Paulo Dybala

Dyskutuj o legendarnych piłkarzach Juventusu, wielkich wydarzeniach z przeszłości i historycznych meczach.
ODPOWIEDZ
RICTOR

Juventino
Juventino
Otrzymał podziękowanie: 1 raz

Nieprzeczytany post 25 października 2017, 17:04

Dam Ci analogię, i choć nie mam zbyt wielkich nadziei, wysil się i postaraj zrozumieć. Czemu po przyjściu Conte w klubie podziękowali Alexowi? Bo był tak wielkim symbolem, że Agnelli ze strachu postanowił się go pozbyć? Czy zarząd z trenerem uznali, że nie jest już tak dobry żeby liczyć na regularną grę i postanowili się z nim rozstać żeby nie doszło do żadnych niesnasek w szatni?

Co do kurtuazji. Śmiesz zarzucać nam, że nie widzimy kurtuazji w wypowiedziach piłkarzy o Allegrim? Osoba, która łyka wszystko to co ktokolwiek dobrego powie na temat Conte? Naprawdę? No tak, jak Alvaro Morata, przyszły wielokrotny zdobywca Złotej Piłki, stwierdził, że Conte jest najlepszym trenerem na świecie no to jest :rotfl:

panlider

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 25 października 2017, 17:36

Maly pisze:gdzie? w temacie o... Mandzukicu ;]

a z tym Watfordem to trochę ci nie wyszło po ostatniej akcji Mandzukica i po tym jak wtedy zaczęła grać drużyna ale nie tylko z tym ci nie wychodzi więc żadna to niespodzianka

@RICTOR: nie dorabiaj kolejnej teorii po kończącym się kontrakcie, dlaczego niby Pirlo miał być rezerwowym? grał zawsze jak tylko był zdrowy, nawet mimo słabej formy więc niby co miało wskazywać że będzie rezerwowym? bo dziennikarze tak pisali? znajdź mi jakąś wypowiedź Pirlo, że jak będzie rezerwowym to odchodzi albo chociaż Allegriego, że zamierza odsunąć Pirlo, w przeciwnym wypadku to czyste insynuacje... Pirlo powiedział, że jak wygramy LM to będzie wspaniały moment żeby odejść ale nie wygraliśmy... a mimo to odszedł ;] zresztą to jeden Pirlo, reszta też miała być rezerwowymi?
Faktycznie, jestem w szoku.
Co mi nie wyszło geniuszu? Jak Mandżu schodził, to prowadziliśmy 2:1, już pod jego nieobecność straciliśmy bramkę na 2:2, która nas obudziła. Tymczasem hiszpański supersnajper schodził przy stanie na 1:2 dla Watfordu, a gość, który go zastąpił strzelił dwie bramki, na 2:2 i 4:2. Widzisz tą "subtelną" różnicę?
Posługując się Twoją retoryką, to nie ma żadnych dowodów, że któryś z wymienionych przez Ciebie piłkarzy odszedł ze względu na Maxa. Znajdź mi chociaż jedną wypowiedź, któregoś z nich, która potwierdzi Twoją teorię. W innym wypadku ją też należy uznać za insynuacje.

"Vincere Non È Importante È L'Unica Cosa che Conta"
rammstein pisze:dobrze, że nikt nie zakładał tematu "Polskie kluby w rozgrywkach europejskich 2017/2018" :D
Maly

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 8 razy
Otrzymał podziękowanie: 25 razy

Nieprzeczytany post 25 października 2017, 18:00

ależ oczywiście, że jest insynuacją ale tak samo jest insynuacją, że odeszli sami z siebie (tylko dla kasy) ;) dla mnie to jednak zastanawiające a dla was najwyraźniej coś normalnego, że z Juve rok w rok odchodzą kluczowi zawodnicy

@RICTOR: przecież Del Piero dostał kontrakt in blanco na rok, nie dłużej i nie krócej właśnie ze względu na stopniowe odsuwanie go od składu, data jego ostatniego meczu była znana zaraz po rozlosowaniu terminarza ligowego natomiast Pirlo dostał kontrakt na 2 lata (jeszcze za Conte), w których miał grać i grał pierwsze skrzypce ;] coś jednak się stało przez ten rok że postanowił tego kontraktu nie wypełnić i choć możecie sobie wierzyć, że rzucił się na kasę z MLS ja mogę uważać, że było drugie dno i tak on jak i Tevez nie odeszliby gdyby trenerem był kto inny, nie ma tu wielkich filozofii, dla mnie tylko dziwne że kompletnie was to nie zastanawia i wszystkie odejścia zwalacie tylko na kasę...

a o Conte wypowiadał się nie tylko Morata więc daruj, znajdź lepiej choć jedną wypowiedź o Allegrim jeśli chcesz brnąć w te porównanie

Kto ma rację dzień wcześniej od innych, ten przez dobę uchodzi za idiotę.

magica Juve vinci

A nie mówiłem?
prezes3c

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 25 października 2017, 23:44

Temat o Dybali a te cymbały się kłócą kto przez kogo odszedł z klubu... Dżizas :D

Dybala piękna bramka z wolnego dzisiaj i 11 w sezonie. niech strzela i strzela w tym sezonie. Ehh jakby karne strzelał tak jak wolne :P

lenor

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 7 razy
Otrzymał podziękowanie: 13 razy

Nieprzeczytany post 26 października 2017, 07:04

Martwi mnie trochę jego forma, oprócz bramki to znowu oglądaliśmy masę nieudanych podań, dośrodkowań, potknięć, poślizgów, a to za głęboko ustawiony, a to zagranie nie w tempo... Nie możemy trzymać go tylko ze względu na jego medialność. Pytanie gdzie leży problem?

dr.DeV

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 3 razy
Otrzymał podziękowanie: 1 raz

Nieprzeczytany post 26 października 2017, 07:52

Jak dla mnie to normalne, że zawodnik ma gorszy okres, do tego dochodzi fakt słabych występów całej ekipy. Mimo, że strzelamy średnio 3 bramki na mecz to nasza gra nie powala i wygląda słabo. Nie szukałbym w tym wszystkim winy Paulo ani nie obarczał go tym. Po prostu to jest pokłosie męczącego Pre Campionato. Grudzień będzie przełomowy jak zawsze pod wodzą Maksa a i Dybala obudzi się i nie jednemu zagra "na nosie".

Ktoś wie ile Dybala ma bramek z wolnych w Serie A?

Obrazek
Maly

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 8 razy
Otrzymał podziękowanie: 25 razy

Nieprzeczytany post 26 października 2017, 15:42

lenor pisze:oprócz bramki to znowu oglądaliśmy masę nieudanych podań
za każdy razem zastanawiam się jak to możliwe, że taki zawodnik może mieć problem z zagraniem w tempo - jak nie za daleko to za plecy, Tevez miał to samo że zawsze podawał za mocno i wyrzucał kolegów do boku ale Dybala wygląda jeszcze słabiej bo on potrafi spartaczyć proste podanie do stojącego zawodnika, nie ogarniam jak to jest możliwe u zawodników z wydaje się świetną techniką bo podanie to przecież podstawa... może Dybala za młodu nie podawał do kolegów tylko kiwał i nie miał okazji się nauczyć?

Kto ma rację dzień wcześniej od innych, ten przez dobę uchodzi za idiotę.

magica Juve vinci

A nie mówiłem?
Dragon

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 2 razy
Otrzymał podziękowanie: 5 razy

Nieprzeczytany post 27 października 2017, 11:05

dr.DeV pisze: Ktoś wie ile Dybala ma bramek z wolnych w Serie A?
Ogólnie czy w Juventusie? U nas ma 7.

Obrazek
Wojtek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 27 października 2017, 13:29

Dragon pisze:
U nas ma 8 :)

albertcamus

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 27 października 2017, 13:41

Wojtek pisze:
Dragon pisze:
U nas ma 8 :)
8 ma ogólnie u nas: 7 w Serie A, jedną w Superpucharze Włoch,
łącznie w Serie A ma osiem (7 u nas, jedna w Palermo)

Bukol87

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 29 października 2017, 09:27

W momencie kiedy Higuain stał się w fazie defensywnej drugim Mandzukicem strasznie razi dreptanie Dybali podczas posiadania piłkie przez przeciwnika.

Wczoraj było kilka takich sytuacji. Albo nie ruszył do pressingu, albo całkowicie olał wchodzącego obrońcę. Wkurza mnie to.

LukaszG / DLuGi

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 29 października 2017, 10:17

Czyli nie tylko ja oceniam Dybalę jedynie przez pryzmat jego 11 bramek w serieA i widzę, że poza tymi bramkami nie daje kompletnie nic.

Sila Spokoju

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 25 razy
Otrzymał podziękowanie: 51 razy

Nieprzeczytany post 29 października 2017, 11:00

LukaszG / DLuGi pisze:Czyli nie tylko ja oceniam Dybalę jedynie przez pryzmat jego 11 bramek w serieA i widzę, że poza tymi bramkami nie daje kompletnie nic.
Dybala już od dłuższego czasu nie daje za wiele tej drużynie. Początek sezonu miał rzeczywiście wyborny, ale ostatnie spotkanie gra na poziomie ubiegłego sezonu. Odskakiwanie piłki i niepotrzebne dryblingi to niestety codzienność u Dybali :whistle:

Obrazek
dawid1897

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 1 raz

Nieprzeczytany post 29 października 2017, 11:25

LukaszG / DLuGi pisze:Czyli nie tylko ja oceniam Dybalę jedynie przez pryzmat jego 11 bramek w serieA i widzę, że poza tymi bramkami nie daje kompletnie nic.
Nie daje? Wczoraj miał 1,5 asysty. Poza tym za dużo mu nie wychodziło, ale jednak w kluczowych momentach meczu miał swój udział.

FORZA JUVE!!!
Alexinhio-10

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 20 razy
Otrzymał podziękowanie: 12 razy

Nieprzeczytany post 29 października 2017, 11:37

dawid91 pisze:
Nie daje? Wczoraj miał 1,5 asysty. Poza tym za dużo mu nie wychodziło, ale jednak w kluczowych momentach meczu miał swój udział.
Dokładnie. Akurat do wczorajszego meczu nie ma się co przyczepiać. W porównaniu do poprzednich meczy było na prawdę nieźle.

ODPOWIEDZ