Paulo Dybala
- Push3k
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 7 razy
Trochę nie ta pozycja.MRN pisze:Dlaczego nie ? Ten facet wymiata drugi sezon z rzędu i jest wyróżniającą się postacią nie tylko w Serie A ale i LM. Operuje na całym boisku i jakoś nie ma pretensji o to, że musi się cofać. Powitałbym bo w Juve kosztem Dybali z otwartymi ramionami.
Loud
Louder!
MOTÖRHEAD
1945-2015 RIP Lemmy
Louder!
MOTÖRHEAD
1945-2015 RIP Lemmy
- pablo1503
- Juventino
To samo mówili o Mertensie, jak Sarri zrobił z niego '9'Push3k pisze:Trochę nie ta pozycja.MRN pisze:Dlaczego nie ? Ten facet wymiata drugi sezon z rzędu i jest wyróżniającą się postacią nie tylko w Serie A ale i LM. Operuje na całym boisku i jakoś nie ma pretensji o to, że musi się cofać. Powitałbym bo w Juve kosztem Dybali z otwartymi ramionami.
Dynamika, technika, strzał, obie nogi. Na papierze ma wszystko, aby sprawdzić się w roli cofniętego napastnika. No i Belg, w przeciwieństwie do Dybali, dobrze trzyma się na nogach.

- Poulinho
- Juventino
Wy czytaliście w ogóle ten wywiad czy wpadło Wam w ucho jedno czy drugie słowo wyciągnięte z kontekstu i rozkręcacie imbę
? MRN szczególnie, "wielki antyfan Dybali numeru uno", a wcześniej Marotty, Allegriego i wszystkich świętych. Oczywiście to wszystko w oderwaniu od rzeczywistości, bo Dybala się obraża (gdy jest najczęściej ściąganym zawodnikiem), gwiazdorzy (bo Marca napisała o transferze do Barcy), ogólnie nie gra dobrze (bo jest cofnięty w miejsce, gdzie Chiellini rozpoczyna obronę) i nie strzela (mimo, że ma jedne z najlepszych statystyk w historii Juve). No ale oczywiście, sprzedać, bo nie jest wart stu iluś milionów. Nie wart tego też był Pogba, Vidal, Bonnucci, a pewnie kilkanaście lat wcześniej Zidane, Inzaghi czy inni zawodnicy.

- pablo1503
- Juventino
Nie zauważyłem, że ktoś chce go sprzedać. To były raczej takie dywagacje, co by było gdyby...Poulinho pisze:No ale oczywiście, sprzedać, bo nie jest wart stu iluś milionów. Nie wart tego też był Pogba, Vidal, Bonnucci, a pewnie kilkanaście lat wcześniej Zidane, Inzaghi czy inni zawodnicy.
Oczywiście, że wolałbym oglądać Dybale przez najbliższe lata w Turynie, ale chyba każdy zdaje sobie sprawę, że posiedzi tutaj maksymalnie jeszcze 2 lata. No chyba, że przyjdzie nowy trener, wprowadzi nową mentalność i zmieni sposób grania - wówczas kto wie. W innym wypadku, szczerze mówiąc, wcale nie będę się dziwił, że chłopak poprosi o transfer. Jaki napastnik chciałby grać w klubie, w którym zwraca się uwagę na wszystko, tylko nie na atak. Chociaż ten sezon trochu temu zaprzecza.

- MRN
- Juventino
- Podziekował: 13 razy
- Otrzymał podziękowanie: 205 razy
Poulinho...po pierwsze, wiem, że dostajesz orgazmu widząc Dybalę ale kiedy byłem jego antyfanem ?
Po drugie - kiedy byłem antyfanem Allegriego, ja ? :shock:
Z jednym się zgodzę - byłem antyfanem Marotty ale 3-4 lata temu więc o co Ci chodzi ? Przeprosiłem, odszczekałem i nadstawiłem dupę do kopania ale chyba Ci umknęło.
Jeszcze jakieś bzdury masz do powiedzenia ?
Po drugie - kiedy byłem antyfanem Allegriego, ja ? :shock:
Z jednym się zgodzę - byłem antyfanem Marotty ale 3-4 lata temu więc o co Ci chodzi ? Przeprosiłem, odszczekałem i nadstawiłem dupę do kopania ale chyba Ci umknęło.
Jeszcze jakieś bzdury masz do powiedzenia ?

- lysy1983
- Juventino
Wziąć w pakiecie jeszcze Insigne i o Dybali można zapomnieć, chociaż nasz Maksiu potrafi każdego ofensywnego zawodnika wykastrować. Przyjęcie piłki u Lorenzo i Driesa w porównaniu z naszym Paulito to niebo, a ziemiapablo1503 pisze:To samo mówili o Mertensie, jak Sarri zrobił z niego '9'Push3k pisze:Trochę nie ta pozycja.MRN pisze:Dlaczego nie ? Ten facet wymiata drugi sezon z rzędu i jest wyróżniającą się postacią nie tylko w Serie A ale i LM. Operuje na całym boisku i jakoś nie ma pretensji o to, że musi się cofać. Powitałbym bo w Juve kosztem Dybali z otwartymi ramionami.
Dynamika, technika, strzał, obie nogi. Na papierze ma wszystko, aby sprawdzić się w roli cofniętego napastnika. No i Belg, w przeciwieństwie do Dybali, dobrze trzyma się na nogach.
- RICTOR
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 1 raz
Ja też już zmieniłem spojrzenie na sytuację i doszedłem do wniosku, że trudno dziwić się piłkarzowi chcącemu czerpać przyjemność z gry w piłkę. Ciężko czerpać taką przyjemność natomiast, grając w drużynie gdzie myśli się głównie o tym by nic nie stracić w tyłach. Także jeśli to miałby być powód chęci odejścia Dybali, czy też Alexa Sandro ciężko byłoby mieć mi do nich pretensje. Pomijam już to, że również jestem zdania, że Paulo da się zastąpić z zyskiem dla drużyny.
- Maly
- Juventino
- Podziekował: 8 razy
- Otrzymał podziękowanie: 25 razy
a jak pisałem, że dlatego odszedł Alves to pluto na mnie i na Brazola z lewej i prawej ;]
Kto ma rację dzień wcześniej od innych, ten przez dobę uchodzi za idiotę.
magica Juve vinci
A nie mówiłem?
magica Juve vinci
A nie mówiłem?
- LukaszG / DLuGi
- Juventino
Mnie trochę rozbawiło zdanie Allegriego o Dybim podczas konferencji:
"Ma 24 lata i zaczął ten sezon od strzelenia dużej liczby goli. Potem dopadła go zniżka formy, ale to normalne u tak młodego piłkarza."
Czy tylko ja uważam, że to nie zniżka formy, a kolejna kastracja taktyczna Maxa? Odkąd Paulo znowu zaczął wracać się po piłkę na środek pola, to przestał strzelać. Z resztą ta sama chora sytuacja z Higuainem, który zmienia się w MarioHiguain90
"Ma 24 lata i zaczął ten sezon od strzelenia dużej liczby goli. Potem dopadła go zniżka formy, ale to normalne u tak młodego piłkarza."
Czy tylko ja uważam, że to nie zniżka formy, a kolejna kastracja taktyczna Maxa? Odkąd Paulo znowu zaczął wracać się po piłkę na środek pola, to przestał strzelać. Z resztą ta sama chora sytuacja z Higuainem, który zmienia się w MarioHiguain90

Bukol87 pisze:Ponadto, nikt tej waszej pisaniny w Turynie nigdy nawet nie przeczytał. Piszecie dla siebie i do siebie.
- jackop
- Juventino
- Podziekował: 20 razy
- Otrzymał podziękowanie: 70 razy
Allegri: Piękny pokaz taktyki vs Dybala: Musimy poprawiać grany przez nas futbol
Pakuj się Paulito, bo lepiej chyba nie będzie :roll:

O Vesuvio Lavali Col Fuoco! Lavali! Lavali! Lavali Col Fuoco!
- Alexinhio-10
- Juventino
- Podziekował: 20 razy
- Otrzymał podziękowanie: 12 razy
Dlatego przy Allegrim i innym betonie nie ma miejsca dla ofensywnych graczy.jackop pisze:Allegri: Piękny pokaz taktyki vs Dybala: Musimy poprawiać grany przez nas futbol
Tak jak ktoś już wspomniał, wszędzie chcemy być nowocześni, tylko nie na boisku. Dopóty, dopóki nie zmienimy mentalności to LM nie wygramy.
Ano niestety tak to wygląda.LukaszG / DLuGi pisze:Mnie trochę rozbawiło zdanie Allegriego o Dybim podczas konferencji:
Co do sprzedaży Dybali. Teraz coraz ciężej będzie pozyskać klasowych zawodników, nie wydając ogromnych pięniędzy, więc powinniśmy zacząć starać się ich zatrzymywać, a nie puszczać jeśli tylko mają ochotę. Niestety tak jak pisał pumex nasza mentalność, gra i inne czynniki nie sprzyjają temu, by zawodnicy chcieli u nas zostać na dłużej.
- Sorek21
- Juventino
Zaczynają się spekulacje.Cały czas trzymam się zdania ,że latem odejdzie on albo Sandro.W przecieieństwie do Sandro,Dybala nie jest wart kasy jaką możemy za niego wyrwać a najśmieszniejsze że on jest zasłaby aby grać w Realu czy Barcelonie.Kolejna duża sprzedaż jest nieunikniona.Wystarczy spojrzeć na to:Paulo Dybala w poprzednim roku przedłużył swoją umowę z klubem, na mocy której zarabia 7 milionów euro. Napastnik domaga się jednak kolejnej podwyżki – teraz oczekuje pensji na poziomie 10-11 milionów euro.
Włodarze Starej Damy nie zamierzają przystawać na warunki piłkarza z dwóch powodów – kontrakt przedłużany był rok temu, poza tym kolejna podwyżka da przyzwolenie na coroczne próby zwiększania pensji.
Sytuację obserwują giganci z Europy. Kto wie, być może Juventus zdecyduje się sprzedaż piłkarza, zwłaszcza że jego cena może być ogromna
2011 jeśli dobrze pamiętam transfery po pożyczce czy dofinansowaniu klubu przez Exor
Vucinić,Lichtsteiner,Vidal a do tego wykup Matriego , Q czy Pepe.
2012 powrót Giovinco, połówki kart Asamoaha i Isli ( grosze )
2013 Llorente za darmo tylko dwa transfery Tevez i Ogbonna ( grosze )
2014 Morata 20mln , Evra ,Coman,Pereyra wszyscy za darmo.Do tego odchodzi Conte bo klub nie chce więcej wydawać na klasowych piłkarzy.
Rok później mimo zwiększających się przychodów następuje zmiana strategii klubu - większe transfery pod warunkiem wielkich sprzedaży.
2015
Vidal = Dybala
2016
Pogba = Higuain+Pjanić
2017
Bonucci = Bernardeschi
2018
Dybala lub Sandro = ?
- CzeczenCZN
- Juventino
Jeśli to prawda, to jest on po prostu żałosny! W takim razie Pipita powinien zarabiać 20 a Pjanic z Sandro po 15 - Sturaro co najmniej 8. Kto mu da taki kontrakt? Co on daje w zamian? W lidze mistrzów nie istnieje, odbija się od obrońców w Serie A... Nie, nie wierze w tego newsa!Sorek21 pisze:Paulo Dybala w poprzednim roku przedłużył swoją umowę z klubem, na mocy której zarabia 7 milionów euro. Napastnik domaga się jednak kolejnej podwyżki – teraz oczekuje pensji na poziomie 10-11 milionów euro.
BTW: Pereyra nie był darmowym transferem.