Paulo Dybala
- Maly
- Juventino
- Podziekował: 8 razy
- Otrzymał podziękowanie: 25 razy
w Pascarze był tylko na loanie tak jak Immobile
ale powyżej 100mln za Dybałę to tylko plotki, nikt tyle nie da, jeśli nawet Barca w to lato dawała to w kolejne już nikt po prostu tyle nie da, chyba że Pawełek rozegra wiosnę życia
ale powyżej 100mln za Dybałę to tylko plotki, nikt tyle nie da, jeśli nawet Barca w to lato dawała to w kolejne już nikt po prostu tyle nie da, chyba że Pawełek rozegra wiosnę życia
Kto ma rację dzień wcześniej od innych, ten przez dobę uchodzi za idiotę.
magica Juve vinci
A nie mówiłem?
magica Juve vinci
A nie mówiłem?
- wagner
- Juventino
Oczywiście, że dadzą. W dzisiejszych czasach 50% to realna wartość sportowa, druga połowa to marketing. Argentyńczyk to drugie buduje w świetny sposób.
kd pisze:Milan wyrwał tylko cegiełkę z naszego muru, u nas mur stoi z małą dziurą, oni postawili ta cegłę i myślą że mają mur.
- Ein
- Juventino
Bez przesadyForzaItanimulli3vujcm pisze:@Ein Powiedz wprost że jesteśmy Ajaxem top 5-6 Europy.

Ale spokojnie, jeszcze z 2-3 lata i wygrana w LM to też podejście się zmieni i piłkarzy, i finansowo lepiej będziemy stali

Moggi: "People keep asking where Juve got the money to buy Vlahovic but they forget that the club is owned by the Elkanns. 2% of the Elkann assets are enough to buy Inter, this is not a joke, let's be clear, it's real data."
- freddie88
- Juventino
Odszedł Pogba, Bonucci, a Juve wciąż w topie, więc i Pawełka tez mozna sie pozbyc za fajne pieniadze mysle ze za ok.130mln P$g zaplaci.
Statystyki Dybali w LM 0goli i 0 asyst i do tego Jego zachowanie nie jest godne Juve sprzedac za duza kase do P$g i niech sobie gra u Arabow :hellyes:
Statystyki Dybali w LM 0goli i 0 asyst i do tego Jego zachowanie nie jest godne Juve sprzedac za duza kase do P$g i niech sobie gra u Arabow :hellyes:
Myślę, że piosenki Queen są czystym eskapizmem , są jak dobry film.,,Uwielbiam Królową.
Wyczynia niesamowite rzeczy-Freddie Mercury:)
Wyczynia niesamowite rzeczy-Freddie Mercury:)
- AdiJuve
- Juventino
- Podziekował: 9 razy
- Otrzymał podziękowanie: 20 razy
No niestety ale finansowo dorównać Anglikom,PSG czy duetowi z Hiszpanii, będzie piekielnie ciężko. Tak na dobrą sprawę jak tlenu Juve potrzebuje w tym aspekcie mocnej ligi co za tym idzie powrotu Interu i Milanu do topki, a na to się nie zanosi.Ein pisze:Bez przesadyForzaItanimulli3vujcm pisze:@Ein Powiedz wprost że jesteśmy Ajaxem top 5-6 Europy.Każdy topowy klub robi transfery i wietrzy szatnie jak jest to potrzebne. Juve ma o tyle pecha, że w przypadku b. dobrych piłkarzy nie ma przywiązania do barw i/lub Juve nie stać aby regularnie płacić wysokie kontrakty dla 3-5 topowych graczy.
Ale spokojnie, jeszcze z 2-3 lata i wygrana w LM to też podejście się zmieni i piłkarzy, i finansowo lepiej będziemy stali
- zuravski
- Juventino
Przede wszystkim żeby Juve zyskało to musi zmienić się cała liga włoska. Infrastruktura leży. Każdy zespół ma w planach przebudowę lub budowę stadionu, ale problemy finansowe oraz biurokracja wstrzymują projekty. Roma już od 2014 roku leży ze swoim projektem. Powoli wszystko zmierza ku poprawie, ale na to trzeba czasu. Juve z czasem będzie wydawało tak duże pieniądze jak niegdyś to miało miejsce i wielu graczy będzie chciało zasilić starą damę. To jest kwestia czasu.
- CzeczenCZN
- Juventino
Skład Juventusu w finale CL 2015 i w finale CL 2017 ile widzisz różnic?Ein pisze:Bez przesadyKażdy topowy klub robi transfery i wietrzy szatnie jak jest to potrzebne.

Robią topowe kluby transfery, zdarza się że ktoś odejdzie - ale nie takie rotacje jak u nas. Chyba różnice bardzo wyraźnie widać.
Stać nas, spokojnie nas stać - przychody w lidze mistrzów notujemy wyższe niż triumfatorzy, finansowo stoimy wiele wiele razy lepiej - niż wtedy gdy nas prowadził Conte. Na transfery też nie wydajemy majątków OK kupujemy za miliony, ale też sprzedajemy za miliony - więc wychodzi niewiele na minusie. Taka jest polityka klubu - nie trzymamy nikogo na siłę - ktoś chce więcej nie damy. No i dlatego wyglądamy jak Ajax top 5-6 Europy. Śmiejemy się z Napoli i Romy że wykupujemy im piłkarzy, a dla zagranicznych top klubów czym jesteśmy? Tym samym czym Rzymianie i Neapolitańczycy dla nas.Ein pisze:Juve ma o tyle pecha, że w przypadku b. dobrych piłkarzy nie ma przywiązania do barw i/lub Juve nie stać aby regularnie płacić wysokie kontrakty dla 3-5 topowych graczy.
Ta mityczna świetna atmosfera w drużynie, to największy kit jaki można usłyszeć - prędzej uwierzę w to że Messi i CR7 są w szczęśliwym związku partnerskim niż w to.
Swoją droga #PepeRobiSwietnaAtmosfere - zaczynam żałować że odszedł, jak on był nikt nie odchodził z ważnych piłkarzy - może faktycznie w tym coś było. :C
Tak jak za Vidala mieli nie wiadomo ile... 40 mln za Dybale i Marotta weźmie z pocałowaniem ręki. Sami zobaczycie!wagner pisze:Oczywiście, że dadzą. W dzisiejszych czasach 50% to realna wartość sportowa, druga połowa to marketing. Argentyńczyk to drugie buduje w świetny sposób.
Serio nie słyszałeś o tym jak wielokrotnie wypowiadał się o nas w tonie Nainggolana? Nigdy się o nas pozytywnie nie wypowiadał arogant jak Hamsik. Oczywiście że Włosi są pewniejsi, ale nie wszyscy Włosi. Po odejściu Pogby straciłem wiarę w jakąkolwiek stabilność Juventusu pod zarządem Marotty. Mi osobiście - jeżeli Dybala by odszedł marzy się Verratti - tyle że topowe kluby, takie jak PSG nie sprzedają swoich najlepszych piłkarzy...lysy1983 pisze:Jest Włochem, jego idolem jest ADP, a Napoli robi się dla niego zbyt małe, także może czas na kolejny krok, dlaczego nie spróbować???
Ps. kiedyś zarzekałeś się że Pogba zostanie u nas na kilka lat, gdy stwierdziłem że dogra tylko do końca sezonu i poleci za hajsem. Włosi jednak pewniejsi, zwłaszcza jak są na odpowiednim/topowym poziomie. niestety nie ma ich wielu... Tym bardziej uważam że należy podjąć starania o Lorenzo, bo Dybala praktycznie już spisany na odpalenie z klubu

- Ein
- Juventino
Eeeeee.... tak na szybko sprawdziłem ten skład Realu 2014/2016/obecny - dobra ja się na hiszpańskiej nie znam zupełnie, ale co Ty mi za bullshit starasz się sprzedać, że Real nikogo się nie pozbywał ?
Pepe, Xabi Alonso, Di Maria, Morata, James, Khedira, Casillas, Jese - to tak na szybko piłkarze którzy albo nie wyrabiali, albo nie błysnęli (a przynajmniej ich kojarzę
). City chyba też wywaliło najwięcej hajsu na obronę w tym sezonie ze wszystkich, ale ich składu już kompletnie nie ogarniam także niech ktoś inny się wypowie
Atletico chyba ma/miało zakaz dlatego nie robili żadnych transferów, a Barcelona zawsze robiła dziwne transfery bądź nie robiła ich w ogóle. ManU to też przemeblowany klub od podstaw w sumie, który nadal będzie robił transfery. PSG tak samo wymieniło cały atak i leczy kompleks Barcelony
W skrócie - nie przekonały mnie Twoje argumenty, bo z każdym rokiem Juve ma coraz lepszy skład (podobnie jak inne top kluby)
Pepe, Xabi Alonso, Di Maria, Morata, James, Khedira, Casillas, Jese - to tak na szybko piłkarze którzy albo nie wyrabiali, albo nie błysnęli (a przynajmniej ich kojarzę

Atletico chyba ma/miało zakaz dlatego nie robili żadnych transferów, a Barcelona zawsze robiła dziwne transfery bądź nie robiła ich w ogóle. ManU to też przemeblowany klub od podstaw w sumie, który nadal będzie robił transfery. PSG tak samo wymieniło cały atak i leczy kompleks Barcelony

W skrócie - nie przekonały mnie Twoje argumenty, bo z każdym rokiem Juve ma coraz lepszy skład (podobnie jak inne top kluby)

Moggi: "People keep asking where Juve got the money to buy Vlahovic but they forget that the club is owned by the Elkanns. 2% of the Elkann assets are enough to buy Inter, this is not a joke, let's be clear, it's real data."
- CzeczenCZN
- Juventino
Skoro Ci wygodnie w to wierzyć? To spoko, skoro lubisz się oszukiwać. Tyle że zawodnicy których wymieniłeś Z Realu M to albo podstarzali, albo nie mieszczący się w składzie - filary są - jeżeli oni kogoś sprzedają to dlatego że kupili lepszego na jego miejsce - i na tym polega WZMOCNIENIE w top klubie, a nie sprzedają kogoś by kupić 2 piłkarzy na inne pozycję i zostać z dziurą. Taki Di Maria odszedł bo przegrywał rywalizacje z Bale'm. Nie wiem jak można nie widzieć oczywistych różnic i traktować to jednakowo. Owszem zdarza się że Barcelona np. sprzedała Neymara - ale Messi i inni są tam od lat. Nie taka rotacja jak u nas. Jest różnica jak klub sprzeda 1 zawodnika, a nie co roku wymiana topów - tak się nie zbuduje potęgi. Więc bliżej nam do Napoli czy Romy niż do PSG, Realu M i innych klubów z topu.Ein pisze:W skrócie - nie przekonały mnie Twoje argumenty, bo z każdym rokiem Juve ma coraz lepszy skład (podobnie jak inne top kluby)
- Ein
- Juventino
Ale w co tu wierzyć ? Bo nie rozumiem ?
Na każdego zawodnika który od nas odszedł - przyszedł nowy, który gra lepiej bądź w najbliższym czasie ma to robić. Jako, że mam czas to postaram Ci się to rozpisać na podstawie wiki:
2016/17:
Pjanić, Alves, Benatia, Pjaca, Higuaín, Cuadrado* - przyszli
Morta, Caceres, Pogba, Isla, Zaza, Pereyra, Padoin - odeszli
2015/16:
Dybala, Khedira, Mandzu, Rugani, Sandro, Cuadrado - przyszli
Pirlo, Matri, Ogbonna, Tevez, Vidal, Pepe, Llorente, Coman - odeszli
2014/15:
Coman, Pereyra, Evra, Morata, Sturaro - przyszli
Giovinco, Vucinic, Quagliarella, Peluso, Osvaldo - odeszli
(*uwaga- nie chce mi się analizować wypożyczeń/transferów w konkretnych latach, ale myślę, że udowodnię tezę. Tego sezonu nie analizuje, bo Bonu może złapie jeszcze formę pod koniec
)
Także to są ostatnie 3 sezony naszych najważniejszych zakupów/sprzedaży. Teraz odpowiedz sobie ile z tych piłkarzy:
a) gra jeszcze na wysokim poziomie,
b) nie jest wiekowych,
c) okazało się talentami.
Mówisz żebym porównał sobie Real jak się zmieniał na przestrzeni lat - porównałem. Wynik: goście rozwijają się jak każdy normalnie funkcjonujący klub (w tym Juventus). Sprzedają/kupują - w tym, jak Juventus: niewypały, słabszych zawodników, niespełnione talenty bądź wiekowych zawodników. Kogo sprowadzają ? Dobrych piłkarzy, topów, bądź młode gwiazdy, które mają wnieść coś "ekstra" do drużyny - czyli jak Juventus.
Nie to, że jestem jakimś wyznawcą #teamBukol, ale serio spójrz z szerszej perspektywy, bo jak nie dostrzegasz poziomu zawodników Juventusu sprzed 3-4 lat do tych z obecnego sezonu, nie ogarniasz, że klub któremu kibicujesz był w ciągu ostatnich lat 2 razy w finale LM, a ligi nie przegrał od połowy dekady. Puchar Włoch zdobył 3 razy z rzędu. Na dodatek wysnuwasz tezę, że Juve sprzedaje "filary", które jak rozumiem mają być osłabieniem zespołu - a jak pokazują wyniki nie są. To kto tu wierzy we własne przekonania bo "tak wygodniej" ?
Porównania, że bliżej nam do Napoli niż do PSG nawet nie skomentuję
A i jeszcze co do krytyki Marotty (i przy okazji o tym co mówi on sam i np. Szczęsny, że Juventus miał "plan" na niego) to zobacz jacy piłkarze odgrywają teraz ważną rolę i kiedy (nawet na podstawie tego co wkleiłem, czyli prawdopodobnie z błędami) do nas przyszli.
I wracając do Dybali - dlatego mentalnie już go pożegnałem (i tym bardziej mogę bez żalu to zrobić), bo jako kibic Juve mam ten przywilej, że wiem, iż przyjdzie ktoś lepszy bądź na jego poziomie. I nawet jakby świat miał się zawalić i raz Juve by nie wygrało Serie A to w kolejnym sezonie jak będzie potrzeba to obkupimy całą ligę i w kolejnym sezonie będziemy mieli mistrza
Na każdego zawodnika który od nas odszedł - przyszedł nowy, który gra lepiej bądź w najbliższym czasie ma to robić. Jako, że mam czas to postaram Ci się to rozpisać na podstawie wiki:
2016/17:
Pjanić, Alves, Benatia, Pjaca, Higuaín, Cuadrado* - przyszli
Morta, Caceres, Pogba, Isla, Zaza, Pereyra, Padoin - odeszli
2015/16:
Dybala, Khedira, Mandzu, Rugani, Sandro, Cuadrado - przyszli
Pirlo, Matri, Ogbonna, Tevez, Vidal, Pepe, Llorente, Coman - odeszli
2014/15:
Coman, Pereyra, Evra, Morata, Sturaro - przyszli
Giovinco, Vucinic, Quagliarella, Peluso, Osvaldo - odeszli
(*uwaga- nie chce mi się analizować wypożyczeń/transferów w konkretnych latach, ale myślę, że udowodnię tezę. Tego sezonu nie analizuje, bo Bonu może złapie jeszcze formę pod koniec

Także to są ostatnie 3 sezony naszych najważniejszych zakupów/sprzedaży. Teraz odpowiedz sobie ile z tych piłkarzy:
a) gra jeszcze na wysokim poziomie,
b) nie jest wiekowych,
c) okazało się talentami.
Mówisz żebym porównał sobie Real jak się zmieniał na przestrzeni lat - porównałem. Wynik: goście rozwijają się jak każdy normalnie funkcjonujący klub (w tym Juventus). Sprzedają/kupują - w tym, jak Juventus: niewypały, słabszych zawodników, niespełnione talenty bądź wiekowych zawodników. Kogo sprowadzają ? Dobrych piłkarzy, topów, bądź młode gwiazdy, które mają wnieść coś "ekstra" do drużyny - czyli jak Juventus.
Nie to, że jestem jakimś wyznawcą #teamBukol, ale serio spójrz z szerszej perspektywy, bo jak nie dostrzegasz poziomu zawodników Juventusu sprzed 3-4 lat do tych z obecnego sezonu, nie ogarniasz, że klub któremu kibicujesz był w ciągu ostatnich lat 2 razy w finale LM, a ligi nie przegrał od połowy dekady. Puchar Włoch zdobył 3 razy z rzędu. Na dodatek wysnuwasz tezę, że Juve sprzedaje "filary", które jak rozumiem mają być osłabieniem zespołu - a jak pokazują wyniki nie są. To kto tu wierzy we własne przekonania bo "tak wygodniej" ?
Porównania, że bliżej nam do Napoli niż do PSG nawet nie skomentuję

A i jeszcze co do krytyki Marotty (i przy okazji o tym co mówi on sam i np. Szczęsny, że Juventus miał "plan" na niego) to zobacz jacy piłkarze odgrywają teraz ważną rolę i kiedy (nawet na podstawie tego co wkleiłem, czyli prawdopodobnie z błędami) do nas przyszli.
I wracając do Dybali - dlatego mentalnie już go pożegnałem (i tym bardziej mogę bez żalu to zrobić), bo jako kibic Juve mam ten przywilej, że wiem, iż przyjdzie ktoś lepszy bądź na jego poziomie. I nawet jakby świat miał się zawalić i raz Juve by nie wygrało Serie A to w kolejnym sezonie jak będzie potrzeba to obkupimy całą ligę i w kolejnym sezonie będziemy mieli mistrza

- CzeczenCZN
- Juventino
Nie wyczaiłeś o co mi chodziło z Napoli i PSG. Okey - o to że my i Napoli jesteśmy dostarczycielami piłkarzy - a takie PSG ma gwiazdy dla siebie.
No widzisz piszesz kto odszedł, kto przyszedł - od nas odchodzą filary, nie dlatego że kupiliśmy lepszych na ich miejsce, tylko dlatego bo nie mogliśmy ich zatrzymać a kupowaliśmy na inne pozycje by to jakoś zbilansować. No i to nas różni od najlepszych klubów, bo nie jesteśmy docelowym miejscem dla najlepszych piłkarzy. Po prostu, powiedzmy sobie jasno - staje się tak, że dany piłkarz jest za dobry na Juventus. Bo taki wysyłamy sygnał. Poza tym jak mamy zbudować drużynę na lata, skoro cały czas drużyną jest przebudowywana... Poza tym Juventus wcale nie jest mocniejszy niż w 2015 roku gdy grał w finale - jest ewentualnie na tym samym poziomie. Oooo Ile lat w PSG grają już Verratti i Cavani? - A u nas w porównaniu do składu w finale CL 2015 z graczy z pola jest tylko Marchisio. Jesteśmy dostarczycielami gwiazd i taka prawda! Wiesz na tym poziomie można egzystować latami, ale top4 Z Realem M, Barceloną i Beyernem NIGDY nie stworzymy - jesteśmy ewentualnie ubogim krewnym. Wygranie CL? Proszę Cię...
No widzisz piszesz kto odszedł, kto przyszedł - od nas odchodzą filary, nie dlatego że kupiliśmy lepszych na ich miejsce, tylko dlatego bo nie mogliśmy ich zatrzymać a kupowaliśmy na inne pozycje by to jakoś zbilansować. No i to nas różni od najlepszych klubów, bo nie jesteśmy docelowym miejscem dla najlepszych piłkarzy. Po prostu, powiedzmy sobie jasno - staje się tak, że dany piłkarz jest za dobry na Juventus. Bo taki wysyłamy sygnał. Poza tym jak mamy zbudować drużynę na lata, skoro cały czas drużyną jest przebudowywana... Poza tym Juventus wcale nie jest mocniejszy niż w 2015 roku gdy grał w finale - jest ewentualnie na tym samym poziomie. Oooo Ile lat w PSG grają już Verratti i Cavani? - A u nas w porównaniu do składu w finale CL 2015 z graczy z pola jest tylko Marchisio. Jesteśmy dostarczycielami gwiazd i taka prawda! Wiesz na tym poziomie można egzystować latami, ale top4 Z Realem M, Barceloną i Beyernem NIGDY nie stworzymy - jesteśmy ewentualnie ubogim krewnym. Wygranie CL? Proszę Cię...
- Poulinho
- Juventino
Serduszka Vidala to była jego typowa cieszynka, którą robił niemalże po każdym golu. Wczorajsza cieszynka Dybali była zaplanowana, ale jest jednorazowa i jasno wyrażała jego uczuciaMRN pisze:No tak, podobnie było z Vidalem, które cieszynki w kształcie serca kontynuuje w Bayernie

- MRN
- Juventino
- Podziekował: 13 razy
- Otrzymał podziękowanie: 205 razy
Jak już wspominałem, nie ma nic przeciwko aby pozostał ale pod warunkiem, że skupi się na tym, na czym z początku i będzie zasuwał. Jeżeli będzie pokazywał fochy i grał jak za karę to żałował go nie będę.
Lubię go ale nie tacy z Juve odchodzili.
Vidal też przebąkiwał coś o miłości do Juve i chęci zakończenia tutaj kariery a Bonucci...pożyjemy, zobaczymy ale nie sugeruj się cieszynkami
Lubię go ale nie tacy z Juve odchodzili.
Vidal też przebąkiwał coś o miłości do Juve i chęci zakończenia tutaj kariery a Bonucci...pożyjemy, zobaczymy ale nie sugeruj się cieszynkami