Mercato (Lato 2017 / Zima 2018) DYSKUSJA
- CzeczenCZN
- Juventino
Kto to jest Ufo? Eriksen? Nie no spoko opcja - ale wolę Ozila, ruch bardziej ekonomiczny.[RAF]ErrazoR pisze:Skype pisze rownierz o zainteresowaniu JUVE Jednego z dwojki Ufo-Erikssen jako nr 10(moze to oznaczac odejscie Pawelka i dobra kase) obserwujemy rownierz bramkarza Espanyolu Pau Lopez,ktory moze zagra dzisiaj
Bellerin? Jeżeli on przyjdzie a odejdzie Sandro, to będzie bez sensu. Bo przerzucimy problem na drugą stronę.
- CzeczenCZN
- Juventino
Stać nas na to by było bez problemu, problem w tym że zarząd chytry - niestety, ale tym sposobem to Europy się nie zawojuje. NIGDY!Axel pisze:C. Eriksen to marzenie wielu. Szkoda, że niemal nierealne byłoby pozostawienie go w składzie razem z Dybalą (kasa, kasa, kasa).
Pytanie czy w ogóle zarządowi na tym zależy - raczej nie!
Miałeś rozpiskę ze składem wcześniej którą usunąłeś - tam Sandro, Dybala - no i tak po tylu latach sukcesów powinno być! Kupujemy topów i zostawiamy topów.
W ogóle skoro nasz zarząd taki chytry, to teraz jest okazja jak nigdy wśród zawodników z wygasającymi kontraktami - Alexis!

- MRN
- Juventino
- Podziekował: 13 razy
- Otrzymał podziękowanie: 205 razy
O Eriksenie marzy też inter, którego fani uważają, że to realny transfer w przypadku awansu ich drużynki do LMAxel pisze:C. Eriksen to marzenie wielu. Szkoda, że niemal nierealne byłoby pozostawienie go w składzie razem z Dybalą (kasa, kasa, kasa).

- Osgiliath
- Juventino
Już pod twoim postem dwóch innych juventini tego forum wyjaśniło to dokładnie, więc nie mam potrzeby pisać o tym jeszcze raz.wojczech7 pisze: No to mi napisz, mistrzu, co miałeś na myśli. Jeśli faktycznie źle Cię przeczytałem, pochylę czoło w geście przeprosin![]()
- AdiJuve
- Juventino
- Podziekował: 9 razy
- Otrzymał podziękowanie: 20 razy
Chodzi Ci o tego Alexisa,ktorego prawdopodobnie nawet City odpusci bo zyczy sobie najwyzszej tygodniowki w AngliiForzaItanimulli3vujcm pisze:Stać nas na to by było bez problemu, problem w tym że zarząd chytry - niestety, ale tym sposobem to Europy się nie zawojuje. NIGDY!Axel pisze:C. Eriksen to marzenie wielu. Szkoda, że niemal nierealne byłoby pozostawienie go w składzie razem z Dybalą (kasa, kasa, kasa).
Pytanie czy w ogóle zarządowi na tym zależy - raczej nie!
Miałeś rozpiskę ze składem wcześniej którą usunąłeś - tam Sandro, Dybala - no i tak po tylu latach sukcesów powinno być! Kupujemy topów i zostawiamy topów.
W ogóle skoro nasz zarząd taki chytry, to teraz jest okazja jak nigdy wśród zawodników z wygasającymi kontraktami - Alexis!:placze:
Co do Eriksena to teraz Tottki za mniej niz 100 baniek nie usiada do stolu. Jeszcze za nim szedl do Tottko to o nim pisalem, to samo z Mertesem. Ale z drugiej strony kilku graczy z Eredivisie nie dalo rady za granica a w Holandii byli topami ligowymi. Aczkolwiek teraz Neres,Lozano czy przede wszystkim Ziyech mają potencjal by wskoczyc na poziom ww dwojki. No I cenowo w Holandii jesscze nie ma tragedii w porownaniu z reszta
- CzeczenCZN
- Juventino
Trochę masz racji, nawet bardzo dużo - typ patrzy głównie na hajs, swoje już wygrał, teraz chce sobie zarobić na starość. Tyle że mogliśmy spróbować przekonać go walką o najwyższe cele, niby szansa marna - ale czasem się udaje. Wiesz, dla mnie to jeden z najlepszych piłkarzy świata i najbardziej ulubionych, dlatego zawsze go chciałem w Naszej Koszulce zobaczyć.AdiJuve pisze:Chodzi Ci o tego Alexisa,ktorego prawdopodobnie nawet City odpusci bo zyczy sobie najwyzszej tygodniowki w AngliiChyba tylko mega zdesperowane,szastajace kasa United się polasi.
Proste że tak - to jest zawsze loteria - poza tym my potrzebujemy zawodników gotowych, którzy są gwarantami, nie talentami. Tym sposobem, to trzeba by na chybił trafił wykupywać wszystkich. Poza tym to że ktoś w jednym klubie się rozwinął, nie wiadomo jakby się jego kariera potoczyła gdyby trafił gdzie indziej i w drugą stronę - więc to takie gdybanie.AdiJuve pisze:Ale z drugiej strony kilku graczy z Eredivisie nie dalo rady za granica a w Holandii byli topami ligowymi.
- dimebag11
- Juventino
- Podziekował: 79 razy
- Otrzymał podziękowanie: 23 razy
@ForzaItanimulli3vujcm
Problem w tym, że my zaczynamy przegrywać rywalizację na rynku transferowym nie tylko z takimi gigantami jak Real, PSG, Barca czy City (nie zaliczam tu jeszcze Bayernu, ale niedługo i oni będą zmuszeni do zwiększenia wydatków), ale także z Arsenalem, Chelsea, Liverpoolem, Man United, itd. Najgorzej, że wiele wskazuje na to, iż w najbliższym czasie to oni będą uciekać, a nie my się do nich zbliżać. Nasi włodarze już dawno zauważyli ten problem i m.in. w związku z tym są podjęte działania wykupywania wielu młodych talentów na własnym podwórku. Jednakże obawiam się, iż bez gruntownej reformy włoskiej piłki oraz dużych nakładów w budowę nowoczesnych stadionów nie ma co liczyć na powrót Serie A do lat świetności.
Problem w tym, że my zaczynamy przegrywać rywalizację na rynku transferowym nie tylko z takimi gigantami jak Real, PSG, Barca czy City (nie zaliczam tu jeszcze Bayernu, ale niedługo i oni będą zmuszeni do zwiększenia wydatków), ale także z Arsenalem, Chelsea, Liverpoolem, Man United, itd. Najgorzej, że wiele wskazuje na to, iż w najbliższym czasie to oni będą uciekać, a nie my się do nich zbliżać. Nasi włodarze już dawno zauważyli ten problem i m.in. w związku z tym są podjęte działania wykupywania wielu młodych talentów na własnym podwórku. Jednakże obawiam się, iż bez gruntownej reformy włoskiej piłki oraz dużych nakładów w budowę nowoczesnych stadionów nie ma co liczyć na powrót Serie A do lat świetności.
Juve jest miłością całego mojego życia. Jest powodem do radości i dumy, ale i przyczyną frustracji i rozczarowań. Jest źródłem niesamowitych emocji, tworzącym prawdziwą i niekończącą się opowieść o miłości. - Gianni Agnelli
- AdiJuve
- Juventino
- Podziekował: 9 razy
- Otrzymał podziękowanie: 20 razy
Alexis widać tylko nastawia się na kasę i pewnie gdyby Arsenal dał mu ile chce to by tam został, coś tam wygrał,ale znowu nie za dużo. Niby świetny gracz, ale łasy na kasę i to bardzo.ForzaItanimulli3vujcm pisze:Trochę masz racji, nawet bardzo dużo - typ patrzy głównie na hajs, swoje już wygrał, teraz chce sobie zarobić na starość. Tyle że mogliśmy spróbować przekonać go walką o najwyższe cele, niby szansa marna - ale czasem się udaje. Wiesz, dla mnie to jeden z najlepszych piłkarzy świata i najbardziej ulubionych, dlatego zawsze go chciałem w Naszej Koszulce zobaczyć.
Gotowy topowy piłkarz w tej chwili to wydatek rzędu dziesiątek jak nie powyżej 100 baniek, także wątpię by Juventus był na to stać.ForzaItanimulli3vujcm pisze:Proste że tak - to jest zawsze loteria - poza tym my potrzebujemy zawodników gotowych, którzy są gwarantami, nie talentami. Tym sposobem, to trzeba by na chybił trafił wykupywać wszystkich. Poza tym to że ktoś w jednym klubie się rozwinął, nie wiadomo jakby się jego kariera potoczyła gdyby trafił gdzie indziej i w drugą stronę - więc to takie gdybanie.
Dlatego warto czasem zaryzykować i kupić kogoś młodego kto błyszczy w słabszej lidze, może akurat to będzie ten gracz a jak nie to jest szansa jakoś odzyskać włożoną kasę. A wymienieni przeze mnie Neres,Lozano czy Ziyech przewyższają Eredivisie o klasę.
- wojczech7
- Juventino
Albo w międzyczasie skasowali swoje posty, albo niepotrzebnie pajacujesz, kolegoOsgiliath pisze:Już pod twoim postem dwóch innych juventini tego forum wyjaśniło to dokładnie, więc nie mam potrzeby pisać o tym jeszcze raz.wojczech7 pisze: No to mi napisz, mistrzu, co miałeś na myśli. Jeśli faktycznie źle Cię przeczytałem, pochylę czoło w geście przeprosin![]()

Napisałeś, że to ostatni dzwonek, żeby zarobić na Marchisio, czy nie napisałeś?
"Błogosławiony, kto nie mając nic do powiedzenia, nie obleka tego faktu w słowa."
- ballack13
- Juventino
nie daje tego do mercato info bo słabe źródło 
Lewy <-
https://sport.onet.pl/pilka-nozna/liga- ... go/dr0qgyn

Lewy <-
- Piotr Juvefan
- Juventino
"Tutto Sport" twierdzi, że polski napastnik nie miałby problemów z wywalczeniem miejsca w Realu, a w Juve już tak, bo oprócz Higuaina w drużynie Starej Damy są także Paulo Dybala i Mario Mandzukić. Włosi uważają jednak, że "Lewy" jest zawodnikiem wyższej klasy i na pewno przydałby się zespołowi"ballack13 pisze:nie daje tego do mercato info bo słabe źródło
Lewy <-
To jest tak prawdziwe jak końcówka tego newsa

- Axel
- Juventino
Lewy w Juve - to dopiero fantastyka
Wiązałoby się to ze sprzedażą Igły (Mandżu* teoretycznie nie koliduje - inna pozycja w Juve), dopłatą jakichś 100 baniek, pensją na poziomie 20-25 mln ojro. Nie ma opcji xD No i z tego co się od lat już czyta, Lewandowski ma mokro na samą myśl o grze w barwach Realu.
Także bajki bajami, ale czas zająć się kimś bardziej realnym jeśli Igła nie zacznie grać na swoim poziomie. Lewandowski to abstrakcyjne marzenie...no ale niby w piłce nożnej nie ma rzeczy niemożliwych
* Lewandowski to by się Mandżurowi śnił po nocach, gdyby kolejny raz z jego powodu musiałby opuścić klub xD

Także bajki bajami, ale czas zająć się kimś bardziej realnym jeśli Igła nie zacznie grać na swoim poziomie. Lewandowski to abstrakcyjne marzenie...no ale niby w piłce nożnej nie ma rzeczy niemożliwych

* Lewandowski to by się Mandżurowi śnił po nocach, gdyby kolejny raz z jego powodu musiałby opuścić klub xD
"Grazie o Signore per avermi la Juventus"
- Osgiliath
- Juventino
wystarczy zobaczyć stronę wcześniej, co napisali.wojczech7 pisze:Albo w międzyczasie skasowali swoje posty, albo niepotrzebnie pajacujesz, kolegoOsgiliath pisze:Już pod twoim postem dwóch innych juventini tego forum wyjaśniło to dokładnie, więc nie mam potrzeby pisać o tym jeszcze raz.wojczech7 pisze: No to mi napisz, mistrzu, co miałeś na myśli. Jeśli faktycznie źle Cię przeczytałem, pochylę czoło w geście przeprosin![]()
Napisałeś, że to ostatni dzwonek, żeby zarobić na Marchisio, czy nie napisałeś?
tak, to ostatni moment by na nim coś zarobić.