# 24 Daniele Rugani
- eastsider
- Juventino
On musi grać z Kielonem w parze. Te minuty z nim wyciągną z Ruganiego maksa możliwości. Sory ale Barzagli z całym szacunkiem do niego pomału zjeżdża z forma w dol a Benatia to jakieś nieporozumienie w naszym wykonaniu i uwazam, ze środek obrony wymaga wzmocnienia
- juvemaroko
- Juventino
Wczoraj zagral lepiej niz ostatnio, mysle ze powoli bedzie wracac do wyzszej dyspozycji o to mu pomoze zeby wywalczyc pewne sklad w 11 szczegolnie ze Andrea gra coraz wolniej.Crunny pisze:W lato 2018 przyjdą pewnie De Vrij oraz Caldara, więc Rugani będzie miał przekichane, jeśli w tym sezonie nie wywalczy sobie pewnego miejsca w pierwszym składzie.
- Maly
- Juventino
- Podziekował: 8 razy
- Otrzymał podziękowanie: 25 razy
Benatia najmniej ale wybiegał w każdym meczu LM póki co... paradoks Allegriegowagner pisze:Chiellini - 990 min
Rugani - 720
Barzagli - 679
Benatia - 470
Rugani musi grać nie dlatego, że jest młody i to "jego szansa" - on musi grać bo jedyny gwarantuje ciągłość, Benatia co chwila się łamie a Barzagli już nie wyrabia po prostu kondycyjnie grać co 3 dni, a obrona musi być zgrana, znać się na pamięć... tylko regularna gra tej samej pary obrońców może to zapewnić i na ten moment jedynie Rugani dają taką gwarancję, tylko tyle i aż tyle zarazem, bo poziomu różnicy między tą trójką na obecną chwilę raczej nie widzę
ale ogólnie to cieszmy się, że pozbyliśmy się łamagi Bonucciego za kosmiczne 40mln...

Kto ma rację dzień wcześniej od innych, ten przez dobę uchodzi za idiotę.
magica Juve vinci
A nie mówiłem?
magica Juve vinci
A nie mówiłem?
- albertcamus
- Juventino
ja się cieszę bardzo. Bonny kosztował tyle co Dybala :hellyes:Maly pisze:
ale ogólnie to cieszmy się, że pozbyliśmy się łamagi Bonucciego za kosmiczne 40mln...

Choć Rugani mnie nie przekonuje w ogóle. Czekam na zaciąg z Lazio.
- BlackJacky
- Juventino
- Podziekował: 1 raz
- Otrzymał podziękowanie: 2 razy
Latem przyszlego roku (wlasciwie juz w styczniu przyszlego roku) bedzie fajna okazja, zeby po taniosci doprowadzic ta nasza obrone do jakiegos ladu. Wspomniani Caldara i de Vrij, do tego Lirola, Gimenez, Ghoulam czy Spinazzola, nie mowiac juz o tej kuszacej klauzuli Manolasa.Crunny pisze:W lato 2018 przyjdą pewnie De Vrij oraz Caldara, więc Rugani będzie miał przekichane, jeśli w tym sezonie nie wywalczy sobie pewnego miejsca w pierwszym składzie.
Wybierz, komu chcesz pomóc: https://www.siepomaga.pl
"Lepszy [Arturo Vidal] prosto z baru Semafor niż ta cała reszta"
"Lepszy [Arturo Vidal] prosto z baru Semafor niż ta cała reszta"
- Pluto
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 11 razy
I spodziewacie się, że de Vrij czy Caldara będą klasę lepsi niż Benatia?
Mnie bardzo zastanawia fakt braku akcji "masa" w przypadku Ruganiego. Każdy młody szczawik, który do nas przychodzi po pół roku chwali się ile to mięsa zrobił. A w przypadku środkowego obrońcy, któremu ewidentnie brakuje siły fizycznej cisza w tym temacie.
Mnie bardzo zastanawia fakt braku akcji "masa" w przypadku Ruganiego. Każdy młody szczawik, który do nas przychodzi po pół roku chwali się ile to mięsa zrobił. A w przypadku środkowego obrońcy, któremu ewidentnie brakuje siły fizycznej cisza w tym temacie.

calma calma
- panlider
- Juventino
Tak jak rzadko się zgadzamy, tak tutaj 100% racji. Jestem święcie przekonanym, że gdyby Daniele regularnie otrzymywał od Maxa szanse, to wyrobiłby się przy Kielonie. Zresztą z Milanem zagrał naprawdę przyzwoite zawody. Niestety ze Sportingiem pewnie zagra Barza...Maly pisze:Rugani musi grać nie dlatego, że jest młody i to "jego szansa" - on musi grać bo jedyny gwarantuje ciągłość, Benatia co chwila się łamie a Barzagli już nie wyrabia po prostu kondycyjnie grać co 3 dni, a obrona musi być zgrana, znać się na pamięć... tylko regularna gra tej samej pary obrońców może to zapewnić i na ten moment jedynie Rugani dają taką gwarancję, tylko tyle i aż tyle zarazem, bo poziomu różnicy między tą trójką na obecną chwilę raczej nie widzę

"Vincere Non È Importante È L'Unica Cosa che Conta"
rammstein pisze:dobrze, że nikt nie zakładał tematu "Polskie kluby w rozgrywkach europejskich 2017/2018"
- Arbuzini
- Juventino
Głowa na zero, broda i będzie +10 do siły. Rugani wygląda na wątłego, ale w "cyferkach" wszystko się zgadza. 190 cm wzrostu i 82 kg wagi. Warunki podobne jak u Bonucciego.Pluto pisze:Mnie bardzo zastanawia fakt braku akcji "masa" w przypadku Ruganiego. Każdy młody szczawik, który do nas przychodzi po pół roku chwali się ile to mięsa zrobił. A w przypadku środkowego obrońcy, któremu ewidentnie brakuje siły fizycznej cisza w tym temacie.
- wloski
- Juventino
Wg informacji z sieci w takim wypadku to nawet taki Caldara jest bardziej wątły bo znalazłem info że przy 190 cm, ma 75 kg, a przecież Caldara to nie obrońca, którego się od tak przestawia. Po prostu nasz przyszły zawodnik jest bardziej agresywny w swoich poczynaniach, a Rugani bardziej elegancki, moim zdaniem jednak ciężko grać dobrze bez obycia boiskowego i on musi grać nawet jeśli popełniać będzie jakieś błędy... i tak są one bardziej zrozumiałe niż u Barzy. Tak tylko przypomnę, że Varane, który jest jednym z lepszych młodszych CB ma 191 cm i 78 kgArbuzini pisze:Głowa na zero, broda i będzie +10 do siły. Rugani wygląda na wątłego, ale w "cyferkach" wszystko się zgadza. 190 cm wzrostu i 82 kg wagi. Warunki podobne jak u Bonucciego.Pluto pisze:Mnie bardzo zastanawia fakt braku akcji "masa" w przypadku Ruganiego. Każdy młody szczawik, który do nas przychodzi po pół roku chwali się ile to mięsa zrobił. A w przypadku środkowego obrońcy, któremu ewidentnie brakuje siły fizycznej cisza w tym temacie.

- Pluto
- Juventino
Byc może tym polega problem, przylepili mu łatkę eleganta, który nie zbiera kartek i to gdzieś z tyłu głowy siedzi. Nie każdy może być Chiellinim ale skasowanie rywala w stylu BBC zdarza się młodemu raz na pół roku.
calma calma
- panlider
- Juventino
Nie wiem, co rozumiesz przez zwrot "skasowanie rywala w stylu BBC", ale akurat Barzagli to raczej nie słynie z ostrych wślizgów, a właśnie z inteligentnego ustawiania się i kasowania akcji bez potrzeby angażowania się w fizyczne starcia, które zawsze były domeną Kielona. Nawet Bonucci grał bardziej spektakularnie w tej kwestii, ale Barzę kojarzę przede wszystkim z zapobieganiem takim sytuacjom, kiedy trzeba wybijać piłkę z linii bramkowej czy ratować się dramatycznym wślizgiem.Pluto pisze:Byc może tym polega problem, przylepili mu łatkę eleganta, który nie zbiera kartek i to gdzieś z tyłu głowy siedzi. Nie każdy może być Chiellinim ale skasowanie rywala w stylu BBC zdarza się młodemu raz na pół roku.
rammstein pisze:dobrze, że nikt nie zakładał tematu "Polskie kluby w rozgrywkach europejskich 2017/2018"
- Pluto
- Juventino
Zaczajenie się na niego w ciemnej uliczce.
Grę bark w bark, sytuacje kiedy atakujący odbija się od obrońcy jak od ściany. Na razie to Rugani w walce o pozycję jest przestawiany przez rywali.
Może po prostu Daniele ma w nadgarstku 16 cm i w klubie wiedza, że dalsze pakowanie nie ma sensu.

Grę bark w bark, sytuacje kiedy atakujący odbija się od obrońcy jak od ściany. Na razie to Rugani w walce o pozycję jest przestawiany przez rywali.
Może po prostu Daniele ma w nadgarstku 16 cm i w klubie wiedza, że dalsze pakowanie nie ma sensu.

calma calma
- panlider
- Juventino
No to tak jak napisałem wyżej, mi się Barza raczej nie kojarzy z tego typu akcjami. Co innego Kielon czy nawet Bonucci.Pluto pisze:Zaczajenie się na niego w ciemnej uliczce.![]()
- Arbuzini
- Juventino
Atalanta oficjalnie podaje 187 cm i 80 kg więc jest trochę bardziej masywny.wloski pisze:Wg informacji z sieci w takim wypadku to nawet taki Caldara jest bardziej wątły bo znalazłem info że przy 190 cm, ma 75 kg, a przecież Caldara to nie obrońca, którego się od tak przestawia.
Rugani ma taką budowę ciała jaką ma. Chiellini wbrew pozorom wcale nie jest napakowany, ale zawsze był barczysty i grał agresywnie. Moim zdaniem główna słabość Daniele na ten moment to głowa, a nie ciało. Po prostu nie prezentuje optimum formy i jakby nie było na poważnie wchodzi w nową rolę.