Polityka

Wszystko co nie związane z Juventusem i sportem. Aktualne wydarzenia ze świata polityki, muzyki i kina.
ODPOWIEDZ
deszczowy

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 04 października 2017, 23:35

Vimes pisze: Komć od Macierewicza: "Generał Motacki żadnego kursu GRU nie przeszedł". Swoją drogą to ciekawe, że założycielowi KOR-u i likwidatorowi "długiego ramienia Moskwy" w Polsce, próbuje się przyprawić gębę ruskiego agenta przy pomocy byłego(?) narkomana.
To jest słodziutkie. Generał twierdzi, że na kursie był, a minister - że nie był. Ale wypieraj dalej. Jak ktoś Ci kiedyś nasra na wycieraczkę do butów, to też sobie wytłumaczysz, że to tylko błoto :prochno:

I believe in Moise(s) Kean

http://www.pmiska.pl/
Vimes

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 05 października 2017, 08:55

jakku1 pisze:Specjalnie z dedykacją dla Vimesa ;-).

Śmigłowców nie ma i długo nie będzie
Specjalnie z dedykacją dla jakku1 ;).

"MON zmienia priorytety. "Ważniejsze będą śmigłowce szturmowe".

Przy okazji, jeszcze a propos Francji: "Dług publiczny Francji może niedługo sięgnąć nawet 100 proc. PKB".
deszczowy pisze:To jest słodziutkie. Generał twierdzi, że na kursie był, a minister - że nie był. Ale wypieraj dalej. Jak ktoś Ci kiedyś nasra na wycieraczkę do butów, to też sobie wytłumaczysz, że to tylko błoto :prochno:
Minister twierdzi, że to nie był kurs GRU. Skoro lubisz fekalne klimaty to przypomnę Ci pewną starą historyjkę z morałem.

Mały ptaszek leciał do Afryki ale było już bardzo zimno i ptaszek zamarzł. Spadł na łąkę i narobiła na niego krowa. Ptaszkowi zrobiło się ciepło, więc zaczął śpiewać. Usłyszał to kot, wyjął go z kupy i pożarł. Jaki z tego morał?
1. Nie każdy kto na Ciebie narobi jest twoim wrogiem.
2. Nie każdy kto Cię wyciągnie z gówna jest twoim przyjacielem.
3. Jak siedzisz w gównie po uszy to siedź cicho.

W to, że Macierewicz jest ruskim agentem wierzę równie mocno jak w istnienie yeti i potwora z Loch Ness. Niektórzy twierdzą, że mają na to dowody, do tej kategorii zaliczam Piątka.

Obrazek
panlider

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 05 października 2017, 09:39

Vimes pisze:W to, że Macierewicz jest ruskim agentem wierzę równie mocno jak w istnienie yeti i potwora z Loch Ness. Niektórzy twierdzą, że mają na to dowody, do tej kategorii zaliczam Piątka.
Czy jest tym agentem, czy nim nie jest to są sprawy mało istotne. Fakty są natomiast takie, że jak na razie, to bardziej polskiej armii szkodzi, niż pomaga, a takie decyzje jak przeniesienie leopardów do Wesołej tylko potwierdza jego skrajną niekompetencję. Co do decyzji personalnych, to ciężko się dziwić, że jest zmuszony mianować na dowódców kluczowych jednostek osoby równie niekompetentne jak on sam (płk. Pawluk, czy ww. gen. Motacki), skoro większość doświadczonych dowódców z wojska po prostu odeszła. Obok Witolda "San Escobar" Waszczykowskiego jest to zdecydowanie najgorszy minister w rządzie PiS i naprawdę nie wiem, co on ma na Kaczyńskiego, że ten absolutnie nic z nim nie robi. Tyle mojego zdania w tym temacie.

"Vincere Non È Importante È L'Unica Cosa che Conta"
rammstein pisze:dobrze, że nikt nie zakładał tematu "Polskie kluby w rozgrywkach europejskich 2017/2018" :D
deszczowy

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 05 października 2017, 10:25

Zobaczymy te śmigłowce szturmowe jak świnia siodło.

Vimes

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 05 października 2017, 10:36

deszczowy pisze:Zobaczymy te śmigłowce szturmowe jak świnia siodło.
Obrazek

Aha, to spoko, bardzo się cieszę, że wierzysz w Antoniego ;).

Obrazek
jakku1

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 05 października 2017, 19:53

Przecież szturmowce to był po prostu kolejny element całej układanki. Najpierw miały być transportowce, a potem za pare lat szturmowce. To tak, jakbyśmy napisali, że idziemy pełną parą na rynek aby kupić obrońce i pomocnika, bo obrona dziurawa a pomoc do bani, a potem stwierdzili, że zmieniliśmy priorytety i teraz chcemy już tylko obrońce. Ale nie od razu, tylko nie-wiadomo-kiedy-pewnie-nigdy. Marotta za takie mercato pewnie zostałby ukrzyzowany.

To nie jest żadna zmiana priorytetów tylko kasowanie programów. Od wielu lat nawet funkcjonuje nazwa programu zakupu szturmowców - Kruk. Początkowo w 2010 czy 11 była mowa o bodaj 30-40 maszynach, a potem zmniejszono ją do 24. To miał być po prostu kolejny program do realizacji po zakupie transportowców.

Zapraszam tez na moje konto na twitterze => https://twitter.com/jakku113 ;)
deszczowy

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 05 października 2017, 20:51

I wszystko w temacie, jakku.

Alex96

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 05 października 2017, 21:33

Kurcze, a znajomi żołnierze chwalą Macierewicza. Jak ja informatyk mam im wytłumaczyć, że jest źle?!
:rotfl:

deszczowy

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 05 października 2017, 21:42

Jak dostali podwyżki, to jak mają nie chwalić?

Pytanie co będzie, jak nie będą mieli czym latać albo pływać? Czy nadal będą chwalić?

Alex96

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 05 października 2017, 21:59

Jakoś bardziej ufam ich opinii niż pismakowi z największego szmatławca w kraju.

Vimes

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 05 października 2017, 23:07

deszczowy pisze:Pytanie co będzie, jak nie będą mieli czym latać albo pływać?
Były szef MON z Platformy powiedział, że: "(...) polski lotnik to jest taki, że jak trzeba będzie, to nawet poleci na drzwiach od stodoły" ;).

A tak na serio, to nie rozumiem tej całej olbrzymiej histerii wokół caracali. Na mój chłopski rozum Polska najbardziej potrzebuje systemu obrony przeciwrakietowej i przeciwlotniczej. Jeżeli przeciwnik zdominuje nas w powietrzu to caracale, black hawki czy agusty wystrzela jak kaczki razem z transportowanymi żołnierzami i ładunkiem. Macierewicz chyba koncentruje się pozyskaniu tych systemów: "O jak najszybszym udostępnieniu Polsce rakiet Patriot oraz systemu artylerii rakietowej Homar, powołaniu specjalnej grupy roboczej, która będzie synchronizować działania armii Polski i USA, obecności armii USA w Polsce i sytuacji w Afganistanie, rozmawiali w Waszyngtonie szef MON Antoni Macierewicz z sekretarzem obrony USA Jamesem Mattisem". Francuzi też się długo nie fochali, przecież ostatnio francuska minister obrony zaprosiła go na spotkanie, bo tym razem chcą nam wcisnąć okręty podwodne.

Poza tym, ja na te wszystkie głosy antymacierewiczowskie patrzę z dystansem, bo odkąd zlikwidował WSI jest wrogiem numer 1 tego środowiska, dla którego tworzenie kłamstw, manipulacji i wywieranie wpływu to kolejny dzień w pracy.

Obrazek
panlider

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 06 października 2017, 09:50

Alex96 pisze:Kurcze, a znajomi żołnierze chwalą Macierewicza. Jak ja informatyk mam im wytłumaczyć, że jest źle?!
Możesz rozwinąć swoją myśl? Co konkretnie chwalą?

"Vincere Non È Importante È L'Unica Cosa che Conta"
rammstein pisze:dobrze, że nikt nie zakładał tematu "Polskie kluby w rozgrywkach europejskich 2017/2018" :D
mateo369

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 06 października 2017, 10:35

Jak widać Vimes potrafi bronić PiS nawet w tematyce, o której nie ma zielonego pojęcia, co sam często tutaj zaznaczał :ok:

Macierewicz się kompromituje i tu nie trzeba być w temacie aby stwierdzić ten fakt. Wielokrotnie sypie terminami wyssanymi z kosmosu na lewo i prawo (czego już kilkukrotnie dowiódł), teraz rzekomo zmienia priorytety. Tylko głąb nie dojdzie do wniosku, że ta "zmiana" nie ma na celu nic poza grą na czas.

"Freddy believes if a fridge falls in front of you, it's your job to get out of its way. I believe it's the fridge's job to get out of mine." - Frank Underwood
Alex96

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 06 października 2017, 21:47

panlider pisze:
Alex96 pisze:Kurcze, a znajomi żołnierze chwalą Macierewicza. Jak ja informatyk mam im wytłumaczyć, że jest źle?!
Możesz rozwinąć swoją myśl? Co konkretnie chwalą?
Poza podwyżkami, wywalanie komuchów zajmujących stołki po kilkanaście/dziesiąt lat. Zakup nowego sprzętu, redukcje kadry generalskiej... Takie tam luźne refleksje ludzi "z dołu"
Jak TVNy i inne wyborcze wietrzą dramat/skandal/kryzys to wystarczy poczekać i wyjdzie o 180 stopni inaczej. Ja poczekam.

Vimes

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 07 października 2017, 21:00

mateo369 pisze:Jak widać Vimes potrafi bronić PiS nawet w tematyce, o której nie ma zielonego pojęcia, co sam często tutaj zaznaczał :ok:
Owszem, wojskowość to zupełnie nie moja branża, o czym niejednokrotnie tutaj wspominałem. Aczkolwiek jeżeli to co napisałem w poprzednim poście bazując na mojej, co prawda niewielkiej, ale nie zerowej wiedzy, logice i zdrowym rozsądku nie jest prawdą, to z chęcią wysłucham fachowej opinii naszych forumowych ekspertów na ten temat, bo rzeczowa krytyka jest zawsze mile widziana i z pokorą ją przyjmę.

Bronię PiS-u kiedy uważam, że na taką obronę zasługuje. Krytykuję PiS, kiedy uważam, że na taką krytykę zasługuje, jak chociażby w tym poście: http://www.forum.juvepoland.com/viewtop ... 765#882765. Dzisiaj z przykrością stwierdzam, że moje przewidywania dotyczące konsekwencji tej ustawy się sprawdziły: "Mniej aptek i wyższe ceny leków. To efekt "apteki dla aptekarza". A najgorsze dopiero przed nami".

Obrazek
ODPOWIEDZ