Paulo Dybala
- Maly
- Juventino
- Podziekował: 8 razy
- Otrzymał podziękowanie: 25 razy
zwyczajnie tak jak nie byłoby nas stać na Igłę bez Pogby nie byłoby nas stać także na Dybalę bez Vidala czy na Bernadeshiego (i Coste) bez Bonuca
i to nie hipoteza tylko fakt
Kto ma rację dzień wcześniej od innych, ten przez dobę uchodzi za idiotę.
magica Juve vinci
A nie mówiłem?
magica Juve vinci
A nie mówiłem?
- Poulinho
- Juventino
A skąd takie przypuszczenie (stwierdzenie)? Pytam się serio, bo nasze wyniki finansowe publikowane co roku raczej tego nie pokazuj.Maly pisze:zwyczajnie tak jak nie byłoby nas stać na Igłę bez Pogby nie byłoby nas stać także na Dybalę bez Vidala czy na Bernadeshiego (i Coste) bez Bonuca
- pablo1503
- Juventino
Rozumiem, że w sytuacji Higuaina to ma sens, ale nie gadaj, że Juventusu nawet nie stać na Dybale i stąd poświęcenie Vidala. Zwłaszcza, że o Paolo mówiło się bodajże na kilka miesięcy przed otworzeniem okienko. Chyba nie insynuujesz, że Juve nie ma pieniędzy i muszą sprzedawać, żeby kupić?Maly pisze:zwyczajnie tak jak nie byłoby nas stać na Igłę bez Pogby nie byłoby nas stać także na Dybalę bez Vidala czy na Bernadeshiego (i Coste) bez Bonuca
Yyyy, no nie za bardzo. Chyba, że rozmawiałeś z Marottą, Nedvedem czy Agnellim i oni przyznali Ci rację. Jak na razie są to tylko i wyłącznie Twoje dywagacje, a nie żadne fakty.Maly pisze:i to nie hipoteza tylko fakt
Żeby nie było offtopu - Dybala nominowany do złotej piłki.

Właśnie dlatego nasze wyniki finansowe są takie dobrePoulinho pisze:A skąd takie przypuszczenie (stwierdzenie)? Pytam się serio, bo nasze wyniki finansowe publikowane co roku raczej tego nie pokazuj.Maly pisze:zwyczajnie tak jak nie byłoby nas stać na Igłę bez Pogby nie byłoby nas stać także na Dybalę bez Vidala czy na Bernadeshiego (i Coste) bez Bonuca

Pavel Nedved pisze:"Juve ponownie jest nieprzyjemne? Mam nadzieję, nie interesuje mnie bycie miłym, tylko zwycięskim"
- Maly
- Juventino
oczywiście, że tak, choćby w czerwcu pisałem przy okazji plotek o Insigne, żeby nie śmiać się z naszych rywali że muszą sprzedawać żeby kupić bo u nas jest to samo i sprzedamy na pewno Bonucciego a na tamten moment tylko Milan mógł sobie pozwolić na zakupy bez sprzedażypablo1503 pisze:Chyba nie insynuujesz, że Juve nie ma pieniędzy i muszą sprzedawać, żeby kupić?
tak jak pisał wyżej fazzi - mamy dobre wyniki finansowe dzięki sprzedażom i dzięki nim możemy co okno emocjonować się transferem za grube miliony, na rezerwowych nie potrafimy zarabiać a pensje rosną w tempie geometrycznym więc kasa z LM i TV to po prostu za mało... i nic to, że Dybale media sprzedawały pół sezonu bo to tylko może oznaczać tyle, że pół sezonu typowaliśmy kogoś do odpalenia ;] jak w lecie kupimy kogoś za grubą kasę to na pewno ktoś za grubą odejdzie i żadnej ameryki tu nie odkrywam takimi stwierdzeniami
magica Juve vinci
A nie mówiłem?
magica Juve vinci
A nie mówiłem?
- Adrian27th
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 4 razy
Lemina - 17 milionówMaly pisze:na rezerwowych nie potrafimy zarabiać
Romagna - 7
Cassata - 6
Neto - 6
Donis - 4
Rincon - 3
Zaden z ww. ogórków nie łapał się do podstawy, a jedynie Neto byłby przydatny.
43 miliony. Rzeczywiście. Bieda.
"It seems today, that all You see, it's violence in movies and sex on Tv..."
"per noi altri terza stella, per voi altri terzo dito!"
"per noi altri terza stella, per voi altri terzo dito!"
Pumex pisze:Francuz (Pogba) nie ma najmniejszych szans na realną walkę o pierwszy skład.
- Maly
- Juventino
@Adrian27th: ja o zarabianiu a ty o Rinconie
zobacz jak robią to inni a nie wymieniasz mi jakieś Cassaty
@MRN: no rzeczywiście, jeśli nawet teraz nie potraficie przyznać, że Morata to lepszy napastnik niż Mandzukic i 2 lata bredziliście głupoty to dyskusja z wami jest jak walenie głową w mur albo w próżnię

@MRN: no rzeczywiście, jeśli nawet teraz nie potraficie przyznać, że Morata to lepszy napastnik niż Mandzukic i 2 lata bredziliście głupoty to dyskusja z wami jest jak walenie głową w mur albo w próżnię

magica Juve vinci
A nie mówiłem?
magica Juve vinci
A nie mówiłem?
- TheDreamer
- Juventino
Jeśli mowa o naszych '' sprzedażach '' niejaki Fernando Llorente zostaję oddany do Sevilli za całe 0 euro tylko dlatego ze to taki dobry chłopczyk, kochał nas i miłował, a tymczasem w tym okienku Swansea City sprzedaje go do Tottków za 15 !!! mln euro. Dziękuję dobranoc. Nawet taka Sevilla potrafiła jeszcze 5 baniek z niego wycisnąć, nasze sprzedaże to jakaś żenada i dziwię się że w takiej firmie jak Juventus przechodzą takie machloje, @Maly tutaj ma racje.
Zresztą wystarczy prześledzić historie naszych wychodzących transferów, jest tam kilka takich kwiatków... zazdroszczę Realowi tej umiejętności sprzedaży rezerwowych.
Zresztą wystarczy prześledzić historie naszych wychodzących transferów, jest tam kilka takich kwiatków... zazdroszczę Realowi tej umiejętności sprzedaży rezerwowych.
- pablo1503
- Juventino
Jest zarobek? Jest.Maly pisze:@Adrian27th: ja o zarabianiu a ty o Rinconie
No name, który nie zabłysnął niczym w futbolu, został sprzedany za 6 baniek. Skoro dla Ciebie nie jest to dobry przykład, to ja nic wiem co jest.Maly pisze:wymieniasz mi jakieś Cassaty
No jak to robią? Bardzo ciekaw jestem tych przykładów. Ale nie podawaj mi jednego, a kilka, bo pamiętaj, że jedna jaskółka wiosny nie czyni. Naprawdę ciekaw jestem, które wielkie kluby sprzedają swoich rezerwowych z dużym zyskiem.Maly pisze:zobacz jak robią to inni

Tutaj zgoda, ale to też nie jest tak, że Perez jest nie wiadomo jakim kozakiem. Spójrz jakich rezerwowych on musiał sprzedawać, a jakich musiało Juve. Pozbycie się Jamesa, Moratę lub Isco, który notabene przez 3 sezony grał ławę, nie jest żadnym wyznacznikiem. Gdyby na ławce Realu siedział Rincon czy Asamoah, to ręczę Ci, że ich prezydent już tak nie błyszczałby w tej kwestii. Real jest zespołem innego kalibru, u nas nie możliwe jest trzymanie takich zawodników poza wyjściową jedenastką, bo od razu chcieliby odejść.TheDreamer pisze:zazdroszczę Realowi tej umiejętności sprzedaży rezerwowych.

- Maly
- Juventino
@pablo1503: jeśli dla ciebie kupienie gościa za 10 i oddanie za 3 to zarobek to proponuję ci nigdy nie parać się własnym biznesem bo długo nie pociągniesz ;]
a co do przykładów to nie wiem czego oczekujesz... jak napiszę A to napiszesz, że to nie klub naszego kalibru (mimo, że pewnie wg ciebie jesteśmy TOP3) więc nie będę się produkował ale powiedz mi co nam przeszkadza trzymać na ławce 11 Leminów albo 11 Zaz? może nawet mamy na ławce 11 takich tylko nie potrafimy ich ładnie opakować? Marotta nie ma głowy do biznesu i tyle, kupujemy na ławkę gości za 20mln a później sprzedajemy ich za 8 ;]
jak w lato kupimy kogoś za gruby hajs to na 95% odejdzie Sandro albo Dybala chociaż i tak już się zastanawiam z kogo opłacimy Costę...
a co do przykładów to nie wiem czego oczekujesz... jak napiszę A to napiszesz, że to nie klub naszego kalibru (mimo, że pewnie wg ciebie jesteśmy TOP3) więc nie będę się produkował ale powiedz mi co nam przeszkadza trzymać na ławce 11 Leminów albo 11 Zaz? może nawet mamy na ławce 11 takich tylko nie potrafimy ich ładnie opakować? Marotta nie ma głowy do biznesu i tyle, kupujemy na ławkę gości za 20mln a później sprzedajemy ich za 8 ;]
jak w lato kupimy kogoś za gruby hajs to na 95% odejdzie Sandro albo Dybala chociaż i tak już się zastanawiam z kogo opłacimy Costę...
magica Juve vinci
A nie mówiłem?
magica Juve vinci
A nie mówiłem?
- pablo1503
- Juventino
No nie wiem, gdybym miał własny biznes, to wydaje mi się, że 3mln czystego zarobku w 6 miesięcy jest... całkiem dobrym wynikiem. Może nie byłoby ze mną tak źle.Maly pisze:@pablo1503: jeśli dla ciebie kupienie gościa za 10 i oddanie za 3 to zarobek to proponuję ci nigdy nie parać się własnym biznesem bo długo nie pociągniesz ;]

Tak jak myślałem, przykładów nie masz i już odwracasz kota ogonem. Wybacz, ale to Ty napiłeś, że nie umiemy sprzedawać jak inni. Nie, nie chodzi tu o jakąś gierkę, bo sam po prostu jestem ciekaw, gdyż w tej chwil żaden, poza Realem, klub nie przychodzi mi do głowy, który ładnie i regularnie zarabiałby na rezerwowych.
Tylko nie pisz o Porto, Sportingu czy innych klubach, które z tego żyją.

- Maly
- Juventino
matematyka by pablo1503:
kupujesz za 10
sprzedajesz za 3
efekt - 3mln zysku
przykład? proszę ostatnie okienko: CFC sprzedaje Coste za tyle ile chce, trzyma go 4 miesiące zanim AM wyłożyło taką gotówkę jaka zadowala CFC, do tego oddają Ake za 22mln a koleś miał dobre pół sezonu i to w innym klubie
dalej - drugi Costa, zdaje się rezerwowy w Bayernie - 20mln zysku, nękany kontuzjami Benatia 20mln, wypożyczenie Sancheza który się kopał po czole? 8.5mln za sezon bez opcji wykupu...
kupujesz za 10
sprzedajesz za 3
efekt - 3mln zysku

przykład? proszę ostatnie okienko: CFC sprzedaje Coste za tyle ile chce, trzyma go 4 miesiące zanim AM wyłożyło taką gotówkę jaka zadowala CFC, do tego oddają Ake za 22mln a koleś miał dobre pół sezonu i to w innym klubie
dalej - drugi Costa, zdaje się rezerwowy w Bayernie - 20mln zysku, nękany kontuzjami Benatia 20mln, wypożyczenie Sancheza który się kopał po czole? 8.5mln za sezon bez opcji wykupu...
magica Juve vinci
A nie mówiłem?
magica Juve vinci
A nie mówiłem?
- pablo1503
- Juventino
Człowieku, co Ty gadasz? Co to za przykład z tyłka wzięty? Jakie kupujesz za 10, sprzedajesz za 3? Mowa była o Rinconie i pieniądzach otrzymanych za niego. Przyszedł za 8, odszedł za 11(wliczając kwotę za wyporzyczenie). Prosta matematyka.Maly pisze:matematyka by pablo1503:
kupujesz za 10
sprzedajesz za 3
efekt - 3mln zysku
Maly pisze:przykład? proszę ostatnie okienko: CFC sprzedaje Coste
Mowa była tylko i wyłącznie o rezerwowych, a Ty podajesz za przykład Coste. Szacun. Zaraz pewnie powiesz, że to po prostu przykład utwierdzający w tym, że Marotta nie potrafi sprzedawać. Ok, są lepsi w tej dziedzinie, ale chyba dyskusja nie była o sprzedażach per se, a o pozbywaniu się, słowo klucz, rezerwowych.
Ściągnęli Benatie za 30 baniek i po dwóch latach sprzedali go ze stratą 10mln. Dlaczego ten przykład jest dla Ciebie świetną transakcją, a sytuacja Rincona żartem? Jakby nie patrzeć, to Juve przynajmniej coś zarobiło.Maly pisze:Benatia 20mln, wypożyczenie Sancheza który się kopał po czole? 8.5mln za sezon bez opcji wykupu...
Z Sanchezem zrobili wtopę dekady. Łącznie z bonusami jego kwota może wynieść chyba coś około 80mln. Bodajże 5mln za 20(25) występów. I tak aż do osiągnięcia 20 baniek. Mogę się mylić, nie pamiętam już, możliwe, że trochę przekręciłem.
Wypożyczyli go na rok, a on i tak wróci i nadal prawdopodobnie będzie rozczarowywał, a każde wejście na boisko, nawet na minutę, przybliża Bayern do zapłaty kolejnego bonusu. Nie mówiąc już o tym, że jak chłopak nadal będzie się tak rozwijał, to Niemcy nie odzyskają nawet połowy za niego. :hellyes:

- Maly
- Juventino
myślałem, że Rincona kupiliśmy za 10 a nie 8 ale nawet jak sprzedamy go za 3+6 (a nie 8 jak piszesz) to będzie 1mln - podatki, pewnie będzie to na zero o ile zagra tyle spotkań ile trzeba żeby go wykupili więc nie ma się co podniecać super sprzedażą
Benatia? koleś u nich tylko się leczył, każdy grosz to kasa na plus, nam w podobnej sytuacji za Caceresa nie udało się grosza dostać, Asamoaha za 10 nie potrafimy sprzedać, Isli za 5 itd...
napisałem Costę bo oni się go pozbywali (tak jak tego chcesz) jako rezerwowego ale on nawet nie był rezerwowym - on był w klubie kokosa, nie trenował od 3 miesięcy bo mu się nie chciało
a jeśli ktoś wtopę dekady pożycza za 8.5mln to ja kłaniam się w pas ;] tym bardziej, że mówimy o wypychaniu zawodników a nie o kupowaniu...
Benatia? koleś u nich tylko się leczył, każdy grosz to kasa na plus, nam w podobnej sytuacji za Caceresa nie udało się grosza dostać, Asamoaha za 10 nie potrafimy sprzedać, Isli za 5 itd...
napisałem Costę bo oni się go pozbywali (tak jak tego chcesz) jako rezerwowego ale on nawet nie był rezerwowym - on był w klubie kokosa, nie trenował od 3 miesięcy bo mu się nie chciało
a jeśli ktoś wtopę dekady pożycza za 8.5mln to ja kłaniam się w pas ;] tym bardziej, że mówimy o wypychaniu zawodników a nie o kupowaniu...
magica Juve vinci
A nie mówiłem?
magica Juve vinci
A nie mówiłem?