Serie A 17/18 (18): JUVENTUS F.C 1-0 A.S Roma

Przedmeczowe przewidywania, gorące pomeczowe dyskusje, wasze oceny gry Juve i poszczególnych zawodników.
Zablokowany
Piotr Juvefan

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 21 grudnia 2017, 19:53

Adrian27th pisze:
MRN pisze:
Piotr Juvefan pisze:Szkoda mi tego Schicka,że wylądował w Romie, zaczyna strzelać.
To znaczy jak zaczyna ? Strzelił jedna bramkę w przegranym meczu CI i już zaczynasz go żałować ? Nie pojmuję takiego rozumowania..
Zwróciłem uwagę na to samo.
Mało tego - nasz Kean ma już więcej bramek w lidze!

Roma z 3 ofensywnymi zawodnikami. Mam dziwne wrażenie że to będzie powtórka z przyjazdu Zdenka do nas.
Po prostu uważam,że będzie z niego dobry grajek i warto było go zaklepać.

Lichtsteiner w życiu. Zrobi nie jednego babola. Nie widzieliście co wyczyniał ze słabą Genuą? Albo Barzagli albo inne ustawienie.

Obrazek
CzeczenCZN

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 21 grudnia 2017, 22:59

Cuadrado i Mandzukic mają być dostępni na Rome i według tutto bardzo możliwe że obaj będą grać od początku. :doh:

Skład ma wyglądać tak: Szczęsny - Barzagli, Benatia, Chiellini, Sandro - Khedira, Pjanic, Matuidi - Cuadrado/Dybala, Higuain, Mandzukic. :doh:

https://youtu.be/ld3Ag-BCwlc

#cznandj #ripgangsquad :hi:
LukaszG / DLuGi

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 21 grudnia 2017, 23:14

Co jest z tym Ruganim nie tak, że kolejny sezon spadł na sam dół hierarchii :think:
Asamoah i Bernardeschi w nagrodę za dobry mecz ława kosztem Sandro i Cuadrado :C

Bukol87 pisze:Ponadto, nikt tej waszej pisaniny w Turynie nigdy nawet nie przeczytał. Piszecie dla siebie i do siebie.
Wojtek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 22 grudnia 2017, 09:17

Ostatnio na fb przeczytałem, że zagraliśmy w tym sezonie już 25 spotkań i w każdym, w KAŻDYM meczu zaczynaliśmy innym składem. Aż mi się wierzyć nie chce :prochno:

wagner

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 22 grudnia 2017, 09:45

Wojtek pisze:Ostatnio na fb przeczytałem, że zagraliśmy w tym sezonie już 25 spotkań i w każdym, w KAŻDYM meczu zaczynaliśmy innym składem. Aż mi się wierzyć nie chce :prochno:
Toż to beton nad betony :lol:

Wygrajmy z nimi i zostawmy w tyle. 2:0 brzmi przyjemnie.

kd pisze:Milan wyrwał tylko cegiełkę z naszego muru, u nas mur stoi z małą dziurą, oni postawili ta cegłę i myślą że mają mur.
MRN

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 13 razy
Otrzymał podziękowanie: 205 razy

Nieprzeczytany post 22 grudnia 2017, 10:43

Inny wynik niż zwycięstwo będzie naszą porażką, drugi taki mecz jak z interem przydarzyć się nie może. Nie ma co sugerować się Romą i ich wynikami bo na nas się zepną ale tradycyjnie polegną tym bardziej, że na ławce mają DF. Mam nadzieję na miłe święta a takie zapewni mi skromne 1-0 bo wielu goli się nie spodziewam. Liczę na czerwo mongoła ale miłym akcentem byłoby także czerwo DDR :prochno:

Obrazek
szczypek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 24 razy

Nieprzeczytany post 22 grudnia 2017, 11:20

Wojtek pisze:Ostatnio na fb przeczytałem, że zagraliśmy w tym sezonie już 25 spotkań i w każdym, w KAŻDYM meczu zaczynaliśmy innym składem. Aż mi się wierzyć nie chce :prochno:
Mecz z 9 kolejki - Udinese: Buffon - Lichtsteiner - Rugani - Chiellini - Alex Sandro - Pjanic - Khedira - Cuadrado - Dybala - Mandzukic - Higuain
Mecz z Genoa w 2 kolejce: Buffon - Lichtsteiner - Rugani - Chiellini - Alex Sandro - Pjanic - Khedira - Cuadrado - Dybala - Mandzukic - Higuain

Tak to się prezentuje:
Obrazek
Coś mogłem pominąć, dane z https://twitter.com/juventusfc

pumex

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 22 grudnia 2017, 11:41

Byłem święcie przekonany, że z Romą gramy na wyjeździe. A tu proszę - zaskoczenie. W takim razie inny rezultat niż nasze zwycięstwo będzie dużym rozczarowaniem. Przy całym szacunku do siły Giallorossich, ale przedświąteczne spotkanie domowe z bezpośrednim rywalem musowo klepnąć na naszą korzyść.

Z pomniejszych kwestii, liczę na trójkę w środku pola oraz na Dybalę, który w końcu musi zacząć udowadniać, że jest topem, a nie tylko nim bywa.

Obrazek
MRN

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 13 razy
Otrzymał podziękowanie: 205 razy

Nieprzeczytany post 22 grudnia 2017, 11:46

Tym bardziej, że Roma zwolniła jakby a my wrzuciliśmy 5 bieg...liczę na to, że w Nowym Roku tradycyjnie wrzucimy 6 bieg i odjedziemy rywalom.

Obrazek
Alexinhio-10

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 20 razy
Otrzymał podziękowanie: 12 razy

Nieprzeczytany post 22 grudnia 2017, 12:53

szczypek pisze:
Dragon pisze:Zagrożeni zawieszeniem: -
Kontuzjowani: Howedes, Buffon, De Sciglio, Mandżukić (do oceny), Cuadrado (do oceny) + ktoś losowo.
:prochno:
:dance: Dobre.

Bedziemy sie raczyc znow Mandzu i Cuadrado na skrzydlach ?

zuravski

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 22 grudnia 2017, 13:22

Allegri ponoć rozważa Cuadrado na wahadle. Po lewej Sandro, tył Kielon Barza i Benatia. Z przodu oby Costa, Dybi i Igła.

AdiJuve

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 9 razy
Otrzymał podziękowanie: 20 razy

Nieprzeczytany post 22 grudnia 2017, 17:36

z jednej strony fajnie,że Max to nie jest taki beton jak większość trenerów,ale znowu czasem przesadza w drugą stronę, trybi to 4-3-3 to warto byłoby brnąć w to dalej. Wiem,że brak tutaj miejsca dla Dybali,ale trzeba grać tym co aktualnie jest najlepsze.

Alexinhio-10

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 20 razy
Otrzymał podziękowanie: 12 razy

Nieprzeczytany post 22 grudnia 2017, 18:29

zuravski pisze:Allegri ponoć rozważa Cuadrado na wahadle. Po lewej Sandro, tył Kielon Barza i Benatia. Z przodu oby Costa, Dybi i Igła.
343 wygladalo ciekawie, ale tak jak napisal Adi, zbytnie kombinowanie i zmiana co chwile ustawienia nie jest dobre. Moze 343 przy biedzie w pomocy byloby stosowane czesciej, gdyby nie brak 5ego obroncy (Howedes).

mnowo

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 22 grudnia 2017, 23:05

Przedmeczowa konferencja prasowa (napisy PL):

CzeczenCZN

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 22 grudnia 2017, 23:30

zuravski pisze:Allegri ponoć rozważa Cuadrado na wahadle. Po lewej Sandro, tył Kielon Barza i Benatia. Z przodu oby Costa, Dybi i Igła.
Mnie to nie zdziwi jak Allegri któregoś pięknego meczowego dnia zacznie próbować Mandzukica na wahadle. :smile:

343 to nie głupie ustawienie, ja na Rome widziałbym 433 - no ale przecież nie rozrysowane ustawienie jest najważniejsze, tylko jak to wszystko ze sobą współgra. ;)

https://youtu.be/ld3Ag-BCwlc

#cznandj #ripgangsquad :hi:
Zablokowany