Wszystko o Squadra Azzurra

Pokój dla fanów piłki reprezentacyjnej.
ODPOWIEDZ
Maly

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 8 razy
Otrzymał podziękowanie: 25 razy

Nieprzeczytany post 10 listopada 2017, 13:12

panlider pisze:Skrzydłem w ustawieniu 3-4-3 są dla mnie dwie skrajne pozycje z przodu.
tak myślałem ale to chyba błędne określenie ;)

myślę, że Ventura jednak czymś zaskoczy i wcale nie wyjdziemy podanym przez Il Fenomeno składem

Kto ma rację dzień wcześniej od innych, ten przez dobę uchodzi za idiotę.

magica Juve vinci

A nie mówiłem?
panlider

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 10 listopada 2017, 14:56

Maly pisze:
panlider pisze:Skrzydłem w ustawieniu 3-4-3 są dla mnie dwie skrajne pozycje z przodu.
tak myślałem ale to chyba błędne określenie ;)

myślę, że Ventura jednak czymś zaskoczy i wcale nie wyjdziemy podanym przez Il Fenomeno składem
A to czemu? Przecież gra 3-4-3 nie oznacza, że z przodu biega 3 środkowych napastników. Co więcej, na wskazanych przez mnie pozycjach bardzo często są wystawiani nominalni skrzydłowi czy ofensywni pomocnicy (vide Cheslea Conte w poprzednim sezonie).

"Vincere Non È Importante È L'Unica Cosa che Conta"
rammstein pisze:dobrze, że nikt nie zakładał tematu "Polskie kluby w rozgrywkach europejskich 2017/2018" :D
Poprostu

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 38 razy
Otrzymał podziękowanie: 41 razy

Nieprzeczytany post 10 listopada 2017, 15:15

Czy tylko mi się wydaje, że słowa Ventura i zaskoczy w jednym zdaniu to jakieś szalone przeciwieństwa?

Maly

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 10 listopada 2017, 16:32

panlider pisze:A to czemu? (...) na wskazanych przez mnie pozycjach bardzo często są (...) ofensywni pomocnicy
sam sobie odpowiedziałeś :) w tym ustawieniu dla mnie skrzydłowi to boczni pomocnicy (Moses/Alonso) tak jak w 352 a obok 9 grają boczni napastnicy - tam bym to widział :)

u nas grałby tam Dybala a jak powiesz, że Dybala ma grać na skrzydle to brzmi to jednak dość kuriozalnie

@Poprostu: kto wie :) nie przekonuje mnie Candreva na boku i nie wykluczam, że on będzie pełnił rolę drugiego napastnika a nie Eder, wszak gramy na wyjeździe...

magica Juve vinci

A nie mówiłem?
albertcamus

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 10 listopada 2017, 20:01

Wyjściowe:

Sweden (4-4-2): Robin Olsen; Emil Krafth, Victor Nilsson-Lindelöf, Andreas Granqvist, Ludwig Augustinsson; Viktor Claesson, Sebastian Larsson, Albin Ekdal, Emil Forsberg; Ola Toivonen, Marcus Berg
​
Italy (3-5-2): Gianluigi Buffon; Andrea Barzagli, Leonardo Bonucci, Giorgio Chiellini; Antonio Candreva, Marco Parolo, Daniele De Rossi, Marco Verratti, Matteo Darmian; Ciro Immobile, Andrea Belotti.

Il Fenomeno

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 10 listopada 2017, 20:27

Maly pisze:nie przekonuje mnie Candreva na boku i nie wykluczam, że on będzie pełnił rolę drugiego napastnika a nie Eder, wszak gramy na wyjeździe...
:O ? Nie było żadnych przesłanek by Candreva zagrał jako... drugi napastnik. Coś Ty wymyślił.

Obrazek
Vanquish

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 7 razy
Otrzymał podziękowanie: 6 razy

Nieprzeczytany post 10 listopada 2017, 22:41

No to pali się grunt pod Venturą. :facepalm:

Poprostu

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 38 razy
Otrzymał podziękowanie: 41 razy

Nieprzeczytany post 10 listopada 2017, 22:42

Włosi dostali w dupę :facepalm: Czyżby przed Buffonem ostatni mecz w reprezentacji? O czym sam dzisiaj wspominał :placze:
Ostatnio zmieniony 10 listopada 2017, 22:43 przez Poprostu, łącznie zmieniany 1 raz.

Hed

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 80 razy
Otrzymał podziękowanie: 3 razy

Nieprzeczytany post 10 listopada 2017, 22:43

Bez względu na wynik tego dwumeczu.... bye bye Ventura.

P.s Szkoda Italii, wyglądają tragicznie.

ewerthon

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 10 listopada 2017, 22:44

Ventura out. Ten człowiek na tej ławce to jakieś nieporozumienie. Tak bezpłciowej reprezentacji Włoch nie widziałem od mundialu w Afryce. Nie wiem jak można uparcie stać przy ustawieniu 3-5-2, które widać, że nie daje żadnych rezultatów. Zero pomysłu na grę. Na tle szwedzkich drwali wyglądali jak dzieci we mgle.

fazzi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 1 raz

Nieprzeczytany post 10 listopada 2017, 22:47

2 lata temu drużyna też była przeciętna, ale trener świetny. Teraz przeciętna drużyna i jeszcze gorszy trener, czego tu się spodziewać...?

Pavel Nedved pisze:"Juve ponownie jest nieprzyjemne? Mam nadzieję, nie interesuje mnie bycie miłym, tylko zwycięskim"
Maly

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 10 listopada 2017, 22:48

nie wierzę, że Immobile rozegrał cały mecz, co za kompletna bezużyteczność a do tego te kilkumetrowe spalone... tragedia... bo że Parolo nic nie zagra było wiadomo i pisałem o tym, podobnie że Verratti w reprezentacji będzie się kopał po czole także było niemal pewne, tak samo jak to, że De Rossi nie ma już 25 lat i jego mobilność pozostawia dużo do życzenia

no cóż, Włosi potrzebują cudu bo tak to trzeba nazwać, szkoda Buffona bo mógł ustanowić piękny rekord nie do pobicia przez wieki

a o sędzim oczywiście szkoda gadać więc się nie będę produkował, to samo btło zresztą wczoraj, baraże MŚ a oni dają takich kartofli... chyba celowo bo już po losowaniu było wiadomo kto ma awansować

magica Juve vinci

A nie mówiłem?
MRN

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 13 razy
Otrzymał podziękowanie: 205 razy

Nieprzeczytany post 10 listopada 2017, 22:51

Porażka Italii była wytatuowana w momencie kiedy w prasie pojawiło się nazwisko nowego selekcjonera. Włosi, którzy mieli sporo do udowodnienia Szwedom, Włosi, którzy powinni wyjść z piana w ryju w drugiej połowie nie stworzyli ani jednej sytuacji.
Nie szkoda mi swojej ulubionej reprezentacji, bez nich podczas turnieju w Rosji nawet nie włączę telewizora - szkoda mi jedynie Gigiego, że w taki sposób zakończy reprezentacyjną karierę. Italia nie zasłużyła na awans, dziś to tylko potwiedziła.

Obrazek
Piotr Juvefan

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 10 listopada 2017, 23:03

Przegrali na wyjeździe 1-0. Wynik niedobry. To samo gra,ale to są Włosi. U siebie są w stanie przechylić szale na swoją stronę. Potrzeba tylko większej agresji i zaangażowania. Jeszcze Italia nie odpadła, 2-0 spokojnie mogą u siebie ugrać.

Obrazek
ManInBlack87

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 10 listopada 2017, 23:45

MRN pisze:Porażka Italii była wytatuowana w momencie kiedy w prasie pojawiło się nazwisko nowego selekcjonera. Włosi, którzy mieli sporo do udowodnienia Szwedom, Włosi, którzy powinni wyjść z piana w ryju w drugiej połowie nie stworzyli ani jednej sytuacji.
Nie szkoda mi swojej ulubionej reprezentacji, bez nich podczas turnieju w Rosji nawet nie włączę telewizora - szkoda mi jedynie Gigiego, że w taki sposób zakończy reprezentacyjną karierę. Italia nie zasłużyła na awans, dziś to tylko potwiedziła.
A ty jesteś wlochem że bez nich mundialu nie wlaczysz?

ODPOWIEDZ