LM 17/18 (1/8) : JUVENTUS F.C 2-2 Tottenham
- wagner
- Juventino
Spokojnie. Ławkę mamy taką na ten mecz, że gdy będziemy wygrywać na pewno zobaczymy Sturaro w drugiej części. Koniec końców obecnosc Włocha może okazać się dobrym prognostykiem :spiteful:
kd pisze:Milan wyrwał tylko cegiełkę z naszego muru, u nas mur stoi z małą dziurą, oni postawili ta cegłę i myślą że mają mur.
- lenor
- Juventino
- Podziekował: 7 razy
- Otrzymał podziękowanie: 13 razy
Bobby X pisze:A do, którego nie podszedł "strasznie asekuracyjnie"? Wygramy 1 do 0 i będą peany dla Wybitnego Stratega rodem z Toskanii. Będą bęcki to osobiście wyleję tu wannę pomyj na tego gekona.lenor pisze:A całkiem serio odnoszę wrażenie, że Max strasznie asekuracyjnie podchodzi do tego spotkania. Pierwszy mecz gramy u siebie i jeśli tutaj nic nie wciśniemy, to tam będzie niesłychanie ciężko. Ja rozumiem zero z tyłu to priorytet i pewnie będziemy oglądać siermiężny futbol, ale wcisnąć coś musimy.
No właśnie, żebyśmy wygrali chociaż te 1:0. Prawda - zawsze podchodzi asekuracyjnie, jednak do momentu 1:0 graliśmy coś z przodu, ja się tylko obawiam, że dzisiaj postawimy autobus. A tak grając nie wygramy
- 19
- Juventino
- Podziekował: 2 razy
- Otrzymał podziękowanie: 17 razy
Nie wiem dlaczego Allegri nie zaskarbił sobie większego zaufania u kibiców na Juvepoland. Można śmiało powiedzieć że to jeden z największych trenerów w historii Juve, a tutaj nadal niepewność wobec niego. Facet zdobył 3 mistrzostwa, trzy puchary Włoch, dwa razy awansował do finału LM. Ludzie ten człowiek zna się na robocie.
Obstawiam 3:0 dla Juve, nie dlatego że Tottenham jest słaby, ale Juve to Juve
- dr.DeV
- Juventino
- Podziekował: 3 razy
- Otrzymał podziękowanie: 1 raz
Jak dla mnie to jest dory prognostyk, bo wrócą na rewanże lub ewentualne ćwierćfinały. Teraz juz będziemy mieć spokój z kontuzjamiDragon pisze:Mecz 1/8 LM a u nas kontuzje: Howedes, Cuadrado, Matuidi, Dybala, Lichsteiner, Barzagli. Przecież to jest poniżej krytyki. 3 by zagrało pewnie w 1 składzie a Barzagli wszedł na końcówkę. Fajnie, że mamy kim łatać, tylko skutki są takie, że spada drastycznie jakoś na ławce.

I to jest bardzo dobra wiadomość!Dragon pisze:Najnowsze info z Turynu, niektórzy się pewnie ucieszą. Max dziś rano testował 4-2-3-1, czyli Sturaro OUT (), Bernardeschi IN.
Wydaje mi się, ażeby lepiej wypadł na rewanż z Kogutami niż miałby nie grać w meczu z PSG czy innym CityDragon pisze:p.s Pjanić dziś nie może dostać żółtej kartki!

- Wojtek
- Juventino
Maxiu nigdzie nie postawił znaku równości między tymi dwoma zawodnikamimnowo pisze:Przedmeczowa konferencja prasowa Allegriego (fragment, napisy PL):
Sturaro = Matuidi

- livinglegend
- Juventino
Dokładnie. To co ten człowiek robi co roku w Juve z takimi piłkarzami jest wg mnie fenomenem. Ligę deklasuje notorycznie i w LM też już pokazał swoją jakość niejednokrotnie. Przyznam że zwątpiłem raz w niego po 2-2 z Bayernem w Turynie, ale to co pokazało Juve od 1' w rewanżu zatkało mi usta. Wg mnie Max jest obecnie naszym najcenniejszym dobrem.19 pisze:Nie wiem dlaczego Allegri nie zaskarbił sobie większego zaufania u kibiców na Juvepoland. Można śmiało powiedzieć że to jeden z największych trenerów w historii Juve, a tutaj nadal niepewność wobec niego. Facet zdobył 3 mistrzostwa, trzy puchary Włoch, dwa razy awansował do finału LM. Ludzie ten człowiek zna się na robocie.
Arrivederci Mauro e David 

- wagner
- Juventino
Niestety, tutaj niektórzy się o tym dowiedzą dopiero gdy jego pracodawcą będzie już ktoś inny.livinglegend pisze:Max jest obecnie naszym najcenniejszym dobrem.
Mam nadzieję, że grając 4-2-3-1 nie odpuścimy środka pola.
kd pisze:Milan wyrwał tylko cegiełkę z naszego muru, u nas mur stoi z małą dziurą, oni postawili ta cegłę i myślą że mają mur.
- Piotr Juvefan
- Juventino
Szczerze to jakoś trudno mi uwierzyć w te 4-2-3-1 czekam na oficjalkę.
No chyba,że takie coś.
-------------------Buffon------------------
De Sciglio-Benatia----Chiellini---Sandro
------------Khedira-----Sturaro-----------
Costa------------Pjanic--------Mandzukic
-----------------Higuain-------------------
No chyba,że takie coś.
-------------------Buffon------------------
De Sciglio-Benatia----Chiellini---Sandro
------------Khedira-----Sturaro-----------
Costa------------Pjanic--------Mandzukic
-----------------Higuain-------------------

- ozi(Forza_Juve)
- Juventino
a na czechu czy jakimś niemieckim zdf bądź erste nie ma transmisji? zawsze we wtorki puszczali...
Piłkarze odchodzą, mężczyźni zostają!
- putout
- Juventino
najlepsze jest to że statystyki są wręcz przytłaczające i Allegri ma największy procent zwycięstw spośród wszystkich dłużej trenjących menadżerów. nie lubią go dla zasady i tyle. spójrz ilu trolli milknie gdy Allegri wygrywa a gdy przytrafi się jakiś głupi remis to zaraz wylatują ze swoimi śmietnikami i zaczynają rzucać kupą dookoła19 pisze:Nie wiem dlaczego Allegri nie zaskarbił sobie większego zaufania u kibiców na Juvepoland. Można śmiało powiedzieć że to jeden z największych trenerów w historii Juve, a tutaj nadal niepewność wobec niego. Facet zdobył 3 mistrzostwa, trzy puchary Włoch, dwa razy awansował do finału LM. Ludzie ten człowiek zna się na robocie.

trochę boje się Sturaro ale jemu Allegri ufa i z sobie znanych powodów chce mieć go na boisku. co ma być to będize niebo znajdę wszędzie.
- Sila Spokoju
- Juventino
- Podziekował: 25 razy
- Otrzymał podziękowanie: 51 razy
Trochę przesadzacie Panowie z tym obrażaniem innych. Allegri wykonuje kawał świetnej roboty, ale styl tej drużyny nieraz i nie dwa woła o pomstę do nieba.
Mamy możliwości w ataku jakich nie miał chyba żaden trener Juve, a mimo to drużyna często gra bez polotu, nie wiedząc co zrobić w napadzie.
Kibice Juventusu są rozpieszczeni ciągłymi zwycięstwami i sukcesami, dlatego jesteśmy tak bardzo wymagający. Oprócz punktów chcemy też ładnego dla oka stylu. Niestety z Allegrim to nie przejdzie, bo o ile taktycznie jest trenerem świetnym, to jeśli chodzi o efektowność brakuje mu bardzo wiele.
Mamy możliwości w ataku jakich nie miał chyba żaden trener Juve, a mimo to drużyna często gra bez polotu, nie wiedząc co zrobić w napadzie.
Kibice Juventusu są rozpieszczeni ciągłymi zwycięstwami i sukcesami, dlatego jesteśmy tak bardzo wymagający. Oprócz punktów chcemy też ładnego dla oka stylu. Niestety z Allegrim to nie przejdzie, bo o ile taktycznie jest trenerem świetnym, to jeśli chodzi o efektowność brakuje mu bardzo wiele.

- kubinho 10
- Juventino
Pamiętam jak za czasów gimbazy czy podstawówki szedłem do szkoły i już od samego rana jedyne o czym myślałem to mecz. Człowiek powoli zbliża się do 30stki, a nic się nie zmienia. Cały dzień w pracy myśli tylko o powrocie Juve do LM po przerwie zimowej! Dla takich chwil warto być kibicem i przeżywać te emocje.
Co do meczu, oglądałem Tottenham w tym sezonie dosyć często i to naprawdę ciekawy zespół. O Kane już wszystko zostało napisane. Wierzę jednak w Allegriego. Chłop ma pojęcie co robi, już nie raz nas pozytywnie zaskoczył w Europie, także ma u mnie kredyt zaufania.
Liczę na nasze doświadczenie, wsparcie naszych trybun i nasze 2-0.
Co do meczu, oglądałem Tottenham w tym sezonie dosyć często i to naprawdę ciekawy zespół. O Kane już wszystko zostało napisane. Wierzę jednak w Allegriego. Chłop ma pojęcie co robi, już nie raz nas pozytywnie zaskoczył w Europie, także ma u mnie kredyt zaufania.
Liczę na nasze doświadczenie, wsparcie naszych trybun i nasze 2-0.
Grande Juve, Vinci Per Noi
- notquitemytempo
- Juventino
Tottenham: Lloris (C), Aurier, Sanchez, Vertonghen, Davies, Dier, Dembele, Eriksen, Dele, Lamela, Kane.
Dwa zaskoczenia: Aurier (trochę mniejsze) i Lamela - tu już duża niespodzianka. Son jest w tym sezonie w dużo lepszej dyspozycji. Albo jakiś drobny uraz, albo Pochettino zostawił go na ławce jako jokera.
Dwa zaskoczenia: Aurier (trochę mniejsze) i Lamela - tu już duża niespodzianka. Son jest w tym sezonie w dużo lepszej dyspozycji. Albo jakiś drobny uraz, albo Pochettino zostawił go na ławce jako jokera.
- gregor_g4
- Juventino