Mercato (Lato 2017 / Zima 2018) DYSKUSJA
- zuravski
- Juventino
Allegri miał grać również trójką w pomocy i faktem jest, że chociażby w meczu z Cagliari wejście Matuidiego i gra 3/4 w pomocy wtedy dawała wiele spokoju. 4-2-3-1 jest świetną formacją ale obnaża pomoc, dlatego fajnie mieć tam większą swobodę. Z drugiej strony jeżeli Bentancur będzie dzięki temu często grał i przekona Allegriego całkowicie do siebie to będę przeszczęśliwy.
- pumex
- Juventino
A ja dalej swoje, no niestety. Przetoczyła się przez forum burzliwa dyskusja, padały najróżniejsze argumenty, ale mnie nie przekonały. Jeśli wierzyć scenariuszowi kreślonemu w mediach, wg mnie nie najlepiej rozegraliśmy sprzedaż Bonucciego i pozwól, że zostanę przy swoim. Nie ma sensu do tego wracać. Dodam tylko, że Keita również nie chciał poza Włochy, chciał tylko do Juve, a dziś zalicza pierwszy trening w Monaco.panlider pisze:Uważam też, że za Bonuca się po prostu nie dało wziąć więcej. Angole może o by zapłacili, ale Bonny nie chciał tam iść, tyle w temacie. Nigdzie poza Wyspami nie płaci się takiej kasy za defensorów, było to już tutaj wielokrotnie wałkowane, a Ty dalej swoje... :facepalm2:
Twardy argument, szczypku. Przekonałeś mnieszczypek pisze:pumex pisze:Costy i Bernardeschiego nie potrafię póki co nie umieścić ani w rubryce 'plusy', ani w rubryce 'minusy'. Obaj są piłkarzami z potencjałem, ale uważam, że w ich przypadku ryzyko nie do końca udanego transferu jest niemałe.

- zuravski
- Juventino
Ty serio porównujesz casus Bonusa do Keitypumex pisze:A ja dalej swoje, no niestety. Przetoczyła się przez forum burzliwa dyskusja, padały najróżniejsze argumenty, ale mnie nie przekonały. Jeśli wierzyć scenariuszowi kreślonemu w mediach, wg mnie nie najlepiej rozegraliśmy sprzedaż Bonucciego i pozwól, że zostanę przy swoim. Nie ma sensu do tego wracać. Dodam tylko, że Keita również nie chciał poza Włochy, chciał tylko do Juve, a dziś zalicza pierwszy trening w Monaco.panlider pisze:Uważam też, że za Bonuca się po prostu nie dało wziąć więcej. Angole może o by zapłacili, ale Bonny nie chciał tam iść, tyle w temacie. Nigdzie poza Wyspami nie płaci się takiej kasy za defensorów, było to już tutaj wielokrotnie wałkowane, a Ty dalej swoje... :facepalm2:Twardy argument, szczypku. Przekonałeś mnieszczypek pisze:pumex pisze:Costy i Bernardeschiego nie potrafię póki co nie umieścić ani w rubryce 'plusy', ani w rubryce 'minusy'. Obaj są piłkarzami z potencjałem, ale uważam, że w ich przypadku ryzyko nie do końca udanego transferu jest niemałe.

- Mati1990
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 3 razy
Ciekawe czy w związku z kontuzjami Marchisio i teraz Samiego, nasz Beppe coś jeszcze wymyśli w ostatni dzień okienka ( Brozovic zaciera ręce
)
Andre Gomes, Sanches - to chyba realne cele jeszcze, chociaż pewnie po Howedes'ie nikogo już nie pozyskamy...
A jakby ktos pytał po co nam jeszcze jeden pomocnik - Marchisio, Khedira = kontuzje.

Andre Gomes, Sanches - to chyba realne cele jeszcze, chociaż pewnie po Howedes'ie nikogo już nie pozyskamy...
A jakby ktos pytał po co nam jeszcze jeden pomocnik - Marchisio, Khedira = kontuzje.
- szczypek
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 24 razy
Ziomeczku, kibicujesz temu zespołowi nie od wczoraj, czasy się zmieniają i Juventus się zmienia. Mogę się założyć, że gdy przychodził do nas Dybala i opuszczał nas Tevez nie wierzyłeś w sukcesy, bo nie pozwalało Ci na to Twoje sceptyczne podejście. Porzuć je, każdy transfer to pewne ryzyko. Porzuć też swoje subiektywne odczucia dotyczące stylu, pamiętam jak wyrzucałeś Allegriemu po kilku pierwszych sparingach, że nie mamy jeszcze schematów. Styl Cuadrado nie przekonuje Cię do dziś, a my dziś w składzie mamy Costę. To zupełnie inny, wyższy poziom, a u Ciebie ten sam pryzmat. Podsumowanie:pumex pisze:Twardy argument, szczypku. Przekonałeś mnieszczypek pisze:pumex pisze:Costy i Bernardeschiego nie potrafię póki co nie umieścić ani w rubryce 'plusy', ani w rubryce 'minusy'. Obaj są piłkarzami z potencjałem, ale uważam, że w ich przypadku ryzyko nie do końca udanego transferu jest niemałe.
1) wyrwaliśmy kozaka z Fiorentiny i kozaka z Bayernu, ale nie oceniajmy transferów pozytywnie, bo urfa ryzyko nieudanego transferu.
2) Juventus się zmienia, pumex się nie zmienia. Juventus w ciągu trzech lat dwukrotnie zalicza finał LM, pumex mentalnie cały czas tkwi na 7 miejscu w Serie A. Juventus sensownie działa na tynku transferowym, pumex ocenia działania 6/10.
3) Jedyne co mnie zastanawia to czy jest gdzieś jakiś koniec tej bajki? Czy jak wygramy w tym roku finał LM, zrobimy kilka ruchów na rynku, to czy znowu przed kolejnym sezonem będzie mi dane przeczytać, że "może być różnie, bo to w sumie takie średnie wszystko".
pumex-ie apeluję, zostać urwa wreszcie mistrzem, jak Juventus.
Dziękuję za uwagę, mam nadzieję, że argumenty są twarde.
- dimebag11
- Juventino
- Podziekował: 81 razy
- Otrzymał podziękowanie: 23 razy
Na ściągnięcie Strootmana jest już raczej zbyt późno, bo Roma musiałaby ogarnąć zastępstwo dla Holendra nawet jeśli bylibyśmy skłonni zapłacić 45 mln €. Dodatkowo mając w składzie podatnych na kontuzje Marchisio oraz Khedirę (i ubiegły sezon niczego nie zmienia, bo mógł być zwyczajnie wyjątkiem potwierdzającym regułę) nie ryzykowałbym zakupu za dość duże pieniądze gościa, który też przeszedł już tyle poważnych urazów, że ryzyko kolejnego jest jednak spore. Pozostają nam dwie opcje: a) Brozović (i według mnie jest to bardzo realne, bo kilka razy już go z nami łączono, a Marotta lubi "zaskoczyć" wszystkich w końcówce okienka), b) Renato Sanches (ponoć sam poprosił kierownictwo Bayernu o możliwość transferu/wypożyczenia, więc to także dość prawdopodobna opcja dla Juve). W Emre Cana nie wierzę ani teraz ani za darmo za rok, bo na początku tego sezonu jest filarem Liverpoolu i tak jak już ktoś wcześniej napisał Klopp będzie za wszelką cenę chciał przedłużenia umowy z reprezentantem Niemiec, a jak nie to i tak znajdzie się na niego chętny w Premier League. Może jeszcze gdyby The Reds nie zakwalifikowali się do fazy grupowej LM, to byłaby jakakolwiek szansa na Cana, ale obecnie według mnie nie mamy co na niego liczyć.Osgiliath pisze:Na twitterze mówią, że ponoć Khedira ma jakiś uraz kolana. Świetnie... Hernanes 2 incoming, czyli Beppe jednak będzie mógł zrealizować swój panic buy.
EDIT:
Aurier ponoć dostał wizę i może iść do Tottków - to tak na off topic.
Juve jest miłością całego mojego życia. Jest powodem do radości i dumy, ale i przyczyną frustracji i rozczarowań. Jest źródłem niesamowitych emocji, tworzącym prawdziwą i niekończącą się opowieść o miłości. - Gianni Agnelli
- mrozzi
- Juventino
- Podziekował: 4 razy
- Otrzymał podziękowanie: 10 razy
Renato to pomylony pomysl, bo Bayern puscilby go jedynie na wypozyczenie, nie chca sie go definitywnie pozbywac.
Niech powalcza o tego Cana, bo przeciez pozyskanie go za darmo za rok jest malo prawdopodobne (kazdy wie dlaczego).
Niech powalcza o tego Cana, bo przeciez pozyskanie go za darmo za rok jest malo prawdopodobne (kazdy wie dlaczego).
- zuravski
- Juventino
Can ostatnio w formie, strzela asystuje, bardzo dobrze zagrał przeciwko Arsenalowi, przecinał bardzo dużo piłek. Jakby przyszedł to byłoby pięknie tylko jak wtedy z liczebnością zawodników. Ktoś będzie poszkodowany w tej układance i zanosi się na to, że będzie to Sturaro. Nie płakałbym osobiście nad takim rozwiązaniem, ale Marotta musiałby wyłożyć na niemca 40 milionów bez targowania żeby to się udało, a czy to jest możliwe śmiem wątpić.
- panlider
- Juventino
Osobiście uważam, że żadna kwota nie przekona Kloppa do sprzedaży Cana w tym momencie okna transferowego. Jest zwyczajnie za późno.zuravski pisze:Can ostatnio w formie, strzela asystuje, bardzo dobrze zagrał przeciwko Arsenalowi, przecinał bardzo dużo piłek. Jakby przyszedł to byłoby pięknie tylko jak wtedy z liczebnością zawodników. Ktoś będzie poszkodowany w tej układance i zanosi się na to, że będzie to Sturaro. Nie płakałbym osobiście nad takim rozwiązaniem, ale Marotta musiałby wyłożyć na niemca 40 milionów bez targowania żeby to się udało, a czy to jest możliwe śmiem wątpić.
"Vincere Non È Importante È L'Unica Cosa che Conta"
rammstein pisze:dobrze, że nikt nie zakładał tematu "Polskie kluby w rozgrywkach europejskich 2017/2018"
- Yaro417
- Juventino
Zwłaszcza, że Coutinho prawdopodobnie wyląduje przed końcem okienka w Barcie, a Nalby Keita dołączy do Liverpoolu dopiero za rok. Z pewnością nie puszczą kolejnego swojego podstawowego piłkarza.panlider pisze:Osobiście uważam, że żadna kwota nie przekona Kloppa do sprzedaży Cana w tym momencie okna transferowego. Jest zwyczajnie za późno.zuravski pisze:Can ostatnio w formie, strzela asystuje, bardzo dobrze zagrał przeciwko Arsenalowi, przecinał bardzo dużo piłek. Jakby przyszedł to byłoby pięknie tylko jak wtedy z liczebnością zawodników. Ktoś będzie poszkodowany w tej układance i zanosi się na to, że będzie to Sturaro. Nie płakałbym osobiście nad takim rozwiązaniem, ale Marotta musiałby wyłożyć na niemca 40 milionów bez targowania żeby to się udało, a czy to jest możliwe śmiem wątpić.
Strootman jest prawdopodobny, to to transfer wewnątrz ligi i takie operacje przeprowadza się ostatniego dnia w Atahotelu w Mediolanie. Wszystko jest uzależnione o wysokości oferty złożonej Romie (to musi być 45 mln) i planu Romy na kolejny sezon, tzn. czy po transferze Schicka jest w planach zmiana formacji, czy dalej będą grali 3 w pomocy, choć nawet i w takim przypadku dalej mają na pozycję ŚP Lorenzo Pellegriniego i Alessandro Florenziego. Nie wiadomo też jak u nich z FPP, tzn. teraz zdążyli do 30 czerwca wyrównać bilans poprzez sprzedaże, ale za rok może być podobnie problem i np. sprzedaż teraz Strootmana dałaby im stabilizację na przyszłe mercato bez zbędnych napięć w czerwcu 2018
Ostatnio zmieniony 30 sierpnia 2017, 14:41 przez Yaro417, łącznie zmieniany 1 raz.
- RICTOR
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 1 raz
Sturaro jeśli będzie trzeba to zostanie posłany na wypożyczenie do Genoi nawet w ostatnich godzinach mercato (ale pewnie musielibyśmy opłacać część jego pensji).
Brozović, z pewnych względów, jest niestety dość prawdopodobny.
Brozović, z pewnych względów, jest niestety dość prawdopodobny.
- szymken
- Juventino
Nie ma szans na Cana, a szkoda. Can to ich najlepszy gracz w pomocy. Klopp chce coś powalczyć w LM, sprzedadzą Cou i może im Lemar i Van Dijk przyjdzie. Ale w przyszłe lato nie wiadomo, bo mają już Naby Keite na za rok. Zobaczymy.
- zuravski
- Juventino
Gomes też raczej zostanie w Barcelonie, chyba że z Psg się dogadają co do wymiany DiMarii. Jeżeli Sanches miałby przyjść tylko na wypożyczenie to będzie na pewno lepszy niż Brozovic. Niech merdacze męczą się z nim, a my nie wchodźmy w żadne transakcje z nimi no chyba, że Icardi będzie miał kiedyś klauzule :hellyes:
- RICTOR
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 1 raz
Nicola Balice z CM.com twierdzi, że jest jeszcze szansa na Spinazzolę. Wczoraj GDM powiedział w TV, że Atalanta odda go jedynie kiedy Gasperini uzna, że tak skłócił się ze wszystkimi, że się już drużynie nie przyda. Agresti w TV twierdził, że Leo spalił wszystkie mosty i z kolegami z drużyny i kibicami i działaczami. Pierpaolo Marino, który kilka lat pracował jako dyrektor w Bergamo stwierdził, że koniec końców Spina jednak wróci do Juve.
Jakby ktoś się zastanawiał, na VS na razie cisza w kwestii ewentualnego pomocnika.
Jakby ktoś się zastanawiał, na VS na razie cisza w kwestii ewentualnego pomocnika.