Wszystko o Squadra Azzurra

Pokój dla fanów piłki reprezentacyjnej.
ODPOWIEDZ
MRN

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 13 razy
Otrzymał podziękowanie: 205 razy

Nieprzeczytany post 13 listopada 2017, 22:56

Italia zafundowała nam to co Juve w meczu z Benficą, wyglądało to dokładnie tak samo tylko wtedy na ławce Juve inny beton siedział. Nie wiem czy to Szwedzi tacy mocni w obronie czy Włosi słabi ale Hiszpanie to Szwedom kilka gał do sieci wrzuciliby. Dla mnie to niewiarygodne, że Italia nie potrafiła wbić w dwumeczu ani jednej bramki drwalom. Nie zasłużyli na awans i teraz nadszedł czas oczyszczenia ale póki leśne dziadki zasiadają w związku to nic się nie zmieni. Za długo na boisku był Candreva, drewno na potęgę.Jedynie szkoda mi Gigiego i tylko jego, że tak kończy karierę reprezentacyjną.
Maly pisze:dawać Wojtka do pierwszego składu bo to już szkoda inwestować w Legendę
Oj Maly, narażasz się naszemu Peryklesowi miborkowi...przyjdzie tu chłoptaś i Cię wyprostuje swoimi wypocinami :prochno:
Ostatnio zmieniony 13 listopada 2017, 22:59 przez MRN, łącznie zmieniany 1 raz.

Obrazek
pumex

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 13 listopada 2017, 22:56

Włosi przed barażami wmówili sobie, że wygrają awans żelazną obroną "a w ataku może coś wpadnie". Szwedzi pokonali ich własną bronią :ahsisi:

I ten milion dośrodkowań jako recepta na rosłych Szwedów. Kto to wymyślił? :smile:

Obrazek
Piotr Juvefan

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 13 listopada 2017, 22:59

I dokonali tego...co za kompromitacja :facepalm:
Żal mi tylko Buffona. Tylko i wyłącznie,bo reszta to banda żałosnych kopaczy,którzy kompromitują pokolenia swoich starszych kolegów po fachu.

Zmiana trenera to za mało. Ten wieczór to upadek Calcio. Rewolucje czas zacząć.

Obrazek
ewerthon

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 13 listopada 2017, 23:00

Ten rok jest przełomowy. Nigdy nie sądziłem, że dożyję czasów w których reprezentacja Polski będzie lepsza od Włoch. Tak samo jak nigdy nie myślałem, że zdarzy się mundial bez Włoch. A to wszystko przez tego dziada z Torino, który nigdy nie powinien znaleźć się na tym stanowisku. Ten człowiek nadaje się do tarcia chrzanu, a nie prowadzenia jednej z najbardziej utytułowanych reprezentacji.

vitoo

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 14 razy
Otrzymał podziękowanie: 24 razy

Nieprzeczytany post 13 listopada 2017, 23:03

A ja mam nadzieję, że te nieudane eliminacje, odejście Ventury i niestety również pożegnanie z Buffonem i Barzaglim to koniec pewnego cyklu na Półwyspie Apenińskim - cyklu przegrywów, z którym chyba Włosi sami się pogodzili, a który nastał po Mundialu 2006. Niby zdarzały się udane turnieje jak Euro 2012 i kolejne we Francji, ale nawet one kończyły się bolesnymi klęskami. Generalnie był to czas niepowodzeń na mistrzostwach świata, kunktatorstwa, które podobno leży w DNA Włochów, bycia wiecznie drugimi, czas jakiegoś kompleksu efektownie grających i strzelających bramki Hiszpanów, którzy poza pojedynczymi epizodami ogrywali Włochów już w szatni przed rozpoczęciem meczu. Szkoda mi tylko Buffona, ale jak ktoś wcześniej napisał - może lepiej, że dzieje się tak i Włosi zauważą, że jest źle, niż gdyby pojechał z reprezentacją do Rosji dla samego rekordu i znów z kolegami by się skompromitowali. Czas wyplenić to kunktatorstwo i grę na 1:0 z włoskiej piłki, póki Bernardeschi, Belotti, Gagliardini i reszta chłopaków, którzy mają ten wózek ciągnąć w przyszłych latach, jeszcze tym gównianym myśleniem - mam nadzieję - nie przesiąkli.

Brawo, panie Ventura. :hellyes:

Cobra

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 3 razy

Nieprzeczytany post 13 listopada 2017, 23:03

I to jest najlepszy moment, żeby zniszczyć, zgnieść, zgnoić FIGC i wywalić leśnych dziadków. Jak nie teraz to nigdy...

#FinoAllaFine
#WeAreOne
deszczowy

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 13 listopada 2017, 23:10

60 lat... i szlus.

Historia na naszych oczach, panowie. Szkoda, że taka smutna i bolesna.

I believe in Moise(s) Kean

http://www.pmiska.pl/
Sorek21

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Wystarczy popatrzeć na wyjściowy skład Juve aby zrozumieć jak słaba jest teraz kadra Włoch.

Pluto

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 1 raz
Otrzymał podziękowanie: 11 razy

Szkoda Buffona, szkoda MŚ bez Włochów.
Tym bardziej, że oczywiście nie ma szans żeby ta kompromitacja cokolwiek zmieniła. Po co walczyć w w eliminacjach z Hiszpanią skoro nie trzeba. Po co jechać do Szwecji strzelać gole skoro zero z tyłu nas zadowala. Po co marnować czas na trening ofensywy skoro nie przegrasz jeśli nie stracisz.
Dzisiaj te szambo pełne makaronu, które zatruwa również Juventus wybiło z całą mocą.

calma calma
pumex

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 13 listopada 2017, 23:12

Ja mam tylko jedno życzenie. Jeśli dojdzie do czystek w FIGC, a myślę, że do jakichś dojdzie (pytanie na jaką skalę), to mam nadzieję, że na objęcie stołka po Tavecchio nie połasi się... Agnelli (a co jakiś czas media o tym przebąkiwały - Agnelli chciałby zreformować włoski futbol jak kiedyś Umberto, który prezesurę w Juve zamienił na szefowanie związkowi). To byłoby najgorsze, co mogłoby spotkań Juve.
Pluto pisze:Szkoda Buffona, szkoda MŚ bez Włochów.
Tym bardziej, że oczywiście nie ma szans żeby ta kompromitacja cokolwiek zmieniła. Po co walczyć w w eliminacjach z Hiszpanią skoro nie trzeba. Po co jechać do Szwecji strzelać gole skoro zero z tyłu nas zadowala. Po co marnować czas na trening ofensywy skoro nie przegrasz jeśli nie stracisz.
Dzisiaj te szambo pełne makaronu, które zatruwa również Juventus wybiło z całą mocą.
W punkt! :bravo: :bravo: :bravo:

Obrazek
Poprostu

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 38 razy
Otrzymał podziękowanie: 41 razy

Nieprzeczytany post 13 listopada 2017, 23:15

“I leave a Nazionale of talent that will have their say, including Gigio Donnarumma and Mattia Perin

Czyli bye bye Buffon. :placze:

deszczowy

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 13 listopada 2017, 23:16

Ale to dobitnie pokazuje, jaka poruta zapanowała w Italii. Florenzi? Parolo? Gabbiaddini? Kiedyś tacy parodyści nie zbliżyliby się nawet do ławki rezerwowych :confused:

I believe in Moise(s) Kean

http://www.pmiska.pl/
eastsider

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 13 listopada 2017, 23:21

Na fejsbukowym fanpejdżu wszyscy jadą Venturę zapominając o jednej rzeczy. W tym kraju nie ma szkolenia młodzieży, każdy gość w wieku 20 lat grający w serieA nazywany jest niesamowitym talentem, gdzie kończy wiek młodzieżowca i nie wystawia nosa poza średniaków ligowych. Pomijając Buffona i linię obrony + ew. Verattiego to reszta jest przęciętnymi zawodnikami z przeciętnych klubów, które w europie nie znaczą nic. Kilka lat temu Milan i Juve biły się z najlszpszymi, teraz Juve ma obronę a innych klubów nie ma. Ofensywni zawodnicy jedynie z zaciągu. Ba, nawet ci piłkarze z reprezentacji nie grają za granicą bo są za ciency. Nie wiem kto liczył, że za przeproszeniem się tu z gówna bata ukręci. Dobrze, niech sobie oglądają mundial w tv i wywalą tych leśnych dziadów odpowiedzialnych za upadek włoskiej piłki. Inaczej niż upadkiem nie można tego nazwać.

RICTOR

Juventino
Juventino
Otrzymał podziękowanie: 1 raz

Nieprzeczytany post 13 listopada 2017, 23:22

No, ale jak to jest? Przecież to jest grupa specjalistów, wieloletnich działaczy piłkarskich, którzy zasiadają w FIGC, to jest trener z wieloletnim doświadczeniem posiadający cały sztab wykwalifikowanych ekspertów różnych dziedzin piłkarskich pod sobą. Jak mogło dojść do tego, że Włosi nie awansowali na Mundial z takimi ludźmi za sterami? Nie nie, to musiało być chyba zaplanowane. Przecież tylu specjalistów nie mogło się pomylić. 0 z tyłu, 1:0 idealny wynik i jedziemy dalej. #BukolTeam :ok:

Osgiliath

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 13 listopada 2017, 23:22

Nie mam siły...
Ventura ty zawszony parchu razem z Taveccio, jak można zniszczyć tak włoski futbol? Gabbiadini, Parolo? Parodyści w normalnych czasach nie mieliby miejsca nawet na trybunach a tu na ławce cały mecz siedzi Insigne...

Szlag mnie trafia i odbiera mi chęć do życia jak widzę Buffona w trakcie wywiadu.. Nie zasłużył na takie coś, a jeśli odchodzą i De Rossi, Barza i Kielon to dopiero czeka Italię trzęsienie ziemi...

Szkoda cokolwiek więcej pisać...
pumex pisze:Ja mam tylko jedno życzenie. Jeśli dojdzie do czystek w FIGC, a myślę, że do jakichś dojdzie (pytanie na jaką skalę), to mam nadzieję, że na objęcie stołka po Tavecchio nie połasi się... Agnelli (a co jakiś czas media o tym przebąkiwały - Agnelli chciałby zreformować włoski futbol jak kiedyś Umberto, który prezesurę w Juve zamienił na szefowanie związkowi). To byłoby najgorsze, co mogłoby spotkań Juve.
W punkt, mam nadzieję, że Andreę opamiętają, choć nie wyobrażam sobie, by jedynie sam cymbał Ventura poleciał ze stanowiska.

ODPOWIEDZ