Serie A 17/18 (15): Napoli 0-1 JUVENTUS F.C

Przedmeczowe przewidywania, gorące pomeczowe dyskusje, wasze oceny gry Juve i poszczególnych zawodników.
Zablokowany
albertcamus

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 01 grudnia 2017, 22:44

I CO <brzydkie słowo ( ͡° ͜ʖ ͡°)>? Ile to mieliśmy dostać dziś? 3:0? 5:0?

Patafiany a nie kibice z Was. ptfu

Lypsky

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Pierwszy mecz w tym sezonie gdy odczuwałem stres...

Wrócił mój Juventus, nareszcie!

a ja kocham gołe baby, gołe baby do przesady
LukaszG / DLuGi

Juventino
Juventino

Ważne 3pkt i bardzo dobra gra w defensywie. Nie mniej jednak kilka kontr by się przydało, bo jednak średniakiem do kopania to my nie jesteśmy, a tu ultra tryb autobusu.

Bukol87 pisze:Ponadto, nikt tej waszej pisaniny w Turynie nigdy nawet nie przeczytał. Piszecie dla siebie i do siebie.
jackop

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 20 razy
Otrzymał podziękowanie: 70 razy

Kiedy prowadzisz 40:0 i przegrywasz gema przy własnym podaniu - Matuidi lubi to.

Reakcja De Sciglio i mina Costy po tym jak nie upilnowali Insigne (złapał kontuzję po tym woleju) :rotfl:

Chiellini za kilka lat zacznie odbierać pozwy o molestowanie na boisku. Twarz Koulibaliego nie wyrażała zgody na takie przytulanie :prochno: Strzelam w ciemno, że Giorgio wyśrubował tym spotkaniem swój osobisty rekord strat.

Żeby być konsekwentnym. Jak się wykręca takie statystyki i przegrywa - frajerstwo Ekipy z Miasta Śmieci. Podwójne biorąc pod uwagę 0 z przodu. Gdyby ugrali remis mogliby jechać kilka tygodni na takiej motywacji. A tak mogą dostać co najwyżej zapalenia płuc po zimnym prysznicu.

Pochwała dla Juventusu za konsekwencję i skuteczność.

Obrazek
O Vesuvio Lavali Col Fuoco! Lavali! Lavali! Lavali Col Fuoco!
Osgiliath

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 01 grudnia 2017, 22:45

Są 3 punkty i to najważniejsze.
Costa to pan piłkarz.
mecz w stylu #teamBukol, ale przepraszm, wolę 15 spotkań 1/2:0 i z cynicznym Juve i mieć pierwsze miejsce w tabeli. Oby klepnać LM w grecji i potem wszystkie siły na inter i romę.

Dobry humor na weekend jest.

CzeczenCZN

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

No jeszcze może nie w pełni przekonująco - ale najważniejsze 3 pkt. w takim meczu są. -1. :) A teraz misja Pireus!

https://youtu.be/ld3Ag-BCwlc

#cznandj #ripgangsquad :hi:
AdiJuve

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 9 razy
Otrzymał podziękowanie: 20 razy

No i ta gra obronna już na całkiem niezłym poziomie, Chiellini potwór, De Sciglio znowu fatalny błąd. Costa super pozytywnie, w sumie 3 najgroźniejsze sytuacje to akcje Juve 2x Igła i ta 100% okazja Matuidiego. Napoli niby dominowało,ale tak naprawdę Gigi nie miał nic do obrony ponad normę.

MRN

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 13 razy
Otrzymał podziękowanie: 205 razy

Mamy to, zrobiliśmy burakom dziecko choć w to nie wierzyłem w najmniejszym stopniu. Max zaszachował Sarriego jakby ktoś znowu chciał wywalenia Maxa i zatrudnienia Sarriego - Sarri to pionek przy Maxie.
Nie wierzyłem w zwycięstwo ale wiedziałem, że Asa jest lepszym wyborem od Sandro i potwierdził to na boisku. Podobał mi się Mattia ale graczem meczu jest Costa.
Buffon niepewny ale czyste konto jest na trudnym terenie, lepszego kopa motywacyjnego nie mogliśmy dostać :dance:

Obrazek
Piotr Juvefan

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 01 grudnia 2017, 22:46

Świetny mecz naszych. Zasłużone zwycięstwo na trudnym terenie. Napoli zgaszone. Taktyka 4-3-3 i wyjściowy jej skład zostawić na dłuzej.
Interek następny :C
jackop pisze:Kiedy prowadzisz 40:0 i przegrywasz gema przy własnym podaniu - Matuidi lubi to.
Te wytrzeszczone oczy Matuidiego mówiące jak to ku.. nie wpadło zostana mi w pamięci :smile:
Ostatnio zmieniony 01 grudnia 2017, 22:52 przez Piotr Juvefan, łącznie zmieniany 1 raz.

Obrazek
hellspawn

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 01 grudnia 2017, 22:46

I o to chodzi! Granie zespołowe, koncentracja i pełne poświęcenie (za wyjątkiem Khediry) przynoszą efekty. Dawno tak się nie denerwowałem z emocji podczas meczu. Teraz można się relaksować.

wagner

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 01 grudnia 2017, 22:47

Ciekawe co dzisiaj się naczytam o antyfootballu i antrakcyjności gry Neapolu :snackgy:

kd pisze:Milan wyrwał tylko cegiełkę z naszego muru, u nas mur stoi z małą dziurą, oni postawili ta cegłę i myślą że mają mur.
Piotr Juvefan

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 01 grudnia 2017, 22:47

albertcamus pisze:I CO <brzydkie słowo ( ͡° ͜ʖ ͡°)>? Ile to mieliśmy dostać dziś? 3:0? 5:0?

Patafiany a nie kibice z Was. ptfu
Pedały :prochno:

Obrazek
Pluto

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 1 raz
Otrzymał podziękowanie: 11 razy

Nieprzeczytany post 01 grudnia 2017, 22:48

Wielkie uff, udało się.
Każda inna drużyna dobiłaby gorzej dysponowanego rywala, Juventus cofa się i broni jednobramkowej przewagi. Biegając za piłką do 94 minuty, to się po włosku nazywa oszczędzanie sił. :prochno:

:ok: Costa w pierwszym składzie. Należy mu się z urzędu dużo bardziej niż Dybali, który na dobrą sprawę spóźnił asystę o jakieś trzy tempa, Napoli otworzyło furtkę pod swoją bramkę na całą wieczność.
:ok: Trójka w pomocy. Moim zdaniem zapewnia nam balans i najlepiej wykorzystuje naszą kadrę.
:confused2: Brak koncentracji w wyprowadzaniu akcji. Katastrofalne straty Chielliniego, Pjanicia, MDS i Asy.
:confused2: Długie piłki Buffona. Na tak wysokim poziomie to po prostu wstyd tak odstawać w jakimś elemencie gry.
Ostatnio zmieniony 01 grudnia 2017, 22:49 przez Pluto, łącznie zmieniany 1 raz.

calma calma
Hed

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 80 razy
Otrzymał podziękowanie: 3 razy

Nieprzeczytany post 01 grudnia 2017, 22:48

Kto następny w kolejce? MRN już się cieszy :) CO do Asy, sypie głowe popiołem i piachem, druga połowa naprawdę dobra, szczególnie w defensywie, bo w ofensywie prawie nie graliśmy. Piękne 3 pkt.

P.s Max obiecał po przerwie na reprezentacje zacząć grać, może w końcu zaczyna?

Vinylside

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 01 grudnia 2017, 22:49

Kocham to - przeciwnik zmotywowany i nagrzany na maksa a nasz zespół strzela bramkę i zabija mecz stawiając na taktykę. Momentami miałem wrażenie, że śmieciarze grają tak jak My chcemy. Dodatkowo dzisiejsze spotkanie jest dowodem na to, że defensywa bez Pana Bonucciego jest w dalszym ciągu na najwyższym poziomie. "Pięknie grające" Napoli (oczywiście wg. mediów) na własnym stadionie nie było w stanie przełamać naszej obrony, która, nie ukrywajmy, miała w tym sezonie trochę wpadek. Bardzo konsekwentny mecz. Ten styl trzeba po prostu zrozumieć - przeciwnik sobie gra i bije głową w mur, My strzelamy bramkę dopisując sobie 3 punkty. Zadanie wykonane ! Forza Juventus !

Obrazek
Zablokowany