Paulo Dybala

Dyskutuj o legendarnych piłkarzach Juventusu, wielkich wydarzeniach z przeszłości i historycznych meczach.
ODPOWIEDZ
panlider

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 11 września 2017, 19:42

Lucas87 pisze:Od Dybali - gruby z daleka, od Juventusu też, ale jakoś przy transferze Matuidiego wam nie przeszkadzał?
Słyszałeś o czymś takim jak zło konieczne?
Zresztą za tą prowizję za transfer Pogby, to transfer Matuidiego nie wydaje się być znowu taką dużą gratyfikacją. Poza tym. Błażej ma już swoje lata, a gruby ma innych piłkarzy w swoim portfelu, także mam nadzieję, że nie będzie go próbował sprzedawać za 2 lata.
Osobiście uważam, że im mniej piłkarzy ze stajni Raioli w Juve, tym lepiej, ale nie powinniśmy z tego powodu rezygnować z klasowych piłkarzy.

"Vincere Non È Importante È L'Unica Cosa che Conta"
rammstein pisze:dobrze, że nikt nie zakładał tematu "Polskie kluby w rozgrywkach europejskich 2017/2018" :D
MRN

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 13 razy
Otrzymał podziękowanie: 205 razy

Nieprzeczytany post 11 września 2017, 20:20

Lucas87 pisze:Od Dybali - gruby z daleka, od Juventusu też, ale jakoś przy transferze Matuidiego wam nie przeszkadzał?
Nie byłem zwolennikiem tego transferu bo po tym co nam wywinęło PSG wzięliśmy od nich niechciany ochłap w wieku 30 lat na którym gruby i tak zarobił. Nie zdziwię się jak za dwa lata gruby naszym kosztem zarobi na nim kokosy sprzedając go do Chin. Nie bój - gruby wie na kim najlepiej wyjdzie ;)
A PSG pokazało nam miejsce w szeregu mimo, że do nas polotu nie ma.

Obrazek
RICTOR

Juventino
Juventino
Otrzymał podziękowanie: 1 raz

Nieprzeczytany post 11 września 2017, 20:28

Nie no, nie wydaje mi się, że Matuidi będzie się palił na grę w Chinach chociaż kategorycznie nie wykluczam. Gość się wydaje pod tym względem akurat poukładany i prędzej już widziałbym jego emeryturę w USA niż połaszenie się na ciężarówkę yuanów jak Witsel. Inna sprawa, że ja jego odejście z Juve widzę tak, że sami mu podziękujemy za jakieś 2 lata bo po prostu już spuści z tonu i będziemy chcieli kogoś lepszego.

A wracając do tematu Dybali. Niech gruby gada co chce, ale akurat tutaj do powiedzenia nie ma nic. Paulo świetnie wszedł w sezon i jeśli ma grać w przyszłości częściej tak a nie jak w poprzednim sezonie to oby został jak najdłużej.

Yaro417

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 11 września 2017, 20:42

Czy ja wiem, czy PSG pokazało nam miejsce w szeregu.....oddali nam solidnego, cholernie walecznego Matuidiego, wypożyczyli Krychowiaka do West Bromwich i na cały sezon pozostali w środku pola z Verattim, Rabiotem, podstarzałym T. Mottą i no-namem Nkunku. A my biedni mamy tylko Pjanicia, Khedirę, Matuidiego, Marchisio, Bantancura i Sturaro. Już widzę te głosy niezadowolenia, jakbyśmy dysponowali w środku pomocy takim potencjałem jak ma PSG ;)

MRN

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 11 września 2017, 21:23

Mnie o co innego chodzi, nie chodzi mi o walory piłkarskie Matuidiego tylko o to, że kiedy ten chciał odejść w ostatni dzień zrobili nas w wała. Po czymś takim nie powinniśmy w ogóle z nimi rozmawiać ale kiedy znowu wszystkie opcje odpadły wróciliśmy z podkulonym ogonem do tych, który z nas zakpili. Gruby Raiola ma satysfakcje i sobie może przypisać łatkę skutecznego agenta a teraz takie teksty wali odnośnie zawodnika, który nie jest jego podopiecznym. Tym transferem PSG pokazało nam, że możemy mieć ich zawodnika nie wtedy kiedy my tego chcemy i sam zawodnik tylko wtedy kiedy oni łaskawie zgodzą się nam oddać. Taki niesmak pozostaje bo dla mnie to jest policzek ze strony PSG. Nie mówię, że sam Matuidi będzie chciał odejść do Chin ale jestem pewien, że gruby znowu będzie próbował nas wycyckać.

Obrazek
Yaro417

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 11 września 2017, 21:57

Ja relacje z PSG widzę inaczej. Najpierw podebraliśmy od nich za darmo Comana, za którego po roku zgarnęliśmy 28 baniek. Tym ruchem Marotta pokazał PSG miejsce w szeregu. Nie dziwię się, że szejk po tej akcji wtrącił się w dogadany deal z nami w sprawie Matuidiego. Ale to było zagranie czysto osobiste, w biznesie tak się z reguły nie postępuje. No ale kto bogatemu zabroni.

I teraz sprawa się odwróciła. PSG wyciągnęło od nas za darmo D. Alvesa, po czym relacje między klubami się ustabilizowały, bo szejk "odegrał się za stare czasy". W efekcie Matuidi przeszedł do nas, ale nie dlatego bo szejk chciał się go pozbyć, ale głównie dlatego, że Matuidi chciał bardzo dołączyć do Juve i po kolejnym roku gry w PSG jego nastawienie w tym kierunku się nie zmieniło. Według mnie mówienie, że PSG pokazało nam miejsce w szeregu jest nad wyrost, bo na dobrą sprawę to oba kluby miały swoje momenty i w efekcie końcowym bilans zysków i strat wyszedł na zero. Teraz nastąpił czas normalizacji stosunków, co może pozwolić w przyszłości na jakiś ciekawy transfer z Paryża do nas, bo w PSG szykują się wysprzedaże, zwłaszcza jeśli UEFA dobierze się Francuzom do skóry z powodu FFP ;)

MRN

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 11 września 2017, 22:43

Dobrze, że Dybala nie jest podopiecznym grubcia ale tym bardziej nie kumam tych słów które poprzez Dybale trafiają w Juve, które podobno szanuje. Nie mam wątpliwości, że pewnego dnia Dybala odejdzie ale niech odejdzie na zasadach naszego zarządu ( byleby tą zasada nie było puszczenie za darmo bo zawodnik chce odejść ;) ) a nie na zasadach grubego, który mam nadzieję nigdy nie zostanie agentem Dybali.

Yaro, odniesienie do Twoich słów zawarłem w wątku Matuidiego bo znowu mi kartkę wcisną.

Obrazek
wagner

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 17 września 2017, 13:53

Zastanawiam się jak bardzo wygodne było tłumaczenie słabej dyspozycji Dybali taktyką i jaką to Allegri robi krzywdę ustawiając go za Higuainem, byle tylko wbić szpilkę słabemu, według niektórych, trenerowi :ahsisi:

kd pisze:Milan wyrwał tylko cegiełkę z naszego muru, u nas mur stoi z małą dziurą, oni postawili ta cegłę i myślą że mają mur.
MRN

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 17 września 2017, 13:55

Tak najlepiej...Max jest "be" i tyle...jak zawodnik jest w gazie to i pozycja mu nie straszna.

Obrazek
deszczowy

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 17 września 2017, 14:00

Pan Piłkarz. Po prostu.

I believe in Moise(s) Kean

http://www.pmiska.pl/
Łukasz

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 17 września 2017, 14:25

deszczowy pisze:Pan Piłkarz. Po prostu.
A ostatnio pisałeś, że w przeciwieństwie do Pogby liderem nie będzie.

Ale, Alex, Alessandro. DEL PIERO!

http://wsamookno.bloog.pl
jackop

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 20 razy
Otrzymał podziękowanie: 70 razy

Nieprzeczytany post 17 września 2017, 14:30

wagner pisze:Zastanawiam się jak bardzo wygodne było tłumaczenie słabej dyspozycji Dybali taktyką i jaką to Allegri robi krzywdę ustawiając go za Higuainem
Jeżeli nie dostrzegasz różnicy pomiędzy poprzednią kampanią a obecną to pozdrawiam.

Obu bramek przeciwko Sassuolo w zeszłym sezonie prawdopodobnie by nie było, bo Dybala (o ile doszedłby do sytuacji strzeleckiej) zaczynałby te akcje spod linii środkowej, mijając po drodze jednego przeciwnika i przepychając się z kolejnymi dwoma w trakcie biegu.

Jak na razie Paulo ustawia się inaczej, w momencie otrzymania piłki jest często najwyżej ustawionym zawodnikiem w drużynie.

Najważniejsza zmiana to fakt, że koledzy z drużyny zamiast obciążać go rozgrywaniem i przenoszeniem ciężaru gry, W KOŃCU wypracowują mu sytuacje (a takich potrzebuje NAPASTNIK, żeby zdobywać gole):
- przy 1-0 niepilnowany nabiega na piłkę przed 16stką.
- przy 2-0 zaskakująca piłka do nogi w 16stce, co pozwala na oddanie strzału z krótkiej nogi

A to, że chłopak jest w gazie na Serie A i siada mu praktycznie wszystko do czego przyłoży lewą stopę na pewno nie przeszkadza.
Ostatnio zmieniony 17 września 2017, 14:32 przez jackop, łącznie zmieniany 1 raz.

Obrazek
O Vesuvio Lavali Col Fuoco! Lavali! Lavali! Lavali Col Fuoco!
deszczowy

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 17 września 2017, 14:31

Łukasz pisze:
No cóż, każdy się może pomylić... :D

I believe in Moise(s) Kean

http://www.pmiska.pl/
Maly

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 8 razy
Otrzymał podziękowanie: 25 razy

Nieprzeczytany post 17 września 2017, 18:59

i na potwierdzenie słów jackopa:
Dybala pisze:Muszę również podziękować trenerowi, który daje mi swobodę gry i mogę poruszać się po boisku tam gdzie chcę.

Kto ma rację dzień wcześniej od innych, ten przez dobę uchodzi za idiotę.

magica Juve vinci

A nie mówiłem?
Bukol87

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 18 września 2017, 11:45

deszczowy pisze:
Łukasz pisze:
No cóż, każdy się może pomylić... :D
O byciu liderem drużyny można coś więcej powiedzieć po sezonie, dwóch.
Na razie Dybala zagrał kilka świetnych spotkań. Nic więcej, nic mniej.

ODPOWIEDZ