do ludzi, którzy w przerwie piali z zachwytu nad Królem Mandzurem i śmiali się z tych domagających się jego odejścia. Poczułem się wywołany do tablicy, jak w większości przypadków - bo bardzo często moje posty są reakcją na opinie innych użytkowników z którymi się nie zgadzam.

W gwoli ścisłości Mario nie dostawił nogi tylko głowę ;) Koledzy stworzyli sytuacje, które wykorzystał za co go pochwaliłem. Poza tym nic się w jego przypadku nie zmieniło: z piłką przy nodze daremnie, brak dynamiki, szybkości dryblingu, co nie pozwala urwać mu się spod presji rywala. Wszystkie okazje bramkowe wykreowaliśmy prawą stroną boiska.

Ja nie chce widzieć takiego skrzydłowego w Juventusie. Costa szczytem moich marzeń nie jest, ale chce prawonożnego zawodnika o takiej charakterystyce po przeciwnej stronie boiska.

Obrazek
Maly

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 12 kwietnia 2018, 08:06

Costa powinien grać na lewej, wrzutkę ma 10 razy lepszą niż zejście do środka i podanie lub strzał, z Mario nie ma jednak szans wygrać rywalizacji

na prawą mamy Bernę i Cuadrado

magica Juve vinci

A nie mówiłem?
ODPOWIEDZ