Polityka

Wszystko co nie związane z Juventusem i sportem. Aktualne wydarzenia ze świata polityki, muzyki i kina.
ODPOWIEDZ
Vimes

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 11 lutego 2018, 11:07

Ciekawa historia z okresu prezydentury Lecha Kaczyńskiego:

Obrazek Obrazek Obrazek

Źródło: https://twitter.com/MWosPL/status/961026330044362752

Moim zdaniem, warto przeczytać.

------------------------------

Redaktor z "Rzeczpospolitej" bardzo się podjarał treścią niemieckiej umowy koalicyjnej: "Jerzy Haszczyński: Nieprawdopodobnie dobrze dla Polski", bo napisano w niej, że: "Polska okazała się partnerem o szczególnym znaczeniu, bez którego reforma UE jest niemożliwa. Wraz z Niemcami i Francją będzie tworzyć strategię, dzięki której UE podoła konkurencji gospodarczej i innowacyjnej na świecie. W tym samym składzie zmartwychwstać ma Trójkąt Weimarski". Dodając do tego fakt, że szczególnie "lubiący" Polskę Martin Schulz nie zostanie ministrem spraw zagranicznych, to może coś w tym być. Byłby to dowód na to, że prowadzenie asertywnej polityki zagranicznej przez rząd PiS nie przyniosło nam żadnych szkód, o których tak jojczy opozycja, a może wręcz przeciwnie. Taka polityka może się okazać znacznie skuteczniejsza niż robienie laski wszystkim dokoła ustami Radosława Sikorskiego. Zresztą Niemcom dżentelmen z Chobielina zrobił nie tylko laskę, ale nawet deep throat, ale wtedy miał nadzieję na stanowisko wysokiego przedstawiciela UE ds. spraw zagranicznych i polityki bezpieczeństwa, co bez poparcia Niemców było niemożliwe. Radzio cnotę stracił, ale rubelka nie zarobił jak mówi przysłowie, bo Niemcy postanowili dać europejską synekurę Tuskowi :smile:.

Obrazek
Piotr Juvefan

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 11 lutego 2018, 11:18

Piotr Juvefan pisze:
http://www.newsweek.pl/opinie/stosunki- ... 985,1.html

Ten Lisweek to naprawdę Polski nie lubi...
Czyli jednak jojczyli,ale co się dziwić. Niestety niektórzy polscy dziennikarze bardzo upodobali sobie wspomnianą pozycję.

Obrazek
Don Mateo bis

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 11 lutego 2018, 11:20

Piotr Juvefan pisze:Macierewicz wyleciał dlatego,że nazywa się Antoni Macierewicz. PiS chce zagarnąć resztę elektoratu właśnie swoim pijarem
O tym wie nawet szympans z wrocławskiego zoo, czy niewidome dziecko z Albanii. Deszczowemu daleko do w/w. więc nie wiń go za to. Spójrz na gazetę w której pracuje (jak patrzę na jego wpisy nie tylko w tym temacie, to odnoszę wrażenie, że on tam odpowiada za rubrykę w stylu "nie śpię w nocy bo trzymam kredens", czy "dzięki żabom przestałem pić".) i spuść na niego kurtynę fekalii, to znaczy milczenia. Urodził się i jest, a że głupi? Tacy też są potrzebni - patrz rubryka z nocnym kredensem.

Forza Juve!
Piotr Juvefan

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 11 lutego 2018, 11:36

Don Mateo bis pisze:
Piotr Juvefan pisze:Macierewicz wyleciał dlatego,że nazywa się Antoni Macierewicz. PiS chce zagarnąć resztę elektoratu właśnie swoim pijarem
O tym wie nawet szympans z wrocławskiego zoo, czy niewidome dziecko z Albanii. Deszczowemu daleko do w/w. więc nie wiń go za to. Spójrz na gazetę w której pracuje (jak patrzę na jego wpisy nie tylko w tym temacie, to odnoszę wrażenie, że on tam odpowiada za rubrykę w stylu "nie śpię w nocy bo trzymam kredens", czy "dzięki żabom przestałem pić".) i spuść na niego kurtynę fekalii, to znaczy milczenia. Urodził się i jest, a że głupi? Tacy też są potrzebni - patrz rubryka z nocnym kredensem.
To jest rozsądny pomysł dziękuje za podpowiedź. Ja również się jemu przyglądałem,ale czasem niestety trudno patrzeć z boku na tą głupotę(zwłaszcza gdy również opozycja powinna mówić jednym głosem w obliczu izraelskiej nagonki). Mam wrażenie,że gdybym nie miał nic innego do roboty to KAŻDY jego wpis mógłbym podważyć. Burak tylko potrafi odsapnąć Ty nieuku, Ty tępaku,więc niech żre gruz i dalej płacze,że rządzi PiS.

Vimes pisze:Ciekawa historia z okresu prezydentury Lecha Kaczyńskiego:

Obrazek Obrazek Obrazek

.
Po rządach PO i PSL opada kurz i widać kto był prawdziwym mężem stanu a kto tylko robił innym "łaskę"

Obrazek
deszczowy

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 11 lutego 2018, 18:53

Vimes pisze:Ciekawa historia z okresu prezydentury Lecha Kaczyńskiego:

Obrazek Obrazek Obrazek

Ciekawe. To potwierdza, że Lecha Kaczyński patrzył na świat inaczej jednak, niż Jarosław. No i rozumiał, do czego przydaje się takie narzędzie, jak sprawny wywiad... ::/:

EDIT:
Saakaszwili w Polsce. Coś mam dziwne przeczucie, że będziemy mieli z nim problem... ::/:

I believe in Moise(s) Kean

http://www.pmiska.pl/
Don Mateo bis

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 20 lutego 2018, 22:07

Profesor (!!!) Żbikowski:

Najlepszą strategią przetrwania był obóz koncentracyjny, a nie ukrywanie się i zdanie się tylko na pomoc Polaków.

http://www.polsatnews.pl/wideo/najlepsz ... e_6604916/

Niżej upaść nie można.

Forza Juve!
Alex96

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 20 lutego 2018, 22:45

Czy ja wiem, cyrk z wyrokiem za jume 50zł, łzy, orzeczenie. Istny dramat.

Don Mateo bis

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 20 lutego 2018, 22:56

PRZEZ ROZTARGNIENIE111!11111!!!!!!!!

A co do Holocaustu; nie zdziwię się jak niebawem przeczytam/usłyszę gdzieś, że Niemcy zakładali na terenach Polski obozy, by tam chronić Żydów przed Polakami. :roll:

Forza Juve!
deszczowy

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 20 lutego 2018, 23:41

Don Mateo bis pisze:Profesor (!!!) Żbikowski:

Najlepszą strategią przetrwania był obóz koncentracyjny, a nie ukrywanie się i zdanie się tylko na pomoc Polaków.

Jprdl. To zaszło za daleko. Zaraz się okaże, że co drugi SS-man miał nazwisko Kowalski ::/:

Piotr Juvefan

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 21 lutego 2018, 01:56

Don Mateo bis pisze:Profesor (!!!) Żbikowski:

Niżej upaść nie można.
Złotousty i najmądrzejszy Gugała.."Tymczasem najsłabiej słychać głos tych,którzy najwięcej na ten temat wiedzą historyków,tych którzy badają Holokaust..."

No to się dowiedziałem. Byłem za durny. Dziękuję Ci Gugało karykaturo dziennikarska i pseudo profesorze za oświecenie. Takie osobniki robiące taką propagandę to największe kreatury gdyż raz,że robią to Polacy, dwa manipulatorzy,ktorzy zrobią za hajs wszystko,bo nie wierzę,że robią to za darmo. Gardzę.

Obrazek
DonPatch

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 2 razy
Otrzymał podziękowanie: 2 razy

Nieprzeczytany post 21 lutego 2018, 14:14

Z tym sędzią to ciężko ocenić. Z jednej strony, jako osoba roztargniona, jestem w stanie to zrozumieć (chociaż ja bardziej zapominam, niż biorę co popadnie). Z drugiej ciekaw jestem, czy Kowalskiemu też by uwierzyli w taką wersję.
Hoffman pisze:Z roztargnienia to by wziął i schował do portfela, a nie do kieszeni trzymając portfel w ręce, dla mnie wyrok parodia.
w sumie
Ostatnio zmieniony 21 lutego 2018, 15:40 przez DonPatch, łącznie zmieniany 1 raz.

Obrazek
Lucas87

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 21 lutego 2018, 14:38

a ja myślę, że po prostu wziął z przyzwyczajenia ;]

SANCTI PER FIDEM VICERUNT REGNA OPERATI SUNT IUSTITIAM.
Hoffman

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 21 lutego 2018, 15:30

Z roztargnienia to by wziął i schował do portfela, a nie do kieszeni trzymając portfel w ręce, dla mnie wyrok parodia.

Obrazek
Vimes

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 21 lutego 2018, 19:29

Moim zdaniem, to bardzo miłe ze strony "kasty zupełnie nazdwyczajnych ludzi", że sami wkładają PiS-owi w ręce bat na swoje cztery litery. Każdy, kto obejrzy nagranie z monitoringu nie będzie mieć wątpliwości, że mamy tutaj do czynienia z ordynarną kradzieżą, a nie "roztargnieniem". Ten wyrok to pokaz wyjątkowej bezczelności i poczucia kompletnej bezkarności kasty sędziowskiej, która broni swoich członków nawet w tak oczywistej sytuacji. Rozumie to nawet nie kochający PiS-u Ryszard Kalisz: ""Strzał w nogę kolejnego składu Sądu Najwyższego". Kalisz o uniewinnieniu sędziego Topyły". Jednak kasta musiała zdążyć przed wejściem w życie ustawy wprowadzającej Izbę Dyscyplinarną w Sądzie Najwyższym dla takich indywiduów jak ten sędzia. Wyobrażacie sobie, że ten człowiek nadal będzie wydawać wyroki w imieniu Rzeczypospolitej? To jest obraza dla każdego podsądnego, który przed nim stanie.

Obrazek
deszczowy

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 21 lutego 2018, 21:12

A tymczasem w dotowanej (reklamy) z państwowej kasy telewizji portalu wPolityce program zaczęła prowadzić... Aleksandra Jakubowska.

Kurtyna :D

ODPOWIEDZ