Massimiliano Allegri
- Maly
- Juventino
- Podziekował: 8 razy
- Otrzymał podziękowanie: 25 razy
jakby ktoś pytał się jakim systemem dziś zagramy Maksio wyjaśnia:
@mnowo: jednak miałeś rację - Allegri kasuje na konferencjach tych durnych pismaków aż miło
Allegri pisze:Nasz system gry w starciu z Barcą będzie zależny od tego, jak będziemy grać w defensywie i ataku
@mnowo: jednak miałeś rację - Allegri kasuje na konferencjach tych durnych pismaków aż miło
Kto ma rację dzień wcześniej od innych, ten przez dobę uchodzi za idiotę.
magica Juve vinci
A nie mówiłem?
magica Juve vinci
A nie mówiłem?
- gregor_g4
- Juventino
spokojnie, Bukol mówi, że Maks wie co robi, zna rozwiązanie każdej sytuacji.
Co z tego, że jego mimika w trakcie meczu, oraz wypowiedzi zdają się temu zaprzeczać.
Co z tego, że jego mimika w trakcie meczu, oraz wypowiedzi zdają się temu zaprzeczać.
- jackop
- Juventino
- Podziekował: 20 razy
- Otrzymał podziękowanie: 70 razy
Niezachwiana wiara w Mityczny Marzec. Dla dobra drużyny i własnego, oby się nie pomylił.Allegri pisze:Musimy nieustannie się poprawiać, by w marcu być w jak najlepszej dyspozycji i potem mocno zakończyć sezon. To jest logiczne i taki mamy cel, nie tylko w tym sezonie.

O Vesuvio Lavali Col Fuoco! Lavali! Lavali! Lavali Col Fuoco!
- Sorek21
- Juventino
Wydaje mi się,że w kwestii trenera Juventus wszedł już na poziom Realu czy Barcelony czyli - mamy bardzo dobry skład a trener jest głównie od motywowania piłkarzy i nie przeszkadzania nim.Musi być niczym starszy brat jak Zidane czy Guardiola.
- Maly
- Juventino
no to chyba można już odpowiedzieć na to pytanie - będzie to 343 w rotacji z 433 a jako że 343 przywoływałem już rok temu wypada mi się cieszyć z takiej zmianyMaly miesiąc temu pisze:w pierwszym sezonie w grudniu przeszliśmy na 4312, w drugim po katastrofalnym początku wróciliśmy do korzeniu czyli 352 już w listopadzie, rok temu w styczniu weszło 4231... jakim teraz ustawieniem zaczniemy grać w zimie? jaką niespodziankę nam tym razem szykuje na (jak powiedział) prawdziwy start sezonu w wykonaniu Juventusu?
a wiecie jaka jest przewaga 343 i 4231 nad 433? w grze dwójką w środku nie ma miejsca dla Sturaro :confused2:
magica Juve vinci
A nie mówiłem?
magica Juve vinci
A nie mówiłem?
- B@rt
- Juventino
- Podziekował: 7 razy
- Otrzymał podziękowanie: 22 razy
W teorii, w praktyce coś tam jednak grał przez ostatni rok. Zresztą Max już pokazał, że jak ma ubytek na jakiejś pozycji, to może na niej wymyślić Sturaro, choćby na prawej obronie. Jakie są rezultaty takich pomysłów, to już inne zagadnienie. Tak czy siak nie nastawiałbym się specjalnie na to, że Stefano całkowicie zniknie nam z radarów.Maly pisze: a wiecie jaka jest przewaga 343 i 4231 nad 433? w grze dwójką w środku nie ma miejsca dla Sturaro :confused2:
- CzeczenCZN
- Juventino
Moim zdaniem najlepiej byłoby 4231 i Pjanic z Matuidim w środku, zaś Sturaro to Padoin 2.0 i taką rolę w Juve dla niego widzę. Max go wpuszcza w takich meczach żeby miał jakieś ogranie z drużyną.
- Maly
- Juventino
grał za Mandzukica i z raz na prawym skrzydle zdaje się ale w środku nie przypominam sobieB@rt pisze:W teorii, w praktyce coś tam jednak grał przez ostatni rok.
magica Juve vinci
A nie mówiłem?
magica Juve vinci
A nie mówiłem?
- Dragon
- Qualità Juventino
- Podziekował: 2 razy
- Otrzymał podziękowanie: 5 razy
Od kiedy w piłce nagrody dostaje się za ładną grę a nie zdobyte puchary? Kiedy przespałem tą zmianę? Wiele mogę zrozumieć, ale Allegri drugi rok z rzędu przegrywa nagrodę na trenera roku z Sarrim. 2 dublety vs 2 i 3 miejsce + odpadnięcie z CI w 1/2 i 1/4.

- Pluto
- Juventino
- Podziekował: 1 raz
- Otrzymał podziękowanie: 11 razy
Dostaliśmy swoje puchary i medale. A Sarri dostał nagrodę za swoją pracę. Odwagę, konsekwencję, warsztat który pozwolił mu odnieść sukces a nie skończyć jak Zeman. Bardzo się cieszę, że we Włoszech to docenili i nie kierowali się mylącym schematem - nie wygrał z dużo bogatszym rywalem - nie należy mu się. Wielu może tego nie przełknąć ale to być może jest po prostu lepszy trener. Tak samo jak Buffon jest lepszy od Casillasa mimo że zdobyte puchary mówią co innego.
calma calma
- Maly
- Juventino
dokładnie, niepotrzebnie się Dragon ekscytujesz... jakby nagrodę trenera roku wygrywał trener, który wygrywa mistrza to ta nagroda nie miałaby sensu 
tak jak kiedyś Allegri wygrał z Mourinho tak teraz wygrywają z nim bo Juventus wygrywa nie dlatego, że ma Maksia na ławce ale mimo to

tak jak kiedyś Allegri wygrał z Mourinho tak teraz wygrywają z nim bo Juventus wygrywa nie dlatego, że ma Maksia na ławce ale mimo to

magica Juve vinci
A nie mówiłem?
magica Juve vinci
A nie mówiłem?
- AdiJuve
- Juventino
- Podziekował: 9 razy
- Otrzymał podziękowanie: 20 razy
To ostatnie zdanie to kompletny idiotyzm, rozumiem,ze można nie lubić kogoś ale żeby być tak aż tak ślepym i nie doceniać wkładu Allegriego w ostatnie 3 lata tego kompletnie nie rozumiem. Krytyka krytyką, zawsze konstruktywna jest potrzebna, ale widzę,że niektórzy z Malym na czele odpłynęli już zdecydowanie za daleko. Mnie też nie zawsze się podoba to co robi Allegri,ale nigdy w życiu nie przyszłoby mi do głowy napisanie czegoś tak bzdurnego jak to zdanieMaly pisze:dokładnie, niepotrzebnie się Dragon ekscytujesz... jakby nagrodę trenera roku wygrywał trener, który wygrywa mistrza to ta nagroda nie miałaby sensu
, nawet w żartach.Maly pisze:Juventus wygrywa nie dlatego, że ma Maksia na ławce ale mimo to
- Dragon
- Qualità Juventino
- Podziekował: 2 razy
- Otrzymał podziękowanie: 5 razy
Ja się tym nie ekscytuję, mi wiszą te nagrody. Jestem chory na puchary
Tak tylko wrzuciłem bo mimo wszystko to 2 raz a nie jeden
Sarri to bardzo dobry trener. Szanuję go i doceniam to co robi. O nas też wypowiada się zawsze dużą klasą co należy szczególnie uszanować w kontekście jaka jest , kosa ' pomiędzy klubami. Ma swój rozum i nie daje się wciągnąć te słowne gierki.

Tak tylko wrzuciłem bo mimo wszystko to 2 raz a nie jeden

Sarri to bardzo dobry trener. Szanuję go i doceniam to co robi. O nas też wypowiada się zawsze dużą klasą co należy szczególnie uszanować w kontekście jaka jest , kosa ' pomiędzy klubami. Ma swój rozum i nie daje się wciągnąć te słowne gierki.

- CzeczenCZN
- Juventino
Narzekając na Allegriego to powiedzcie mi ilu trenerów w historii Juventusu dało nam co najmniej 2 razy finał PE/LM? Ilu 3 Scudetto + 3 PW z rzędu?
- Maly
- Juventino
doceniam jego wkład w pierwszy sezon, w kolejnych moim zdaniem tylko odejmował ten drużynie, albo inaczej - więcej odejmował niż dodawał a taki wkład ciężko mi docenić, po prostu ;] Juve było faworytem tej ligi za Conte, w te kilka godzin gdy nie było nikogo i później z Allegrim, mamy taką przewagę finansową, że wygrywanie na krajowym podwórku to nasz obowiązek tak samo jak Bayernu w Niemczech i to niezależnie od trenera jaki w danej chwili siedzi na ławce co pokazuje choćby zwolnienie Ancelottiego...AdiJuve pisze:i nie doceniać wkładu Allegriego w ostatnie 3 lata
@ForzaItanimulli3vujcm: a ilu dostało takiego samograja i tak słabą ligę?
@Dragon: rzeczywiście, że to drugi raz z rzędu a to trochę śmieszne bo w sumie dlaczego nie Spaletti? może robią podchody łechtając jego ego pod reprezentację

magica Juve vinci
A nie mówiłem?
magica Juve vinci
A nie mówiłem?