Potężny sponsor CSKA Moskwa

Serie A, Premier League, La Liga, Bundesliga, Liga Mistrzów, a nawet Ekstraklasa!
ODPOWIEDZ
Olszan

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 18 marca 2004, 14:54

Mistrz Rosji CSKA Moskwa, podpisał z Sibnieftem, gigantem w produkcji ropy naftowej, 3-letnią umowę, wartą 54 miliony dolarów! - pisze Przegląd Sportowy.

- Będziemy teraz dwa razy silniejsi - powiedział prezydent CSKA, Jewgienij Ginier, który jest bliskim przyjacielem właściciela Chelsea - Romana Abramowicza. Na 2004 rok budżet CSKA był ustalony na poziomie 20 milionów dolarów. Nowy zastrzyk gotówki pozwoli na kolejne szaleństwa transferowe.

Ci Rosjanei chyba sie okrutnie nudzą kupuja sobie kluby i bawia sie nimi jak maskotki :evil: niech moze wreszcie ktios zainwestuje poważne pieniaze w polski klub 8)

Zawsze Wierni ! ! !
Ultras

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 7 razy

Nieprzeczytany post 18 marca 2004, 17:35

o do tej inwestycji w Polski klub to pewnie nie tak szybko siętego doczekamy :D Moim zdaniem kupowanie klubów przez miliarderów, którzy nie wierza co robić z kasą i kupują kluby psuje piłke nożną. Ale jestem ciekaw jakie cele teraz postawi sobie mistrz Rosji. Może powalczą w Lidze Mistrzów...

KowalFromStolica

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 18 marca 2004, 17:42

Takie rzeczy psują wygląd futbolu... Rosjanie mogą wszystko kupić i niedługo będzie się liczyć tylko kasa a nie to jakie masz barwy klubowe czy gdzie się wychowałeś. Jestem stanowczo przeciwny wykupowaniu klubów przez bogaczy :?

Oby twój miecz nigdy się nie złamał.
Oby twoja Zbroja nigdy nie zardzewiała.
Oby Trzy Księżyce były przewodnikami twej Magii.
Oby twój Życiowy Cel nigdy nie wybuchł ci w twarz.
Sarsik

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 18 marca 2004, 20:34

Ciekaw jestem jakie transfery przeprowadzi CSKA. Niedługo pewnie Rosjanie wpadną na taki sam pomysł jak Katarczycy i za pieniądze będą chcieli sobie kupić kogoś do reprezentacji. Ile jeszcze klubów przejmie rosyjski kapitał :?: :?: :?:

I need a girl that I can train.
Wojtom

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 18 marca 2004, 20:43

no Rosjanie zaczęli szaleć na piłkarskim rynku !! mysle ze dojdzie do poważnych transferów tak jak w przypadku Abramowicza ! poczekamy .... zobaczymy !! a moze ktos wlasnie w polski klub zainwestuje :P :D 8)

Alteri vivas oportet, si tibi vis vivere.
booyak

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 18 marca 2004, 21:03

Z CSKA potęgi na miare europejskiego futbolu raczej nie będzie więc nie ma się co martwić... A co kupowania klubów przez milionerów a właściwie miliarderów jest mi obojętne... To zależy tylko i wyłącznie od działaczy klubu czy chcą 'się sprzedać' i nie widze w tym nic złego... Wiem jedno że Szybko budowane potęgi szybko upadają :!:

★ ★ ★
El_chico_a_Coruna

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 19 marca 2004, 09:03

booyak pisze:Z CSKA potęgi na miare europejskiego futbolu raczej nie będzie
Zgadzam sie! Potezny klub musi grac w silnej lidze! A nawet druzyna naszpikowana gwiazdami grajaca w slabej lidze raczej nie radzilaby sobie dobrze na miedzynarodowej arenie! Mocna druzyna musi grac z mocnymi przeciwnikami i tyle!

bociu

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 19 marca 2004, 10:41

Bez przesady budzet ma 20 mln dolców i to zaraz bogacz jest. Jakie oni super transfery niby zrobia??? Troche mnie smieszy ze bogacze chca wszystko kupic.

Andryk

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 19 marca 2004, 12:42

moim zdaniem to nic wielkiego się nie stało, przeceiż nikt nie będzie chciał tam grać, Rsyjska liga jest słaba, a nie sądze żeby zaczeli kupowac jakies mega gwiazdy, najwyżej kupią całą reprezentacje rosji i na tym sie zakończy

nookie

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 19 marca 2004, 12:52

UlTrAs pisze:Moim zdaniem kupowanie klubów przez miliarderów, którzy nie wierza co robić z kasą i kupują kluby psuje piłke nożną w Lidze Mistrzów...
Zgadzam się..dzisiaj mamy juz dwa kluby, ktore zamiast swoja marke udowadniac na boisku robia to poprzez transfery..mam na mysli Real i Chelsea...mi osobiscie jakos nie leży taki sposob zarzadzania klubem...co to za frajda kiedy nie ma sie zadnych ograniczen i z niczym nie trzeba sie liczyc? :wink: mam nadzieje ze w JUVE nigdy nie zjawi sie zaden typcio podobmy do Romana A. i nie kupi JUVE...sami sobie dobrze radzimy i nie potrzebujemy nikogo :twisted:

Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie.
Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny.
Jasiek-x

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 19 marca 2004, 17:02

Ciekawe czy powstanie z nich taka druga Chelsea. Zobaczymy pewnie w następnej edycji LM, kiedy to CSKA będzie w niej występowało.

Dionizos

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 20 marca 2004, 15:46

bociu pisze:Troche mnie smieszy ze bogacze chca wszystko kupic.
Tak, to naprawde wielce zabawne i nietypowe zachowanie bogaczy.

Olszan

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 05 kwietnia 2004, 14:37

Rosyjski miliarder Leonid Fiedun, wiceprezes koncernu Łukoil, zamierza kupić klub piłkarski Spartak Moskwa - poinformowała gazeta Wiedomosti.

Według dziennikarzy Fiedun, którego majątek ocenia się na 1,3 mld dolarów, kupi 90 procent akcji Spartaka za sumę wahającą się w granicach 50-70 mln dolarów. Sprzedającym będzie obecny prezes klubu Andriej Czerwiczenko. Gazecie nie udało się potwierdzić tych informacji bezpośrednio u Fieduna, a klub odmówił komentarza.

Działający w branży naftowej Łukoil jest głównym sponsorem Spartaka. Co roku do kasy klubu wpłaca ok. 3 mln dolarów.

Spartak wielokrotnie zdobywał mistrzostwo Rosji, ale w ubiegłym roku był dopiero dziesiąty. Po czterech kolejkach obecnego sezonu zajmuje trzecie miejsce.

Rosyjscy biznesmeni coraz chętniej inwestują w sport. W ubiegłym roku Roman Abramowicz kupił londyński klub Chelsea.

http://www.lechsport.pl/index.php?co=wiecej&nr=19351

Jezeli kupi ktos Spartaka CSKA i Lokomotiv i odpowiednio wyda pieniadze to liga rosyjska bedzie jedna z najsilniejszych na świecie i wtedy te drużyny naprawde będą cosznaczyły w europejskim futbolu...... 8)

Zawsze Wierni ! ! !
ODPOWIEDZ