LM 17/18 (1/8) : JUVENTUS F.C 2-2 Tottenham
- Piotr Juvefan
- Juventino
Takie 4-4-2 bardziejgregor_g4 pisze:a my z Berna i bez Sturaro, 4231

Jak to będzie wyglądało chyba Mandzu nie na skrzydle

- pablo1503
- Juventino
Czasem nie ogarniam Maxa. Gdy gramy z ogórami i jest szansa na jakiś bardziej ofensywne warianty, to trener zostawiał zawsze kogoś na ławce, zwłaszcza z dwójki Berna/Costa/czasem nawet we dwóch byli rezerwowymi. Teraz przychodzi bardzo ważny mecz z naprawdę silnym przeciwnikiem i Allegri postanowił pójść w ofensywę.
Nie powiem, bo podoba mi się ta koncepcja. Już bardzo dawno nie byłem tak podjarany meczem Juventusu. Po awans.
Nie powiem, bo podoba mi się ta koncepcja. Już bardzo dawno nie byłem tak podjarany meczem Juventusu. Po awans.

- CzeczenCZN
- Juventino
Nie ma co obrażać się nawzajem o zdanie na temat Maxa. Allegri jest postacią kontrowersyjną, jedni go będą chwalić i idealizować, drudzy będą go krytykować, a jeszcze inni docenią co zrobił, ale będą widzieć mankamenty. Ja osobiście nie jestem jego najgorętszym zwolennikiem. Owszem wdzięczny mu jestem za to co dla nas zrobił, jednak uważam że z tą kadrą można jeszcze więcej osiągnąć, a on się boi ryzyka, jest asekuracyjny nie wiedzieć czemu. Możecie mnie hejtować ale wolałbym Conte - zawsze będę fanem i zwolennikiem Antonio i to jest moje i mam gdzieś czyjeś zdanie - jestem pewny że Conte mając obecne możliwości finansowe by więcej z Juve ugrał. Juventus Allegriego od czasu jego pierwszego sezonu nie rozwinął się - trzyma poziom - ale nie jest mocniejszy. Jakość w CL z 3 poprzednich sezonów jest porównywalna: 2015 łatwe losowanie, ledwo co wyszliśmy z grupy, w półfinale z Realem M na styk, rok później na styk przegraliśmy z Bayernem w 1/8 ale w grupie ładnie nam poszło, rok później losowanie nie najgorsze, trafiliśmy na Barcelone - ale w mega kryzysie. Tak więc różnica mocy Juventusu przez ostatnie sezony wychodzi na 0. Allegri owszem z gotowca wyciągnął więcej - chwała mu za to - ale gdy musi coś zbudować z nowych elementów - wtedy gorzej...
No ale to jest moje zdanie na jego temat, każdy może mieć inne, a forum jest po to by każdy miał możliwość przedstawić swoje wypociny. Pozdrawiam!
No ale to jest moje zdanie na jego temat, każdy może mieć inne, a forum jest po to by każdy miał możliwość przedstawić swoje wypociny. Pozdrawiam!
- ice
- Juventino
- Podziekował: 6 razy
- Otrzymał podziękowanie: 9 razy
Wyniki go bronią. Taka prawda. Serie A wygrywana w cuglach, LM kończymy wysoko. Styl nie powala, ale są wyniki. Z tym się nie dyskutuje. Jak ich braknie - np. odpadniemy z Totkami a Napoli sięgnie po tytuł - wtedy będą zmiany.
- Piotr Juvefan
- Juventino
Conte zbudował drużynę Juve i wszczepił w nią gen wygrywania i za to jestem mu dozgonnie wdzięczny,ale potrzebowaliśmy czegoś nowego w walce o LM. Allegrii okazał się godnym następcą i zrobił świetne rezultaty. To po jego sezonach wymienia się nas w gronie Realu,Barcy i Bayernu jako faworytów LM. Skoro jestes pewnien,że Conte ugrałby więcej to znaczy,że wygrałby LM. Nie wydaje mi się.ForzaItanimulli3vujcm pisze:Możecie mnie hejtować ale wolałbym Conte - zawsze będę fanem i zwolennikiem Antonio i to jest moje i mam gdzieś czyjeś zdanie - jestem pewny że Conte mając obecne możliwości finansowe by więcej z Juve ugrał.
Ostatnio zmieniony 13 lutego 2018, 20:09 przez Piotr Juvefan, łącznie zmieniany 1 raz.

- CzeczenCZN
- Juventino
Skład spoko, zobaczyłem, zrobiłem się dziwnie spokojny o wynik... Max potrafi czasem zaskoczyć, jak np. z Barceloną w tym roku na Camp Nou. Szkoda że tak rzadko i że wcześniej tego nie widział, lub coś go wstrzymywało, może dzisiaj ta maszyna by lepiej funkcjonowała. Bo prawdę mówiąc, zgrana ofensywa z Higuainem, Bernardeschim, Costa i Pjanicem - a po powrocie Dybalą - wspieranymi Sandro z LO - specjalnie nie odstawała by od Real M czy Barcelony.
- Nicram_93
- Juventino
- Podziekował: 42 razy
- Otrzymał podziękowanie: 13 razy
No to jednak mnie Allegri zaskoczył składem, gramy u siebie i musimy prowadzić grę oraz atakować. Spodziewam się bardzo ciężkiego meczu, ale mam nadzieje, że damy radę. Wątpię jednak w wysoki wynik, raczej narzucimy typowe dla siebie szachy, przy okazji wybijając z głowy Tottenhamowi ich wizję gry. 1-0 dla nas :hellyes:

"Prawdziwy dżentelmen nigdy nie opuszcza swojej damy."
Alessandro Del Piero, czerwiec 2006r.
- pumex
- Juventino
4 nominalnych ofensywnych zawodników + Pjanić + Sandro + De Sciglio. Teoretycznie tak ofensywnego wariantu w LM za kadencji Allegriego chyba jeszcze nie widzieliśmy. Nie to, żebym narzekał, po prostu przestaję nadążać za Allegrim, który nierzadko wystawianym przez siebie składem sugeruje barykadę z Chievo, a przeciwko Tottenhamowi zdaje się ofensywnie ustawiać zespół
FORZA J!

FORZA J!